2009 Aralık Anneleri

2 gündür annemdeydim giremedim..
Aktivite araştırdım ve yazayım dedim.
Tuvalet kağıdı rulosundan yapılan çok tatlı hayvanlar buldum.Bir çok şeye dönüştürülebiliyor rulo.ben sürekli birşeyler yapmaya karar verdim.albüme foto eklicem (buraya eklemeyi bilmiyorum ) oraya bakınca nasıl yapılacağı anlaşılıyor hemen.Tavşan,arı,uğur böceği ekliycem.
Tavşan için pamuk.
Renkli elişi kağıtları yapıştırıcı boya kalemleri

Son düzenleme:
aklıma gelmişken yazayım gecenlerde azrayla oynamıştık cok sevmıştı,,temızlık eldıvenlerı varya kalın ve renklı olanlar onların parmak kısmını govdeden ayırıyoruz keserek uzerlerıne çeşitli suratlar çiziyoruz parmak kuklası şeklınde oynuyoruz:))hatta bı kaçını azrada çizdi tam bı surat yapamasada cok hoşuna gitmişti.

yazıyorum yazıyorum kaydetmıyo bıturlu sıte delı oldum.bu son deneme

Son düzenleme:
Eda başınız sağolsun,Allah rahmet eylesin.
Selver çok geçmiş olsun düşer inş.ateşi.biz acile gidip iğne yaptırana kadar düşürememiştik..allah şifa versin

çok sağol canım hala devam eteşi bi çıkıyor bi normale dönüyor böyle giderse bizede dr. yolu gözüküyo

çok güzeller bunlar nazan biz dürbün yapmıştık yağmurnisayla çok eğlenmişti 2 ruloyu bantla ortadan birleştirmiştim baya oayalanmıştı onunla

sağolun kızlar.. yani öğlen uykudan kalkınca gittik öyle çok fazla da durmadık yorgunluk uyku sanmıyorum.. artık nazın genel ruh hali böyle olmaya başladı.. 2 yaş sendromu bide meme bırakıyoruz ondan diye düşünüyorum.. umarım geçici bi durumdur..

hastalara tekrar geçmiş olsun..

aktivite resimleri güzelmiş..

çok hızlı baktım yazdım çıkıyorum bişey atlamamışımdır inşallah görüşürüz..

Sağolun kızlar..
Eren'in ateşi düşmüştür umarım..
Efe uyudu annesi de işlerini halledip yatacak inşş.
Kaç saattir neden kimse gelmemişş

geçmiş olsun canım. bizdede çok fazla konuşma yok bende göremiyorum daha. o yüzden oyun grubuna yazdırdım ya. yazın kurduğu kelimeleri artık kullanmıyor şimdi yeni yeni başka kelimeler öğrenmeye başladı onları söylüyor. okulun faydasıda var tabi.
başınız sağolsun. konuşma konuşunda sende bizdensin edacığım.
memeden kaynaklanıyor. benim kızda gelende uykusu gelince veya elinden zorla birşey alınırsa yapıyor. hadi evde yaptığı zaman elini vurmadan tutmaya çalışıyorum. kararlılıkla yapmaması gerektiğini söylüyorum. ama okulda yanında olmadığım için bazen arkadaşlarına geçiyor. öğretmenleri dikkat ediyor ama kaşla göz arası yapıyor. şimdi bu nedenle danışmalık alacam pedagoguğumuzdan inşallah atlatırız. diğer çocukların annelerine mahcup oluyorum. ama seninki önceden böyle değildi sırf memeden kaynaklanıyordur bence.
harika şeyler bunlar hepsini kaydettim. hepsini deneyeceğim. hangi siteden buldun bunları

ya aslında bende kızım konuşsun diye parmak kukla istiyorum ama sadece parmak ele geçirilen değil. sadece ikeada buldum parmak kukla orayada vasıtayla gidemem çok zor olur benim için. bu nedenle evde yapabileceğim inandırıcı parmak kuklalarına ihtiyacım var. hani bulaşık eldiveni dedin ya eldiveni parmaklardan ayırmadan,parmaklarına kartondan tavşan falan yapsam olurmukki acaba offff veya başka bir fikriniz varsa aliiiiim.

