2009 Aralık Anneleri

hadi kolay gelsn bakalım bu geceden sonra artık rahat geçirirsiniz inş.
ya bide dikkat ettimde burdaki herkes aynı şeyi yazdı ve yazmayada devam ediyor SANDIĞIM KADAR ZOR OLMADI,kolay atlattık vs..

demekki korkudan kendimizi felaket senaryolarına hazırlıyoruz inşallah şu birkaç gün bir geçse

eveet kızlar biz henüz başlayamadık operasyona :) bugün halamıza gitcektik o yüzden sabah erken uyandırdım ben uyandırdım diye çok huysuzdu (erken uyandırdımki öğlen erken yatsın diye) neyse öğlen uyuttum.. dedimki uyanınca son kez emzircem ve bi daha vermicem (kendikendime yani) uyandı emzirdim ve halaya gittik.. iki görümcem, eltim, ablam, annem çocuklar.. hiç aklına bile gelmedi zaten.. bi kere sordu halası dikkatini dağıttı unuttu gitti.. zaten tepede oturuyolar dışarısı kardı kartopu filan oynadık.. neyse eve geldik.. tabi babamız evdeydi.. öğlen de ben onu 45 dakka filan uyudu uyandırdım geç kalıyoruz diye.. başladı evde ağlamaya o ağladıkça babası bağrıyo o bağırdıkça bana yapışıyo yapıştıkça meme istiyo baba daha çok sinirleniyo daha çok bağrıyo benimki ağlama krizine giriyo derken derken kararımdan vazgeçtim.. engin nerdeyse iki tane yapıştırcaktı çünkü.. şimdi yarın sabah son kez emzirip başlamak istiyorum ama engin evde nasıl olur bilmiyorum.. yada onun şehir dışına çıkmasını beklim.. çünkü tam tahmin ettiğim gibi işimi zorlaştırıyo.. bi de kk da bi forumda Daum-exol sürmüş biri memesine.. renksiz kokusuz ama ekşi.. (normalde tırnak yiyen çocukların tırnağına sürülen bişeymiş) onumu denesem diyorum.. yarın sabahtan bi de aktara gidip sorcam.. bizim burda çatlak bi kadın var her derde bir devası vardır :)) neyse durum bu yani.. akşamda ablama yemeğe davetliydik.. orda da sapıttı uykusuzluk başına vurdu zehir etti akşamı bize baba da demleniyodu iyice sinirlendi gerildi eve geldik cinler tepesinde küfürler filan.. yani hiç benim memeyi bıraktıracak bir ortamam olamadı maalesef.. aslında ne güzel gidiyodu öğlen :KK43:(

eveet kızlar biz henüz başlayamadık operasyona :) bugün halamıza gitcektik o yüzden sabah erken uyandırdım ben uyandırdım diye çok huysuzdu (erken uyandırdımki öğlen erken yatsın diye) neyse öğlen uyuttum.. dedimki uyanınca son kez emzircem ve bi daha vermicem (kendikendime yani) uyandı emzirdim ve halaya gittik.. iki görümcem, eltim, ablam, annem çocuklar.. hiç aklına bile gelmedi zaten.. bi kere sordu halası dikkatini dağıttı unuttu gitti.. zaten tepede oturuyolar dışarısı kardı kartopu filan oynadık.. neyse eve geldik.. tabi babamız evdeydi.. öğlen de ben onu 45 dakka filan uyudu uyandırdım geç kalıyoruz diye.. başladı evde ağlamaya o ağladıkça babası bağrıyo o bağırdıkça bana yapışıyo yapıştıkça meme istiyo baba daha çok sinirleniyo daha çok bağrıyo benimki ağlama krizine giriyo derken derken kararımdan vazgeçtim.. engin nerdeyse iki tane yapıştırcaktı çünkü.. şimdi yarın sabah son kez emzirip başlamak istiyorum ama engin evde nasıl olur bilmiyorum.. yada onun şehir dışına çıkmasını beklim.. çünkü tam tahmin ettiğim gibi işimi zorlaştırıyo.. bi de kk da bi forumda Daum-exol sürmüş biri memesine.. renksiz kokusuz ama ekşi.. (normalde tırnak yiyen çocukların tırnağına sürülen bişeymiş) onumu denesem diyorum.. yarın sabahtan bi de aktara gidip sorcam.. bizim burda çatlak bi kadın var her derde bir devası vardır :)) neyse durum bu yani.. akşamda ablama yemeğe davetliydik.. orda da sapıttı uykusuzluk başına vurdu zehir etti akşamı bize baba da demleniyodu iyice sinirlendi gerildi eve geldik cinler tepesinde küfürler filan.. yani hiç benim memeyi bıraktıracak bir ortamam olamadı maalesef.. aslında ne güzel gidiyodu öğlen :KK43:(

