2009 Aralık Anneleri

Ben de öyle düşünüyorum Fatma.öyle de yazmıştım zaten haftada 2 yada 2-3 günde bir olması daha iyi bencede...

fotoyu gördüm eğlenceli olacak kolay da hem:))

Efe ye netten Caillou lu çalışma masa ve sandalyesiyle oyuncak sepeti aldık yarın gelir herhalde sevindi anlatınca bakalım ne kadar ilgilenecek.
ben ondan çok heveslendim valla heyecanla bekliyorum:)

Sibel Naz ın fotosuna geçen face den bakınca efe sordu bu ne dedi (yegane cümlemiz:)) Ben de o senin aşkın dedim Çocuk şimdi raket için albüme bakarken fotoyu gördü sordu yine ben de kim sen söyle dedim. Benim der gibi kendini işaret ediyo ,unutmamış ay ne güldüm :)))

sıbel tesekkurler fıkır ıcın bızde raket var masatenısı raketı balon sisirip onla oynuyoruz ama raket yapmak da ıyı fıkır maksat aktıvıte olsun :) yapacagım kesın
fatma valla bıze gunde 12 aktıvıte olsa az gelecek cınsten sureklı bıseyler yapalım modunda haftada 2 cokaz ya zaten sayılı kısıyız dedıgın gıbı bırsekılde yazılsın lutfen e tabı benım fıkrım bu cogunluk oyle derse yapacak bısey yok ya fatma peki cnm sen ev temızledıgın veya dısarı cıktıgın gun eve donunce azra ne yapıyor akıl ver bızede nasıl oyalanıyor gel oyna benle demıyor mu acıkcası mına benımle oyna modunda sureklı dıye sureklı kes yapıstır oyun uydur puzzle yap saklambac oyna evcılık oyna doktorculuk oyna resım yap sulu boya yap hamurla oyna tıkandıgım ıcın yenı fıkırler olsun ıstedım sızde de o tıkanıklık olur dıye gungun yazalım dedım dedıgım gıbı sızde de bırıkır aktıvıte elınızde arsıv olur ama sızın aktıvıte harıcı fıkırlerınız varsa vakıt gecırecegı mınanın onlara da memnunıyetle acıgım

Gün geçtikçe daha akıllanıyorlar ya ben bayılıyorum daha zevkli oluyor herşey:))
Geçen gün hapşırınca kasığıma bir ağrı girdi ben de hapşırınca karnım acıdı dedim anneme .efe gelmiş karnımı öpüyo acıdı diye:)) Dün de ojelerimi siliyodum.pamukta kırmızı görünce elim kanıyo mu sandı ne geldi yanıma üzgün üzgün anne acıyoo ? dedi eğildi öptü elimi :)) Şimdi bunu yazarken de geldi iki yanağımdan bir de alnımdan öptü gitti şimdi ben bunu yemeyim de ne yapayım :)

gule gule kullansın mınanın en cok vakıt gecırdıgı yerlerden bırı masa sandalyesı bırde yazı tahtası emınım sever
amanınnn ıkı oldu haftada 1-2 yazalım dıyen :)) 2 kısı daha oyle derse oyle olacak o zaman zaten cok kısıdegılız yapacak bısey yok :18:

güle güle kullansın canım.. hihi yerim ben onu :))

aynen pelin biz de seninle aynı durumdayız.. bugün yine gittik kitap aldık oyun hamuru kalıpları aldık değişik.. artık ne uyduracağımı şaşırdım.. bide çok çabuk sıkılıyo.. haftada 3 olsun bari 2 çok az..

selver bunu anlamadıı

Sen de Fatmanın haftada iki gün olsun dediğine haklısın demişsin ya onun için dedim.3 kişi olduk deye.ama 3 de olabilir belirli günler seçeriz mesela pazartesi çarşamba cumartesi gibi.. ya da sadece pazartesi perşembe..

he eren kucağımdaydı uzun uzadıya bişey yazamıyorum o benleyken basıp duruyor tuşlara ondan yani:))
banada öyle uyar hergün olmaz bugün eşim evdeydi çıktım bi kaç malzeme aldım kırtasiyeden eve geldiğim gibi kaptı elimden tek başına yapmayı seviyor bizimki cins
hiç bişeyi bana elletmiyor göstermeye çalışıyorum oğlum böyle yapıcaz yok dinlemiyor kendi kafasına göre yapıyor ve uzun süre uğraşıyor ilgilendiği bişeyden hemen sıkılmıyor

