• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 da Ankara'da tüp bebek yaptıracaklar, birbirimize destek olalım

yasemin cok güzel valla. zaten keseyi görünce pekcok sorundan kurtulmuş oluyoruz. dış gebelik ihtimali kalmıyor ki bu da cok güzel. insallah içindeki şirin şeyi de görürsün bir an önce.
deep impact birşey anlatıcam sana. gecen sene şubatta ve nisanda üst üste iki başarısız tedavi gördükten sonra kendimi hiç durdurmadım ve bunalıma girdim. gireceksem gireyim dedim. mayısta yine adet görünce deli gibi agladıgımı hiç unutmuyorum. ne ilaç içtim ne kendime baktım. sadece ev işi ve yemek yaptım. eve verdim kendiimi resmen. dısarıda pek cıkmadım ki habire hamile kalanları görmemek için. şu tarihte cocuk planlıyorum diyor o tarihte hamile kalmıyorlarmı gidip parcalayasım geliyordu. en yakın arkadaşlarım bana geldi hep destek oldu. derken agustos gibi kendime gelmeye başladım. ama içimden bir ses veya artık 6.his mi bilmiyorum hep ekim-kasım diyordu. o tarihlerde tedaviye basla yeniden senin için o tarihler uygun, kaçırırsan yine olmaz diyordu. ama ne kadar yogun bir his anlatamam. sabahlara kadar oturdum. 7 saat aralıksız bu sitede bayanların yazılarını okudum. hangi merkez iyi kim nerden ne kadar memnun kalmış... yoğun bir araştırma sonucu 3 merkez sectim. hepsine mailler attım. ve bir tanesi daha cok ilgilendi. ekim için randevu aldım. ne tahlil ne tetkik umurumda değildi. yeterki ekim-kasımda olsun. herseyi ayarlayınca eşime gidiyoruz dedim. o da sasırdı. ekimde gittik. kasımda hastalandığım için tam tedavi kasımda başladı. sadece bir iki günde tahlil sonucu belli olacak seyleri yaptırdım. gerisini yaptırmadım bile. sonuc cok şükür tam da hissettiğim gibi oldu. sonuc olarak diyorum ki testler elbette önemli ama içindeki ses sana şubatta başla diyorsa mutlaka şubatta başla. çünkü belki biraz batıl bulacaksınız ama ben bunun bir işaret oldugunu düşünüyorum. o bebek dünyaya belli bir tarihte gelmek istiyor ve o tarihi kacırmamamız lazım.

turtem hayırlısıyla sonuclanaır inşallah. içini ferah tutmaya çalış. bu senenin annelerinden olacagına inanıyorum gercekten.
bademir dokuz yumurta gayet güzel ,inşallah dokuzu birden döllenir de kenara kardeş de koyar dondurursun :) benim öyle bir imaknım olmadı ama olursa sakın ihmal etme bence.
ebiiiiiii geldim nihayet eve. bugün ultrasona girdim cok şükür. nasıl heyecanlıydım anlatamam, kalbim yüzün üstünde atıyordu kesin. bebişlerden birisi maalesef yok. 6. haftada kalp atımı durmuş ve yavaş yavas kaybolmuş. kese hala var o da bir süre sonra gidermiş, bazen aylarca da dururmuş. giden bebek demekki tam gelişemememiş yada eksiği varmış dedi doktor. tek bebek olmasına da cok sevindi. bu şekilde normal bşr hamileden farkın kalmıyor riskler azalıyor dedi. normal dogum yapabilirsin dedi. tabi üzüldüm ama hayata tutunan öbür bebeğimi görünce mutluluk daha ağır bastı. 3 cm. olmuş boyu. maşallah gayet sağlıklı. eli agzındaydı hatta bir ara dans eder gibi hareketler yaptı. doktor hareketlenmiş dedi. cok inanılmazdı. üç cm ama eli var, parmağı var bir de utanmadan o parmağı agzına sokuyor :)) nedenini bilmiyorum ama öyle cok yıkılmadım belki de hazırlıklı oldugum içindi. içimde bir rahatlık var şimdi. belki artık en sonunda aklımdaki soruların epey azalmasındandır. allah hayırlısını versin. bunu saglıkla doğurayım da 3 sene sonra yine tüp bebiş yollarına düşerim diyorum :) allahım hepinize o sıpaların kalp atışlarını, hareketlerini göstersin inşallah. hepimiz de saglıkla kucaklarımıza alalım onları, bize anneliği göstersinler insallah :)

