2009 Aralık Anneleri

Arkadaşlarım, canlarım birtürlü bilgisayara oturamadım. 24 Kasım 2009 salı günü Dünyamı kucağıma aldım. Kistlerimden biri patlamış, doktor temizlemiş ama kontrol ömür boyu. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Birşekilde topluluğumuzu oluşturursanız benimde haberim olsun. Kopmayalım. Sizin sayenizde hayatımın zor günlerini atlattım. Kendinize yeğenlerime çok iyi bakın.

hadi gözunaydın Allah analı babalı buyutsun cnm

geçmişi tam olarak okuyamadım malum zaman yok güzel dilekleriniz için teşekkürler ...............bebek dün doktora gitti kontrole 2 bucuk kiloya düşmüş minnacık sütüm yavaş yavaş geliyor ağrılarım devam ben sezeryan 38+4 de yaptılar doğumdan sonra doktor tam zamanında yapmışız bebek sıkıntıydı dedi korktuğumuz gibi doğumdan sonra bebeğin şekeri düşmedi diyeti iyi yapmasaymışım şekeri düşermiş ,kilolu bir bebek olurmuş kilosu yüzünden ciğeri gelişmez küveze koyarlarmış çok şükür bunlar olmadı biraz sarardı bakalım doktor şimdi belli olmaz bir kaçgün sonra tekrar getirin dedi bir kaç günü özetledim size şimdilik hoşçakalın hepinizi Allah kolay kurtarsın

annesı toparlar sen hiç merak etme Allahın ıznıyle
merhaba bayanlar!
umarım herkes iyidir. biz çok şükür iyiyiz. normale dönmeye başladı yaşantımız.
Arya ilk zamanlarda emme refleksi olmadığı için biraz zorlandı. hastanede kaşıkla yudum yudum verdik sütümü. hani sarılık olmasın diye. ama ben 0+, Arya da A+ , aramızda kan uyuşmazlığı olduğu için anne sütü ile geçecek cinsten değil sarılığımız.
0 olanlar, bebeğiniz A, B ya da AB olursa uyuşmazlık oluyor. önemli olan bol bol besleyip bilirubini vücuttan atması. Fen çıkışlı olanlar bilir zaten bu muhabbeti.
sarılık ilk hafta ve 10 gün içinde tehlikeli olabiliyor. mesela biz şu an sarılık olsak o ilk zamanki kaddar riskli olmayacak durumumuz.
he ne olur? ilerleyen zamanlarda bebeğin Allah göstermesin ama matematiksel zakasında gerilik oluyor. kolay anlayamıyor olayları. o yüzden acele etmek şart.
biz 1haftalık kontrol için gittik hastaneye. sınır 17 idi ve bizimki 16.7 çıktı . yani sınır.
hemen yatırdılar Arya'yı saat öğlen 11 civarıydı.
ertesi gün 9 gibi 12'ye, 11 gibi yani tam 1 gün sonra 8 e düştü çok şükür. taburcumuzu da olduk evimize döndük.
bebeğim bi ayıldı kendine geldi. beyazladı. şimdi daha uyanık. hee sürekli uyuma hali, uyuşukluk da belirtisi. genelde olan birşey ama allah göstermesin yine de. insan ister istemez panik oluyor.
ben bayadır girmedim bu konuları anlatıp hele doğum yapmamış arkadaşları üzmemek adına. ama bilmeniz gerek. panik yapmayın sonuçta.

oh şukur evdesınız yenı resım ıstıyorummmm
Kızlaaaaaaar ben de doğurdum... :emir_bebek:

bugün 5. günümüz, Kızım Sıla 37+3 te spinal sezeryanla 2640 gr. 46 cm olarak dünyamıza geldi opuyorumnanaktan çok şükür.

ters duruyordu ve iki defa kordon dolanması vardı boynunda dr. risk almayalım dedi ve kontrole gittiğimiz gün aldırmaya karar verdik.

hafif ağrılarım var ama çok güzel bi duygu herşeye değer...

bakmaya doyamıyorum...3. gün sütüm gelmeye başladı çok şükür emziriyorum. ama 2 gün gelmediği için kızımda sarılık başlamış
sınırda dedi dr. 12 sınırmış 12.9 bizim. yatırmayalım dedi, evdeyiz yarın yinr kontrole gidicez bakalım ne dicek. 2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum. fazla giremiyorum geçmişi okuyamadım. herkes iyidir inşallah.fırsat buldukça girerim artık. kendinize iyi bakın kızlar...

