2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Süt içtim korka korka. Umarım gaz yapmaz.

Şimdi ben anlamıyorum, dünyanın çayını kahvesini içiyorum. Hatta geçen gün hem çay hem kahve hem de kola içtimaynı gün ve Doruk osura osura uyudu. Şmdikafein geçmiyor da, gaz yapan madde mi geçiyor? Nedir yani,biri bunu açıklasın bana!

Ayrıca taze fasulye bana da gaz yaptı. Kendi kendime gaz yaptım, komik oldu.

Doruk rezeneye alışmaya başladı. Sadece rezene verdiğim öğünde beni fazla emmiyor, ona üzülüyorum ama, günde 1 defa 8-10 kaşık rezene sayesinde çatır çatır !!! Devamını getirmek istemedim dostlar :)

Protein ve kalsiyumdan zengn beslenmeliymişiz. Ama gene bu ikisini karıştırmamak gerekiyor. Dikkat!
 
Bugün erken uyuttuk sıpayı. Dün de erken uyutabildik. ınşallah böyle devam eder. Saat 10 da banyosunu yaptırdık. Banyodan önce meme vermiştim, sonra vermedim, uyanık kaldı! Rezene üstü az meme ile fosur fosur uyuyor Bakalım nasıl bir gece olacak. Bugün fazla uyanık kalmadı, mesela saat 4 te uyanıp bana fıldır fıldır bakmasında korkuyorum. Onur da okula gidecek yarın... Gerçekten fantastik olur hani =))
 
Az önce beni normal ebatta bir donla gören kocam beğenilerini dile getirdi :kedi: Ayhh! Sanki gerdeğe girecekmişim gibi heyecanlanıyorum... Aslında 40 ımızın çıkmasına 12 gün kaldı ama, doktor muayenesini bekleyeceğim. Bu da ekstra 1 hafta demek. (bayramdan dolayı böle oldu)

Eşşek yüküyle yediğim halde yarım kg daha verdiğimi gördüm bu sabah. Aman maşallah diyelim ! Azcık yürüyüş yapıyorum Doruk'la, ev işlerine de başladım ki, hareketleneyim. Bayramdan sonra spora başlamayı planlıyorum. Haftada 3 gün 1 er saat yürüyüş biçiminde. (Annem "ben doruk'a bakarım" dedi. Allah razı olsun kendisinden. Olmasaymış naparmışım. Tek başına olan kızlar, allah yardımcınız olsun. Size hayranım!!! ) Belki kol - sırt - bacak - popo çalışırım. Hayatımda ilk defa bu kadar çok selülitim var. Dizlerime indi resmen :sinifsinif: Bunlar aslında bakım topiğinin konuları ama, yazdım artık, kusura bakmayın. Zaten şu anda yaptığım bişe de yok...

Monoloğuma burada son verirken sizlerin yanaklarınızdan, sıpalarınızın gözlerinden öperim. Hade iyi geceler !!!
 
taze burcum sormussun ya gaz yapan maddemi süte geciyor die.bu hala tıpda aciklanamamis.yani bilımsel olarak gecmiyormus ,elle tutulur bi kanit olmamis bugüne kadar.fakat gel görki gecmisten bugüne nerdeyse tüm anneler gectigini düsünüyor ve cogunda tecrübeyle sabit.demekki gecmek gibi bi ihtimal var ama bu psikolojikte olabilir.enteresan bi durum yani.sahsen işimi sansa birakamiyorum gaz yapacagini düsündügüm seylerden uzak kalmaya özen gösteriyorum ama tamamen degil tabi.ayrica iliski konusunda tamamen sana katiliyorum ki biz 3.aydan itibaren kardes kardes yattigimiz icin budurum beni hem heycanlandiriyo hem cok korkuyom,nedense canim yancak gibi hissediyorum..bakalim nasi olcak :))
 
herkeze günaydin,yari yorucu yari deliksiz bir uykudan uyandim.kizim hemen hemen her aksam yasadigi aglama nöbetini dünaksamda yasadi ve bizi 9_11 nöbetine dikti.11.5da uyudu 2.5a kadar deliksiz uyuduk sonrasiysa bölük pörcük.4_5.5_6.5 da uyandı ve hala uyumadi.ama sükür aglamıyo heran uykuya dalmak üzere. Bugecemizde böle gecti.neyse ben kücük prensesimı ayagimda salliyımda pesinede ben yatiyim.insallah 10na kadar uyur
 