Sağolun kızlar düşmedi ateşimiz hala inip çıkıyor,öksürükde çok arttı akşam antibiyotiğe başladık

Benim anlatmak istediğim de öyle zatten canım ele geçmiyor aynı ikea nin ki gibi parmak kısımları kalıyor sadece.

selam kızlar.. dün akşam yine bi kriz yaşadık nazla.. bu seferde yine güzel geçen bir günün ardından ananedeydik eve dönmemiz gerekiyodu bir türlü giydirmeyi başaramıdm.. ne söylediysem ikna edemedim.. bide ben elimde taytla peşinden dolaştıkça o çoraplarını filanda çıkardı.. en son yine bana vurunca bana geldiler yine..

nazın vurma huyu vardı ama yaşıtlarına vardı.. hele bana asla böyle bişey yapmazdı.. kime olduğu pekte önemli değil aslında bu vurma huyu yüzünden etrafımda kimse görüşmek istemiyo valla benimle bir an önce pedagog bulmam lazım.. arıyorum anadolu yakasında bilgisi olan varsa yazsın bana çünkü ben artık baş edemiyorum ve ne yapmam gerektiğni de bilmiyorum..

inan giydirme işi bizdede öyle alt değiştirme falan olay oluyo resmen bi yere gitceksek yada bi yerden dönceksek evi dolaşarak giyiyor üstünü vurma huyu bu yaş çocukların çoğunda var kaanda pek yok bizdede tırmalama huyu var usulca hedefine yaklaşıyo ki genelde bu burun oluyo birden pençelerini atıyo :) sert bi şekilde uyarıyorum ama üstünde çok durmuyorum durunca ters etkisi oluyo son 1 senemiz 3 yaşından sonra daha uyumlu olcaklar inşallahhh ben buna inanıyorum sende kendini öyle telkin et bence hem belki seneye kreşe başlayınca işede girersin biraz olsun kafan dağılır sürekli beraber olmakta insanı geriyo biz pazar günü tüm gün beraber olunca bir tek günde bile birbirimize giriyoruzki sen hergün berabersin çalışmak bazen ii oluyo o açılardan bizim bitmek bilmeyen iştah ve uyku problemimiz varki insana kurdeşen döktüren cinsten allah hepimize yardım etsin

harika şeyler bunlar hepsini kaydettim. hepsini deneyeceğim. hangi siteden buldun bunları
Rulodan böyle şeyler yapıldığını biliyordum yeğenlerimden..google a rulodan etkinlikler yazdım çıkan görsellere ve ilk çıkan önce okul öncesi sitesine baktım..
Ayrıca o site hoşuma gitti üye olmayı düşünüyorum.

Sağolun kızlar düşmedi ateşimiz hala inip çıkıyor,öksürükde çok arttı akşam antibiyotiğe başladık
Çok geçmiş olsun ya antibiyotik etki eder.bizde ilk antibiyotiğimizi geçen haftalarda kullandık..şurup içirmek zaten işkence..

Sabiha Paktuna yı tv de izlemiştim öfke nöbeti geçiren çocuğa sarılıp sevmek gerekiyormuş sakinleşmesini beklemek gerekiyormuş.o an okadar nasıl sakin kalabileceksek artık..çocuk büyütmek sabır işi çok zor gerçekten..

Son düzenleme:
ya sarılıp sakinleştiriyorsunda. bazen evde olmuyorsunda sokağın tam ortasında veya elinde poşetlerle veya tam asansörden incem veya bincem elimde eşyalar o zaman bana geliyorlar arkadaşlar. evde olsun veya kapalı bir başka ortamda olayım pedagogun bana söylediklerini uygulamaya çalışıyorum görmezlikten gelinmesi yerlerde görmezlikten geliyorum bazende sarılıp teselli etmeye çalışıyorummmmm! ama diğer bahsettiğim yerlerde çok zor oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…