• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 da Ankara'da tüp bebek yaptıracaklar, birbirimize destek olalım

kızlar selam :)) bende o kadar mesajları okuyorum yazdıklarım yok. ama eminim yazdım yolladım. dedimki kesin kafayı yedim, çünkü bu aralar kendimden herseyi bekliyorum :)) meger son yazılanlar gitmiş. dün girdim siteye yazayım diye ama acılmadı, site bakımda dedi.
neyse ben inatla hala doğurmadım kızlar :DD size haber vermeden de gitmem zaten doğuma. bizler yol arkadasıyız. pzt günü doktora gittim. ondan önce 26-27si gibi alırız demişti. bende sartlanmıstım . bu pzt günü biraz daha bekleyelim demesin mi!! dumura ugramak vardır ya aynı öyle oldum. bütün gün mal gibi oldum resmen. adam beni normal doğurtacak herhalde. simdi ya sancım gelirse suyum gelirse diye üçbucuk atıyorum. kaldı ki ara ara sancılarım basladı. ayrıca kızlar bilginiz olsun, internette hamileliliğin son günlerinde neler olur , psikolojik belirtiler neler ...vs diye arastırıyorum ama hiç doğru düzgün bir sey cıkmıyor. ben anlatayım size bari de sizinde böyle coook az gününüz kalınca neler oldugunu bilirsiniz. :D psikolojik olarak inanılmazım. ya cok asabiyim yada mutsuz. bazen bir mutluluk rüzgarı gelip geciyor. allahtan etrafımdaki insanlar cok anlayıslı. uyku uyumak iyice problem oluyor. ve istinasız her gece sezeryan oluyorum her sabah bebeği kucagıma alıyorum ama bir uyanıyorum ki hala hamileyim. sıcaklardan da ekstra fenalık geciyorum. durmadan bişeyler içesim var. insallah sizlerin durumu daha sade olur.

ve en önemlisi artık dogurmak istiyorum, bu öyle bişey ki insan dayanamıyor. hem tasıması zor hem de işin sonuna gelmek sabır bırakmıyor. hayırlısıyla insallah hepimiz dogururuz.

yasemin kramplar cok agrıyapıyor ertesi gün. doktor magnezyum vermedi mi kramp için? bir de kramp girince ayak parmaklarını kendine doğru cekersen daha hızlı iyileşiyormuş. ve gerilme hareketleri yapmak da daha fazla arttırıyor. ve evet maalesef sizi üzmek gibi olmasın ama sikayetler her gecen gün artıyor. sona yaklastıkca problemler cogalıyor.

ebi eksikler bitmiyor dimi? ama rahat ol hepsi alınıyor, halloluyor. ama ekliyim mutlaka göğüs silikonu alın , inanılmaz faydalı bişey. meme ucunuz cıkmazsa , yara olursa, bebek alamazsa diye hepsine çare olmuş bu silikon. hastaneye de mutlaka götürün , ilk gün bebek ucu alamayabilyormuş. ve iç camasırı cok lazım diyorlar , her nekadar bir dolu orkid kullanacak olsak da camasır sart. çorabı ben düşünemiyorum :D:D:D o kadar sıcak ki. ama alıcam yanıma tabi. zaten okadar cok sey gidiyor ki bavulla gidecegiz bir gün için. offf allahım sen hepimize yardımcı ol.

aklıma geldi, bu pzt yine gel dedi doktor , bu sefer hazırlıklı gidecegiz. gece 12den sonra ac ve susuz. bavulu da alıcaz. ne olur ne olmaz dedi doktor. büyük olasılık almayız ama son dönemlerde hazırlıklı gelmek gerekirmiş. bir de benim kişisel bakımım var ki onu da cuma günü yapacagım. işte işin en zor kısmı da o. eğilip kalkmak zor zaten. bütün gün kıl tüy ugrasacagım artık :(((

kızlar hersey aklıma parca parca geliyor. benim simdi hastane bavulum tam teseküllü olarak hazır. eğer isterseniz liste olarak bavuldakileri yazabilirim, belki içinden bi unuttugunuz falan olur.

Leftere tabiki yaz hastane çantanı, bizde bakalım listene,hastaneye götürmek için bebek için kaç parça bişey aldın mesela....

