2009 Aralık Anneleri

Sabah kalktığımızdan beri elektrikler yoktu donduk dondukk:KK43: camın önünden kar alıp top yapıp attırdım efe ye sen misin yaptıran sürekli istedi zaten ev de soğuk:S şimdi uyuyo ben de yatacam biraz yoksa başka türlü ısınamam üşüyorummm

ah nazan allah kolaylık versin valla inşallah gelir hemen.. geçen burda da gitti ya 2 saat mahfolduk.. canan napıyo oralarda acaba onlarında yanmıyomuş kaloriferleri..

had' canim ben'm inşallah sizde sorunsuz atlatırsınız biz rahat geçirdik maşallah ama hala bantları çıkartmadım belki aklına eser diye gelişmeleri yazarsın bana en zoru gece ayakta sallayarak uyutmak iyice bir sakinleşsin ona da el atarım artık siz zaten memede uyumuyordunuz

eeee sebze ne diyor bu işe

hemen anlatim kızlar :) sabah 8 gibi son kez emiştik işte.. sonra kahvaltımızı ettik dışarı çıktık kartopu oynadık eve geldik anane teyze ve ablamın kayınvalidesi geldi (öteki gelinin kızına bakıyo o da aralık doğumlu) melis ve ablamın kızı irem.. tabi kalabalıktı oynadılar hiç aklına gelmedi.. taaaki öğle saatine kadar.. ben pamuklara sirke sürüp mememe yapıştırdım.. (kokarca gibi geziyorum o ayrı:)) anne meme dedi ben de verim ama kızım bozulmuş süt kokla bak dedim koklarken pamuğu bi gördü ıyyy kapat ee olmuş dedi.. sonra herkese tek tek meme ee olmuş diye onu anlattı :) (kıyamam ya canım benim) öğlen de millet gider gitmez hamakta sallayıp uyuttum.. uyanma saati gelince tv yi açtım sevdiği çizgi filmi aaa naz bak ne başlamış diyip kucaklayıp tvnin karşısına koydum.. bana bakıp meme ee dedi evet kızım diyip hemen konuyu değiştirdim.. çorba içirdim giydirdim hoop bu sefer biz melislere gittik.. ben ona sarılınca dokununca rahatsız oluyo hemen aklına geliyo meme eeee diyip ağladı bi kez.. eve geldik oyuncaklarımızla oynadık şimdi laptoptan istediği çizgi filmleri açıyorum..

he tabi bu arada ona aldığım yeni kitaplardan ikisini verdim.. bide bugün abur cubur yedik.. (topkek, rulokat ve çukulata :s) şimdi önemlisi yatarken çünkü normalde yatmadan 1 saate yakın emiyodu yatakta ve tabi gece.. çok kalkmıyo ama sonuçta kalkıyo naapcaz bakalım.. ben yanıma süt alıcam su zaten yanımızda bakalım artık kısmet.. allah yardım eder..

sabah 9a doğru kalktık elektrikler yoktu 2.30 a doğru geldi.başta anlamadık ama zaman geçtikçe ev soğudu donduk.akşam 6gibi gitti yarım saat falan 23 gibi de yarım saat bi daha gitti geldi.kırk yılda bir kar yağdı şu hale bakın.çocuğu kara çıkaramadım ev de soğuk diye.yarın elektrik olursa azcık bi çıkıp gelcez:S
Tek emziren sen kaldın galiba Selver :)
Sibel ve Melike kolay gelsin size.Melike baya yol aldı.Sibelin de ilk gecesi kolay geçer inş.
ben de yatayım biran önce elektrikler gider mazallah:KK43:

sizin elektriklerde tam kışın ortasını buluyo kesilmek için he:)
melike atlattı valla maşallah
sıra sibelde inş. geceyi kolay geçirirler
ben şuna inanıyorum çocuk nekadar gezerse ve kalabalık ortama girerse memeyi unutuyor aklına pek gelmiyor
onun için sibel 1-2 gün gezmeye devam et bizimkide öyle
Allahım banada yardım et bende bırakayım biran önce
melike göğsünde şişme oldumu

Joyfull house Neşe erberk okulları duyan yada bilgisi olan varmı izmitte de varmış oyun gurubu düşünmeye başladık daha doğrusu eşim gitmemi çok istiyor
oyun gruplarında kayıt mecburiyeti de yokmuş bize de yakın inş.yüksek fiyat değildir
istanbulda da bi çok yerde şubesi varmış çok güzel bi yere benziyor

Joyfull house Neşe erberk okulları duyan yada bilgisi olan varmı izmitte de varmış oyun gurubu düşünmeye başladık daha doğrusu eşim gitmemi çok istiyor
oyun gruplarında kayıt mecburiyeti de yokmuş bize de yakın inş.yüksek fiyat değildir
istanbulda da bi çok yerde şubesi varmış çok güzel bi yere benziyor

ah canım orası benim hayalimdeki yer ama çok pahalı.. oyun grubu yine bi nebze de ben haftanın 3 günü yarım gün göndermek istiyorum.. telefonda fiyat bilgisi vermiyolar... bi ara pelin de oyun grubuuna oraya göndermeyi düşünüyodu.. bize ataşehirdeki şubesi yakın.. eğer uygunsa hiç durma derim..

