2009 Aralık Anneleri

Bence konusmayla da alakali degil kendilerinle alakali :) Hadi bakalim baslayalim dedigimde tipis tipis oturan beni dinleyen bir kiz degil . Hatta zor zahmet yaptigimiz bir seyi eline alip 2 dakikada hasat ediyor . Oyun grubuna gidiyoruz guzel seyler yaptiriyor cantamiza aliriyorz daha arabada paramparca oluyor . Boyle boyle ogrenecek diye dusunuyorum makas tutmayi kesmeyi yapistirmayi . Ben kagit makasi kullaniyorum kizimla. Ne kadar serbest kalirsa daha cabuk olur diye dusunuyorum. Benim kizim konusuyor ama dedigim gibi yine parcaliyor . Sonucta su an beyinleri sungerden farksiz. Uygulamasalarda beyinlerine attiklarina eminim. Gun geliyor evde soylenmemis hic duyulmamis seyleri suratima soyluyor ki sok oluyorum . Bunu doktoruna sordugumda bizim kulaklarimizdan 5 kat daha iyi duyduklarini ogrendim .Cevremizden 5 kat daha haberdar bu kuzular. Kisaca konusunca da is bitmiyor devam parcalamali aktiviteye :)

Gecmis olsun zeynepe
Bende bugun sibelin soyledigi raketi yaptim cokta guzel oldu cokta eglendik . Sagol sibel...

Vaktim var diye aklima bisey daha geldi bunu da yazayim .Aktivitesi bol durmayan kuzulara.. Biz bu aktiviteyi sonrada paramparca ettik ama olsun .. Ufak bir bez parcasi alinir. Koli bandi sarilir ustune. Top haline getiririlir. Ust tarafina artik koli bandi tersten sarilir ki ustune ufak ufak top seklindeki pamuklar yapissin diye. Pamuklar yapistiktan sonra ufak karton kesilir goz almistim kirtasiyeden onu yapistirdim . Oldu sana kuzu...

http://e1201.hizliresim.com/t/s/22nwm.jpg

Gecmis olsun zeynepe
Bende bugun sibelin soyledigi raketi yaptim cokta guzel oldu cokta eglendik . Sagol sibel...

eğlendiyseniz süper biz de çok eğlenmiştik :)

Bende bir aktivite yazayim .. Karton tabagin ustu parmak boyasi ile yesil boyanir. Yesil kartondan bacak ve kafa kesilir. Kartonun alt kismina yaptirilir. Uste desenler yapilr . Olur sana kaplumbag..
http://e1201.hizliresim.com/t/s/22nnb.jpg

oo bunlar çok sevimli :) ee siz oyun grubundan tecrübelisiniz daha çok fikir bekliyoruz tabisi :)

herkese günaydın millet.. dünden beri temizlik yapıyorum.. bugüne bi ütümle yemeğim kaldı ama naz varken ikisi de mümkün değil şuan için..

bizde oyun grubundan aldıklarımızı hemen çantama koyuyorum. evdede panosuna asıyorum herkez gelince gösteriyorum.

ben geçengün yumurcak tvden izlediğim aktiviteyi yaptım. 22cm eninde 20 cm boyunda karton kestim. ikiye katladım. ortasına palyanço çizdim yakasınada 3 cm eninde uzun farklı renkte karton kestim yelpaze yapar gibi katladım ve uçlarından kağıda yapıştırdım. tvde izlediğimden değişiklik katarak yakayı yaptığım aynı renkten şapkaya ve giysisinede uyguladım katlanabiliyor güzel oldu. resmini şansmeleğim fotograf albümüne ekledim.
bu arada kuzuyu çok beğendim uygulayacağım

ne güzel oyunlar oynuyo sizinkiler, benimki nereyi kurcalasam döksem nereyi karıştırsam derdinde.
ç.makinelerinin üstünden yatak odamın aynalarının üstünden vitrinlerin üstünden inmiyo sıpam.
güzel şarkı söylüyor, bu aralar gözde şarkımız hayde gidelum hayde
kulağı mükemmel diyebilirim. çıkardığım sesleri tonu tonuna inceliği kalınlığına, notasına varana kadar tekrar edebiliyor.
müziğe ve spora yöneleceğiz anlaşılan biz:))))
uzun zamandır 10a kadar saymasını biliyodu, şimdi pepe sağolsun 10,20,30uda biliyor:)
açıkçası çok ilgilenemesemde kızdan sebep baya zeki. çok değişik hareketleri var. 20 kişinin ayakkabılarının arasından herkesin ayakkabısını tanıyor içeri saya saya alıyor, kim dışarı çıkacaksa montunu giyip, herkesten önce atlayıp kapıyı açıyor ayakkabısını bulup dışarı atıyor.
bu sıralar renkleri göstermeye çalışıyorum ben. boyayla hamurla ilgilenmiyor. kalem eline geçirse nere bulsa çiziyor karalama şeklinde. dur bakalım ilgilenecek mi merak ediyorum şu kardan adamla raketle:)))) biz daha hiç kağıt kesip yapıştırma işleri yapmadık beraber

oooh maşallah yasemincim bizde daha çok fazla konuşma olmadığı için göremiyoruz bunları:)

sibel meme olayınız tamamen bittimi

biz hastayız yine öksürüyor dünden beri okadar dikkat ettiğim halde nasıl hastalanıyor anlamıyorum çok fazla dışarıda çıkmıyoruz soğukta üşütelim
bugün şurup verene kadar ter su içinde kaldık 2mizde zorla biraz içirdim hemen arkasından kustu off offfffff

çok geçmiş olsuncanım ya alerjikmi acaba?

