- 13 Ocak 2009
- 3.710
- 6
Nazannnnn iyiyiiiiiiizz sen nasıl =)
Ayyy özledim siziiopuyorumnanaktan Benim erkekim 16sında geliyorrrrrrr erken davranmazsa tabiidelikafadulden
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Nazannnnn iyiyiiiiiiizz sen nasıl =)
Sana da çok geçmiş olsun canım.İnş. bir sorun yoktur hiç olumsuz düşünme bak dr.unda demiş daha yüksek olanlarda birşey çıkmıyor diye.Allah birdaha yaşatmasın
Sağol nehirciğim. İnşallah yoktur sorun.
Senin doğum da çok yaklaşmış. Nasıl da heyecanlısındır şimdi.
Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin.
Kan grubu uyuşmazlığı yüzünden oluşan sarılık doktorların beklediği bir şey olduğu için zamanında tedbir alınır merak etme.
merhaba bayanlar!
umarım herkes iyidir. biz çok şükür iyiyiz. normale dönmeye başladı yaşantımız.
Arya ilk zamanlarda emme refleksi olmadığı için biraz zorlandı. hastanede kaşıkla yudum yudum verdik sütümü. hani sarılık olmasın diye. ama ben 0+, Arya da A+ , aramızda kan uyuşmazlığı olduğu için anne sütü ile geçecek cinsten değil sarılığımız.
0 olanlar, bebeğiniz A, B ya da AB olursa uyuşmazlık oluyor. önemli olan bol bol besleyip bilirubini vücuttan atması. Fen çıkışlı olanlar bilir zaten bu muhabbeti.
sarılık ilk hafta ve 10 gün içinde tehlikeli olabiliyor. mesela biz şu an sarılık olsak o ilk zamanki kaddar riskli olmayacak durumumuz.
he ne olur? ilerleyen zamanlarda bebeğin Allah göstermesin ama matematiksel zakasında gerilik oluyor. kolay anlayamıyor olayları. o yüzden acele etmek şart.
biz 1haftalık kontrol için gittik hastaneye. sınır 17 idi ve bizimki 16.7 çıktı . yani sınır.
hemen yatırdılar Arya'yı saat öğlen 11 civarıydı.
ertesi gün 9 gibi 12'ye, 11 gibi yani tam 1 gün sonra 8 e düştü çok şükür. taburcumuzu da olduk evimize döndük.
bebeğim bi ayıldı kendine geldi. beyazladı. şimdi daha uyanık. hee sürekli uyuma hali, uyuşukluk da belirtisi. genelde olan birşey ama allah göstermesin yine de. insan ister istemez panik oluyor.
ben bayadır girmedim bu konuları anlatıp hele doğum yapmamış arkadaşları üzmemek adına. ama bilmeniz gerek. panik yapmayın sonuçta.
canım maşallah bebişine allah sağlıkla büyütmek kısmet etsin hepimize..geçmişi tam olarak okuyamadım malum zaman yok güzel dilekleriniz için teşekkürler ...............bebek dün doktora gitti kontrole 2 bucuk kiloya düşmüş minnacık sütüm yavaş yavaş geliyor ağrılarım devam ben sezeryan 38+4 de yaptılar doğumdan sonra doktor tam zamanında yapmışız bebek sıkıntıydı dedi korktuğumuz gibi doğumdan sonra bebeğin şekeri düşmedi diyeti iyi yapmasaymışım şekeri düşermiş ,kilolu bir bebek olurmuş kilosu yüzünden ciğeri gelişmez küveze koyarlarmış çok şükür bunlar olmadı biraz sarardı bakalım doktor şimdi belli olmaz bir kaçgün sonra tekrar getirin dedi bir kaç günü özetledim size şimdilik hoşçakalın hepinizi Allah kolay kurtarsın
Merhaba bernacım neyseki iyileşmiş aryacık maşallah annesi.. Resimlerinide takip ediyorum çok sevimli maşallah ya özendim iyice valla..merhaba bayanlar!
umarım herkes iyidir. biz çok şükür iyiyiz. normale dönmeye başladı yaşantımız.
Arya ilk zamanlarda emme refleksi olmadığı için biraz zorlandı. hastanede kaşıkla yudum yudum verdik sütümü. hani sarılık olmasın diye. ama ben 0+, Arya da A+ , aramızda kan uyuşmazlığı olduğu için anne sütü ile geçecek cinsten değil sarılığımız.