gecemize gelince öyle uyanıp oturmadık çok şükür (maşallah) uyanıp ara ara anne meme ee mi dedi.. ötekidemi dedi öyle böyle derken sabah oldu ben erkenden kalkıp süt ısıtıp aldım yanıma.. uyanınca hemen memeyi sordu çünkü ee mi diye.. bende sütü verdim içeri gittik hemen.. (biz sabahları uyanınca yarım saat yatak keyfi yapıyoduk memede) pokoyu açtım filan öyle işte şimd ikahvaltı hazırlıyorum..

herkese günaydın yine sabahın 6 buçuğunda kalktık çoktan kahvaltımızı ettik. karanlıkta uyanmaktan usandım :) bide odasına güneş geçirmez stor taktırmıştım, sanki havanın aydınlanmasını bekliyomuş gibi :)

ah canım orası benim hayalimdeki yer ama çok pahalı.. oyun grubu yine bi nebze de ben haftanın 3 günü yarım gün göndermek istiyorum.. telefonda fiyat bilgisi vermiyolar... bi ara pelin de oyun grubuuna oraya göndermeyi düşünüyodu.. bize ataşehirdeki şubesi yakın.. eğer uygunsa hiç durma derim..

gecemize gelince öyle uyanıp oturmadık çok şükür (maşallah) uyanıp ara ara anne meme ee mi dedi.. ötekidemi dedi öyle böyle derken sabah oldu ben erkenden kalkıp süt ısıtıp aldım yanıma.. uyanınca hemen memeyi sordu çünkü ee mi diye.. bende sütü verdim içeri gittik hemen.. (biz sabahları uyanınca yarım saat yatak keyfi yapıyoduk memede) pokoyu açtım filan öyle işte şimd ikahvaltı hazırlıyorum..

2-3 günü atlatırsanız bu iş biter, ama sakın geri dönme eskisinden beter olur kolay gelsin

pahalıdır diye tahmin ettim ismi belli ediyor zaten:) çok pahalı derken nekadar:)
Eda'lı günler...: Eda'nın ilk oyun grubu... bitane daha buldum burdada resim var mekanın burasıda çok hoş

geceyi iyi geçirmenize çok sevindim maşallah inş.bugünü ve geceyide atlatırsınız kolayca bidahada zamanla düzen oturur

2-3 günü atlatırsanız bu iş biter, ama sakın geri dönme eskisinden beter olur kolay gelsin

yok yok bi dönersem ilkokula kadar emer valla.. bu kadar onun için bekledim dönmek yok..

pahalıdır diye tahmin ettim ismi belli ediyor zaten:) çok pahalı derken nekadar:)
Eda'lı günler...: Eda'nın ilk oyun grubu... bitane daha buldum burdada resim var mekanın burasıda çok hoş

geceyi iyi geçirmenize çok sevindim maşallah inş.bugünü ve geceyide atlatırsınız kolayca bidahada zamanla düzen oturur

valla canım dediğim gibi telde cvp vermiyolar demekki okadar pahalı gelin buraya görüşelim dediler :) e ben de yolları bilmiyorm gidemedimhenüz.. ama sen bi sor.. ya internet sitesinde okadar güzel anlatmışlarki.. spor saati aktivite saati boyaması şusu busu herşey var.. en önemliside ben pedagog olan bi yer istiyorum..

darısı başına diyelim :) çok zor uyuyo.. tabi alıştı önce emip uyumaya zor oluyo.. bide çok huysuz (hoş emerkende huysuzdu :)) hiçbi şeyden memnun olmuyo.. yeni oyuncaklar kitaplar cdler aldım yüzlerine bakmıyo.. çok mutsuz kıyamam bebeğime ya.. sabah geldi öptü memeyi.. (tabi kazağımın üstünden) sürekli ağzına bişeyler tıkıştırıp bişeylerle meşgul etmeye çalışıyorum..

ya bu arada memeyi bırakan arkadaşlar göğüslerim çok doldu.. dün akşam yatmadan çok az sağmıştım.. ama şimdi yine doldu.. böyle durmadan sağarsam azalırmıki.. naapsam bilemedim..

yok yok bi dönersem ilkokula kadar emer valla.. bu kadar onun için bekledim dönmek yok..

valla canım dediğim gibi telde cvp vermiyolar demekki okadar pahalı gelin buraya görüşelim dediler :) e ben de yolları bilmiyorm gidemedimhenüz.. ama sen bi sor.. ya internet sitesinde okadar güzel anlatmışlarki.. spor saati aktivite saati boyaması şusu busu herşey var.. en önemliside ben pedagog olan bi yer istiyorum..

darısı başına diyelim :) çok zor uyuyo.. tabi alıştı önce emip uyumaya zor oluyo.. bide çok huysuz (hoş emerkende huysuzdu :)) hiçbi şeyden memnun olmuyo.. yeni oyuncaklar kitaplar cdler aldım yüzlerine bakmıyo.. çok mutsuz kıyamam bebeğime ya.. sabah geldi öptü memeyi.. (tabi kazağımın üstünden) sürekli ağzına bişeyler tıkıştırıp bişeylerle meşgul etmeye çalışıyorum..

ya bu arada memeyi bırakan arkadaşlar göğüslerim çok doldu.. dün akşam yatmadan çok az sağmıştım.. ama şimdi yine doldu.. böyle durmadan sağarsam azalırmıki.. naapsam bilemedim..

