2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Allah im yok böle bise.şevval hanim bir kaka yaptiki abartmiyorum tam enseye kadar bok ıcinde kaldi.gülsemmi aglasammi bilemedim.zor degistirdim zor temizledım sabaha banyo yapıncak zaten.ama yok bôle bise ya :))

Şükürler olsun ki kaka yaptı diyeceksin :)) ya yapamasa kabız olsa nolurdu.. allahım bu pozitifliğime hayranım... hehehe bi kendime pozitif olamıyorum..
 
esra başınız sağolsun canım okadar acının içinde buda tuzu biberi olmuş kaç gündür yoktun çokçok geçmiş olsun
 
kızlar pek kalamayacağım, yazılanları okuyamıyorum sadece elime geçen bir bilgiyi paylaşayım dedim. Primadan gelen mailde yazıyor.opuyorumnanaktan

PİŞİKLE BAŞA ÇIKMAK
Pişikle savaşmanın en etkili yolu nedir? Bebeğinizin cildini ıslaklıktan ve pişiğe yol açan enzimlerden korumak için saf vazelin ve çinko oksit içeren merhemler kullanın. Bebeğinizin bezini onun kuru kalmasını sağlayacak sıklıkta değiştirin. Ayrıca her gün kısa bir süre bebeğinizin altını açık bırakmak da işe yarayabilir. Bebeğinizin poposunun hava alması kuruluğa katkıda bulunur. Bebeklerin çoğu bu "özgür" anlarda etrafa tekmeler savurup kıpırdanmaktan çok zevk alır. Odanın ılık olmasına, içeride hava akımı bulunmamasına dikkat edin ve kaçınılmaz kazalara karşı önlem olarak bebeğinizi bir bez ya da havlunun üzerine yatırın.
Bilgi: Meme uçlarınız çatlarsa ya da göğüslerinizde yanma hissederseniz ve bebeğinizde kırmızı lekeli pişik oluşursa, ikinizde de tedavi gerektiren maya enfeksiyonu olabilir. Çocuğunuzu doktoruna götürün. Enfeksiyon için her ikinizin de ilaç içmesi, bebeğinizin poposu için de krem ya da merhem kullanmanız gerekir. Ama göğüslerinize merhem sürmeyin; merhem göğüslerinizdeki doğal yağ bezlerini tıkayabilir.
BEBEĞİN SIK SIK UYANMASI
Siz uykuyu sessizlik ve sakinlikle bağdaştırsanız da minik bebeğinizin geceleri sizinkilerden epey farklıdır. Küçük bebekler birkaç saat arayla çeşitli nedenlerle uyanır. Bu nedenler arasında en belirgin olan açlıktır, ama katlanmanız gereken onca yaygaranın nedeni her zaman açlık değildir. Bebeğinizin aydınlıktan derin uyku durumuma geçme becerisi henüz gelişmemiştir. Ayrıca bebeğinizin uykusunun büyük bir bölümü daha büyük çocuklar ve yetişkinlerin tersine hafif, etkin ve rüyalarla dolu bir uyku; bu uyku sırasında bebeğinizin çeşitli organları seğiriyor, bebeğiniz hafif sesler çıkarıyor, bağırıyor, hatta gözlerini açıp kapatıyor. Bu nedenle bebeğiniz derin bir uykuya geçmeye hazır olduğu bir anda uyanıkmış gibi görünebilir. Annelerin çoğu bebeklerinin en ufak bir kıpırtısında yataklarından fırlar. Bir dakika durun! Uykudaki bu kesintilere müdahale etmeden önce bebeğinizin gerçekten uyanıp uyanmadığını ve ilgiye ihtiyacı olup olmadığını anlayana kadar bekleyin. Bazen yarı uyanıklıktan sonra daha derin bir uykuya dalacak olan bebeği uyandıran şeyin annelerin müdahalesi olduğunu unutmayın.
YAPMANIZ VE YAPMAMANIZ GEREKENLER
Öyleyse, bir dahaki sefere eşinizle bebeğin odasında gece 2 nöbetini kimin tutacağı konusunda tartışırken öncelikle bunun gerçekten gerekli olduğundan emin olun. Geceleri çıkardığı en küçük seste bile bebeğinizin başına koşturmak onun kendi kendine uyuyup uyanmayı öğrenememesiyle sonuçlanır. Bebeğiniz iyi bir uykunun ardından uyandığında onu gözlerini açar açmaz yataktan almayın. Yatağında biraz oyun oynamaya ve uyanık kalmaya alışmasına izin verin. Geceleri bebeğinizin yanına gitmeniz gerektiğinde onun yanında geçirdiğiniz anların mümkün olduğunca sakin geçmesine dikkat edin. Minik bebeğinizin henüz tam olarak acıkmadığını ve bezinin değişmesine gerek olmadığını düşünüyorsanız, onu yatağından almayın. Başını okşayarak ya da yumuşak bir sesle fısıldayarak onu yeniden uyutmaya çalışın ve sakinleşir sakinleşmez yanından ayrılın. Bebeğinize tek başına uykuya dalma becerisini geliştirmesi için bir şans verin.
ACIKMAK
Bebeğiniz ilk yılında yaşamında bir daha hiç olmayacak kadar hızlı büyür ve kilo alır. Bazen gösterdiği ani gelişmeler onun kendisini normalden daha aç hissetmesine yol açar. O nedenle, birkaç hafta arayla bebeğinizin çok huysuz olduğu ve her zaman verdiğiniz miktarda sütle doymadığı günler olursa sakın şaşırmayın. Bebeğinizi emziriyorsanız, göğüslerinizin ikisini de boşaltan uzun bir emzirme sürecinden sonra bebeğinizin hâlâ aç olduğunu ve ağladığını görebilirsiniz. Bu durumda genelde bebeğe mama verme yoluna gidilir. Ama mama da çözüm değildir. Vücudunuzda üretilen süt miktarının bebeğin büyüyen ihtiyaçlarına göre artırılması gerekir. Bebeğinizin ani bir büyüme devresinde olduğundan şüphelendiğinizde bebeğinizin istediği sütü onu daha çok emzirerek vermelisiniz. Bu doğanın süt üretimini artırma biçimidir. Çok miktarda sıvı almayı ve bedeninizin işlevlerini yerine getirebilmesi için dinlenmeyi unutmayın. Bebeğinizin düzenindeki bu geçici sorunlar sizi korkutmasın. Süt miktarınızın gereken düzeye ulaşması yalnızca bir iki gün alır.
SÜTTEN YETERİNCE İÇMEK
Mama sindirim sisteminde anne sütünden daha yavaş ilerler, mamayla beslenen bazı çocukların daha seyrek acıkması bundandır. Emzirme gibi başka günlük işler de farklılık gösterebilir. İki aylık bebekler 24 saat içinde 110 gramlık 6-7 biberon bitirir. Ancak, mamanın miktarını ve besleme sıklığını kutudaki talimata göre değil de bebeğinizin kendi gereksinimine göre ayarlamalısınız. Her çocuk farklıdır. İster anne sütü isterse mamayla beslensin, bir bebeğin ne kadar gıda alacağı genellikle bebeğin kilosuna, etkin olup olmamasına ve hızlı büyüme dönemleri ya da havanın çok sıcak olması gibi başka etmenlere bağlıdır. En önemlisi minik bebeğinizin memnuniyetle ve düzenli olarak beslenmesi ve bezini günde en az altı kez ıslatmasıdır. Bebeğiniz biraz daha süt istiyorsa onu fazladan bir kez daha emzirin. Bunun tersine, bebeğinizin her zaman acıktığı için ağlamadığını unutmayın! Ağlayan bir bebeği susturmak için her zaman süte başvurmak çekici gelebilir ama pek çok durumda çözüm bu değildir.
 