Güldürdün beni ya demek uyanınca bakıyonki hamilesin:))))Psikolojimiz iyice bozuldu:)))

Magnezyum kullanıyorum,ara sıra pek nadir giriyodu bacağıma kramp ama sadece tek bacağıma,dün sabağa karşı 2 sine birden girdi.Zaten evde dört dolanıyorum kanepede,koltukta,yerde,karyolada nerde azcık uyuyabilirsem orda.Bugünde çok ağrıdı bacağım:(((((

Ebi,atlet tam oluyorsa şimdiki hali yeterli olur bence,çünkü karnımızda olduğu gibi kalmayacaktır.Küçülme olacaktır,çok kilo artışın yoksa bence yeterli olur diye düşünüyorum.Son aylarda çok kilo alınır diyorlar, bende değişiklik yok,leftere senin son aydaki kilo artışın nasıldı????

yasemincim ben son ayda kilo verdim :)) 2 kilo vermişim ama bebek almış. yani şuan toplamda 6 kilo almış durumdayım. sade göbek ve göğüs var.
ve uyku cok büyük problem gercekten. ama ılık duş iyi geliyor.
çantayı yazayım ozaman yarın. yarın bi acıp bakayım tek tek yazayım. hem son kontrol olur bana da.

leftere sabır az kaldı yaa ama tum hamılelerın son gunlerı hep agresif ve mutsuz oluyolar normal yaniii.sen hazır ol yinede ama bekleyelim derken sen normal dogurmayasın :))))) sana niye sezeryan demisti doktor ben normal istiyorum ama bakalım hayırlısı olsun hakkımızda yasemin sana ne diyo doktor ya ben normal dogum yapan cok az duyuyorum neden öle oluyo?
yasemıncım emzırme atletini bedenden dolayı dusunmuyorum gögusten buyurmuyum dıye telasım var sen ne dersin leftere gögus kısmı buyuk olsun mu acaba ay nasıl bı hayal gucum varsa sankı dogurunca puf dıye sıscem ve sutler sular seller seklınde gelcek :)))))) leftere sen su cantanı bı yaz bakalım bızde eksık gedık ne kalmıs.son ollarak bısey daha sorcam benım gunde 1-2 defa karnım bı sertlesıyo sankı ortaya toplanıyo gıbı oluyo böle sivriliyo bu sancımı sizce yarın doktora sorsammı?kendinize iyi bakın öpuyorum kızlarr

Ben geçen sene miyom ameliyatı olduğum için sezeryan olacam.Doktorlar tüp bebek olduğu için riske atmak istemiyorlar,hatta değerli bebek diye söylüyorlar.Bu yüzden genelde sezeryan yapıyorlar diye okumuştum nette.Hayırlısı olsun ebi,doktorun senin için en güzel kararı verir zaten.Ebi aslında tecrübeli kişilere sormak gerekir,göğüsler çok büyürmü diye:))))Bazen bendede ortada toplanıyor bebek,karnım top gibi oluyor,herhalde kasılma bu olsa gerek,yavaş yavaş rahim kendini hazırlıyormuş doğuma,sen yarın sor bakalım ne diyecek doktor.....

ınsallah yasemın bakalım hayırlısı olsun...evet o konuda tecrubeli bırı lazım leftere dogurmus olsaydı ona sorardık :)))) demekkı normal bıseymıs ben yınede bı sorarım doktora leftere hadi liste ne oldu???

selam kızlar, bugün saglık ocagında kontrolüm vardı. son kontroldü. emzirme eğitimi de verdiler :D bebek dogum kanalına girmiş benim. sancılarım ondanmış. aslında hersey normal doğumu işaret ediyor ama boşu boşuna sezeryan olacagım. illaki sezeryan diyor doktorlar, tüp bebek diyince normal dogum yap demiyorlar. zaten sezeryan olması için bahane arıyorlar. ondan özel ücret alınıyor cünkü. yoksa normal olmaması için hiçbir neden yok. yurtdışında normal yaptırıyorlarmış hep.
kızlar o sertleşip top gibi olma olayı normalmiş. ben sormuştum. hala oluyor bende. rahim kasılması dedikleri şeymiş o. rahim kendini doğuma hazırlıyormuş. bir de göğüs olayını tam bilmiyorum ama benim göğüslerim son bir aydır büyüme göstermedi. zaten bir ay öncesine kadar büyüyecegi kadar büyüdü. ama doğum yapan arkadaslarım süt miktarı artacagı için göğüslerin biraz daha şiştiğini söylüyorlar. simdi süt olsada emzirme baslayınca daha fazla üretim oluyormuş ve şişiyormuş. bu şişme bir ay içinde oluyormuş ama. hemen doğum sonrası değil :)
şimdide listeyi yazayım :

