- 17 Nisan 2009
- 1.033
- 0
ilk mandalınasını yedım ben de gecen gun :))
Antalya nın en guzel halı.. agaclar lımon mandalına portakal dolmaya basladı.. aksam hava mıs gıbı.. gunesı adamı haşlamıoo.. havası nefes aldırıoo.. dadından yenmıyor valla :)
bu oyun grubu yeni nesil ticarethanelerden malesef. çekirdek aile içinde yaşamaya mahkum çocukların özgürleşebildiği, kalabalığa karıştığı tek alan ve bunu çok iyi kullanıyorlar. Eskiden çocuklar doğal oyun grubunda büyüyorlardı. Kuzenler, komşu çocukları vardı, ara mahallelerde hava kararana kadar koşan enerjisini boşaltan çocuklar büyük şehirlerde çok azaldı artık.
üstüne para veriyoruz çocuklar kaynaşsın oynasın diye birbirleriyle. Ne acı değil mi. Mecburen ben de bakınıyorum yine oyun gruplarına bu aralar.
rüzgar bikaç gündür "ben de" diyor. Merdivenleri çıkmak ya da inmek istiyorsa "ben" diyor. Bir kelime daha girdi haznemize. çok mesudum.
Sevincime çok şaşırdınız değil mi!!!! Sizin bebeler cümleler kura dursun ben tek kelime duyduğumda tavana yapışıyorum sevinçten. Konuşcak konuşcak biliyorum, çok yakında bana şiir bile okuyacak hissediyorum:)
Afiyet şeker olsun. Bak nunu hiç denemedim, ilk fırsatta deneyim be de...Satırlarıma çayımın yanında aldıgım uc-bes lokumumla veda ederkene :) hepınısı goslerınızden operım..
Seda gelınce haber verın gırmıycem.. sessızce ustune atlıycammm
Ha bu arada BUKET HOJAM, gecen gun taze fasulyeyı hafıf haslayıp galeta ununa batırıp kızarttım.. sarımsaklı yogurtla yedık.. yok boyle bır lezzet, yok boyle bısı... bıldıgın gıbı degıl
Yok yok ben hiç şaşırmadım. İşaret ve beden diliyle anlaştığım ve neredeyse her hareketinden ne istediğini anlayabildiğim bir kızım olduğundan kelli konuşma ile ilgili en ufak bir gelişme beni de benden alıyor.Rüzgar bikaç gündür "ben de" diyor. Merdivenleri çıkmak ya da inmek istiyorsa "ben" diyor. Bir kelime daha girdi haznemize. Çok mesudum.
Sevincime çok şaşırdınız değil mi!!!! Sizin bebeler cümleler kura dursun ben tek kelime duyduğumda tavana yapışıyorum sevinçten. Konuşcak konuşcak biliyorum, çok yakında bana şiir bile okuyacak hissediyorum:)
Allah ım TV nin ortasında sallanan Kuzi pek güzel, hayatımızın tam orta yerinde merkezindeler zaten...Hayat bu ıste.. once konussun dıe mıyavlarsın.. sonra da sussun dıe.. Ozgur e dıyorum, kız olaymıs yanmıstık resmen.. cır cır cırr.. hıc bır sey bulamazsa sarkı soyluyor adam :)) ne zaman anne dıyecek dıe mıyavlıuyordum.. sımdı de anne anne nanneee aneeeeeeeeeeeeeeeee.. dakıkada 60 kere dıyebılmek kapasıtesıne sahıp :)
Oyun gurupları ıle ılgılı tespıtın ne hoş... ne dogru.. ne kadar uzucu degıl mı??
Sıcaklıgımı hıssettırebıldıysem ne mutlu bana.. cıgerım benım :)
Derya nın dedıgı salıncaktan aldık.. salonun ortasına taktık :)) bı bu eksıktı bu da tam oldu sukurler olsunOzgur dıyor kı ıyı hoş ta bız de tv ızleyebıleydık keske :))) tam ekranın ortasına gelıyor.. bız de yanlara oturalım dı mı ama yaneee
benim oğlumda henüz konuşmuyor canım. Işte en uzun cümlemiz anne aç. Anne al. Vb...