Amiiin Allahım inş.bizde bırakırız tez zamanda.
sanki benim oğlumu anlatıyon hiç bişeyden memnun olmaz yeni bişi verirsin 5 dk içinde hevesi geçer,istediği bişi olmayınca yerden yere vurur kendini sinir krizleri geçirir
ama istediğini yapınca melek gibi bi zararı yok ...
canım ya o sanıyodur meme geçince anne yine vericek kıyamam yavruma
bide nekadar doğru bilmiyorum ama biz bıraktırmayı denerken annem gece göğsüme tülbent bağladı biraz sıktı öyle rahatsız edecek kadar değil tabi sütün geri dünmesi içinmiş
tabi benim koca nasılsa çözmüş onu oğlu sütsüz kalmasınmış.yine eskilerin vardır bi bildiği. ve herkesin aynı olmuyo kiminde şişlik olmuyor rahat geçiriyo,kimi kol sırt ağrısından çok çekiyo
bide eczanede bant varmış görümcem onu kullanmıştı nası bişi bilmiyorum.bence dene bişiler sağdıkça gelir süt sağmayıncada şişer of nedir bu kadınların çektiği ya

bu sabah annemlere gittim akşam döndüm orada bir ara aklına geldi anne meme dedi aaaa şaşırdın mı kızım dedim zavvalllı hala uf geçince emecek zannediyor ama hiç yemek yemiyor yani tam olarak hiöç aç geziyor resmen
benim ilk gün şişti sağacaktım ama baktım çok rahatsız etmiyor sağmadım hala şişler ama rahatsız fazla olmuyorum bbana da bantlar yara yaptı ama çıkaramıyorum eserse açmak isterse diye yerlerini değiştirdim
sağmak çözüm oluyormuş ama tamamen değil rahatsızlık vermeyecek kadar az az sağacakmışsın boşaltılsan gene üretilir bence sen ya bir dr yada ecz.danış sibelciğim çünkü senin zaten problemli birde bırakırken rahatsızlık vermesin
ahhh zeynep çok fena oldu çok mutsuz ama memeden çünkü annem 1 ay oldu sigarayı bırakalı aynı durumdaydı hiç yüzü gülmüyordu hep çok çok sevdiğim biri sanki gurbete gitmiş gibi hissediyorum çok mutsuzum diyordu eee aynı durum tiryakilik

ah melike naz da öyle çok mutsuz.. onu öyle görünce üzülüyorum.. canım benim.. bende banttan müthiş rahatsız oluyorum kaşındırıyo.. öğlen bide akşam o yatınca hemen çıkarıyorum.. ben yatarken geri takıyorum tabi :) dün akşam sağdım bi.. öyle çok değil bi dakka birini bi dakka birini.. rahatladım yattım.. bugün de öğlen.. böyle böyle azalır sanıyorum.. ama ben şimdiden çok yoruldum.. bütün gün onu oyalamaya çalışıyorum canım çıktı.. engin yine akşam geldi spora gitti geldi duş aldı yemek yedi.. bi iki kızla inatlaştı gerdi beni zaten yorgunum offf...

iyi geceler herkese...

Sibel Allah sanada naza da sabrını versin inş. canım. ben hiç sağmadımm şişme ve gerilme oldu bende de ama çok çok rahatsız edicek gibi değildi. ben elimle sürekli geriye doğru ovdum. ama hala sıkmadım tırsıyorum gelicek süt diye ama meme başında uçları görebiliyorum süt gelen ..

zeynebinde iştahı açılmadı memeden kesilince her çocuk bir olmuyo demek ki melike senin zeynepte öyle demekki
bu hafta zeynep hiç bişey yemiyo sadece su içiyo nerdeyse bugün bi tek ikindi kahvaltısında piramit pasta yemiş öğretmeni sevinçle söyledi onun da içine dert oldu demekki aç aç gezmesi. utana utana söyledi yalnız tatlı ama bi tek onu yedi diye. akşam falan hiç bişey yemiyo inatla çikolata istiyo bende vermiyorum bu akşam 1 saate yakın ağladı kinder görmüş istedi vermedim diye tabağnı bitir vericem diyorum hayır yemiycem veee didim sana bana çokolata diyo şebek.bende inada bindirdim işi bağırınca da olmuyo artık defalrca sakin sakin soruyorum yok diyosa hiç bişey vermiyorum tatlı, çilokalta tv de kapatıyorum babayla benle takılmak zorunda kalıyo zaten 9,9,30 da uyumak istiyo daha geçe kalırsa sabhaları zor kalkıyomuş

arkadaşlar benim oğlumda çok iştahsız balık yağı kullan varmı iştah açıyormu

X