Allah senin kocana akıl fikir versin başka lafım yok okudukça ben sinir oldum hangi akılla 2 yaşındaki kızla kavga ediyor anlamadım o bağırınca o kızın daha çok ağlayacağını düşünemiyor mu
kusura bakma canım ama tutamadım kendimi Allah sana sabır ve kolaylık versin
o acı jeden bizde var ama o dokunmazmı nasıl temizleyeceksin memeden yaraya filan neden olmasın ucunda tıkanıklık filan iyi bilen birine danış bence

Melike ve sibel kolay gelsin size ,yazdıklarınizi takip ediyorum da bişey yazamadim kaç gündür
Melike sen kolayladin sanırım ,bak cokta korktuğun gibi olmadı di mi çok şükür.iştahı da açılır ins şimdi.
Sibel bencede sen eşin şehir dışındayken felan biraktir,ya da hiç mi iyi bi günü yok eşinin anlamadım ki.hayır naz için zaten zor bir süreç bide böyle çocuk iyice üzülecek.çok iyi yapmışsın tekrar emzirmekle ,erkekler borozon gibi sesleriyle el kadar çocuğa bağırabiliyorlar ya pes !

günaydın kızlar.. naz bugün rekora koşuyor hala uyuyo.. ee öğlen yatıramam artık..

Allah senin kocana akıl fikir versin başka lafım yok okudukça ben sinir oldum hangi akılla 2 yaşındaki kızla kavga ediyor anlamadım o bağırınca o kızın daha çok ağlayacağını düşünemiyor mu
kusura bakma canım ama tutamadım kendimi Allah sana sabır ve kolaylık versin
o acı jeden bizde var ama o dokunmazmı nasıl temizleyeceksin memeden yaraya filan neden olmasın ucunda tıkanıklık filan iyi bilen birine danış bence

öyledir melike nasıl inatlaşıyolar anlatamam.. kimin güçlü olduğunu anlaması lazımmış töbe yarabbim.. valla amin amin allah bana sabır versin.. yok ya ben sirke sürücem karar verdim :) ama uygun zamanı bekliyorum..

Melike ve sibel kolay gelsin size ,yazdıklarınizi takip ediyorum da bişey yazamadim kaç gündür
Melike sen kolayladin sanırım ,bak cokta korktuğun gibi olmadı di mi çok şükür.iştahı da açılır ins şimdi.
Sibel bencede sen eşin şehir dışındayken felan biraktir,ya da hiç mi iyi bi günü yok eşinin anlamadım ki.hayır naz için zaten zor bir süreç bide böyle çocuk iyice üzülecek.çok iyi yapmışsın tekrar emzirmekle ,erkekler borozon gibi sesleriyle el kadar çocuğa bağırabiliyorlar ya pes !

aynen öyle fatma.. aslında nazı bi pedagoğa götürmeyi çok istiyorum.. çok sinirlenince mesela çığlık çığlığa bağrıyo.. çok çabuk öfkeleniyo. istediği olmasın kendin iyerlere atıyo. yada istediğini anlatamasın.. of ya çok üzülüyorum valla böyle bir ortamda büyüdüğü için..

GALİBA attlattık dün gece 12.5 da uyudu 5.5 da uyandı eli acımış heralde üstüne yattı ayağımda salladım hemen uyudu sabah 10.5 da uyandı hiç meme bile demedi ama ne verdiysem yemedi sadece 1 yumurtanın beyazını yedi o kadar birde salatalık aç ama yemiyor

merhaba anneler, konuya dalıyorum ama tecrübeli aralık anneleri olduğunuzdan bir sorum var:

bebeğim 4 haftayı doldurdu. dışarda kar var ama ben güneş çıktığında 10 dakika da olsa dışarı çıkarmak istiyorum. dışarıyı görsün, temiz hava alsın diye. annemler karşı çıkıyor. 40lı çocuk, hava çarparmış..hastaneye giderken de o çantasının içinde, battaniyelere sarılı, üstünde yüz örtüsü, kapıdan taksiye bin, taksiden eve gir...şimdi dediğim gibi azcık çıkarsam hasta olur mu, yoksa havaların ısınmasını nisanı falan mı bekleyeyim?

bir de çok sıcağı sevmiyor. ben de alıştırmak istemiyorum. annem kaloriferli hamam gibi evde bile hep penye de battaniyeye sarılı gezdiriyor. kıyafetinin üstüne penye ya da örgü yelek giyse yetmez mi?

