2009 Aralık Anneleri

[zeynebin ateşi devam ediyo bugün bide öksürük başlmaş öğlen uykusunu öksürmekten uyuyamamış.yarın götürcem inş. doktora ya huysuzluğu pek yok şükür yani normal hali dışında:) bide bu öksürük mereti uyku zamanında daha çok tutuyo nedense boğazları kuruyo diye heralde resmen yırtılıyo çocuğun boğazı ya kıyamam canı acıyodur

Herkese iyi geceler kıymet ve nazan gecmiş olsun .Geniz akıntısı vardır o yüzden yatınca öksürüyordur kıymet cok düz yatırma ee kres olunca rotasyon halinde dönüyor mikroplar .Ben sivri hiç yorulmamıs gibi işten geldim eşim aksam gec gelecegim dedi zeynoyu yan komsuya bıraktım bir güzel cam silip perde yıkadım sabahta kalkıp halı koltuk silecegim carsamba günü annemler geliyorlar

kıymet geniz akıntısı sebebiyle öksürüyosa süper bi tavsiyem var.. şu altında küçük mumlar yanan zımbırtılar varya onun içine su koy mumu yak suyun içinede nane yağı damlat yattığı odaya koy.. bizde süper işe yarıyor..

ohhh hamarat hatun kolay gelsin..

ya kızlar üzüntü, stres ve gerginlik içindeyim.. resmen mideme vurdu nasıl bulanıyo anlatamam kustum kusucam odenli.. oturup ağlayasım var.. sebebine gelince yarın nazı memeden kesiyorum :) ya belki komik gelcek ama ben çok kötüyüm.. o üzülecek ve ben onun üzülmesine nası dayanıcam bilmiyorum.. şuan hayatta en sevdiği şeyi elinden alıyorum.. ay çok kötyüm ya nerdeyse oturup ağlıcam..

Ben de öyle olmuştum kaç kez ağlamıştım
Ama şöyle düşün eninde sonunda yapman gereken bu.ve ne kadar güzel 2yaşına kadar emzirdin hatta fazla bile emzirdin.ona en büyük iyiliği şimdiye kadar yaptın.şimdi yaptığın da yapman gereken birşey..

Çok iyi anlıyorum ben 2 kez bıraktırmaya çalıştım ama beceremedim o meme istedikçe ağladıkça için parçalanıyo,ağlıyosun
sanki onu aç bırakıyormuşun gibi of Allah yardım etsin melike ve sana ben burda en son bıraktıran olucam kesin
önce sen kendini hazır hissetmelisin bıraktırmak için akıl verene bakın he:)

çok geçmiş olsun bizimde öyleydi dr.antibiyotiksiz geçmez dedi ama içiremedik şurubu özelliklede gece çok artıyodu öksürük
boğazını tutup uff uff diyodu öksürmekten uyuyamıyordu yavrum sevmiyorum kışı hep hastalık hep hastalık

yani 5 ay emzirmiş biri olarak gerçekten hiç üzülme 2 yaşına kadar doyasıya emzirdin sen elinden gelenin en ii sini yaptın artık zaten 2 yaştan sonra emmeside çok doğru değil ne mutluki 2 sene emzirmişsin benim içimde hep ukde kalmıştır benim iştahsız oğlum ne emdi ne mamayı yeteri kadar aldı hep ite kaka sen kararlı ol ki nazda kolayca bırakabilsin 2 yaş kontrolünde bu iştahsızlıktan yemek yememekten konu açıldı dr dediki o senin en ufak bi göz hareketinden ne hissetiğini anlar o yzüden sende naza karşı kararlı ol üzülcek bişey yok o zaten 2 sene emzirdiğin için sana bağlılığı ve güveni kazandı bu saatten sonra faydası yok zararı var yemek yememe gece çok uyanma gibi artık onun deliksiz uykuya ihtiyacı var çünkü gece acıkmıyorki

kizlar ilk geceyi sorunsuz atlattık gece 12.20 de salladım uyudu saat 4.20 de uyandı istedi yok dedim biraz ağladı dikkatini dağıttım sustu bir daha istemedi ama saat şu anda 10.20 zeynep hala uyanık yani gece 4 ten sonra hiççççççççççççççççç uyumadı