Maviş, Pinky, Burko Allah analı babalı büyütsün bebişlerinizi. Yazmaya anca fırsat buldum. Sağlık, mutlulukla uzun, hayırlı bir ömür geçirsinler. Burkocum ben de hikayeni merak edenlerdenim canım, çok geçmiş olsun. Doğum sonrası nasılsın, toparlanabildin mi?



Mavişcim benimde meme ucum yok. hastaneden medelanın makinasını kiralamıştık. Bir hafta kullandım ve sütümün gelmesinde çok etkili oldu. Bebek emmeyi beceremiyordu. Ucunu tutamıyor, diliyle damağı arasına sıkıştıramıyordu. Bir arkadaşım bir kez emzirdi ve 2 gün biberonla mama desteği verdik. Bu sırada yavrum memeyi kavramayı öğrendi, şimdi kendi emebiliyor. Makinaya gerek kalmadan sütü çekebiliyor. Memeni bebeğe vermeyi ihmal etme. İlk zamanlar birileri bebeğin başını memeye tutuyor ben de ucunu ağzına vermek için uğraşıyordum. Seni de uğraştıracak ama nasıl olsa almıyor deme, meme vermeye uğraş sonunda memeyi kavramayı beceriyorlar canım.



Milupanın ve Humananın Still Tee diye çayları var canım. Bulursan Humananınkini al, bulamazsan Milupanınki de iyi. Milupanın Rezene çayı da sütü arttırıyor ve gaz çıkarmasına yardımcı oluyor. (Hem annenin hem bebeğin. rezeneyi içtip emzirdikten sonra biz ana-kız fosur fosur... anladınız siz onu kaydirigubbakcemile3 )


Ben de bir kere arabayala markete gittim. Acemiliğim her halimden belli oluyordu. Arabayı sürmeyi beceremiyorum, yolda zik zaklar çizerek gidiyorum. kaldırımlarda ne yapacağımı bilemiyorum. Gidip gelene kadar sırtımdan soğuk terler aktı. Engelli vatandaşların çektiği sıkıntıları daha iyi anladım. Hiçbir kaldırımda bebek arabası yada tekerlekli sandalye iniş çıkışı için eğim yapmamışlar. Arabaların geçtiği yolda bebek arabasını sürmek zorunda kaldım, ödüm koptu.


Tazecim kola gibi gazlı içeceklerin gazı süte geçmezmiş ama kahvedeki kafein süte geçiyormuş. Okuduğum bir yazıda "çay kahve içtikten sonra bebeğinizin daha az uyuduğunu ya da uykuya dalmakta zorlandığını gözlemleyebilirsiniz" diyordu. Pek çay kahve tüketmediğim için gözlemleyemedim. Ne kadar doğru bilmiyorum.
 