cnmcmmmm amanınnn bir tane minnoşumuz varmış bizimzemuszemusyesinler onuuu hayırlısı hayatımmm tek olsun biizm olsun dimi.....Allahım sağlıcakla kucağınada alacağın günleri görürsün inş....:Saruboceq::nazar:

ekintos hadi insallah senden de güzel sonuclar alırız. herkese söylediğim gibi strestsiz olmaya cok dikkat et, 2010 annelerinin içinde yerini alırsın insallah.

turtem insallah senin de bebeginin hareketlerini gelişimini burdan duyacagız. sizlerinde bunları yasamasını sonrasında neler hissettiğinizi görmek için sabırsızlanıyorum. ama sen bir kat daha kendine özen göstermelisin biliyorsun. hiçbişey seni üzmemeli, buna izin vermemelisin. bebekle beraber zaten hersey yoluna girer. o bebekler bizden coooooooook küçük ama bizlere annelerine babalarına öğrettikleri cok sey var.

canım sorunuda cevaplıyım, benim teyzemin oğlunda sperm hücresi tek tükdü. bırak ilacı ameliyatla bile doğru düzgün artmadı. karısında da kist vardı. kanalları tıkalı gibiydi. 8 sene sonunda kacıncı deneme bilmiyorum ( çünkü söylemiyorlar) ikiz bebeklerini doğurdu. bazı insanlar nedense bu tüp bebekten utanıyorlar nedense. inatla söylemiyorlar. şimdi yukarıda saydıgım probleri olan bir çiftin sence normal yollardan hem de çift yumurta ikizlerine hamile kalması mümkün mü? onlara sorarsan mümkün. cünkü hepimizi enayi sanıp normal yollarla oldu diyorlar. bense bas bas bagırıyorum tüp bebek yaptırdım diye :) utanılacak bir durum yok. bence senin bu komsu da sana yakında aşılamaya karar verdiler diyebilir hatta sonradan asılamaya da gerek kalmaz normal yolla oldu derler :D öyle klomenle sperm cogalıyordu da biz mi enayiydik, gidip tüp bebek yaptırdık ? :)

Leftere canım aynı beni özetlemişsin yani bunalım halimi.Hakkaten feci bunalımdayım sabah saat 10-11den önce kalkamıyorum.Akşama kadar uykulu evde dolanıyorum.Ekmek almayı,markete gitmeyi canım hiç istemiyo çoğu şeyi eşimden istiyorum.Zaman nasıl geçiyo hiç farkında değilim.Bende senin gibi düşünüyorum o yüzden sonucu beklemeden başladım şubatta olacak transfer.Ama okadar çok korkuyorumki içim içimi yiyo ya emeklerim boşa çıkarsa diye.Ve benim için en kötüsü sigarayı bile bırakamadım ona sığındım gibi bişey oldu.Benim sigara içmem çok aptalca biliyorum ama içiyorum.Yani çok tuafım bu günlerde

Bu arada lefttere bana hep senin kızın olacak gibi geliyo içimden o geçiyo.Sağlıklı sıhhatli olsun ama çocuğumuz olsun kız erkek farketmez bizim gibi zor hamile kalan insanlarda.Ama içimden geçeni söylemeden edemedim

