Eda başınız sağolsun,Allah rahmet eylesin.
Selver çok geçmiş olsun düşer inş.ateşi.biz acile gidip iğne yaptırana kadar düşürememiştik..allah şifa versin
geçmiş olsun canım. bizdede çok fazla konuşma yok bende göremiyorum daha. o yüzden oyun grubuna yazdırdım ya. yazın kurduğu kelimeleri artık kullanmıyoroooh maşallah yasemincim bizde daha çok fazla konuşma olmadığı için göremiyoruz bunları:)
sibel meme olayınız tamamen bittimi
biz hastayız yine öksürüyor dünden beri okadar dikkat ettiğim halde nasıl hastalanıyor anlamıyorum çok fazla dışarıda çıkmıyoruz soğukta üşütelim
bugün şurup verene kadar ter su içinde kaldık 2mizde zorla biraz içirdim hemen arkasından kustu off offfffff
başınız sağolsun. konuşma konuşunda sende bizdensin edacığım.Herkese iyi aksamlar kac gündür okuyorum yazamadım aktivite olayına gelince benim zeynep hiçç bişeyle ilgilenmez cok cabuk sıkılıyor öyle sayı saymak makas tutmak hayal benim için boya yapmayı seviyor zaten halen catpat konuşuyor tek kelimeler bide tektük ikili cümleler su an mersindeyim anneannemi kaybettik eve cumartesi dönecegim aktivitelerden yapmaya baslarız bende yazarım bi tane h
memeden kaynaklanıyor. benim kızda gelende uykusu gelince veya elinden zorla birşey alınırsa yapıyor. hadi evde yaptığı zaman elini vurmadan tutmaya çalışıyorum. kararlılıkla yapmaması gerektiğini söylüyorum. ama okulda yanında olmadığım için bazen arkadaşlarına geçiyor. öğretmenleri dikkat ediyor ama kaşla göz arası yapıyor. şimdi bu nedenle danışmalık alacam pedagoguğumuzdan inşallah atlatırız. diğer çocukların annelerine mahcup oluyorum. ama seninki önceden böyle değildi sırf memeden kaynaklanıyordur bence.bugün canım çok sıkkın bari buraya yazimde rahatlim.. sabah kalktık kahvaltımızı ettik bir iki saat oynadık sonra nazı yıkadım uyku saatimize kadar yine oynadık uyuduk uyandık hazırlandık carrefoura gittik.. yemek yedik oyuncaklar aldık pepeeye gittik jetonlu oyuncaklara bindik.. jokerde gezdik.. ve eve dönme zamanı geldi.. tam montunu giydircem çukulata istedi benimki.. giy öyle vericem dedim kendini yerlere attı.. yani normalde dışarda asla yapmadığı bi hareketti şok oldum.. çıkardım çantamdan onu beğenmedi sticklerden istedi.. e ondanda yanımda yok.. kızım yanımda yok gel giyinelim alalım ozaman dedim sen misin öyle diyen önce bana bi iki tane yapıştırdı sonra yerlerde bi güzel yuvarlandı.. ozaman bekle ben alim gelim diyorum tepiniyo.. gel beraber gidelim diyorum ağlıyo.. bi yandanda bana tekme tokat savuruyo.. tabi herkes bize bakıyo.. kan resmen beynime hücum etti.. azarladım daha beter başladı yerde yuvarlanıp ağlamaya.. başıma bi ağrı girdi hala daha geçmedi.. zaten kırgınlık var grip oluyorum sanırım.. ama okadar üzüldümki anlatamam.. eve geldim oturdum ağladım.. ya neden bukadar şımarık bi kız oldu bu.. nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum.. inatçı, aksi, huysuz.... ne yapacağımı şaşırdım..
harika şeyler bunlar hepsini kaydettim. hepsini deneyeceğim. hangi siteden buldun bunları2 gündür annemdeydim giremedim..
Aktivite araştırdım ve yazayım dedim.
Tuvalet kağıdı rulosundan yapılan çok tatlı hayvanlar buldum.Bir çok şeye dönüştürülebiliyor rulo.ben sürekli birşeyler yapmaya karar verdim.albüme foto eklicem (buraya eklemeyi bilmiyorum ) oraya bakınca nasıl yapılacağı anlaşılıyor hemen.Tavşan,arı,uğur böceği ekliycem.
Tavşan için pamuk.
Renkli elişi kağıtları yapıştırıcı boya kalemleri
ya aslında bende kızım konuşsun diye parmak kukla istiyorum ama sadece parmak ele geçirilen değil. sadece ikeada buldum parmak kukla orayada vasıtayla gidemem çok zor olur benim için. bu nedenle evde yapabileceğim inandırıcı parmak kuklalarına ihtiyacım var. hani bulaşık eldiveni dedin ya eldiveni parmaklardan ayırmadan,parmaklarına kartondan tavşan falan yapsam olurmukki acaba offff veya başka bir fikriniz varsa aliiiiim.aklıma gelmişken yazayım gecenlerde azrayla oynamıştık cok sevmıştı,,temızlık eldıvenlerı varya kalın ve renklı olanlar onların parmak kısmını govdeden ayırıyoruz keserek uzerlerıne çeşitli suratlar çiziyoruz parmak kuklası şeklınde oynuyoruz:))hatta bı kaçını azrada çizdi tam bı surat yapamasada cok hoşuna gitmişti.
