2009 Aralık Anneleri

evdila çatı muyenesinden sonra mı geldi kanama bende çarşamba olcam çatı muyenesi acaba doğumu tetikliyormu ya bu muayene

evet çatı muayenesinden sonra... ama aslında doktor çatı muayenesini haftaya yapacaktı ama sancım oldugu için erken yaptı. hatta ilk başta geçici bir akıntı olabilir diye düşünmüştüm. ama hala devam ediyor sanki adetin son günleriymiş gibi koyu renkte... bugün doktora sordum rahim açılmaya başladığı için normal dedi....

evet çatı muayenesinden sonra... ama aslında doktor çatı muayenesini haftaya yapacaktı ama sancım oldugu için erken yaptı. hatta ilk başta geçici bir akıntı olabilir diye düşünmüştüm. ama hala devam ediyor sanki adetin son günleriymiş gibi koyu renkte... bugün doktora sordum rahim açılmaya başladığı için normal dedi....

anladım canım inşallah kolay bi doğumla alırsın bebeğini kucağına bizlerede due et kolaycana doğuralımmm :teselli:

böyle toplanıp kasılması doğumun yaklaştığını gösteriyo demi benim ilk bebeğim olduğuu için anlıyamıyorum ara ara tuhaf şeyler oluyo içimde sancımı bilemiyorum ve aşağı bi baskı sanki açılıyo gibi

anladım canım inşallah kolay bi doğumla alırsın bebeğini kucağına bizlerede due et kolaycana doğuralımmm :teselli:

amiiinnn inşallah hepimiz biran önce saglıkla kavusuruz bebeklerimize....
karında toparlanma ve sertleşme de dogumun yaklastıgının belirtisiymiş. doktor çatı muayenesinden önce karnımın sertliğine baktı.

böyle toplanıp kasılması doğumun yaklaştığını gösteriyo demi benim ilk bebeğim olduğuu için anlıyamıyorum ara ara tuhaf şeyler oluyo içimde sancımı bilemiyorum ve aşağı bi baskı sanki açılıyo gibi

valla canım benimde ilk doğumum bilmiyorum bakalım doğumun yaklaştığını mı gösteriyo bekliyoruz işte ama öyle ya da böyle doğumun artık yaklaştığı bir gerçek opuyorumnanaktan

amiiinnn inşallah hepimiz biran önce saglıkla kavusuruz bebeklerimize....
karında toparlanma ve sertleşme de dogumun yaklastıgının belirtisiymiş. doktor çatı muayenesinden önce karnımın sertliğine baktı.

canım ya peki çatı muayenesi zor muuu???????

canım ya peki çatı muayenesi zor muuu???????
valla ben de korkuyordum, bir de daha önce hiç vajinal muayene olmamıştım ondan çekiniyordum ama zor degilmiş... sadece rahat olmaya çalış. doktorun tavrı da cok önemli tabi. ama kasmadıktan sonra sıkıntı olacagını sanmıyorum. doktor elle muayene yapıyor. cok kısa sürüyor. 1 dk bile degildir...

EVDILA YA YASADIKLARINI OKUYUNCA BENDE ASLINDA NEKADAR YANLIZ OLDUGUMUN BIRKEZ DAHA FARKINA VARDIM HEM YANLIZIM HEMDE DOKTORUN HEMSIRENIN DILINI BILMIYOM BIDE BEN NORMAL DOGUMDAN KORKUYORUM ARZUNUN DEDIGI GIBI BIDE ESKISI GIBI OLMICAK OLACAGINI DUSUNMEKTE CANIMI SIKIYOR AMA BU FINLILER ISTESENDE ISTEMESENDE NORMAL YAPTIRIYOLAR YA OFF BENDE ARZU GIBI BUNALIMA GIRDIM LOHUSA BUNALIMI GALIBA HIC HAREKET EDESIM GELMIYO COK YANLIZIM BIDE TV KARTIDA BOZULMUS AKSAMA KADAR SESSIZLIK ICINDE PC BASINDA OTURUYOM YATIYOM OFFF BEBISIM BIR OLSAYDI ONLA ZAMAN GECIRIRDIM COK YANLIZIM senağlamasenağlama

sağol canım ya, valla doğumla ilgili yazdıklarını her okuduğumda bana cesaret geliyo, güç geliyo, umarım kolayca üstesinden geliriz kaydirigubbakcemile5

aman ne guzel. insallah hepimiz saglikla dogururuz. kolay olmayacagina eminim, ama cok guzel olacagi muhakkak!