hoşgeldin canım
hoşbulduk canım
hoşbulduk canım ya . tamam muhakkak görüşelim. pazartesi çarşamba cuma dışında müsait oluyorum. bu yaşta çoğu çocukta bir afacanlık var. 2 yaş sendromuuuuu
oo hoşgeldin ben de dedim bu terk etti buraları.. ee anlat bakalım ne kadar oldu oyun grubuna başlayalı anneli olandanmı sadece çocuklarmı.. neler yapıyolar.. fiyatı nekadar vs vs..
hoşbulduk canımmm. yok ya canım niye terk edeyim. nakil olayı ve yeni bina olunca bağlanma işlemi uzuyor bir sürü teferruat. yapanın en fazla 6 kişilik oyun gurubu. anneli oluyor galiba. çünkü çocuklar öğretmenleriyle oyun odalarına geçiyorlar. bizde mutfakta muhabbet ediyoruz. bir problem olduğunda hazır kıtayız yani. günde 2 saat. haftanın 3 günü. bir odada oyuncaklarla oynuyorlar müzik eşliğinde dans ediyorlar. bir odada top havuzu falan var burası spor odaları oluyor spor yapıyorlar. bir odada enliklik yapıyorlar masalar var kitap okuma elişi boyama yapma hamur oynama gibi. haftanın bir günüde pedegog geliyor gelişimiyle ilgili bilgi veriyor. sıkıntılarımızı anlatıyoruz. taktikler veriyor. şimdi hayatım cemrenurun okulu oldu valla başka hiçbir şey yapmıyorum. koca sıpa olduda okula gidiyor pıncır
hiç üzme kendi bizde aynı şeyleri yaşadık. artık gerekiyor ayrılması. sen üzüldükçe bırakmasıda zor olur. bırakacağına dair kesinlikle şartlandır kendini.

ay kızlar bu hastallık kol geziyor vallahi. benim kızda geçen hafta hastaydı. ateş öksürük hepsi vardı. pazartesi sabahı fitil verdim duşa soktum ateşi biraz düşer oldu. azcık canladı çocuk. akşama doğru tekrar ateşlendi dolven verdim baktım düşmedi fitil verdim derken eşim geldi baktık ateşine 40 geliyor apartopar hastaneye götürdük. oradada şurup verdiler sonra dokktor baktı iğne verdiler. fitil şurup iğne ağır gelecek diye ödüm patladı neyseki korkulacak bişeyi olmadı. ateşide düştü dahada çıkmadı. ama pazartesi çarşamba okula götürmedim. hastallıklar bulaşıp devam etmesin diye . okulda zaten hasta olan çocuğu derse almıyorlar çok iyi oluuyor.bide kızlar şeyi duydum belki sizler biliyorsunuzdur.bizim okulda bir öğretmenimiz var onun yiğeni kız çocuğu bebekliğinden beri antibiyotik falan kullanıyorlarmış en son yine hasta olduğunda kullanmışlar kızın bütün yüzü dudakları falan şişmiş. doktor demişki antibiyotikler uzun süre kullanıldığı zaman böyle yapıyor. bu şişme durumlarında küçük dilde şişiyormuş nefes alınamadığından dolayı hayati tehlikesi olabiliyormuş.aman kızlar kafamıza göre sakın antibiyotik kullanmıyalım böyle bir riski varmış yani. benim kız zaten çok hasta olmadığından pek antibiyotik kullandığım yoktur. ama kullanmam gerekirse dikkat edeceğim.

nurcan anlattığın tam istediğim gibi bi yer ben bi türlü bulamadım burda öyle bir yer.. artık bi dahaki kışa inşallah..

memeye gelince.. ben hiç hazır değilimki en başta engin olmak üzere etrafımdaki insanların baskısı yüzünden bıraktırıyorum.. yoksa bana kalsa ben nisan-mayıs gibi düşünüyodum.. hani havalar güzelleşir parka filan çıkarırım daha kolay olur hem daha laftan anlar diye.. çünkü uf olmuş d iye onu üzmek istemiyorum.. öyle kıl tüy tiksindirmek te istemiyorum.. ben sen artık büyüdün süt pis oldu dicem sirke sürücem.. yani görüntüsü yok tadı ve kokusu var.. bırakır bırakır yoksa beklerim napim.. engin sürekli yoksa boşanırız diye tehdit ediyo beni..

geceleri bi süre daha versemmi onu da bilemiyorum.. ayy bayılıcam.. bugün öğlen uyandığında son kez emziricem ve meme olayını kapatıcam.. dün internetteki bütün yazıları okudum hepsinde birden bıraktırmak çocuğun psikolojisini bozar yavaş yavaş azaltarak bırakın diyor.. doğduğundan beri ona ait olarak gördüğü ve ensevdiğ şeyi pat diye almayın diyo.. ama naz öyle yavaş yavaş bırakacak bi tip değilki kaç kere denedim azaltmayı aklına bi kere meme düştümü ne tv ne oyuncak ne başka bişey hiçbişey dağıtmıyo dikkatini.. ayy ne zormuş ya emzirmek ayrı zor bıraktırmak ayrı..

canım denedim gece vereyim gündüz vermeyin psikolojisi bozulmasın diye yok aynen yemiyor yemiyor uykusu gelince veriyorum gene aynı hesaba çıkıyordu herşeyinde dinledik psikologları bu kusur kalsın dedim dün en son akşam üstü 4-4.5 gibi emdi annemdeydim gelince bantladım uf oldu dedim ki doğru önceki gece o emdi ben ağladım acısından gece uyuyamadım nasıl sızlıyordu artık gece isteyince açtı baktı şaşırdı anne kapat dedi ama sesi titredi kapat derken sonra ayaklarımda uyudu
gece uyanınca biraz ağladı ama kolay susturdum biraz önce kriz geçitrdi ama şu var acıkmış demekki krep yaptım az yedi ama ben çatala takmaya çalışırken o elleriyle koparıp koparıp yiyordu
aacayip uykusu var sadece 4 saat gece uyudu sabah 4 ten beri uyanık ara ara meme diyor susuyor ben çok etkilenmedim ama annem telefonda duyunca kestiğimi bir başladı ağlamaya anne ya senin beni teselli etmen lazım benim değil dedim ama yok konuşamıyordu ağlamaktan