geçmiş olsun canım. bizdede çok fazla konuşma yok bende göremiyorum daha. o yüzden oyun grubuna yazdırdım ya. yazın kurduğu kelimeleri artık kullanmıyorşimdi yeni yeni başka kelimeler öğrenmeye başladı onları söylüyor. okulun faydasıda var tabi.
başınız sağolsun. konuşma konuşunda sende bizdensin edacığım.
memeden kaynaklanıyor. benim kızda gelende uykusu gelince veya elinden zorla birşey alınırsa yapıyor. hadi evde yaptığı zaman elini vurmadan tutmaya çalışıyorum. kararlılıkla yapmaması gerektiğini söylüyorum. ama okulda yanında olmadığım için bazen arkadaşlarına geçiyor. öğretmenleri dikkat ediyor ama kaşla göz arası yapıyor. şimdi bu nedenle danışmalık alacam pedagoguğumuzdan inşallah atlatırız. diğer çocukların annelerine mahcup oluyorum. ama seninki önceden böyle değildi sırf memeden kaynaklanıyordur bence.
harika şeyler bunlar hepsini kaydettim. hepsini deneyeceğim. hangi siteden buldun bunları
ya aslında bende kızım konuşsun diye parmak kukla istiyorum ama sadece parmak ele geçirilen değil. sadece ikeada buldum parmak kukla orayada vasıtayla gidemem çok zor olur benim için. bu nedenle evde yapabileceğim inandırıcı parmak kuklalarına ihtiyacım var. hani bulaşık eldiveni dedin ya eldiveni parmaklardan ayırmadan,parmaklarına kartondan tavşan falan yapsam olurmukki acaba offff veya başka bir fikriniz varsa aliiiiim.
selam kızlar.. dün akşam yine bi kriz yaşadık nazla.. bu seferde yine güzel geçen bir günün ardından ananedeydik eve dönmemiz gerekiyodu bir türlü giydirmeyi başaramıdm.. ne söylediysem ikna edemedim.. bide ben elimde taytla peşinden dolaştıkça o çoraplarını filanda çıkardı.. en son yine bana vurunca bana geldiler yine..
nazın vurma huyu vardı ama yaşıtlarına vardı.. hele bana asla böyle bişey yapmazdı.. kime olduğu pekte önemli değil aslında bu vurma huyu yüzünden etrafımda kimse görüşmek istemiyo valla benimlebir an önce pedagog bulmam lazım.. arıyorum anadolu yakasında bilgisi olan varsa yazsın bana çünkü ben artık baş edemiyorum ve ne yapmam gerektiğni de bilmiyorum..
Rulodan böyle şeyler yapıldığını biliyordum yeğenlerimden..google a rulodan etkinlikler yazdım çıkan görsellere ve ilk çıkan önce okul öncesi sitesine baktım..harika şeyler bunlar hepsini kaydettim. hepsini deneyeceğim. hangi siteden buldun bunları
Çok geçmiş olsun ya antibiyotik etki eder.bizde ilk antibiyotiğimizi geçen haftalarda kullandık..şurup içirmek zaten işkence..Sağolun kızlar düşmedi ateşimiz hala inip çıkıyor,öksürükde çok arttı akşam antibiyotiğe başladık
selam kızlar.. dün akşam yine bi kriz yaşadık nazla.. bu seferde yine güzel geçen bir günün ardından ananedeydik eve dönmemiz gerekiyodu bir türlü giydirmeyi başaramıdm.. ne söylediysem ikna edemedim.. bide ben elimde taytla peşinden dolaştıkça o çoraplarını filanda çıkardı.. en son yine bana vurunca bana geldiler yine..
nazın vurma huyu vardı ama yaşıtlarına vardı.. hele bana asla böyle bişey yapmazdı.. kime olduğu pekte önemli değil aslında bu vurma huyu yüzünden etrafımda kimse görüşmek istemiyo valla benimlebir an önce pedagog bulmam lazım.. arıyorum anadolu yakasında bilgisi olan varsa yazsın bana çünkü ben artık baş edemiyorum ve ne yapmam gerektiğni de bilmiyorum..
ya sarılıp sakinleştiriyorsunda. bazen evde olmuyorsunda sokağın tam ortasında veya elinde poşetlerle veya tam asansörden incem veya bincem elimde eşyalar o zaman bana geliyorlar arkadaşlar. evde olsun veya kapalı bir başka ortamda olayım pedagogun bana söylediklerini uygulamaya çalışıyorum görmezlikten gelinmesi yerlerde görmezlikten geliyorum bazende sarılıp teselli etmeye çalışıyorummmmm! ama diğer bahsettiğim yerlerde çok zor oluyor.Sabiha Paktuna yı tv de izlemiştim öfke nöbeti geçiren çocuğa sarılıp sevmek gerekiyormuş sakinleşmesini beklemek gerekiyormuş.o an okadar nasıl sakin kalabileceksek artık..çocuk büyütmek sabır işi çok zor gerçekten..