evet leftere benim bu dönemde cok dikkatli olmam gerekiyor. tesekkürler , diger cevabın için de bende kendi kendime diyorum :) madem böyle kolmenle süper sonucları varmıs, demekki erkeklerin böyle sorunu olmaz.böyle birsey varsa bize neden yapmıyorlar .doktorlar hep bu yöntemi kullanılır.ışte millet kendini akıllı sanıyor... bende ne olursa söylüyorum.hatta gecen eşimin sperm sayısında cok az yükselme olmustuu...ona ragmen yine tese olabilir.onu demiştim acaba kkıskanclıgından mı böle dedi ben düşünüyom onlar daha iyi durumda diyemi anlayamadım.onunda tüpleri tıklalı eşindede sperm 1 taneydi sigara desen günde 1,5 paket , beslenme desen sıfır hep hazır yeme, Benim eşim haftada okadar fındık badem ceviz keçiboynuzuu haftada 3 kere balık benim eşiminkinde cok az yükselme olacak oda dogal. onlar bu seylerlee bu sonuca varıyorlarmıss ... :) kendilerini kandırıırlar anca Allah büyük herkesin gönlüne göre versin nasipde yazan neyse odur ...ALLAH dahada iyilik versin güzel sonuçlar elde edtin ama insanları böyle kandırmak hoş degil neyse odur.Allahın bildigi şey kuldan saklanmazmıs.

valla kızlar ınsanları salak yerıne koymak aslında kendını koymaktır.ama bende anneler ve en yakın arkadas dısında kımseye sölemedım söylemek ıstemedık benım esımde sperm azlıgı nedenııyle yaptık bende sımdı dusunuorum ıkız olursa etraftakılere ne dıcez.esımın uzulmesını ıstemıorum.ama bu soruda hep kafamda...

Evet cnm bende eşimin bu durumunu sadece yakın gördügüm kişilerle paylastım herkesede söyleyip eşimin moralini bozmanın anlamı yok...eşim cok zor günler geçirdi özelliklede ailesii yüzünden deprosyon ilaçları kullanarak iyice kendini mahvettii sperm kalmadı .. ilaç cok fark yapmıs.buyüzden de ailesi ile görüşmüyor. gecen benim abim aramıstı durumu kimseye anlatma dedim ... oda abimede söledi hatta kızdım nie dedin diye. çünkü abimde eşimin ailesinin bulundugu şehirde oturuyor.sonra eşim faceden abime mesaj cekmiş abi kimseye söleme özelliklede annem ve ablam duymasın sevinmesinler dieee... çünkü annnesi cok kötü bir kadın öz oglunun mutlulugunu kıskanıp neler yapmadı bize eşime büyü bile yaptı eşim kendi gördü cok soguduu... biz cok çektik ...Suan kafamız rahat ama eşim bazen cocuksu davranmasa daha güzel olacak.. Bu arkadasımın yaptıgıda yanlıs insanlar birseyleri bildikleri halde kandırmakda cok yanlıs sonuçta o arkadası ben götürdüm vede herseyinide biliyordum suan sanki benle yarısa girmişde böyle yalanlar uyduruyorlar . yinede Allah yardım etsin insanın içini, fesatlık almasın..

turtem ve ebi tabi ki bence de en dogrusunu düşünüyorsunuz. eşlerimizin problemleri herkes bilmek zorunda değil. ama bu demek değil ki insanları enayi yerine koyalım. neden cekiniyorlar onu anlamıyorum. bu arada ikiz olursa hiç bişey deme ebi, normal olarak da ikize hamile kalan yok mu? allah vermediği sürenin acısını cıkarttı der gecersin :) istemediğin kişilere detaylı acıklama yapman gerekmiyor hiç. rahatına bak valla :) zaten cekecegimiz kadar sıkıntı cekiyoruz bir de milletle ugrasma.

esengülüm cok tesekkür ederim. darısı tüm isteyenlerin basına. bu mucizeyi herkes yaşamalı.