Evet anne babaya nazı geçiyor onların da.çok yoruldum ya acayip ayakkabılarım da sıktı. üff berbatım. eve enerjim kalmadıcuma günleri hem yoğun hem tüm haftanın yorgunluğu ne zor oluyor böyle.. oysa yiğite enerjim kalsın istiyorum. annem saolsun günde üç kez dışarı çıkartıyor heralde ama biz eve gidince bize nazı farklı oluyor yiğitin. böyle mızıl mızıl.. tüm gün görmediğinin acsını çıkartıyor yavrum heralde.
pazartesi alışverişe çıkacağım dört gözle bekliyorum. minicik bir bütçe ayıracağım artık alışveriş için. hiç yapmadığım bir uygulama. ilk kez bu ay başlıyorum bakalım. bundan sonra kredi kartı ile alışveriş yok. ayda 150 tl hakkım var kendime ve yiğite üst baş almak için :) daha bu ay deneyeceğim bakalım az mı gelir bilmiyorum ama.. belki de çok gelir :)
gevezelik bizdede çok sus oğlum diyorum ama kime..sürekli konuşuyor..:)))Hayat bu ıste.. once konussun dıe mıyavlarsın.. sonra da sussun dıe.. Ozgur e dıyorum, kız olaymıs yanmıstık resmen.. cır cır cırr.. hıc bır sey bulamazsa sarkı soyluyor adam :)) ne zaman anne dıyecek dıe mıyavlıuyordum.. sımdı de anne anne nanneee aneeeeeeeeeeeeeeeee.. dakıkada 60 kere dıyebılmek kapasıtesıne sahıp :)
Oyun gurupları ıle ılgılı tespıtın ne hoş... ne dogru.. ne kadar uzucu degıl mı??
Sıcaklıgımı hıssettırebıldıysem ne mutlu bana.. cıgerım benım :)
Derya nın dedıgı salıncaktan aldık.. salonun ortasına taktık :)) bı bu eksıktı bu da tam oldu sukurler olsunOzgur dıyor kı ıyı hoş ta bız de tv ızleyebıleydık keske :))) tam ekranın ortasına gelıyor.. bız de yanlara oturalım dı mı ama yaneee
bir konuştmuda susmaya bilir haberin olsunda..Rüzgar bikaç gündür "ben de" diyor. Merdivenleri çıkmak ya da inmek istiyorsa "ben" diyor. Bir kelime daha girdi haznemize. Çok mesudum.
oyun grupları konusundaki tespitin çok doğru..Bu oyun grubu yeni nesil ticarethanelerden malesef. Çekirdek aile içinde yaşamaya mahkum çocukların özgürleşebildiği, kalabalığa karıştığı tek alan ve bunu çok iyi kullanıyorlar. Eskiden çocuklar doğal oyun grubunda büyüyorlardı. Kuzenler, komşu çocukları vardı, ara mahallelerde hava kararana kadar koşan enerjisini boşaltan çocuklar büyük şehirlerde çok azaldı artık.
Üstüne para veriyoruz çocuklar kaynaşsın oynasın diye birbirleriyle. Ne acı değil mi. Mecburen ben de bakınıyorum yine oyun gruplarına bu aralar.
bu çocuk yemediği haldemi iriymiş anlamdım yiyen çocuğa yemiyor diyenlerde varda..Yahu epey birikmiş yazacaklar, nerden başlasam ki...
Oğlu burnunda tüten çalışan anne psikolojisindeki şahsiyetime verdiğiniz yorumlar çok doğru arkadaşlarım. Zaten annem ve kayınvalidem sürüklediler beni bu duruma, ikisinden de şikayetçiyim:) Ben çalışmak istemiyorum yaaa. Para bol çalışmasam da olur durumunda değiliz elbette ama banane yaaa evin erkeği çalışsın getirsin ekmek eve:) Bu arada İstanbul'da hakikaten tek maaşla geçinmek hiç kolay değil, hele eviniz kiraysa..Neyse...
Evrim, noldu Kuzey'in kan tahlillerini yaptırabildin mi. Sen detaylı anlatınca daha da iyi anladım durumu. Aklıma sana önerecek bir şey gelmiyor açıkçası. Demek ki bazı bebeler yemek sevmiyor. Geçici bir durumdur diye düşünmek istiyorum. Çok şükür sağlığı yerinde Kuzey'in. İnşallah ona yemek yetiştiremeyeceğin günler gelecektir çok yakında.
Daha çok yeni bir şey yaşadım. Bizim mahallede bir oğlan çocuğu gördüm. Abartmıyorum 3 buçuk yaşında görünüyordu. Babaannesi yaşını söyleyince dehşete düştüm. Rüzgar'dan 2 ay küçükmüş. Başladı dert yanmaya, neredeyse ağlayacak. "Ağzına hiçbir şey koymuyor. Yeminle söylüyorum günde tek yediği 1 paket çubuk kraker bir de süt, diye anlatıyor. Başta kraker vermedik, baktık olacak gibi değil, en azından midesine birşey girsin diye veriyoruz", diyor. Bir gün çubuk kraker bir gün badem kraker veriyorlarmış. Ne yalan söyleyeyim, başta inanmamıştım kadına. Sen Kuzey'i anlatınca aklıma geldi bu diyalog. Çok uzattım biliyorum ama...
yarasın afiyet olsun..Satırlarıma çayımın yanında aldıgım uc-bes lokumumla veda ederkene :) hepınısı goslerınızden operım..