Allah analı babalı buyutsun gözunaydın arkadasım

Berna merhabalar canım. Döndünüz sanırım evinize.
Arya da iyileşmiş çok şükür.
Benim oğlanın da yarın kontrolü var en son 11 di bilirubini. Ama rengi falan da açıldı biraz.
Ama uyanık değil halen yaaa çok uyuyor. Mama vermek için zorla uyandırıyorum.
Günde toplasan en fazla 2-3 saat uyanık. Doğum yapan anneler sizinkiler nasıl.
Hastaneye yatmadan önce hele geceleri hemen her saat uyanıyordu. Ben doymamasına bağlıyordum.
Çocuk 20 cc sütle beslenmeye çalışıyormuş. 60 cc alabilecekken.
Şimdi karnı tok ve uyuyordur diye düşünüyorum.
Bütün tahlilleri de iyi çıktı ama işte Berna şu anlattıkların benim de kafamı kurcalıyor yüksek bilirubin seviyeleriyle ilgili. Bir de işitme kaybına sebep olabiliyormuş.
Bir ay sonra işitme testi tekrar edilecek.
Doktorum 25-30 bilirubinle gelip hiçbir sorun yaşamayan hastalarım da oldu dedi ama bilemiyorum. Umarım biz de sorun yaşamayız.
Allah korusun hepimizin yarularını.
Aman arkadaşlar moral bozmak değil ama dikkatli olmakta fayda var. Gerçi testler sürekli yapılıyor ama bizim gibi bir anda çokta fazla yükselebiliyor işte bir anda.
Sütünüzün yetip yetmediğine çok dikkat edin.

ebrucum gunu gunune uymuyor bazen ben kaldırıyorum uyuyor çok gunduzleri
bazende memeyı bırakmıyor sut bıtene kadar
bıde yalancı emzık gıbı kullanmaya basladı son zaman canım çok acıyor dıye yalancı emzıge alıştırmaya çalışıyorum

pelincim mina hanım geldi bizim pabucumuz dama atıldı:)) bizde sensiz yapıyoruz dedikoduları:))
şaka bi yana bu soruları dinlemek can sıkıcı gerçekten zaten hamileliğin ağırlığı ve sıkıntısını yaşarken bide bunlar bunaltıyo insanı yani..
anlat bakalım mina nasıl ..hani yeni resimler eklede görelim güzel kızımızı

geçen 1 tane ekledım sen görmedın sanırım cnm bak istersen albume
dediğin gibi şaka biryana inşallah vaktı zamanı çabuk gelsınde rahatlayın sızde kucagınıza alıp son gunlerın sıkıntısı stresıde baskadır tabi Allah yardımcınız olsun

yemek yemeye gıdıyorum
aklımdayken soyleyeyım
kuçuk önluklerden alın kızlar bebiş kustugunda işe yarıyor tum kıyafet çıkacagına önluk çıkıp yıkanıyor ama kumaş olanlardan olsun penye yanı daha kullanışlı birde emzik alın işe yarıyor bide :)
aptamıl 1 mama aldım biberonla inşallah lazım olmaz ama tedbır amaçlı evde olsun ben 1 kere veriyorum gunde aç kalmasın yavrucaklar

hıhı konuş sen bi eylülle müsait değilim bugün daha sonra gel de:))
bu arada benimkide çarşambadan önce gelmez umarım bende hiç uygun değilim çünkü:))

Gelme diye diye sanirim suni sanciya kalcam cidden artik. Bu arada o acidan musaitim gecen doktora gitcegim zaman gittim ama son 2 oldu canim aciyo baya cidden.

aaa şunlara bak randevu defterınıze bakın ıstersenız
biz çokmu uygunduk 1 ay önce dellendırmeyın benı tırsıyorsunuz dıye çocuklar ordamı kalacak
girin hadi bakayım artık moda
biz yarın 1 aylık oluyoruz bu arada

biz çokmu uygunduk 1 ay önce dellendırmeyın benı tırsıyorsunuz dıye çocuklar ordamı kalacak

Carsamba filan uygun benim aslinda olabilir :) Evet ya kocaman oldu Mina artik. Abla oldu valla .

Carsamba filan uygun benim aslinda olabilir :) Evet ya kocaman oldu Mina artik. Abla oldu valla .

maşallah minaya ne çabuk geçiyo zaman..
banada c.tesi uygun annesiyle aynı gün olsun doğum günü kızımı:)

ya yarın bızım aşımız var çok korkuyorum ateşi falan olmaz inşallah
canıda acıyacak dıye şimdiden stres yaptım

Canım aşı olurken bebekleri annelerinin tutmaması gerekiyormuş eşin yada yanında gelen başkası tutsun Mina'yı.Bebeğin tek güvendiği yer olarak annesi olması için,ve de kendine güveni oluşması için gerekiyormuş...Geçmiş olsun şimdiden inş. çıkmaz ateşi

X