GALİBA attlattık dün gece 12.5 da uyudu 5.5 da uyandı eli acımış heralde üstüne yattı ayağımda salladım hemen uyudu sabah 10.5 da uyandı hiç meme bile demedi ama ne verdiysem yemedi sadece 1 yumurtanın beyazını yedi o kadar birde salatalık aç ama yemiyor

oh gözünüz aydın melike darısı başıma.. o da düzene girer artık yavaş yavaş önemli olan kısım geçmiş..

merhaba anneler, konuya dalıyorum ama tecrübeli aralık anneleri olduğunuzdan bir sorum var:

bebeğim 4 haftayı doldurdu. dışarda kar var ama ben güneş çıktığında 10 dakika da olsa dışarı çıkarmak istiyorum. dışarıyı görsün, temiz hava alsın diye. annemler karşı çıkıyor. 40lı çocuk, hava çarparmış..hastaneye giderken de o çantasının içinde, battaniyelere sarılı, üstünde yüz örtüsü, kapıdan taksiye bin, taksiden eve gir...şimdi dediğim gibi azcık çıkarsam hasta olur mu, yoksa havaların ısınmasını nisanı falan mı bekleyeyim?

bir de çok sıcağı sevmiyor. ben de alıştırmak istemiyorum. annem kaloriferli hamam gibi evde bile hep penye de battaniyeye sarılı gezdiriyor. kıyafetinin üstüne penye ya da örgü yelek giyse yetmez mi?

valla ben 40 çıkana kadar çıkmadım evden çıktıktan sonra da bidaha eve girmedim :) çok kalabalık yerlere gitme (alışveriş merkezleri gibi) çocuklar soğuk havadan hasta olmaz havadaki mikroptan hasta olur.. güneş değsin bi tenine temiz hava alsın derim ben..

40 i çıkana kadar bende hiç çıkarmadım,kırk ucurma diye bisi vardı sanırım kırkı dolunca hep beraber çıkmıştık,çıktığımız günde ne yapacağımizi şaşırmıştık tam yemek yiycez azra ağlar bi ben gezdirdim eşim yedi sonra o gezdirdi,açıktı diye emzirme odasına gitmiştik bilmiyoruz ya daha ilk eşimle beraber daldık içeri ,2 tane daha kadın emziriyo,nasi utandik,kadınlar panik oldu falan:) e biz kişiye özel zannediyoruz tabi :b tam çıktık aşağı incez kaka yaptı hadii dön tekrar odaya .çok komikti ya acemiliklerimiz.
Sibele katılıyorum hava almasında yarar var fakat kalabalık yerler hariç.ilk zamanlar etrafta çok karışan olunca insan ne yapacağıni şaşırıyor fakat zamanla bebeğe alisip ihtiyaçlarini anlayınca bi düzen kuruluyor.

ben de havalar iyice düzelene kadar çıkmadım dr ve annemler dışında ama evde eşim çok pimpirikliydi ve ev serin olduğunda ben de kızımın odasında oturuyordum veya hole çıkacaksam ki kaloriferli olduğu halde orası biraz daha serindi kızımı battaniyeye sarıyordum anne sensin içinden gelen senin doğrundur ona göre kararını sen ver biz 3 aylık işe başladık ve her sabah benimle arabayla anneanneye gitti her akşam geri döndük hiç hasta olmadı iyice giydir başını üşütme ve arasıra balkona filan güneş geldiğinde çıkar güneş alsın vücudu

selam millet

melike ve sibel kolay gelsin size . arkdaşların da dedigi gibi kararlı olun. melike sen olayı halletmişsin canım şükür inş. kuzunun iştahıda açılır. sibel sen tam kararlı olduğunda başla canımve bi daha geri adım atma. Allah sanada nazada sabrını verir merak etme.