cok cok gecmis olsun tatlim, en kisa zamanada acil sifalar diliyorum..buarada sana hayranim, tek basina bir suru seyin ustesinden geliyorsun, bravo...

yarın hepatit asımızı olmaya gdicez bi yan etkisi filan varmı acaba ins kolay atlatırız
yok tatlim, genelde ates falan karma asidan sonra oluyor , ama heatitte bisey olmaz..

Şükürler olsun ki kaka yaptı diyeceksin :)) ya yapamasa kabız olsa nolurdu.. allahım bu pozitifliğime hayranım... hehehe bi kendime pozitif olamıyorum..

cok dogru ama ben her kaka yaptiginda oh cekiyorum rahatliyor diye, bizim gunde 1 kere ancak yapiyor zar zor ikina sikila..o yapan kadar ben 9 doguruyorum..hic birinin bokuna, osuruguna sevinecegim aklima gelmezdi..
 
cok dogru ama ben her kaka yaptiginda oh cekiyorum rahatliyor diye, bizim gunde 1 kere ancak yapiyor zar zor ikina sikila..o yapan kadar ben 9 doguruyorum..hic birinin bokuna, osuruguna sevinecegim aklima gelmezdi..

evet bide hastanede ameliyat sonrası gaz çıkarma merasimi var ya..ben gaz çıkışına bu kadar sevineceğim aklıma gelmezdi..Hemşireler zırt bırt gelip "gazınız çıktı mı " diye sorarlar, dr. ayrı sorar, annem eşim kızkardeşim ayrı sorar..Gaz çıkardığımda hep beraber sevinmiştik ailecek..Wc'den bi çıkışım vardı sormayın gitsin.Çıktıııı çıktııı diye..Sonradan düşününce çok komik geliyo..
 