Herkese iyi aksamlar kac gündür okuyorum yazamadım aktivite olayına gelince benim zeynep hiçç bişeyle ilgilenmez cok cabuk sıkılıyor öyle sayı saymak makas tutmak hayal benim için boya yapmayı seviyor zaten halen catpat konuşuyor tek kelimeler bide tektük ikili cümleler su an mersindeyim anneannemi kaybettik eve cumartesi dönecegim aktivitelerden yapmaya baslarız bende yazarım bi tane h

öncelikle geçmiş olsun canım.. meme olayı bitti.. bitti derken sürekli soruyo tabi.. özellikle uyku saatlerinden önce ve uyanınca.. he bide düşünce ağlayınca :) hatta dün öğlen uykusunda dudağını büktü birden meme ee oldu diye bi ağlamaya başladı nasıl üzüldüm anlatamam..

başınız sağolsun canım.. ay sen bizim aktiviteleri bi gör ben mi oynuyorum naz mı belli değil o sıkılıyo ben devam ediyorum :))

bugün canım çok sıkkın bari buraya yazimde rahatlim.. sabah kalktık kahvaltımızı ettik bir iki saat oynadık sonra nazı yıkadım uyku saatimize kadar yine oynadık uyuduk uyandık hazırlandık carrefoura gittik.. yemek yedik oyuncaklar aldık pepeeye gittik jetonlu oyuncaklara bindik.. jokerde gezdik.. ve eve dönme zamanı geldi.. tam montunu giydircem çukulata istedi benimki.. giy öyle vericem dedim kendini yerlere attı.. yani normalde dışarda asla yapmadığı bi hareketti şok oldum.. çıkardım çantamdan onu beğenmedi sticklerden istedi.. e ondanda yanımda yok.. kızım yanımda yok gel giyinelim alalım ozaman dedim sen misin öyle diyen önce bana bi iki tane yapıştırdı sonra yerlerde bi güzel yuvarlandı.. ozaman bekle ben alim gelim diyorum tepiniyo.. gel beraber gidelim diyorum ağlıyo.. bi yandanda bana tekme tokat savuruyo.. tabi herkes bize bakıyo.. kan resmen beynime hücum etti.. azarladım daha beter başladı yerde yuvarlanıp ağlamaya.. başıma bi ağrı girdi hala daha geçmedi.. zaten kırgınlık var grip oluyorum sanırım.. ama okadar üzüldümki anlatamam.. eve geldim oturdum ağladım.. ya neden bukadar şımarık bi kız oldu bu.. nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum.. inatçı, aksi, huysuz.... ne yapacağımı şaşırdım..

Sibel hatırlıyorsan geçenlerde bende buna benzer bişey yazmıştım,o kadar üzülmüştüm ki aynen oturup aglamistim.üstünden zaman geçince insan sakin kafayla düşünebiliyor işte.kendini boşuna uzme,şımarıkligindan felan değil ,son ana kadar baya güzel geçmiş anlatmışsin,muhtemelen sonlara doğru yoruldu kafası şişti yani ve böyle çıktı acısı.yorulup huysuzlanmasi şımarık olduğunu göstermez ki...
Yalnız geçenlerde üstün dokmen hocadan dinlemiştim sanırım çocuk şaka dahi olsa anne babaya vurmamali,bu konuda kesin tavrınızi mutlaka koyun asla size vurmasına izin vermeyin diyordu.ben annenim,anneye vurulmaz gibi sözlerle telkin edin,sesinizde sertlik ve kararlilik olsun diyordu.
Kendini uzme sibel,hepimizin çocukları zaman zaman bu tür davranışlarda bulunuyor,büyüdükçe geçecek bu hareketler.aslında insanı en çok geren de insanların bakışları bence.başını sonunu bilmeden suçlarcasina bakmaları.yani beni bu çok sinir ediyor.

selam millet

başın sağolsun edacım.Allah sabır versin.

selvercim size de geçmiş olsun .bizde atlatamadık daha ya öksürük devam ve burnu halaatıkalı. bu sene hastalıktan kurtulamıycaz heralde.

faaliyetler süper arkdaşlar fırsat blunca hemen yapıcaz zeyneple :)ve fırsat bulunca hemen yazıcam bende:)

başınız sağolsun canım

ah sibel aynı huysuzdan bizim evde de var
2 yaş sendromunun etkileri bunlar, uzun süren bir süreç ne yazık ki
aman sağlıkları yerinde olsun atlatırız bunuda üzülme canım benim
haktan da hiç elimizi tutmak istemiyor ve kendi kafasına göre durup dönüp sağa sola yalpa vurarak gitmek istiyor
aynı şekilde vurma olayı bizde de var. babasına yada bana vurduğu zaman sesimi yükseltiyorum ama zaman alacak tabi bunu yapmamayı öğrenmesi.

sağolun kızlar bugeceyide ateşli geçirdik çok halsiz yavrum hastayken hep uyuyor
vurma olayı bizdede var sibelcim ama babadan korktuğu için ona asla yapmaz benden yüz bulduğu için bişeye sinirlenince tokat atıyor her zaman yapmıyor allahtan.
babasının bi sert bakışı yetiyo onu durdurmak için,çocuklarla gezmeye gitmek bi dert zaten bazen pişman ediyorlar evden çıktığımıza.

Eda başınız sağolsun,Allah rahmet eylesin.
Selver çok geçmiş olsun düşer inş.ateşi.biz acile gidip iğne yaptırana kadar düşürememiştik..allah şifa versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…