bizim için yoğun bi hafta sonuydu dün yatıya misafirlerim vardı . dün sizde de kesilmiştir belki uzun süreli elektrik . misafirlerle mum ışığında müthiş oldu:)

zeynebi doktora götürdüm feci bi geniz akıntısı varmış antibiyotiğe başladık mcburen. bide 2 gündür kullandığımız atel düşürücler zeynebe alerji yaptı sırtı isilik gibi oldu sürekli kaşınıyo yavrum ve çooooook huysuz anlatamam. dün gelenler bile illallah dedi avutmak için onlar bile seferber oldular ama nafile zeynep benim bacağımdan bi saniye olsun ayrılmak istemiyo bırakıp işe gidcem diye onu sanırım. bu hafta daha da zor geçicek.ütülerim var ama yapacak halim kalmadı formamı ütülyicem sadece ve banyo yapıp yatıcam artık herkese ii haftalar olsun inş.

kızlar gelişmelerden haberdar edin

nurcan hafta sonu bi ayarlarız inş. ben çalışmaya başladım ya hafta içi mümkün değil. kuzuyada sana da ii olmuş oyun grubu güzel gitsin inş. ücreti merak ettim canım:)

yeni gelen arkdaş içinde kucağında da olur pusetine koy üstünü başını giydircen zaten çocuğun biraz yürüyüş yapın hem o dışarı havası alır hem pusetine alışır yazın mecbur öyle geziceksiniz hep kolay gelsin sanada.

ben kaçtım canlar Allaha emanet olun....

aynen öyle fatma.. aslında nazı bi pedagoğa götürmeyi çok istiyorum.. çok sinirlenince mesela çığlık çığlığa bağrıyo.. çok çabuk öfkeleniyo. istediği olmasın kendin iyerlere atıyo. yada istediğini anlatamasın.. of ya çok üzülüyorum valla böyle bir ortamda büyüdüğü için..
canım geçekten pedegog çok işe yarıyor. ama şunu sana söylemem gerekirki bu güne dek anlattığın kadarıyla eşin çok sinirli buda nazı çok etkiliyor olabilir. pedagog naza göre sana taktikler verebilir ama şunuda söyleyecektirki babanında size yardımcı olması lazım veya baba ve annne olarak danışmanlık hizmeti almanız lazım diye. eşin naza el hareketi uyguluyormu bilmiyorum ama bizim pedegogun cemrenur için dediği şu ( benim kızımda çok sinirli, sinirli olduğunda herşeyi yere fırlatıyor) kesinlikle çocuğa kolunu sıkma dahi olsa uygulamayın. tehlikeli bir şey yapmadığı müddetçe görmezden gelin. size gücünü göstermeye çalıyor demişti. ( bizdede ben çok sinirliyim çok tehlikeli bir şey yapmaya kalktığında hemen eline vuruyordum. bu çok yanlışmış. birde bazen evde tartışma ortamı oluyordu. ben kumanda fırlatırdım mesela. çocuklarda böyle şeyleri mıknatıs gibi kaptığı için. belli bir süre sonra sinirlendiğinde gücünü göstermek için aileden gördüklerini yapıyorlar. he ne oldu ben anne olarak bir başlangıç yaptım ve oyun gurubu ve buna bağlı olarak pedegoga götürdüm. yanlışlarımı düzeltiyorum. önceden yaptığım hataları şimdi yapmamaya çalışıyorum , veya cemrenurun yaptığı yanlış şeyler varsa pedagoga anlatıyorumki eline vurmak yerine farklı taktikler alıyorum. anne veya baba benim gibi sinirli olan kişilerin pedegogla görüşmesi lazım bence yanlışlarını görmesi lazım. bizim önemsemediğimiz şeyleri çocuklarımızda daha farklı şaşırtacak boyutlarda görebiliyoruz.)
yani kısacası demek istediğim pedegoga muhakkak git daha kolay memeden ayırma yöntemlerinide söyleyebilir sana. çok yardımcı oluyorlar. ama babanında biraz yardımcı olması lazım.

nurcan hafta sonu bi ayarlarız inş. ben çalışmaya başladım ya hafta içi mümkün değil. kuzuyada sana da ii olmuş oyun grubu güzel gitsin inş. ücreti merak ettim canım:)

aaa hayırlı olsun canım. nerede çalışmaya başladın? hafta içi 3 gün 400 canım pazarlık falan yaptım. durumum iyi değil falan 320 yaptılar. tamam ayarlıyalım bir gün. ozaman sen bana haber verirsin artık buluşalım diye. sen çalışıyorsun ya ondan yani senin müsait olduğun duruma göre yani.