Yok pelin bende aynı durumdayım,aynı yazdığın oyunları hergün oynuyoruz,bu ara favori oyunumuz doktorculuk,doktor seti almıştım,telefonda ananesini ve dayısını oksurtuyo telden muayene eediyor :) bende yeni aktiveteler arıyorum özellikle el işi yapalım istiyorum azrayla çünkü azra hemen sıkılmıyor,saatlerce oturup hamurdan neler yapıyoruz ben sıkılıyorum o hiç sıkılmaz.masasında azrada çok vakit geçiriyor,bu ara yuvarlak çizmeyi öğrendi sayfalar dolusu cemberimiz var:) en zevkli aktivitemiz şarkı söylemek,çocuk şarkıları yani.azra yirmiyi aşkın şarkıyı baştan sona biliyor ,beraber söylüyoruz.fakat azra tek başına da çok güzel oynar,masallah diyeyim.baktı benim işim hiç ses etmez bana,odasında bebeklerini uyutur,onlarla konuşur,yemek yedirir.küçük hayvanlarını sırayla dizer,tek sıra halinde :) ben kendi kendine konuşup oynamasını da çok yararlı buluyorum azra için.benim demek istediğim buraya hergün yazsak bile ben hergün malzeme bulup o aktiviteyi gerceklestiremem.o yüzden dedim haftada iki yada üç olsun diye.

kocamaaaan bi maşallah prensese... şu söylediklerin varya benim için ulaşılmaz bi hayal :) naz bensiz ennnn fazla taş çatlasın geçireceği 10 dakikayı bulmaz.. asla tek başına oynamaz.. ve herşeyden çok çabuk sıkılıyo.. oyun hamuru çıkartıyorum on dakka.. kağıt kalem zaten pek hoşlanmıyo.. boyama on dakka.. e öyle gün bitmiyo tabi ben ona on dakkada bi ne oyunu bulim.. hele öyle zeka ve yaratıcılık vs. gerektiren oyunlarla hiç işi yok.. anca ben onu kovalim, saklambaç oynıyalım, tv izlesin bu kadar.. zaten tahammülsüz yapbozların filan bitanesini yere koyamasın tekmeyi koyar sonra kendini de yere atar tepine tepine ağlar.. vs. vs. çok zor işim çook.. daha kreşte de çok çekicem ben bu kızdan biliyorum.. çok huysuz aksi ve inat.. ay canım kızım benim ne güzel huyları varmış böyle arka arkaya sıralayınca :) işte sevgisi demek herşeye bedelki insan nelere katlanıyo neleri görmüyo bile.. cimcime..

Biz bol bol top oynuyoruz erkek çocuk işte:) büyüklü küçüklü o kadar çok topu var ki.evin içinden topla topla canım çıkıyor.basket potası aldım astım salonda sandalyeye bol bol basket atışı yapıyoruz..topları alır sepete doldurur içine kendi de girer sonra. alır onları tek tek tv nin arkasına atar .odada yatağın arkasına atar sonra bana geri al diiye tutturur..bir de müzik çok seviyor pepe falan şarkı söylesin hemen biz de kalkıyoruz oynamaya.nota işaretini tanıyomuş meğer bilg.bugün gördü anne bunu aç dedi bu ne dedim şarkı söylüyor gibi yapıp kafasını salladı çok şaşırdım:)
kendisi gidip odasında oyun oynadığı hiç görmedim bugüne kadar.bizim amerikan mutfak.oyüzden onun rahatlığı var biraz mutfakta da olsam görüyorum konuşuyorum onunla o salondayken.ama gelir bacaklarımın arasına girer bişey yaparken..

Azra ya kocaman maşallah gerçekten:)

Son düzenleme:
Azraya maşallah annesi:)

Erkeklerin en favori oyuncakları top ve araba :)
bizde öyleyiz nazancım her gittiğimiz yerden top alıyoruz tam bi top hastası,en çok beraber top oynuyoruz,sonra küçük hayvanlarıyla oynamayı çok seviyor
arabalarıyla,resim yapmayı,en çokda çıkartmalarla oynamayı alıp her yere yapıştırıyor geçen izledim tam bi saaten fazla oynadı alıp kapıya sonra duvara yapıştırdı durdu
kendi başınada çok fazla oynuyor biz tv izlerken gelip rahatsız etmez kendi kendine oynar yanımızda

hadi sizinkiler erkek naz a nedemeli.. okadar çok top varki evde.. hele şu para atılıp alınan toplar varya büyüklü küçüklü.. her gittiğimiz yerden alır.. benimki de çok seviyo topla oynasın.. zaten benimki ekşın oyunları sever :) ve aynen o topları heryere atar ben deli gibi toplarım.. bizimde amerikan mutfak ama hiiç farketmiyo ben mutfaktaysam o bacaklarımın arasında :) ve çıkartmalar naz da bayılıyo.. odasının duvarına yapıştırır alır gelir mutfağa yapıştırır :)

ben çıkartmalı kitaplar alıyorum.. renklerini bul şekillerini bul oyunları var hem faydalı hem çok eğlenceli tavsiye ederim.. ben çıkartıp ona veriyorum o kitapta yerini bulup yapıştırıyo.. tabi oyun bitince o hepsini tekrar söküp oraya buraya yapıştırıyo :))

