2009 Aralık Anneleri

cicilerinizde cok guzelmis benim daha vaktim cok ama heyecan simdiden basladı hani:)
nst ye ilk ne zaman giriliyor CADIARZU 30 lardan sonra diye biliyorum sadece ama merak ettim simdi:))

Aman bılmıyorum başlarda her ay özel doktorlara verdik parayı evladımız için helali hoş olsun ..ama şimdi baıyorum ilk 4 beş ay cokda gerekli degilmiş . .eee enson bir buöuk ay once gıttımde gelişim geri felan dediler yani biraz zayıfdı emdiğim sütler o sure zarfında burnuımdan geldi O DUYGULARI ANLATAMAM . .2 hafta sonra tekrar gel dediler ondan sonra 3 kere daha gittim Allahıma şükürler olsun şimdi normal haftasında cıkıyor . . o yuzden doktora gitmek bende fobi ye donustu sanırım . . Sonra da şöyle düşünmeye başladım benım anam NST yemi girmiş 7 tane doğurmuş . .heee burda geri kafalılık yapıp tabiiki doktora gitmemezlik yapalım demıyorum ama öncelere bakınca cok stresler yapmışım zamanında . .Allah sağlıkla bağışlasın evlatlarımızı inşallah çok kıymetli onlar hepimiz icin . .inşallah salı gunu gıtcem kontrole ama nst ye felan alırmı bılmıyorum 2 hafta once gıttımde almamıştı yani şimmdiye kadar hiç girmedim nst ye . .

cicilerinizde cok guzelmis benim daha vaktim cok ama heyecan simdiden basladı hani:)
nst ye ilk ne zaman giriliyor CADIARZU 30 lardan sonra diye biliyorum sadece ama merak ettim simdi:))

NSTye girmek sart degil canim. eger doktor bir seyden suphelenirse, sivinda azalma varsa ya da bebegin hareketlerini hissetmiyorsan iyi oldugundan emin olmak icin NST'ye girebilirsin.

benim gecen hafta suyumun biraz azaldigini gorduk o yuzden girdim. yoksa gerek yoktu.

Arkadaşlar ya sağ ayagımın kasıga yakın kısmına şiddetli sancı vuruyor . .off cok fena üşütmüş olabilirim ama bunun doğumla ilgili bi belirti olup olmadıgını sormak istedim yinede . .

bilemiyorum arkadaşım tabii senin kararın ama pek katılmıyorum sonuçta Allah korusun bir sorun olacağına önceden önlem alınabiliniyor hele ilk 3-4 ay çok önemli tetkikler var 2li testler 3lü testler mesela bende idrar yollarında mikrop çıktı onun için antibiotik kullandım eğer önlem alınmasaydı idrar yolu enfeksiyonu olacaktım ve Allah korusun belki bebeğimi kaybedebilirdim tabii annelerimiz nst ye girmedi benim kayınvalidem eşimi evde doğurmuş ama böyle bir imkanımız varken neden kullanmayalım ben fazla ara verince özlüyorum bile senin şu anda kaç haftalık bebek

bilemiyorum arkadaşım tabii senin kararın ama pek katılmıyorum sonuçta Allah korusun bir sorun olacağına önceden önlem alınabiliniyor hele ilk 3-4 ay çok önemli tetkikler var 2li testler 3lü testler mesela bende idrar yollarında mikrop çıktı onun için antibiotik kullandım eğer önlem alınmasaydı idrar yolu enfeksiyonu olacaktım ve Allah korusun belki bebeğimi kaybedebilirdim tabii annelerimiz nst ye girmedi benim kayınvalidem eşimi evde doğurmuş ama böyle bir imkanımız varken neden kullanmayalım ben fazla ara verince özlüyorum bile senin şu anda kaç haftalık bebek

Yok kuşum tabiki doktor şart ama geçmişte cogu seyi biraz fazla abarttıgımı düşünüyor fazla hüsnü kuruntu diyim ben buna o yusden dedim tabili doktor kontrolu sart . . Ben 37+7 yim . .

tsk ederim mambaa bende bi donemden sonra aralıklarla herkes giriyor sanmıstım
ogrendigim iyi oldu:) tskler..

benim hiç sorun yok ama doğum haftası ilerledi diye her hafta nst ye giriyorum ve bildiğim kadarıyla 35 haftadan sonra düzenli olarak nst ye sokuyorlar

benim hiç sorun yok ama doğum haftası ilerledi diye her hafta nst ye giriyorum ve bildiğim kadarıyla 35 haftadan sonra düzenli olarak nst ye sokuyorlar

bence o biraz abarti. cunku gerek yok. benim doktorum hicbir gereksiz ultrason NST yapmiyor. ben de istemiyorum zaten. biraz dogal akisina birakmak lazim. herhalde doktora ve anne adayina gore degisiyor bu.

anladım serinus.. sonlara dogru kontrol amaclı oluyor o halde.. bazı doktorlarda belki son ana kadar gerek duymuyor anladıgım kadarıyla..
arkadaslar cok agırlastınızmı kolaylıkla hareket edebiliyormusunuz? ben 35 haftalık falan olunca ucak yolculugu yapacagım dogumum baska yerde olacak cok merak ediyorum o anki halimi :))

anladım serinus.. sonlara dogru kontrol amaclı oluyor o halde.. bazı doktorlarda belki son ana kadar gerek duymuyor anladıgım kadarıyla..
arkadaslar cok agırlastınızmı kolaylıkla hareket edebiliyormusunuz? ben 35 haftalık falan olunca ucak yolculugu yapacagım dogumum baska yerde olacak cok merak ediyorum o anki halimi :))

herhalde bu da anne adayina gore degisiyor. kimisi yerinde kalkamiyor kimisi benim gibi hop hop zip zip halinde:) ben 39 haftayim simdi ama hamileligimin basindan beri cok iyi hissediyorum. en ufak bir sikintim olmadi. herhalde bunu buyuk oranda duzenli spor yapmaya borcluyum. eger aktif bir hayatin varsa agirlik filan sorun olmaz. ama hareketsizsen son haftalar zor gelebilir.

yalniz 35. haftada seni ucaga alacaklar mi? doktorun izin veriyor mu bu kadar ilerlemisken ucak yolculugu yapmana?

Kızlar az önce doğum videoları izledim.Korkmamak için izlememiştim şimdiye kadar.ıki yöntemi de beğenmedim :)
Benim tarihim de 19 aralık.Hayırlısı olur inşallah hepimiz için...

Yok kuşum tabiki doktor şart ama geçmişte cogu seyi biraz fazla abarttıgımı düşünüyor fazla hüsnü kuruntu diyim ben buna o yusden dedim tabili doktor kontrolu sart . . Ben 37+7 yim . .

aaa o konuda haklısın hepimiz iyice sıyırdık pıt dedi acaba neden tık dedi acaba neden doktordan gel dr herşey yolunda dese bile ona inanma saatlerce internetten araştır

kızlar bende bu gün doğum için gün aldım 17 aralıkta allahım izin verirse allah hepimize yardım etsin

Kızlar az önce doğum videoları izledim.Korkmamak için izlememiştim şimdiye kadar.İki yöntemi de beğenmedim :)
Benim tarihim de 19 aralık.Hayırlısı olur inşallah hepimiz için...

valla canım benim üçüncü bir yol yokki kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

X