deep impact, canım o zaman en doğrusunu yapmışsın, içinden gelen tarihte yaptır. ama korkuyu uzaklastır kendinden. emin adımlarla yürü. olacagı varsa sigara bile engel olamıyor zaten. evet içmemek en en ennn iyisi ama seni bu konuda cok iyi anladıgım için böyle dedim. çünkü bende sigara tiryakisiyim. daha önce buraya yazmadım milletten fırca yerim diye ama konuyu actın madem :kedi: ben son ana kadar sigarayı bırakamadım. her sigarada içim içimi yedi ama... transfer gününe kadar içtim. hele yumurtalar toplanınca cocuklar birkaç gün dışarda şimdi içimde bişey yok diye o üç gün de fosur fosur içtim. transferden sonra günde üçe düşürebildim. hamile kalınca benim bütün tanıdıklarım sigaradan tiksinmişti. ama benim hamileliğimde normal değil, midem bulanmıyor bulansa da cok nadir. bu pislik sigaradan tiksinti hala gelmedi. içmemek için elimden geleni yapıyorum. ama bazen de nasıl canım istiyor bilemezsin. sana tavsiyem erteleyerek sigara bırakılmıyor. henüz cok ilerlememişken bırakmaya calış. bir kitap var dost kitapevinden aldım. son sigaram adında, adil maviş yazmış. cd li bir kitap. bir an önce onu al. sigara diye cıldırınca iyi geliyor. benim gibi hata edip hamile kalana kadar içme.

deep impact ayrıca allah hepimize saglıklı hayırlı evlatlar versin de cinsiyet problem değil ama bir mucize olsaydıda allah tercihimi sorsaydı çaktırmadan kız olsun derdim :)))

ayy yasemın bebısının kesesınıde gordun darısı basıma bakalım ıns saglıkla kucagımıza aldıgımızıda goruruz canım kendıne ıyı bak opuyorumnanaktan[/QUOTE

İnşallh canım inşallah....
Leftere,Allah sağlıklı sıhhatli kucağımıza almayı nasip etsin kız erkek fark etmez ama benimde gönlümden geçen kız:))))))))))))

Kızlar Allah gönlünüze göre verir inşallah... benim gönlümde hep erkek cocugu var yiyenlerim hep kız çünküü kaydirigubbakcemile2

yasemin çok sevindim canım. vajinal ultrason mu yaptı? yoksa karnından mı baktı? şimdi sana günler gecmek bilmez. bu tedavi başlangıcından itibaren herşeyimiz beklemekle geciyor. ben de şimdi 4 şubatı bekliyorum ikili test yapılacakmış. böyle yok kalp atışıydı yok gelişimiydi, testiydi derken doğuruvericez valla :D
nutopu hiç korkma o kadarcık farktan bişey olmaz. benim de cok basıma geldi.hatta saatini şaşırdıgım yetmiyormuş gibi fazla dozajda ilaç bile yaptım:) doktorların kast ettikleri mesela birini sabah 9da digerini ertesi gün aksam 5de yapmaman. çok büyük bir fark olmadıkca hiç endişelenme.
deep impact güzel dileklerin için çok tesekkür ederim. sen nasılsın peki neler yapıyorsun?

canım cevabın için çok teşekkür ederim

ayyy cogunluk hep kızmı ıstıo kız anası mı olmak ıstıosunuz sız cıcılı bıcılı gıydırıp hava mı atcaksınız kaydirigubbakcemile3 allah saglıklı sıhhatlı versın ama hayırlısıyla gonlumuzden gecenıde versın cok sey ıstedım galıbaa :kedi: ama onun hazınesı genıs ısteyelım ısteyebıldıgımız kadar

kız lar bende cuma günü ignelere baslayacagım suan dogum kontrol hapı kullanıyorum.cuma günü gel igne aldıracagız dediler ..

selam kızlar , kızlar benim dün oldu transferim ama bugün belim özellikle sağ tarafı çok ağrıyor bunu belirti olarak algılamıyorum tabiki, sizde de oldumu böyle, yatıyorum hiç kalkmadan

kızlar mrb benimde çarşamba çatlatma cuma yumurta toplama işlemi yapılacak inş. hayırlısıyla bi sonuçlansa her gün hastanedeyim turtem sana da hayırlı olsun cnm sende zübeyde hn dasın galiba cuma görüşürüz belki...

Back