kızlar selam,
benim içim daralıyor, böyle buhranlar basıyor.. sürekli evdyeim hiç bir yere çıktığım yok ondan mı acaba ya?? lohusa depresyonu dedikleri şeye ben önceden mi girdim naptım.. bir yandan artık canıma tak etti bu zor hareket etme işi, biir yandan karnım burnumda bir yandan da canım burnum da işte:sinifsinif:
çok sıkılıyorum

canim disari cikma sansin yok mu? eve tikilip kalma, cik temiz hava al.

bende 17 aralık gibi gözüküyor sezeryan la:bbo:
ama ben hala kesin olrak karar vermiş değilim..
normal diye başlasaydım yola bu kadar zor gelmezdi, ben eeeen başından beri normale karşı çıktım.. beyin olarak buna hazır değilim.. o da önemli çünkü.. neye inandığınız..
sürekli okuyorum izliyorum araştırıyorum netten.. napcamı bilmiyorum.. vajen dokusu gevşiyormuş istemememin en büyük nedeni bu kızlar..

pes vallahi! hayir anlasilan turk kadinlarinin catilari dar oldugu gibi vajinalari da pek bir hassas. nedense amerikali avcrupali kadinlarin vajen dokularina hicbirsey olmuyor, en ufak bir sikayet duymuyorum. nasil oluyor acaba bu? hergecen gun normal dogumdan caydirici yeni bir sey okuyorum valla hayretler icerisindeyim.

EVDILA YA YASADIKLARINI OKUYUNCA BENDE ASLINDA NEKADAR YANLIZ OLDUGUMUN BIRKEZ DAHA FARKINA VARDIM HEM YANLIZIM HEMDE DOKTORUN HEMSIRENIN DILINI BILMIYOM BIDE BEN NORMAL DOGUMDAN KORKUYORUM ARZUNUN DEDIGI GIBI BIDE ESKISI GIBI OLMICAK OLACAGINI DUSUNMEKTE CANIMI SIKIYOR AMA BU FINLILER ISTESENDE ISTEMESENDE NORMAL YAPTIRIYOLAR YA OFF BENDE ARZU GIBI BUNALIMA GIRDIM LOHUSA BUNALIMI GALIBA HIC HAREKET EDESIM GELMIYO COK YANLIZIM BIDE TV KARTIDA BOZULMUS AKSAMA KADAR SESSIZLIK ICINDE PC BASINDA OTURUYOM YATIYOM OFFF BEBISIM BIR OLSAYDI ONLA ZAMAN GECIRIRDIM COK YANLIZIM senağlamasenağlama

yahu neden korkuyorsun? korkma? asil yaban ellerde ameliyat olmaktan kork. iyilesme surecin uzayacak, kimse olmayacak yaninda esinden baska cok daha zor! biran once iyilesip ayaklanmak yatakta gecirecegin zamani bebeginle gecirmek istemez misin? ben de senin tam tersine sezaryandan deli gibi korkuyorum. allah korusun diyorum hergun, dua ediyorum hersey yolunda gitsin de istedigim gibi dogurayim diyorum.

sessiz kalma, bebegine muzik dinlet:) sana da iyi gelir

a.s.

aman ne guzel. insallah hepimiz saglikla dogururuz. kolay olmayacagina eminim, ama cok guzel olacagi muhakkak!

canim disari cikma sansin yok mu? eve tikilip kalma, cik temiz hava al.

pes vallahi! hayir anlasilan turk kadinlarinin catilari dar oldugu gibi vajinalari da pek bir hassas. nedense amerikali avcrupali kadinlarin vajen dokularina hicbirsey olmuyor, en ufak bir sikayet duymuyorum. nasil oluyor acaba bu? hergecen gun normal dogumdan caydirici yeni bir sey okuyorum valla hayretler icerisindeyim.

