2009 Aralık Anneleri

benim kızım hiç püre veya bulamaç yemedi yarın deneyim bakayım belki yer aman yesin razıyım bulamaç yesin

bende bi ara öyleydim yesinde nasıl yerse yesin sonra kendi kendine bulamaçtanda sıkıldı çünkü artık kendi yemek istiyo ve bu çocuğun hergün bi yumurta yemesi lazımki benim oğlum mümkün değil bi yumurtayı yesin 2 lokma alıyo tamam bende bıldırcın yumurtasını tavada t.yağlı yapıyorum zaten 2 lokmada bitiyo alsana günde bi yumurta içereik olarak 1 tavuk yumurtasına eşitmiş sonra çik.ekmek 2 lokma fazla değil üstüne az bişey süt anca 1 çay bardağı kahvaltı bu kadar ki bazen bunlarıda yemez sadece azbişey süt öğlen ve akşam canı ne isterse ama hiç öyle sebze falan değil makarna pilav et falan onuda çok açsa eğer 2 yemek kaşığı nasıl yaşıyo bu oğlan şaştım kaldım

canım sakin ol daha 2 gün oldu bıraktıralı,oyle hemen pat dıye bı suru bışey yemeye başlamıyorlarkı zaten.o kahvaltı ona bır sure yeter bı ıkı saat sonra ya corba ver ıkı lokmada olsa yada meyve yada sevdığı bışey .sık sık elıne bışeler ver kı memeyı hatırlamasın boyle boyle az az yedıkçede mıdesı buyur ıstahı acılır ınş.bıde bence cocuklar yemek yerken bıle eglenmek ıstıyorlar ,ben odasında oyun oynatırken yandan da meyve yedırıyorum farkında bıle olmuyo neyedığının...cocugun yememesı cok zor bılıyorum fakat sabırlı ol canım zeyno yu da cok zorlama daha yenı bıraktı memeyı zamanla yer inş.ayrıca sence emerken doyuyormuydu artık,neredeyse hıç sut gelmıyordu benden son aylarda yanı oyuzden dıyorum,sırf alıştıklarından emıyorlardı.sutten kestım ıyıce ac kalacak dıye uzulme zaten açtılarda meme olduğu ıcın farkında değildiler bence,şimdi zamanla yemeye başlar.

aynen katılıyorum sana, her satırına :)
benim oğlum illede oyunla yer eline değşik bir şey verdiysem tabağı nasıl bitirdiğini anlamam ama her öğün ne buliyim değişik :) geçenlerde oyun parkında meyve yedirdim ki meyveden nefret eder, eline damladı çokta titizdir, öyle oynamaz hiç biyere dokunmaz evde olsa ağlar elini sildirene kadar ama orda heyecandan elinin her tarafını yaladı oyuna devam etti :)))))))) normalde meyveyi ve yoğurdu kakaolu puding pişiriyorum, onunşla karıştırıp yediriyorum.

öncelikle çok şanslısınki oğlun oyuna falan kanıyor benim oğlum oynadığı şeyi bile bırakır yine yemez öyle bişey dalmışken falan yemek yedirmek mümkün değil iştahsız çocuk olunca ne yapsan boş şaka gibi ama gerçek 2 yaşında ve hiçbişeye kanmaz önce koklar tadını bilmediği bişeyse kokusunu beğenmediyse hiç şansı yok yemez ama sevceği bişeyse bi 10-15 dk inceler kaşıkla oynar sonra 2-3 kaşık yer ve bırakır asla ve asla benim elimden yemez illa kendi yiyecek kilo sorunumuz var hiçbişey yemediği için

aslında evet sana göre şanslıyım ama yemek istemiyorsa benimkide kanmaz, ne verirsen ver. bende bunu anlamıyoprum zaten madem yiyeceksin niye illede bi şey istiyorsun. benimkide kendi hiç bişey yemez. sütünü bile yeni başladı kendi içmeye ille biberonu ben tutucam. neyse yesinde razıyım. iştahsız çocuk çok zor allah yardımcın olsun, ama eninde sonunda başlıyorlar yemeye. hiç yemeyen çocuklar bi bakıyorum kreşe başlayınca normale dönüyo. inşallah sende iştahlı günler görürsün.