0 olanlar, bebeğiniz A, B ya da AB olursa uyuşmazlık oluyor. önemli olan bol bol besleyip bilirubini vücuttan atması. Fen çıkışlı olanlar bilir zaten bu muhabbeti.
sarılık ilk hafta ve 10 gün içinde tehlikeli olabiliyor. mesela biz şu an sarılık olsak o ilk zamanki kaddar riskli olmayacak durumumuz.
he ne olur? ilerleyen zamanlarda bebeğin Allah göstermesin ama matematiksel zakasında gerilik oluyor. kolay anlayamıyor olayları. o yüzden acele etmek şart.
biz 1haftalık kontrol için gittik hastaneye. sınır 17 idi ve bizimki 16.7 çıktı . yani sınır.
hemen yatırdılar Arya'yı saat öğlen 11 civarıydı.
ertesi gün 9 gibi 12'ye, 11 gibi yani tam 1 gün sonra 8 e düştü çok şükür. taburcumuzu da olduk evimize döndük.
bebeğim bi ayıldı kendine geldi. beyazladı. şimdi daha uyanık. hee sürekli uyuma hali, uyuşukluk da belirtisi. genelde olan birşey ama allah göstermesin yine de. insan ister istemez panik oluyor.
ben bayadır girmedim bu konuları anlatıp hele doğum yapmamış arkadaşları üzmemek adına. ama bilmeniz gerek. panik yapmayın sonuçta.
ebrucum çok sevindim seninde bebişin daha iyiymiş inşallah önemli bi sorun olmayacak bak göreceksin..yaramaz kuzucuklar annelerini korkutmayı seviyorlar..Berna merhabalar canım. Döndünüz sanırım evinize.
Arya da iyileşmiş çok şükür.
Benim oğlanın da yarın kontrolü var en son 11 di bilirubini. Ama rengi falan da açıldı biraz.
Ama uyanık değil halen yaaa çok uyuyor. Mama vermek için zorla uyandırıyorum.
Günde toplasan en fazla 2-3 saat uyanık. Doğum yapan anneler sizinkiler nasıl.
Hastaneye yatmadan önce hele geceleri hemen her saat uyanıyordu. Ben doymamasına bağlıyordum.
Çocuk 20 cc sütle beslenmeye çalışıyormuş. 60 cc alabilecekken.
Şimdi karnı tok ve uyuyordur diye düşünüyorum.
Bütün tahlilleri de iyi çıktı ama işte Berna şu anlattıkların benim de kafamı kurcalıyor yüksek bilirubin seviyeleriyle ilgili. Bir de işitme kaybına sebep olabiliyormuş.
Bir ay sonra işitme testi tekrar edilecek.
Doktorum 25-30 bilirubinle gelip hiçbir sorun yaşamayan hastalarım da oldu dedi ama bilemiyorum. Umarım biz de sorun yaşamayız.
Allah korusun hepimizin yarularını.
Aman arkadaşlar moral bozmak değil ama dikkatli olmakta fayda var. Gerçi testler sürekli yapılıyor ama bizim gibi bir anda çokta fazla yükselebiliyor işte bir anda.
Sütünüzün yetip yetmediğine çok dikkat edin.
nehiir az kalmış seninde doğuma benimde 17 sinde doluyo günüm ama bizim kız nezaman isterse ozaman gelecek çok sabırsızlanıyorum bende artık.. çokta sıkıldım artık beklemekten gelseler artık yaa..Merhaba canım iyiyiz bizler artık ondan geri saymaya başlıyorum yarından itibaren oğluma kavuşmak için..
Sizin de iyi olmanıza sevindim.Çok çok geçmiş olsun zaten atlatmışsınız da.İnş. bir daha yaşamazsınız.Bu kan olayını bilmiyordum ben de 0+ im bebeğim de ya A yada B grubu olacak babamız AB olduğu için demek bizde de uyuşmazlık olacak he.İnş. olmayız sarılık ya hiç bir bebek olmasın inş.Demek bebek yeni doğduğunda iyi uyursa çok da sevinmememiz gerekiyor..Sarılık belirtisi olabilir allah korusunmafoldumben Sağol canım verdiğin bilgiler için.Panik olmaz mı insann ne zorluklarla karnımızda taşıyıp zorla doğum yaptınız yapacağız Allah bir daha yaşatmasın inş.:Saruboceq:
öznur canım nasılsın?