yahu neden korkuyorsun? korkma? asil yaban ellerde ameliyat olmaktan kork. iyilesme surecin uzayacak, kimse olmayacak yaninda esinden baska cok daha zor! biran once iyilesip ayaklanmak yatakta gecirecegin zamani bebeginle gecirmek istemez misin? ben de senin tam tersine sezaryandan deli gibi korkuyorum. allah korusun diyorum hergun, dua ediyorum hersey yolunda gitsin de istedigim gibi dogurayim diyorum.

sessiz kalma, bebegine muzik dinlet:) sana da iyi gelir

a.s.
akannehirakannehirakannehir:eek:klava::eek:klava::eek:klava:

guzel bır haberle gırın bugun topiğe
meralcim öykuyu dun kucagına almış
herikiside saglıklıymış maşallah
ALLAH analı babalı buyutsun inşallah

kızlar sanırım ayın 17 sinde bebeğime kavuşacağım.. ayın 10 unda tekrar bir görüşcez doktorumla, sonrada sanırım sezeryanla doğum yapacağım.. dün kontroldeydim.. büyümüş oğluşum maaşallah teyzelerii

ay hadi arzucum hayırlı olsun az kaldı
Kızlar, bu nişan denilen şey hakkında bilgisi olan var mı? 1 saat önce filan açık pembe, sümüksü, yapışkan bişey geldi ama miktarı azdı, gerçi afedersiniz tuvaletteydim belki farketmemişte olabilirim. Ama tipi adet öncesinde yada yumurtlama dönemlerinde gelen saydam bir akıntı olurya onun pembesiydi. Bilen var mı?

bebiş gelmeye hazır demekkı
saglıkla al kucagına inşallah

kızlar seryanl 2 aralıkda 2800gr 49 cm boyunda bir oğlum oldu çok ufak fazla sütde yok şimdilik uykususzlukdan sersemledim geceleri hiç uyumuyor genel aneztezi oldum doğumda miyonlarda alındı ondanmı bilmiyorum hala ağrım var başka doğum yapan oldumu

hayırlı olsun Allah analı babalı buyutsun inşallah
16 aralıka geliyor canım.
Aslında biraz garip oldu.dr.bir önceki kontrolde 37+3te yapacağını söyledi belki erteleriz bir hafta dedi.Ama dünkü kontrolde görev nedeniiyle başka yere gönderildiğini,onun için bir hafta ertelemesi gerektiğini söyledi.O yüzden biraz garibimmafoldumben
nazancım tarıh almışsın hayırlısı olsun

kızlar selam,
benim içim daralıyor, böyle buhranlar basıyor.. sürekli evdyeim hiç bir yere çıktığım yok ondan mı acaba ya?? lohusa depresyonu dedikleri şeye ben önceden mi girdim naptım.. bir yandan artık canıma tak etti bu zor hareket etme işi, biir yandan karnım burnumda bir yandan da canım burnum da işte:sinifsinif:
çok sıkılıyorum

son haftaların artık ewt zor ama tadını çıkar birdaha ogluşunun orda olma onu bu şekil hissetme ihtımalın yok demedı deme sıkıntılı da olsa özlenıyor o gunler

kızlar yarın kontrol için doktoruma gidiyorum 37.haftam bitiyo artık bebeğim tombiş olcağı için sezeryanla alcak çok heyecanlıyım inşallah hepimiz en kısa zamanda bebeklerimize kavuşuruz çok sabırsızlanıyorum
hadi hayırlı haberlerle gel inşallah