Of ne zor bi durum banada dr.yavaş yavaş azalt birden bıraktırma dedi hadi gündüz bi şekilde oyalanıyor istemiyor ama artık gece dayanamıyor memesizliğe
gecede 1-2 gece idare ettikten sonra başarmış olucaz ama benim eşim ağlatmıyor ağlayınca ver emsin diyor bende o varken bıraktıramıyorum
hele 1 haftadır artık bıktım gece aşırı meme istiyor uykusuzsuktan migrenim tuttu.

ben 1 kez ruj sürmüştüm uf oldu diye çok ağladı,1 kerede bant yapıştırdım ondada ucunu bulamayınca istemedi bant daha mantıklı gibi geliyo

Melike tebrikler sen yolu yarılamışsın

belki aranızda en korkan bendim ama deli cesareti pat diye kaar verdim geceyi kolay atlattık gibime geliyor çok aşırı uzatmadı tamam ağladı ama o kadar hırpalamadı kendini öğlen daha sorun çıkardı ağladı kızdı kucağıma yapıştı bu gece başka çözüm bulmak lazım uyanınca hemen geri uyutmak için yoksa uykusuzluktan kötü olacak kuzum 1 saat kadar oldu uyudu neyse saatleri ne güzel düzene girmişti amafena şaşacak sorunsuz atlatalım da meme olayını uyku saati kolay bence
yavaş yavaş olmadı denedim ama yok zeynep çünkü meyva dışında lokma yemiyordu o yüzden yavaş kesemezdim ki denedim hiçbir ierleme olmamıştı ne yapalım

aynen melike ben de yavaş kesmeyi denedim olmadı.. ben bugün işte öğlen uyansın son kez emziricem.. sonra bi dahaki istediğinde (iyice uyanık ve herşeyin farkındayken başlim dedim) sirke sürücem süt bozulmuş annecim dicem.. kokla bak dicem.. bi denicem olmadı bant yapıştırıcam.. ee sökmeye çalışmadımı?

ben sirke sürsem bayıla bayıla emer buzdolbını açıp sirke şişesini alıyor yalıyor tadı geçince veriyor bana ben biraz döküyorum gene alıp şişeyi yalıyor denemedi sökemezdi zaten biraz peçete koydum ucuna bantı sökerken acımasın dye çarpı şeklinde 2 bantla bantladım korktu mu şaşırdı mı anlamadım zaten meme diyor ama memeleri açmamı istemiyor normalde meme der ben açmazsam atletimi pijamamı açmaya çalışırdı
babası oturttu karşısına kızım artık büyüdün sana bazı şeyleri anlatmanın zamanı geldi diye lafa başladı ben koptum

ya kızlar kararınızdan vazgeçmeyin derim ben. büyüdükçe akılları başlarına dahada geliyor. bıraktırmak daha zor oluyor. ben biliyorsunuz bir buçuk yaşında bıraktırdım. ağladı açmak istedi falan ben direttim. sonra unuttu. ben gece azvereyim gündüz hiç vermiyim falan filan yapmadım direk kestim. olay kararlı olmakta. akılları başlarına geldikçe sizin mimiklerinizide anlıyor. insan tabi üzülüyor ama çok şükür 2 yaşına kadar emdiler maaaşallaaahhhhhhh bütün sütler kuzulara helal olsun. ama bıraktırma zamanı geldi bence kızlar kararlı olun ve ertelemeyin bence. her çocuk farklı tabi. sizde kuzularınıza göre bir sistem geliştirip hiç vazgeçmeden uygalayınki inşalllah bıraksınlar.

Haklısın büyüdükçe bıraktırmak zor olucak benimki yemek yese bıraktırmam kendi bırakana kadar emsin :)

sibel ne yaptı acaba,melikede durumlar nasıl

Haklısın büyüdükçe bıraktırmak zor olucak benimki yemek yese bıraktırmam kendi bırakana kadar emsin :)

sibel ne yaptı acaba,melikede durumlar nasıl

a[lama kr'z'ne g'r'yor ara sira ama doğrusu ben daha fenasına alıştırmıştım kendimi başa çıkamayacak kadar değil bakalım gece ne olacak

a[lama kr'z'ne g'r'yor ara sira ama doğrusu ben daha fenasına alıştırmıştım kendimi başa çıkamayacak kadar değil bakalım gece ne olacak

hadi kolay gelsn bakalım bu geceden sonra artık rahat geçirirsiniz inş.
ya bide dikkat ettimde burdaki herkes aynı şeyi yazdı ve yazmayada devam ediyor SANDIĞIM KADAR ZOR OLMADI,kolay atlattık vs..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…