- 11 Mayıs 2009
- 306
- 0
- 40
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
iyi akşamlar dilek nasılsın?
canim seninde bebisin hayirli ugurlu olsun bi sayfa acinda kacinca haftada hangi dogum sekliyle kacar kilo dogum yaptinizi bide kuzularinizin resmini ekleseneiz neguzel olurrr
di mi yaa.. inş buluşmalar da ilerleyen yıllarda gerçekleşir.çok isterim sizleri görmeyi bebişleri koklamayıO kadar değişti mi yaa.Ozaman yeni foto bekliyoruz biran önceyerimseniben
Çok geçmiş olsun canım atlatır inş hemen Ardamız.
Ben doğurmadıım zaten doğurmasam da iyi daha.Bakalım bu hafta kontrolüm var kesinleşecek haftaya sezeryan olup olmayacağı ama inş. bir hafta daha bekler bebişim 16sında doğar:Saruboceq:
Aryayı öp yerimizeopuyorumnanaktan Yakında olaydın bebiş görmeye gelirdik ya ne güzel olurduuu:ecrin_bebek:
Allah seni ne etmeyegunaydın arzu geçmiş olsun
burcucum çakma aralık anneleri diyenlere inat aralık annesi olcan ya helal sana
sen bu azimle ocak annesı olmada Şeniz
canııımmmmŞenizkızlar bernayla konuştum arya sarılık olmuş tedavı için van da hastaneye yatış yapmışlar
Allah ın izniyle atlatacak ARYAmız ama annecıgı uzuluyor tabi
hepimiz dua edelım de biran önce atlatıp evlerine dönsünler
a.s. kız ben seni yerim!saat 3 bide 6 kasık emme saatımız oldu dılekcım standart gözler açılıyor kuzmun masallah
bernanın aryası için dua ettım burda 6 da ezan okunuyorda
aklıma geldi sizden de dua isteyeyım dedim
saat kaç ki orada gece degıl dımı gece gece kalkıp yemıyosun dımı :)
saol cnm iyiyiz çok şükür şimdilik...Günaydıınn.Sabah sabah sizleri görmek güzelll
Benim de eşim 6da işe gidiyor ben de her sabah onunla uyanıp birşeyler atıştırıp geri yatıyorum:S ama hep yalnız oluyordum.
Arya ya üzüldüm inş. iyileşir hemencecik canım benm yaa
teşekkürler Arzucum! bilrubin denen madde gerçi yazmışşlar. bol bol süt içip idrarla atması gerekiyor bilirubini. karaciğerde olan bi durum.. birazdan yazıcam gelişmeleri zatenneay yavrum benim, bernaya canım sıkıldı, inşallah minik kuş hemen iyileşişrde anneside rahat bir nefes alır.. nasıl üzülmüştür ya ay kıyamammmm..
kızlar bu sarılık neden oluyor..
Allah yardımcınız olsun be canım...günaydınnn arkadaşlar....opuyorumnanaktan ben de eşimi işe gönderdim. uyku tutmadı sonra...
sıkıntı çekiyoruz belki ama Rabbimin en güzel niğmetlerinden birine sahibiz... ne kadar şükretsek az. görümcem 3. kez tüp bebek denedi ve yine olmadı. ne diyeceğimi, nasıl teselli edeceğimi bilemedim. yumurtalıkları iyi çalışmıyormuş sanırım. çok da soramadım... doktor normal yolla da olabilir demiş ama... dualarınızı esirgemezseniz sevinirim...:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
şimdi nasılsın yavrum?Bende kisa ozet geceyim dedim. Cok fena grip oldum . Surekli yatiyorum doktor C vitamini + İhlamur disinda bisey vermedi. Yatip dinleniyorum.