benim bavul şöyle ;
bebek için : bir paket yeni doğan bezi, özel yuvarlak pamuk ( poposunu onla siliyormuşuz) , bebeklere özel ıslak mendil, yeni doğanlar için mini ( 30cc lik) biberon, yeni doğan emziği, iki adet corap, iki takım iç zıbını ( beyaz atlete benziyor, göbek kordonunu koruma amaclıymış) bir tane penye sapka, iki penye takım, bir yün yelek, iki penye yelek, istege baglı hırka( ben aldım yinede, üşürmüş diyorlar) bir penye tulum, pazen battaniye, yumuşak kumaslı ( bebeklere özel bir kumaş varya ondan) battaniye, minik bebek yastıgı, bir cay kaşıgı( bir cay kasıgı sekerli su verilirse sarılık olmuyormuş ), hastane cıkısı için bebek cantası ( hani bavul gibi oluyor ya ondan. ama ben ondan almıyorum yanıma. battaniyesine sarıp cıkartırız diyoruz), pişik kremi ve bebek yagı
ufacık bir insan için bu kadar malzeme alıyoruz :D:D:D
sıra geldi biz kocaman insanlara...
kendimiz için : hava şartlarına uygun iki çift corap, terlik, 5adet kilot, iki atlet, bir emzirme sütyeni, iki gecelik (sezeryanda pijama tavsiye edilmiyor. gecelikler de emzirmeye müsait, önü düğmeli olmalı ) bir yün şal ( cok üşüyecekmişiz, hayal gibi geliyor suan üşümek :) ıslak mendil, büyük boy orkid bir paket, süt yapan hazır poşet cay, havlu, rulo mendil, pecete, süt pompası ( ilk saatler süt gelmezse diye), silikon göğüslük, bir kaç tane boş poşet, minoset agrı kesici ( doktorların agrı kesicisi yetmezse diye gizli olarak koydum), kırmızı taç ( kurdele takmıycam dedim, taç almışlar ), kamera veya fotograf makinesi, yedek pil, sabun, istege baglı makyaj malzemesi ( ben sadece ruj aldım, niye aldım bilmiyorum ), kolonya, diş fırcası ve macunu, birde hastane cıkışı giyeceginiz kıyafet.
bi dolu eşya yani. ayrıca su ısıtıcısı alanlarda var yanına. o konuda kararsızım. bebek için seker veya cikolata da alınabiliyor. ben çikolata yaptırcam gelenler için.

bir de bavulun yanısıra bebek cantası da aldım yanıma. onu unutmuşum yazmayı. ameliyathneye bebek kıyafeti verilecekse temiz poşet yada tülbent de almayı unutmayın.

aaa bir de yetişkinler için hasta bezi var. bazı hastaneler kendisi verirken bazıları vermiyormuş. doğum yapacagınız hastanede verilmiyorsa yetişkin bezini de almayı unutmayın, ik tane falan yetiyormuş, paketin gerisi boşa gidiyor. ilk saatler cok kanama olursa onu kullanacakmışız. ne iğrenc hallere düşüyoruz valla ya :(( ben şu son günlerde sondayla bozdum aklımı. illaki sonda takılacakmış :(( bazı yerler takmıyor diyorum ama benim hastanede takılıyor demek ki.

sagol leftere canım ama bebek ıcın cok fazla sey almamısmısın?en fazla 2 gece kalınıyo normal dogumsa 1 gece.canım sana daha kolay olacaksa ıns normal yaparsın bana sen normal yapıcan gıbı gelıor :))) saglıkla gelsin oglusun bu arada bu kasılmalar ben yorulunca dah cok oluyo bunu fark ettım bugun.hastaneya goturceklerın hastanenlede ılgılı konustunmu hastaneyle mesela ben medicanada yapıcam ıns orda hazır ped kullandırmıolarmıs kendılerı özel pedlerden 5li paketler veriolarmıs.odaları cok sıcak oluyomus ve gerekırse ucretsız bebek battanıyesı verıolarmıs.bunları ogrendıkten sonra cantamı söle hazırladım daha yıkayıp utulıycem tabiii:
bebek ıcın;10lu bı hastane cıkısı,yedek bi body,corap,kalın bı battanıye,yenidogan emzik,bebek bezi(10tane),yenidogan ıslak mendil
kendim icin;pijama,gecelik,sabahlık,terlik,2 adet emzirme sutyeni,3 adet kılot,rulo havlu,dudak koruyucu(dogumdan sonra cok catlıomus),corap,sut yapan poset cay,el havlusu,fotograf makınesi,dısmacunu,dıs fırcası,el ıcın dezenfektan...
ya bıde hastane cıkısında yeni kıyafet nıye koyuluyo kı gıderken gıydıgımız kıyafet bısey olmaz sezeryanda tabii normalde su gelınce ust bas batarmı acaba onu bılmıorum?

kızlarr doktordan geldım cok sukur azalmamıs suyumuz doktor böle devam et dedı ıyı gorundugu ıcın haftaya gıtmeme gerek yokmus 15gun sonra gıtcem tostosum 2kg olmus 43cm boyu agzını acıp kapatıyodu kuzucugum ama hala poposunun ustunde doktor ıyı yerlesmıs pek dönücek bi bebege benzemio dedi yani banada sezeryan ıhtımali yuksek ama 36 da netlescek dedı ıste böle allahım butun bebıslerı korusun sız nasılsınız...