Aidaa saolasın..


miniğim ilk 3 ay bebekler doyduklarını bilmezlermiş sonra düzene girermiş emme saatleri
 
nurdan, m,lshake teşekkür ederim pompa markaları için manuelmi elektriklimi henüz emin değilim, bayramdan sonra işe başlıcam o zamanda dek karar veririm artık...
 
off Teo uyuyor, benim uykum yok, uyanmasi lazim bi yarim saate, eli kulaginda, simdi yatarsam uykum bolunucek, bekliyorum uyansin, emdirip mamasinida verip gerekirse,uyutup oyle yaticam..anneme devredicem gece nobetini bu gece uyuyayim, her vik vike kalkmiyayim..uyaninca emismeye gelirler..suanda annem uyuyor yazik kadincagizda kaydi resmen, artik nobetlese uyuyoruz zaten:))
 
monolog saati bende sanirim:))

buarada burada hepatit asisini 2.-3.-4. aylarda yapiyorlarmis karma asini icinde..yani bizim ilk asimiz 2. ay olucak...dogumdada yapilmadi..
birde burada d vitamini baslamiyorlar, niye anlamadim, gunesde fazla yok halbuki...
heryerde farkli uygulamalar demekki..
 

Canım çok çok geçmiş olsun. Okurken içim gitti. Aynı zamanda başınız sağolsun. Allah geride kalanlara uzun ömür versin.

İltihap benim de gözümü korkuttu. İnşallah o noktaya varmadan iyileşir memelerim. Sızım sızım sızlıyor uçları. Ben 3-4 gündür evde üstsüz dolaşıyorum. üşür gibi olunca eşimin bir gömleğini kendime tahsis ettim onu giyip önünü kapamıyorum. Yoksa giysiye sürtünmeden dolayı daha fena aşınıyor, krem mrem de dayanmıyor, siliniyor hemen. Meme şikayeti olan herkese Allah şifalar versin.
 
aynı durumda yarı uykulu bekliyorum annemde yüzüstü yatırdı denizi yanınada o uzandı bekliyoruz küçük hanımı...

esram çok geçmiş olsun allah sana kolaylık versin göğüs acısı hiçbirşeye benzemiyor bir de üstüne iltihap korkunç olmuş iyiki vaktinde gitmişsin
başınız sağolsun kendini üzmemeye çalış birde yalnız kalmışsın annemde bu haftasonu gidecek şimdiden telaş olmaya başladım alıştık çok fena... seni tebrik ediyorum bu kadar şeyle başettiğin için.
 

Canım bizi 1. ay aşıya çağırdılar. Hepatit B 2. aşı olacakmış. Size yapmadılar mı?
 
off benmi uyandirsam acaba??en son 9 gibi emmisti mamada yemedi, yetti demekki uyanmadigina gore, yoksa yirtadi ortaligi...
cok uykum geldi, tam uyurum, uyanir sipa...
 

canım benim,başınız sağolsun,geçmiş olsun.neyse ki yahya iyiymiş,sen de en kısa zamanda iyi olursun inşallah.
 

Evet, ben de aynı kanıdayım ! tam uyanamamak = tam beslenememek de bir diğer sorun



Korktuğum şey bu işte ! Gerçi 15. gün kontrolünde 500 gr almıştı doğum kilosuna göre . Bakalım ilk ay kontrolünde sonuç ne olacak. Çünkü ilk 15 gün sarılık riskine karşı manyak gibi emziriyordum. Şimdi o kadar ısrarcı değilim. Gene de bulduğum her fırsatı emzirmek için değerlendiriyorum tabii :)

Bu da benim Deva'm teyzeleri opuyorumnanaktan


Maşallah Deva'ya ! Gerçekten de Doruk'un kız versiyonu...


yok canım yaa, bende olmadı ... İnşallah geçer senin de !

AYÇA burkodan haberim yok. Aramadım bugn

GYPSY geçmiş olsun

NAZAN fotolara bayıldım :)
 
Şükürler olsun ki kaka yaptı diyeceksin :)) ya yapamasa kabız olsa nolurdu.. allahım bu pozitifliğime hayranım... hehehe bi kendime pozitif olamıyorum..
Böle diyorum ama her kaka yapisinda güller açïyo yüzümde:) 2gün hep 12saat 15saat arayla yapti ne yapacagimizi şasirdik
 
buarada herkeze günaydin.esim yoktu düngece.kizim sanki anlamis gibi uyumadi 2ye kadar.aralardaki 10dakika uykuyu saymassak 5saat uyanik kaldi.nasil dayandi bilmem.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…