Carsamba doktora gittik. Eylul 3.200 olmus. 40 .haftadayim ama bende 1 hafta ortalama gec dollenme oldugu icin 10 Aralik son gunun dedi. Eger o gune kadar dogum olmazsa 11 Aralikta gel eger sanci yok esinde sorun yoksa 3-4 gun daha kalabilir dedi . Ama iste Nst sonucunda dogmasi gerekiyorsa o gun suni sanci ile baslariz o da olmazsa sezeryan olursun dedi. Saglikla gelsinde ister normal ister sezeryan . Sadece su grip canımı sıkıyor o kadar kafam kalkmiyorum . Umarim en yakin zamanda gecer.
amanıııınnnnnn gözün aydın! aynı gün doğmuş meleklerimiz..Arkadaşlarım, canlarım birtürlü bilgisayara oturamadım. 24 Kasım 2009 salı günü Dünyamı kucağıma aldım. Kistlerimden biri patlamış, doktor temizlemiş ama kontrol ömür boyu. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Birşekilde topluluğumuzu oluşturursanız benimde haberim olsun. Kopmayalım. Sizin sayenizde hayatımın zor günlerini atlattım. Kendinize yeğenlerime çok iyi bakın.
merhaba bayanlar!
umarım herkes iyidir. biz çok şükür iyiyiz. normale dönmeye başladı yaşantımız.
Arya ilk zamanlarda emme refleksi olmadığı için biraz zorlandı. hastanede kaşıkla yudum yudum verdik sütümü. hani sarılık olmasın diye. ama ben 0+, Arya da A+ , aramızda kan uyuşmazlığı olduğu için anne sütü ile geçecek cinsten değil sarılığımız.
0 olanlar, bebeğiniz A, B ya da AB olursa uyuşmazlık oluyor. önemli olan bol bol besleyip bilirubini vücuttan atması. Fen çıkışlı olanlar bilir zaten bu muhabbeti.
sarılık ilk hafta ve 10 gün içinde tehlikeli olabiliyor. mesela biz şu an sarılık olsak o ilk zamanki kaddar riskli olmayacak durumumuz.
he ne olur? ilerleyen zamanlarda bebeğin Allah göstermesin ama matematiksel zakasında gerilik oluyor. kolay anlayamıyor olayları. o yüzden acele etmek şart.
biz 1haftalık kontrol için gittik hastaneye. sınır 17 idi ve bizimki 16.7 çıktı . yani sınır.
hemen yatırdılar Arya'yı saat öğlen 11 civarıydı.
ertesi gün 9 gibi 12'ye, 11 gibi yani tam 1 gün sonra 8 e düştü çok şükür. taburcumuzu da olduk evimize döndük.
bebeğim bi ayıldı kendine geldi. beyazladı. şimdi daha uyanık. hee sürekli uyuma hali, uyuşukluk da belirtisi. genelde olan birşey ama allah göstermesin yine de. insan ister istemez panik oluyor.
ben bayadır girmedim bu konuları anlatıp hele doğum yapmamış arkadaşları üzmemek adına. ama bilmeniz gerek. panik yapmayın sonuçta.
Berna merhabalar canım. Döndünüz sanırım evinize.
Arya da iyileşmiş çok şükür.
Benim oğlanın da yarın kontrolü var en son 11 di bilirubini. Ama rengi falan da açıldı biraz.
Ama uyanık değil halen yaaa çok uyuyor. Mama vermek için zorla uyandırıyorum.
Günde toplasan en fazla 2-3 saat uyanık. Doğum yapan anneler sizinkiler nasıl.
Hastaneye yatmadan önce hele geceleri hemen her saat uyanıyordu. Ben doymamasına bağlıyordum.
Çocuk 20 cc sütle beslenmeye çalışıyormuş. 60 cc alabilecekken.
Şimdi karnı tok ve uyuyordur diye düşünüyorum.
Bütün tahlilleri de iyi çıktı ama işte Berna şu anlattıkların benim de kafamı kurcalıyor yüksek bilirubin seviyeleriyle ilgili. Bir de işitme kaybına sebep olabiliyormuş.
Bir ay sonra işitme testi tekrar edilecek.
Doktorum 25-30 bilirubinle gelip hiçbir sorun yaşamayan hastalarım da oldu dedi ama bilemiyorum. Umarım biz de sorun yaşamayız.
Allah korusun hepimizin yarularını.
Aman arkadaşlar moral bozmak değil ama dikkatli olmakta fayda var. Gerçi testler sürekli yapılıyor ama bizim gibi bir anda çokta fazla yükselebiliyor işte bir anda.
Sütünüzün yetip yetmediğine çok dikkat edin.