ya benimkide çok uyuyo iki saatte bir emziriyorum nerdeyse her emzirmede uyandırmaya çalışıyorum canımı sıkıyo bu durum millet ne güzel uslu çokcuk diyo ama insan tedirgin oluyor sarılıkla ilgili bi sorun yok zaten sürekli emzirdim zorlada olsa emmede bi sorun yokda uykudan uyanıpta emse şu bi kaç gündür daha rahat uyanıyo hiç tepkisiz değil çok acıkırsa altı kirliyse uyumuyo ama gerisinde sürekli uykuda acıkırsa dediğim bıraksam saatlerce uyur bazen uyanıyo oda hemen ağlamıyo ık mık yapıyo en son noktada ağlıyorBerna merhabalar canım. Döndünüz sanırım evinize.
Arya da iyileşmiş çok şükür.
Benim oğlanın da yarın kontrolü var en son 11 di bilirubini. Ama rengi falan da açıldı biraz.
Ama uyanık değil halen yaaa çok uyuyor. Mama vermek için zorla uyandırıyorum.
Günde toplasan en fazla 2-3 saat uyanık. Doğum yapan anneler sizinkiler nasıl.
Hastaneye yatmadan önce hele geceleri hemen her saat uyanıyordu. Ben doymamasına bağlıyordum.
Çocuk 20 cc sütle beslenmeye çalışıyormuş. 60 cc alabilecekken.
Şimdi karnı tok ve uyuyordur diye düşünüyorum.
Bütün tahlilleri de iyi çıktı ama işte Berna şu anlattıkların benim de kafamı kurcalıyor yüksek bilirubin seviyeleriyle ilgili. Bir de işitme kaybına sebep olabiliyormuş.
Bir ay sonra işitme testi tekrar edilecek.
Doktorum 25-30 bilirubinle gelip hiçbir sorun yaşamayan hastalarım da oldu dedi ama bilemiyorum. Umarım biz de sorun yaşamayız.
Allah korusun hepimizin yarularını.
Aman arkadaşlar moral bozmak değil ama dikkatli olmakta fayda var. Gerçi testler sürekli yapılıyor ama bizim gibi bir anda çokta fazla yükselebiliyor işte bir anda.
Sütünüzün yetip yetmediğine çok dikkat edin.
ya benimkide çok uyuyo iki saatte bir emziriyorum nerdeyse her emzirmede uyandırmaya çalışıyorum canımı sıkıyo bu durum millet ne güzel uslu çokcuk diyo ama insan tedirgin oluyor sarılıkla ilgili bi sorun yok zaten sürekli emzirdim zorlada olsa emmede bi sorun yokda uykudan uyanıpta emse şu bi kaç gündür daha rahat uyanıyo hiç tepkisiz değil çok acıkırsa altı kirliyse uyumuyo ama gerisinde sürekli uykuda acıkırsa dediğim bıraksam saatlerce uyur bazen uyanıyo oda hemen ağlamıyo ık mık yapıyo en son noktada ağlıyor
meryem canım hayırlı olsun sanada :)) Allah analı babalı büyütmek nasip etsin... sağlıkla hep beraber inşallah..Kızlaaaaaaar ben de doğurdum...
bugün 5. günümüz, Kızım Sıla 37+3 te spinal sezeryanla 2640 gr. 46 cm olarak dünyamıza geldi opuyorumnanaktan çok şükür.
ters duruyordu ve iki defa kordon dolanması vardı boynunda dr. risk almayalım dedi ve kontrole gittiğimiz gün aldırmaya karar verdik.
hafif ağrılarım var ama çok güzel bi duygu herşeye değer...
bakmaya doyamıyorum...3. gün sütüm gelmeye başladı çok şükür emziriyorum. ama 2 gün gelmediği için kızımda sarılık başlamış
sınırda dedi dr. 12 sınırmış 12.9 bizim. yatırmayalım dedi, evdeyiz yarın yinr kontrole gidicez bakalım ne dicek. 2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum. fazla giremiyorum geçmişi okuyamadım. herkes iyidir inşallah.fırsat buldukça girerim artık. kendinize iyi bakın kızlar...