slm arkadaslar... dün kontrolümüz vardı. nstye girdim. bebegin kalp atışları normal çıktı ama cihaz arıalıymış benim sancım görünmedi. sabah evden çıkar çıkmaz karnımda bir agrı belirdi. mide agrısı gaz sancısı gibi birsey... herhalde üşüttüm ya da yediklerim dokundu diye düşündüm... nst sonucunu doktora gösterince alttan bi muayene edeyim dedi. açıkçası ilk kez olduğundan bayagı cekindim ama zor birsey değilmiş:kedi: muayeneden sonra hafif kanlı akıntı geldi. doktor rahimde açılma başlamış seni yatıralım hemen dedi. neye ugradıgımı bilemedim:sinifsinif: eşim işte, ben bir basıma gitmişim doktora evde kimse yok. bulunduğum şehirde de kimsem yok. daha erken oldugundan kimse gelmedi... kendimi çok yalnız ve çaresiz hissettim...mafoldumben
doktor eger istersen evin yakınsa git ılık bir dus al, valizini topla gel dedi. hastahanenin kapısında hıçkırıklara boguldum...mafoldumbenmafoldumbenmafoldumben
eşimi aradım, sonra da bu sehirdeki tek arkadaşımı. onu da heyecanlandırmak istemedim cünkü 8 aylık hamile...eve geldim valizim zaten hazırdı son bir kontrol yaptım, duşumu aldım... hafiften sancım vardı ama hastahanede kalmak istemiyordum. eşimle tekrar gittik doktorla görüştük. eger istemiyorsan kalma ama sancın artarsa suyun falan gelirse hemen gel dedi... döndüm evime...
çok uzuuun ve zor bir gece geçirdim. karnımda aşırı gaz birikti ve afedersiniz ishal oldum. sabaha kadar wcye gezdim. bir yerde okumuştum vücut dogal bir tepki olarak boşaltabiliyormus bagırsakları dogumdan önce... bugün doktora sordum iyi, dogumun kolay olur dedi... sancın artınca gel dedi...
şimdiyse hala evdeyim sancı falan hissetmiyorum pek.uyku da tutmuyorrr... offf yaaa sabırrr... dua edin arkadaşlar... hayırlısı olsun...:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

bir bebiş daha gelmek için yol almış desene annecegı
saglıkla kolay bir şekilde gelir inşallah

guzel bır haberle gırın bugun topiğe
meralcim öykuyu dun kucagına almış
herikiside saglıklıymış maşallah
ALLAH analı babalı buyutsun inşallah
ay çok sevindim pelincim ya.. ararım bende bir ara merali.. kaç ta uygun olur acaba??CADIARZU
sen napıyosun bitanem ya nerelerdesin göremiyom yada denk gelmiyoruz..

hayırlı günler.meybon aramızda 2 gün var.dün doktora gittim doğum tarihini konuşmak için .dr ayın 12 sinde gel o zaman görüşelim dedi.kızım 2800 gr ve ben tam 17 kg aldım senin doğum tarihin belli mi bebeğin kaç kilo ve sen de çok kilo aldın mı?

kızlar dün kntrlm vardı.nstye girdim.sancım çıktı ve dr sonuca bakınca sancın var senin dğum başlayacak gibi duruyo dedi.stres oldum dünden beri en ufak bi kasılmada başladı diye düşünüyorum ama düzensiz kasılmalarım var.yarım saat içinde iki kere felan kasılmam oluyo.ve alt tarafda iğnelenme..bazende bir saat geçiyo kasılmam olmuyo..benim gibi olan varmı??

hayırlısıyla saglıkla gelsin inşallah

kızlarrr geçmışı okuyorumda yazmaya vaktım olmuyor..bızde 39 haftayı doldurduk bugun 40 a başladıkkk...yarın son kontrolumuz var,,benım de cok kasılmam var fakat bı turlu sancıı gırmıyoooo,,,dıyorum hazır kasılmışken sancısaaa dıyee:)hayırlısı bakalım..şaka maaka bı haftam kaldı artıkkkk ya heycan basıyo doğumu duşundukçe...dua edın bol bol,,,hepimizin allah yardımcısı olsunn,,sağlıkla alalım kucaklarımza...
her doğan bebkte olurmuş sarılık,,inş agır gecırenlerde bı an once atlatır...
mina nın fotosuna da baktım maşallahh ya bende alsaydım kucağıma şöyleeeeeeeeee:)

Allah yardımcın olsun
merhaba arkadaşlar
ben geçen sene bugün sezeryanla almışdım bebeğimi canım oğlumu kucağıma bugün 1 yaşında.Allah sizleride sağlıkla kurtarsın.arasıra okuyorum yazdıklarınızı aynı heyecanı tekrar hissettirdiniz bana hep.sağlıcakla kalın.