Bende aralık annesi olarak yaptığımı şeylerden bahsetmek istiyorum :)oğlum en çok hamurla oynamayı seviyor oyun hamurları hem çabuk kuruduğu için hemde oğlum arada yediği için bende normal hamur yapıp gıda boyasıyla renklendiriyorum..3 bardak un, 1 bardak su ,1/2 tatlı kaşığı tuz... ölçek olarakta ben çay bardağı kullanıyorum. buzdolabı poşetinde dolabın alt kısmında 10 gün kadar tazeliğini koruyor.1 liraya satılan kurabiye kalıplarıyla çiçek böcek kalıpları çıkartıyoruz.. el kasları için güzel oluyo bence:)bisikleti var onun üstünde sürekli .
uyuma işini hallettik yani yatağına bırakınca kendisi uyuyor artık birde iki gündür uğraştığımız çiş olayını hallettik mi tamamdır.. 3 aydan az zaman kaldı kardeşinin doğmasına o yüzden biraz sıkıntılı bi zaman benim için...uyku ile ilgili sorunuz varsa cevaplayabilirim nerdeyse uzman oldum bu konuda :)

al bendende okadar sibel. çok çabuk sıkılıyor. aktivite yapmaya çalışayım göstermeye çalışayım, hiç izin vermez hemen kendi atlar. istediği olmadımı kendini atar yere tepinir. bizimkinde tam konuşma yok birazda ondan. yani bende seninle aynı şeyleri yaşıyorum sibel. bu arada bugün raketi yaptım. yapıştırıcı tutmadı koli bandı kullandım güzel oldu. baya oynadık. yarında yumurcakta bir program var orada bir etkinlik yaptı. onu uygulamaya çalışacağım. yapabilirsem resmiyle beraber anlatırım.

Bizimde durumumuz vahim bu konuda. Eylülü tek basina oyun filan oynarken dusunmek hayalden ibaret benim icin. Hamur , parmak boyasi ,doktorculuk gibi oyunlari standart oynuyoruz zaten. Ama oyle saatlerce oynayalim yok bizde de. Pelinin dedigi gibi 2 degil 12 olsa bile yetmez. Yetmesini de istemiyorum acikcasi ben . Su zamanda ne kadar cok el becerisini filan gelistirirsem kardir diye dusunuyorum . Aktivite yaparken bizde de Eylül hadi bakalim bunu kesiyoruz diyince o parcalamayi tercih ediyor ama yine de yapmaya calisiyorum . Oyun grubuma gidince de el becerisinn gelismis oldugunu farkedebiliyorum ki tam yapmadigi halde. Kendi adima soyliyim temizlik filan hak getire valla ev kalk gidelim moduna geliyor cogu zaman. Ben birde montessori egitimine takik bir anne oldum artik. Hemen hemen hergun biseyler yaptiriyorum bununla ilgili. O yuzden ne kadar cok buraya yazilirsa ben sevinirim . Aktiviteler yazilsin kim ne kadar isterse o kadar yaptirsin .

Son düzenleme:
rkadaşlar bu aralar pek katılamıyorum . iş çok yoğun eve gel zeynepple ilgilen onu yedir yatar derken bende uyuyakalıyorum.

zeynep şimdide konjektivit oldu. bu gece yine acildeydik . gözler enfeksiyon kapmış damla ve krem verdi biz damlatana ve sürene kadar bayaa debelendik kreşte ne yapıcaklar merak ediyorum.

bizde kardan adamı yaptık :) yaptığımız faaliyetlerin resimlerini koyalım haber verin bakalım.bende yazıcam en kısa zamanda bi etkinlik şimdi vakit yok herkse selam bebeleri mıncıklayın:)

öncelikle allah sana kolaylıklar versin ikincisi gelmek üzereymiş :) allah sağlıklı doğumlar nasip etsin. uyku benim doğduğumuzdan beri sorunumuz.. ilk zamanlar memede uyuyodu ama meme ağzında çıkartınca uyanıyodu.. sabaha kadar öyle yatıyoduk.. tabi ben çok daralmıştım.. sonra bi hamak aldık baya bildiğin keten gibi bi kumaştan çingene hamağı.. ve hala onda uyuyo.. ve başka hiçbir yerde ve hiçbir şekilde uyumuyo.. (arabada, pusette, vs.) bu yüzden de uyku saatlerinde ne biyere gidebiliyorum ne birini çağrabiliyorum.. okadar isterdimki yatağında yada bizim yatakta farketmez kendi kendine uyumasını o yüzden uykuyla ilgili her türlü öneriye açığım..

çok geçmiş olsun iyileşsin kuzucuk hemen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…