günaydın arkadaşlar......3 saatlik uykuyla ayakta duruyorum daha doğrusu duramıyorum bide bunun üstüne işteyim yapılacak bir dünya işim var ama kafamı toplayıp yapamıyorum.....dün yine görümcem geldi sinirlerim alt üst oldu selin yine durmadı 12 de zor uyuttuk ağlıyor ağlıyor uyumak istemiyor 4 de bir uyandı 12 ye kadar hepimiz helak olduk.... kadın hiç maşallah demiyor kızımı seviyor hemde uyurken bakıyor ooo bu kocaman abla olmuşta tulumları giyermiş diyor ya insan bir maşallah de yok efendim oğluda sevmeye gelecekmişti ama nasıl olsa selin hep uyuyor yine uyuyordur diye sevmeye gelmemişmiş aayyy parçalayacaktım kadını ya sinir oldum biz onu uyutana kadar akla karayı seçiyoruz ya gerçekten kızlar fosur fosur uyuyan bir bebek olsa içim gam yemicek ama uyusun diye yıkıyoruz 1 saat dizde sallıyoruz uyunayor yatağına yatırınca 1 saatte beşikte sallıyoruz kollarımız kopuyor ondada tam uyudu diyoruz sıçrıyor korkuyor açıyor gözlerini uykusu dağılıyor o uyuduğu zaman öyle bir seviniyorum ki dünyalar benim oluyor biz ne zorluklar çekiyoruz ama elaleme kalsa aaa hep uyuyor canım insanın evladı içim parçalanıyor onun böyle huzursuz uykusuz olduğunu görünce..... sinirimden oturdum ağladım dün gece çok kızıyorum ya gelme madem çocuğumu mahfetmeye ne hakkın var ne zaman gelse bu çocuk böyle oluyor... kayınvalidemede söyledim dün akşam ne zaman görümcem gelse böyle oluyor dedim oda farkında uyutamıyoruz çocuğu çünkü......
 
İyiyim sen nasılsın. Bebiş uyandı altı değişti, sütünü emdi şimdi gene uyuyor. Ben de fırsat bulmuşken buraya girdim. Dün sahur için peynirli kek yaptım harika oldu. hem doyurucu hem lezzetli. Tarifini yazacağım şimdi cokacimcoook
 
Kızlar aşağıdaki tarifi eşime sahur için yaptım. Çok lezzetli oldu size de tavsiye ederim. Yapması da çok kolay. Dereotu süt arttırıyor size de iyi gelir. Ben tam yağlı beyaz peynir kullandım. Peynirin tuzuna göre ekleyeceğiniz tuzu ayarlayın.

DEREOTLU PEYNİRLİ KEK

Malzemeler :

3 yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
1 çorba kasesi beyaz peynir
1 tutam dereotu
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tuz (ben peynirde tuz var diye eklemedim ama azcık konabilir)
aldığı kadar un (biraz koyuca bir hamur oluyor)
Bir avuç ceviz (olmasa da olur ama lezzetini arttırıyor)
Hazırlanışı: Derin bir kapta yumurta, süt ve yağı çırpma teliyle karıştır. Sonra kıyılmış dereotu, beyaz peynir ve kaşar peyniri ekleyip tahta kaşıkla karıştır. Aldığı kadar un ve kabartma tozunu ekle biraz katı bir hal alıncaya kadar karıştır. Kek kalıbını ya da borcamı margarinle yağla, kalıbın dibine cevizi dök üstüne karışımı yay. 170 derecelik fırında 30-40 dk. Üstü kızarındaya kadar pişir. (Üstüne yumurta sürülmüyor)
 
annecim gitti önceki gün yalnız kaldık biz. denizde alışmış gibi dün kıyametleri kopardı tüm gün nerdeyse ağladı en sonunda arabaya bindik açtık volkan konak ağbimizi sonuna kadar üç beş tur derken daldı uykuyada biraz dinlendi sonra eve çıkınca tekrar başladı bu seferde banyo olayına girdik sonra artık yorgunluktan pes etti.
biz anneannemizi geri istiyozzz
yalnız kalan arkadaşları bende yürekten kutlarım ama böyle herşey kolaymış biz akşamları yemeğe dolaşmaya bile gidiyorduk. olmadı böyle
 

Allah kavuştursun Defne. annenin varlığı gibisi yok. Benimki de iki gün önce gitti. Sudan çıkmış balığa döneceğimi, zorlanacağımı sandım ama şimdilik iyi gidiyor.
 