tşk ederiz nice saglıklı yaşlara girsin ogluşun

Çok şükür oğluşumu dün eve getirdik. Bugün de kontrolü vardı. Değeri 10,9 a düşmüş. Allah tekrarını yaşatmasın çok zormuş. Şimdiki tek sorunumuz kilo alması. Kaybettiği kiloyu en kısa zamanda geri alması gerekiyormuş. Arkadaşlar çok harika bir duygu bu yaa. Allah kucağına almak için bekleyenleri de hayırlısıyla kavuştursun bebeklerine. Doğumlar iyice yaklaşmış gördüğüm kadarıyla.
Bir de site gidip geliyor merak ediyorum kim ne yaptı diye.

Arzucuğum sağolasın dünkü sorunlar yüzünden yazamadım bir türlü cevap. Sana da çok geçmiş olsun şimdi nasılsın? Kontrolün nasıl geçti?
Sık sık tuzlu suyla gargara yaparsan da çok iyi geliyor aklında bulunsun.

çok şukur çok sevindim alır annesı kılo sen merak etmeyanında olsunda

çok heyecanlı kızlar,geçen sene de bizler aynı heyecanı paylaşıyorduk.benim sat 21 marttı hiç unutmam,kızımın doğum günü de 19 Aralık.bakalım hangi annemiz benimle aynı gün doğum yapacak hayırlısıyla.merak ediyorum.hepinize sağlıklı doğumlar.doğum yapan arkadaşlar da güle güle büyütün miniklerinizi,doya doya koklayın.Minicik olduğu zamanı çok özlüyorum ben şimdi...

sagol tsk ederiz kızınında şimdiden kutlu olsun d.gunu nıce yaslara inşallah
moralim cok bozuk benım kızlar ya cunku bebegım bır ay gecmesıne ragmen hala dönmemis ve doktorumuz artık dönmesı cok zor dedı yanı sezeryan olma ıhtımalım yuksekmıs.sanırım ayın 25i gıbı sezeryan olcam ama ben cok korkuyorum kendımı hep normal doguma hazırlamıstım. hem bebegın tam haftası dolmadan alınması ona sakıncalı degıl mı anlamıyorum neden erken alıyorlar
hayırlısı olsun hiç korkma biz sezeryan olduk çokda memnunum şahsen

merhaba arkadaşlar dün benimde kontrolüm vardı. herşey yolunda çok şükür haftaya cuma yani 11 inde doğum olucak inşallah.
hadi bakalım saglıkla gelsin inşallah

kızlar moralim çok bozuk..bugün dr kontrolüm vardı tahlillerimi yaptırdım dr.a gitmek için evden çıktım.daha çıkar çıkmaz sağ tarafımda dayanılmaz bir sancı yaklaşık 10 dk sürdü.nst ye girdim sancılarım çıktı.dr serum taktırdı birde serumdan sonra bakalım dedi durum değişmedi yine sancım çıktı.yarın tekrar gel nst ye tekrar bağlayalım dedi.bütün gün hastanedeydim.idrarda iltihap çıktı onun içinde alfasilin 1 g.lık antibiyotik verdi.daha önce kullanan oldumu hiç bu ilacı.
sıkma canını ilaç tedavısı göemek bazen görmemekten daha iyi geçer inşallah biranönce
Bu arada oğluımun adı Mert Efe olacak sanırımopuyorumnanaktan
mert de eklenmiş imine hı
yakışmış :)

uyuyor cnm,babamızı gönderdik..
benide uyku tutmadı siteye bi baayım dedim,günlerdir giremedim....
sen nasılsın sıkıntıların nasıl oldu ?

nasılsınız bebiş nasıl
ası oldunuzmu 1.aylıkken vurulan hepatıt asısını bızım pazartesi ateş yapmaz inşallah

günaydın kızlar bende 39 haftadayım 3 gün önce kontrole gittiğimde 1 cm açılmam olduğunu söyledi dr bugün nst bağlanacağım açılmam 4 çıkmışsa yatıracaklar acayip gerginim ya normal doğum istiyorumm ama normalde 1 haftam var

hayırlı olsun ne guzel 1 bebiş daha geliyor desene

X