evet berna ne kadar dikkatlisin benim nefes problemimi hatırlamışsın tebrik ve teşekkür ederim.. normalden zaten buyüzden de korkuyorum.. başka nedenlerde var tabii.. benim akciğer zarının altında bir sertlik kireçlenme gibi bişey var.. balon düşün balonun altını elinle sıkıp sonrada dibine hava üflemeye çalıştığını düşün benim plevram öyle şuan.. normal bir derin nefes nasıldı unutalı yıllar oldu, ama alıştım işte:sinifsinif:Nazancım okudum canım... hayırlısıyla kavuşun siz de inşallah =) hep aklıma sen geliyorsun bu aralar pek giremiyorum. malum anne olanlar da giremiyordur. ah diyorum bu kız tek kaldı sitede =) hayırlısı olsun canım hakkınızda. sağlıkla kavuşasınız!
Ebrucum saol cicimmmm! inşallah siz de atlatacaksınız. düşmüş bak ne güzel. yine de 10un altında tutmaya bak. ama şu da var artık günleri de ilerliyor. risk azalıyor. sen bol bol besle bebişini...
Arzucum sana da teşekkürler. doktorunla konuşursun kan uyuşmazlığını. doğum şeklin belli oldu mu kesinleşti mi? sezer okudum sanki en son ama? bu nefes darlığın yüzünden endişeleniyorum ben senin adına. aman dr. iyi belirlesin normal olacaksa da.. ıkınma olayları falan. kaldırabilir misin ki?
Öznur, gördün mü nasıl değişti bebişim =) yanacıkları doldu =)
Meryem hadi gözün aydın şekerimmm =)
ya benimkide çok uyuyo iki saatte bir emziriyorum nerdeyse her emzirmede uyandırmaya çalışıyorum canımı sıkıyo bu durum millet ne güzel uslu çokcuk diyo ama insan tedirgin oluyor sarılıkla ilgili bi sorun yok zaten sürekli emzirdim zorlada olsa emmede bi sorun yokda uykudan uyanıpta emse şu bi kaç gündür daha rahat uyanıyo hiç tepkisiz değil çok acıkırsa altı kirliyse uyumuyo ama gerisinde sürekli uykuda acıkırsa dediğim bıraksam saatlerce uyur bazen uyanıyo oda hemen ağlamıyo ık mık yapıyo en son noktada ağlıyor
öznur canım ya sana yazdım sonra bilgisayarın başına geçme srası bir türlü bana gelmedii:))
malum eşim... kardeşim....
sonrasında da ikea ya gittik.. eşim emzirme koltuğu alayım sana dedi, istemedim, yer kalmadı oda da zaten.. çok geniş bir oda diil bizim bebişin ki..
gribim geçti geçmesine de.. afedersin balgam çıkıyor öksürdükçe.. birde sesim de kaldı.. tıkanık gibi genzim filan.. onun dışında iyiyim çok şükür.. biran önce daha da iyileşmem gerek, çünkü sanırım sezeryanı seçicem ve 10 gün kalmış oluyo.. narkoz filan almam gerekçeği için gribi tıkanıklığı filan tamamen atmam gerek..
Herkese selamlar :)
Bernacim gecmis olsun tekrar. Ebrucum sana da.
Meryemcim hayirlisi olsun sandada bebisine de .
Oznurcum banada hergun banada soruyorlar gelmedi mi daha diye:)
burcu canım naber?Herkese selamlar :)
Bernacim gecmis olsun tekrar. Ebrucum sana da.
Meryemcim hayirlisi olsun sandada bebisine de .
Oznurcum banada hergun banada soruyorlar gelmedi mi daha diye:)
öznur canım ya sana yazdım sonra bilgisayarın başına geçme srası bir türlü bana gelmedii:))
malum eşim... kardeşim....
sonrasında da ikea ya gittik.. eşim emzirme koltuğu alayım sana dedi, istemedim, yer kalmadı oda da zaten.. çok geniş bir oda diil bizim bebişin ki..
gribim geçti geçmesine de.. afedersin balgam çıkıyor öksürdükçe.. birde sesim de kaldı.. tıkanık gibi genzim filan.. onun dışında iyiyim çok şükür.. biran önce daha da iyileşmem gerek, çünkü sanırım sezeryanı seçicem ve 10 gün kalmış oluyo.. narkoz filan almam gerekçeği için gribi tıkanıklığı filan tamamen atmam gerek..