inşallah canım o günleri görürüm dr a sordum seneye kreşe versem nasıl olur diye çok ii olur hatta bazen yeme sorunu olan çocuklar için daha erken bile öneriyoruz dedi tabi hastalık arttığı için ben kreşe çok sıcak bakmıyorum 3 yaşdan önce inaşllah iştahla yediği günleri görürüm benim derdim kilo değil yesinde zayıf olsun önemli değil

ya evet bu kreşte ayrı bir muamma 3 erken geliyor. birde geçen gün annem tv ikbalde dinlemiş 4 yaşında bağışıklıkları gelişiyor 4ten önce göndermeyin gelecekte de sağlık sorunları olur falan demişler, ama evde onu oyalamakta zor. acaba gelişimi geri kalır mı 3 temi versem. kardeş istiyoruz seneye e kardeş geldi sen git mi olur kuzuma off ya bi karar veremiyorum. gerçi daha vakit var.

yani eğer çalışmıyosan 4 yaşı beklesen daha ii olur şahsen ben çalışıyorum annem bakıyor ama artık çok yoruldu bakmakta zorlanıyo o yüzden ona rağmen sene haftada 2 gün başlatmayı düşünüyorum gerçektende kreşe giden çocuklar sanki daha çok gelişiyorlarmış gibi geliyo benim şahsi fikrim çalışmıyosan 4 yaşa kadar beraber 4 den sonra kreş ama çocuk düşünüyomuşsun tam onun doğduğu zamana denk gelmiycekse kreşe başlaması sorun olmaz sanırım yada kardeş için 2 sene daha bekleyin :)

Evet bir çocuk yemiyorsa istersen önüne dünyanın en ilginç şeyini koy yine yemiyor.bunu çok yaşadım.efe de bazen dalar yer,bazen assla yediremezsin.emmeyi bıraktırdığım dönem efe uzun bir süre bişey yememişti moral bozmak istemem ama böyleydi.protesto ediyo diyorlardı..bi süre sonra başladı yine yemeğe.sabır gerekiyor biraz.şimdide hasta olsun biyere gidelim yada yemek saatinde biri gelsin hiç yediremiyorum.kalabalıkta yemiyo ffalan.alıp başka odaya geçiyorum ben de biyere gittiğimizde..zor ya.şimdide öksürüğü arttı.antibiyotik bugün yarın biter kontrole gideriz biz de.gece öksürmekten uyuyamadı uyutmadı da.başım ağrıyor çok.

katılamadım muhabbete kızı kv ile bırakıp pazara gittim
zeynep isterse en sevdiği oyun çizgi film olsun farketmeden yedirmem imkansız önce koklar isterse yer istemezse ne yaparsam yapayım yemez bazen ağzına alır beğenmezse çıkarır ya benim ya kendi avucuna
ama tek artı tarafı meyvayı çok sever ne meyva olursa olsun muşmula bile versem yer salatalık domates yer çiğ havuç yer bazen diyorum çiğ olarak 2 parça karnıbahar da yersen yemek tamamlanmış olacak diye

aynen öyle zaten enginin hareketleri çok etkiliyo nazı.. ben de çok sinirli bi insanım ama nazın yanında kendimi tutuyorum.. ne bağırıyorum ne bişey fırlatıyorum ne de naza karşı herhangi bişey.. ama engin öyle değil.. elindekileri de frlatır bağırırda hatta nazın kolunu da sıkar poposuna yada eline de vurur.. antalıyorum yanlış bişey olduğunu ama kabul etmiyo.. zaten danışmana filan da gitmez..

bismillah melike azcık sabır :) kiii uyku ve yemenin ben memeyle çok ta bağlantılı olduğunu düşünmüyorum.. yemeyen çocuk yemez uyumayan çocuk uyumaz bence.. hani moral bozmiimde :)

naz da öyle tipine bakar beğenmezse öldürsen yemez naparsan yap.. en sevdiğ işeyler iver yine de yemez..

valla ben seneye yarım gün kreşe kesin vericem.. yeterki maddi durumumuz müsait olsun.. 4 te de tam gün vericem..

kaanda sebzedense meyve yemeyi tercih eder domates salatlıkta sever ama ben mevsimi değil diye domates salatalık vermiyorum sen organik falanmı alıyosun bende versemmi acaba sonra diyorumki faydadan çok zarar verme

melike hiç canını sıkma canım. meme vermeme operasyonuna devam. yemek yememe olayına gelince zaten 2 yaş çocukları aman aman bişi yemiyorki. benimkide kahvaltıda falan iki ısırık atıyor tamam. memeden dolayı değil yani. gün içinde meyve salatalık muz falan öyle geçiştiriyor benim kız pek normal yemek yemek istemiyor. kahvaltıdan bir kaç saat sonra kandırabilirsem biraz çorba işte okadar. akşamda azcık bişi yiyo okadar. ama yediği meyveler falan işe yarıyorki çok fazla hasta olmuyor çok şükür. yemek olayını çok fazla kafana takma kendi ağzınla diyorsun zaten gün içinde çiğ meyve sebze yiyor diye valla bütün çocuklar aynı. bizim kreşteki çocuklarda aynı valla ve hiçbiri meme emmiyor düşün yani. sen memeyi kafaya takmışsın ondan böyle düşünüyorsun.