nurcan anlattığın tam istediğim gibi bi yer :KK43: ben bi türlü bulamadım burda öyle bir yer.. artık bi dahaki kışa inşallah..

memeye gelince.. ben hiç hazır değilimki en başta engin olmak üzere etrafımdaki insanların baskısı yüzünden bıraktırıyorum.. yoksa bana kalsa ben nisan-mayıs gibi düşünüyodum.. hani havalar güzelleşir parka filan çıkarırım daha kolay olur hem daha laftan anlar diye.. çünkü uf olmuş d iye onu üzmek istemiyorum.. öyle kıl tüy tiksindirmek te istemiyorum.. ben sen artık büyüdün süt pis oldu dicem sirke sürücem.. yani görüntüsü yok tadı ve kokusu var.. bırakır bırakır yoksa beklerim napim.. engin sürekli yoksa boşanırız diye tehdit ediyo beni..

geceleri bi süre daha versemmi onu da bilemiyorum.. ayy bayılıcam.. bugün öğlen uyandığında son kez emziricem ve meme olayını kapatıcam.. dün internetteki bütün yazıları okudum hepsinde birden bıraktırmak çocuğun psikolojisini bozar yavaş yavaş azaltarak bırakın diyor.. doğduğundan beri ona ait olarak gördüğü ve ensevdiğ şeyi pat diye almayın diyo.. ama naz öyle yavaş yavaş bırakacak bi tip değilki kaç kere denedim azaltmayı aklına bi kere meme düştümü ne tv ne oyuncak ne başka bişey hiçbişey dağıtmıyo dikkatini.. ayy ne zormuş ya emzirmek ayrı zor bıraktırmak ayrı..

ay çok zor seni anlıyorum ama ben bu işşi kolay atlatmış biri olarak tavsiye veriyim. azaltarak bırakmak hem senin hemde onun için daha iyi hem bebek alışır hemde süt yavaş yavaş çekilir. önce sadece geceleri ver ama bu arada gece daha çok kalkıyor çünkü meme sadece geceleri var sonra her kalktığında verme biraz ağlıycak ama oyun falan idare ediceksiniz sonra onuda kesiceksin bu 1 aylık bir süreçti bizim için benim şansım oğlum sütü çok seviyor, biberonla süt verdim. memede süt bitti artık bakkalın sütünü içicez falan dedim. bu arada geceleri emzirirken memede süt azaldı yakında bitece falan de alışsın yavrum kolay gelsin.

hay deli olacağım hani meme vermeyince yemek yiyordu bu bebeler yemiyor neler neler hazırladım kahvaltı için uyandığıgibi vermedim biraz zaman geçsin diye bekledim oley oley diyerek benimle hazırladı masayı ve sadece 2 lokma çik.ekmek 2 ısırık yumurta yedi süt istedi verdim sadece kaşıkla karıştırdı o kadar yok yemiyor hasta olacak eskiden de yemiyordu bari meme vardı artık tam aç

ya ben halakahvaltıda bulamaç yediriyorum. öbür türlü 2 lokma anca yiyo, bulmaçta ceviz badem bal kuşburnu cici bebe yumurta tereyağ beyaz peynir zeytin koyuyorum yiyo en azından yaza normal kahvaltıya geçmeyi düşünüyorum.

ya ben halakahvaltıda bulamaç yediriyorum. öbür türlü 2 lokma anca yiyo, bulmaçta ceviz badem bal kuşburnu cici bebe yumurta tereyağ beyaz peynir zeytin koyuyorum yiyo en azından yaza normal kahvaltıya geçmeyi düşünüyorum.

benim kızım hiç püre veya bulamaç yemedi yarın deneyim bakayım belki yer aman yesin razıyım bulamaç yesin

benim kızım hiç püre veya bulamaç yemedi yarın deneyim bakayım belki yer aman yesin razıyım bulamaç yesin

aynen hem bulamaçın içine ne bulursam koyuyorum çok besleyici oluyo, normal kahvaltıda bunları yedirebileceğimi hiç sanmıyorum. ben kahvaltı ederkende bir iki lokma çk ekmek, yada poğaça falan yiyo, ekmeği kuru yemeyi seviyo üzerine ne koysam çıkarıyo çikolata hariç :) o yüzden normal kahvaltıya nasıl geçicem bilmiyorum.

X