yanlızlık gercekten zor ama zamanla alısılıo ve duzen kuruluo.. annemler ramazana 1 gun kala gittiler ben anca alıstım diyebilirim. bu hafta dısarıya cıkmaya basladım yani ilk zamanlar cok zor oluyo ha bide bana haftada 2kere yardımcı gelio evimi silip supurup utulerimi yapıo yani ben sade cocuk ve yemeklerimi yapıyorum camasırlarımı yıkıyorum evimi topluyorum vs vs..bende calısan arkadasları yurekten kutluyorum ben nasıl basarırdım bilmem
 
tazecim bende dun dolabımı toparladım kacaydır yuzunu gormedigim eski iccamasırı tanga don ve turevleri ne varsa baktım baktım dedimki nelerim varmıs megersem hepsini unutmusum.. simdi bu sarkık ve catlatk gobekle nası olcak bilmiorum ama bende sizin kadar merak ediorum ilk anımızı ..tabi kızdan fırsat kalırsa gece emraha sarılsam bile uykusunda miyavlıo bakalım napcaz
 
bugunde cıktım 1 saat yuruyus pusetle. ece uyudu ilk basta sonra eve donus yoluna uyandı bakmaya ve yalanmaya basladı yalancı memeyi verdim biraz kesti siteye girdik basladı ciyaklamaya.. neyseki eve gelene kadar sustu. evdede doyurdum yıkadım uyuttum pesindende ben yıkandım o sızınca ..ilk defa o uyurken evde yanlz yıkandım alelacele yani.. neyse anca oturdum pc basına
 
Canim papatya cayini emziren annelere özel mi aldin yoksa normal bi papatya cayimi.bende milupanin papatya cayi var bebekler icin.ama yurtdisindan geldi almanca yaziyo,acaba bende icebilirmiyim bilemedim

yok canım normal papatya cayı demleyip iciorum 1 caykasıgı papatyayı..hamileykende midem kotuyken vede uykum gelmedigi zamanlarda iciodum . bugunde icicem ama daha gec aksam yemegine yakın.
 
kızlar yaff sizin bebişlerde uyurken tısıl tısıl sesler çıkarıyolaarmı... her an uyanacakmış gibi bende uyuyamıyorum ha uyandı ha uyanacak die bütün gece öyyle tısıl tısıll genleşe genleşee uyuyoo.. gece de deil sadece gündüz uykularında da öyle...sizinde mi öylee yoksa benim oğlumun bi sıkıntısı mı var acaba... :uhm:

bide geceyle gündüzü ayırabiliyolar mı sizinkiler anam benimki hava aydınlanınca uyumuyo sabah enn geç 8 de uyanıyoruz 9-10 a kadar zorrlaa kesik kesik uyuyo sonra akşam 16:30 17:00 ye kadar uyumuyo nerdeyse hiiçç sizindemi öylee.. çok erken deilmi gece gündüzü ayırmaları için anlamadımkii şimdiden böyleler büyüyünce napcazz biz bunlarla...
 
herkese selam hiç fırsat bulupta giremiyorum artık.yahu gecem gunduzum oldu bebişime hzmet etmekten asosyal oldum maalesef.bir de ustune yok emmedi yok cıkarsdı v.s gibi konularda aglamalarım oluyor.depresyona girer gibiyim.
annemler yanımda geceleri bir turlu duzene girmedik.

bebişim uykuya dalma zorlugu cekiyor sanırım bir de ustune gaz problemimiz var.napıcam lutfen yardımmmmmmm
dr.umuz bitkisel bi şurup verdi.rezenemi kullansam bebegime...:çok üzgünüm:
 
cambazcım bende senin gibiydim cok agladıgım zamanlar oldu ama zamanla gecio canım luten yıpratma kendini. dogru tabir bebege hizmet etmek hepimiz aynıyız
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…