Çok sevindim ebi,Allah korusun seni ve yavrunu.Aman dikkat et yine dinlenmene bak,suyunu iç:)))Bende nts çekildim sancı felan yok,iyiyiz Allaha şükürler olsun...
Leftere her şey hazır desene,kaldı küçük yavyunun gelmesi:))))Allah sağlıcakla gelmesini nasip etsin bir an önce:)))))))
Ebi hala tostosmu kızımızın adı,isim yokmu hala:))))??????

ebi cok sevindim iyi olmanıza. ama yaseminin dediği gibi tostos olarak alısacagız valla :)) kasılmalar yorgun olunca daha fazla oluyor gercekten. ama nedenini bilmiyorum. sen kendini yormamaya bak, ve sıvı tüketimini kesme sakın. ben biraz abarttım bebek esyalarını ama altına cok pisliyormuş, göebek kordonu da kanayabilirmiş falan diye böyle bol bol almamı söylediler. bir de kitaplara falan bakarak hazırladım. eee bizlerin biraz abartması normal ama :DD
bana da içimden bi ses bu gidişle normal yapıcan diyor , tabi ne kadar dayanabilirim bilmiyorum ama artık doğsun da hayırlısıyla herseye razıyım. insana son günlerde gına geliyor inan ki. sancılar da sıklaşmaya başladı zaten, genelde aksamları tutuyor. keske ankarada olsaydım, orda dogum için okadar secenek var ki, istediğimi secerdim. kesin epiduralli normal dogum yaprdım. ama burda iki hastane var. biri devlet hastanesi ve dogum sartları cok kötü. diğeri benim gittiğim özel hastane . özelde de cocugun kafası dışarı bile cıkmış olsa geri sokup sezeryan yaparlar. o derece sezeryan meraklısı bir yer.
yasemincim sevindim nstnin iyi cıkmasına. sonuna kadar böyle düzgün gider insallah da hepimiz saglıkla alırız kucagımıza.
kızlar yaaa ... birazdan kendimi bakıma alıcam sanırım aksama doğru biter :(( pzt doktora gitcez hazırlıklı olayım diyorum. ne olur ne olmaz. öyle gidiyo millet, hadi alıyoruz cocugu diyorlar. rezil olmayayım. ama nasıl üseniyorum bilemezsiniz :(((
kysden ses cıkmıyo, ne yapıyor acaba?

sagolun kızlar valla bende rahatladım ama bugunde doktorum kızımın cok guzel poposunun ustune yerlestıgını pek donecege benzemedıgını söledi yani buyuk ıhtımal sezeryan olur dedi ama 36 da netlesırmıs ancak leftere sezeryan olunca catı muayenesi yapmıolar dımı bıde 38 ı doldurunca mı alıyolar bebegi?ayy seni de ya alırsalar pazartesi e bizim nasıl haberimiz olcak senden ses cıkmazsa doguma mı gıttın demek olucak bızı haberdar et mutlaka hayırla saglıkla gelsin oglusun ıns...yasemıncım masallah ıyısın allah bozmasın sonuna gelelım saglıkla ıns...malesef kızımın hala ısmı yok ben bıkac ısım buldum ama esım begenmedı liva,lina ve mina hala kızımın ısmı tostos velhasıl :DD

Kızlar günaydın sabah sabah uykum kaçtı yine:(((

Ebicim bulursunuz isim,netten araştır sen:)))Benim doktorum her hafta nts çektir,duruma göre 38. haftadan sonra alırız dedi,sancı durumuna göre,suya bakıyorlar öle karar veriyorlarmış.Bebeğin gelişimi açısından ne kadar durursa o kadar iyi diyorlar.Akciğerleri ve emme refleksi gelişirmiş.Bazende olumsuz şeyler okuyorum yok plasenta erken ayrılabilirmiş.Aman neyse ya olumsuz şeyler düşünmeyelim doktorlarımıza güvenelim zaten her zaman kontrol altındayız.Az kaldı herşey çok güzel olacak Allahın izniyle.

Leftere oh mis gibi olmuşsundur şimdi :)))Benim hamileliğimden beri bacaklarımda tek tük çıkıyor,doğumdan sonrada öle olsa ne iyi olur ya....

Belki sizde duymuşsunuzdur,can bebenin alt açma bezi varmış,kullan atmış yani.Kirlenme durumuna göre atıyormuşsun,misafirlikte özelliklede dışarda kullanırken hijyen açısından çok iyiymiş.Kaka buluşma durumuna göre alt açma bezini yıkamasaktansa kullan at.Ben bir paket aldım,arkadaşım söylemişti,forumdada okumuştum....
Kys nerelere kayboldun???Leftere unutmassın biliyorum , doğuma girerken kys'ye çok dua et.

Back