2-3 günden beri bizimki çok fazla bilgisayar başında vakit geçiriyor salona geçirdik pc yi hadi biraz otursun gözümün önünde olur ben iş yaparken dedim
ama başından kaldıramıyoruz takıyor kulaklığı pepe izliyor tek iyi yönü pc deyken yemek yemesi oldu ama alışkanlık yapmasından korkuyorum bu akşam eski yerine gidicek pc.
bende bugün nohut yaptım çok seviyor inş.yine yer.dün dışaraydık evden çıkarken bi kase ballı yoğurt yedi dışardada bişiler yedi gezmekten hiç aklına meme gelmedi
gece emerken uyudu tabi sütte birikti doyurdu onu bütün gece hiç emmeye kalkmadı sabah 9 da emdi 12 de kalktı gece sık sık kalkıp baktım niye acıkmıyor bu diye :)

oooooooo kazan kaynamıs muhabbet masallahhhh herkese iyi aksamlar misafirim gelecek yazıpp cıkayım kıymet gecmiş olsun zeynebinde vücüdunda kızarıklık olmustu ya antibiyotigin etkisi sanırsam dr virüs dedi ama klomaksı içti 2 saatte oldu.Yemek konusunda melikeye katılıyorum benim kızda asla kandırarak yediremem agzından cıkarıyor ne kadar oyuna dalarsa dalsın .Dün ilk defa 1 tane köfte yedi havalara ucacaktım dün kızla kozzye gittik oyun alanında cıldırdı sevincten zor cıkardım fena alıstı benimki artık ev istemiyorlar bende krese yolluyacagım ama hazirandan sonra kısmetse tayinimiz cıksın gittigimiz yerde bakıcı tutmayacagım bir müddet annem bakar krese alısana kadar.

zeynep 1 haftadır hiç bişey yemiyo nerdeyse üstelemiyoruz ama trip yapıyo hemde üstüne hastalık gelince huysuz ötesi bişey oldu. yalnız bugün öğrtmeni dedi ki daha uyumlu olmaya başlamış her gün verdiği mektupta da yapmaması gerekli şeyleri artık anlıyo ve uyguluyo misal istedği zaman lavaboya gidip suyla oynayamıyacağını, sandalyeyi aalıp sınıf içinde gezemiyceğini ve üstüne çıkamıycağını veee dil etkinlik saatinde herks minderde otururken onun etrafta dolaşmaması gerektiğini ilerleme kaydediyoruz inş. sevindirik oldum..... varsın yemesin elbet yiyecek bigün

geçmiş olsun canım soğuk buhar çalıştırıyormusun odasında ben buhara yüzünü tutuyodum çok öksürünce birde uyuduktan 10 dk sonra açmak gerekiyormuş buhar mk ağızdan değil burundan nefes almaya başlaması gerekiyormuş. bu yemek meselesi de efelere özel heralde benimkidebize biri gelsin yemez. biz bir yere gidelim yemez :) ama aksi çocuk işte dün bir komşuım geldi çok iyidir ama nazarı değer, onun yanında bir yoğurt yedi tabağı sıyıra sıyıra bitirdik, hey allahım ya ne var bu çocukta ne güzel yedi diyo kadıncağızda annemle ikimiz öyle kaldık :) aslem bu çocuk hep böyle yapar:)

çalışıyorum canım, öğretmenim 3 te evde oluyorum.bende eylülde falan hamile kalıp haziranda doğum yapmayı sonra ekimde yani kardeşi geldikten 3-4 ay sonra haftada 2 gün öğleden sonra düşünüyorum ama bakalım planlarda bi değişiklik olmazsa tabi :) bu arada 3 buçuk yaşını da geçmiş olucak inşallah.

aaaaa kimseler gelmemiş.. kızlar bugün meme bıraktırma operasyonuna başladım dua edin bana...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…