Seda gelınce haber verın gırmıycem.. sessızce ustune atlıycammm
Ha bu arada BUKET HOJAM, gecen gun taze fasulyeyı hafıf haslayıp galeta ununa batırıp kızarttım.. sarımsaklı yogurtla yedık.. yok boyle bır lezzet, yok boyle bısı... bıldıgın gıbı degıl
dün akşam tvde pepe ziliyoruz birden yusuf orda renklerle iligi ne gördüyse mavi mavi diye çığlık attı şaşırdım ben hiç öğretmedim desem..:26:Şimdi ben renklerı ogrettım dermısımmm :)) yalannnnn, ogretmedım, yanlıslıkla ogrendı, :))) halası yazın buradayken, her gun ojelerını degıstırrıdı.. dusunun evın ortasında bı kutunun ıcınde ne renk oje ararsanız var.. Kuzey onları gorunce rengarenk sevıncten cıldııryordıu... :)) mavı yı sur Pınar, ha bak bu mor da guzel.. baslarda bızı dınlemıs.. getırdı mavı yı, bak Edi Maniii :)) molll, şeşil, kılmısı.. dıye dıye ogrendı :)))
yanı tamamen kızsal muhabbetlerden kaynaklanan bır durumdan dolayı ogrendı cocugum.. :)))
Kuzey ıle dıyalog:arka arkaya cok hızlıca sorduıgum sorular bunlar..
yemek yıyecek mısın - ayıll
salatalık vereyım - ayıl
dısarı cıkalım mı.. evefff
domates vereyım - ayıl
Portakal sıkayım - ayıll
dunya yuvarlık mı - hı hııı
D ADAM BİLİNÇLİ MUHALEFET.. :))) Güleyim mi ağlayayım mı bılemıyorumm :44:
Arkadasın kızının adı Gunes,karsıdan bıze dogru gelıyor..- Aaaa Kuzey,bak gunes gelıyor dıyorum dun; Kuzey ın kafası havada.. - aa düyeş neldeee Edi düyeşş :)))
Bu oyun grubu yeni nesil ticarethanelerden malesef. Çekirdek aile içinde yaşamaya mahkum çocukların özgürleşebildiği, kalabalığa karıştığı tek alan ve bunu çok iyi kullanıyorlar. Eskiden çocuklar doğal oyun grubunda büyüyorlardı. Kuzenler, komşu çocukları vardı, ara mahallelerde hava kararana kadar koşan enerjisini boşaltan çocuklar büyük şehirlerde çok azaldı artık.
Üstüne para veriyoruz çocuklar kaynaşsın oynasın diye birbirleriyle. Ne acı değil mi. Mecburen ben de bakınıyorum yine oyun gruplarına bu aralar.
son dooktora gittigimizde dr renkleri çalısın biraz biraz artık dediydi
bizde daha çok erken degilmi ya olmustuk ben berkenin çok geç donemde ogrendigini hatırlıyorum hatta berke niye ogrenemiyor diye yuvada pedagoga sormustum yrenkler en zor ogrenilen seyler vs gibi laflar etmisti
neyse bizde basladık umutsuzca ama
simdilik siyah beyaz pembe ve mor u çok iyi tanıyor onları sasmadan duzun soylyuor onundısında maviye yesil yesile mavi vs diyor gormedigi bilmedigi bir rense herseye pembe diye yanıt veriyor amaasıl pembeyi iyi biliyor eminim onada.
renk lerle sizlerin arası nasıl ogrenen tamamen bilen varmı ?
geçen sene aynı kişiye bende yardım yapmaya yeltendim ama içgüdülerim izin vermedi desem..içim sıkılmıştı ve tabiri caizsse kılımı bile kıpırdatmadım.bu yazının altına yapılacak açıklama bilemiyorum ama ayça .sizleri uyarmak geldi aklıma ama bazı arkadaşların dalga konusu olmaya başladığım için bundanda vazgeçtim..herkes yaşasın ve görsün şeklinde susmayı tercih ettim..Arkadaşlar geçen yıl KK vasıtasıyla bana bir mail gelmişti. Yardıma muhtaç bir bebek için kıyafet isteğiydi bu. İstek kıyafet olunca aklıma kötü bir şey gelmediğinden ve hormonlarımın da etkisiyle çok üzülmüş, Rüzgar'ımın mis kokulu küçülen kıyafetlerinden seçip koca bir kargo yapıp Antalya'ya göndermiştim.
Geçenlerde de Nurturia'da üçüzler için bir yardım kampanyası vardı. Hatta üçüzlerden birinin bakımsızlık ve açlıktan öldüğü yazıldı ve içim parçalandı. Güvendiğim birkaç arkadaşım, çok bilinen blog yazarları vs. hep birlikte bu üçüzlere para yardımı yaptık. Ve geçtiğimiz hafta hepimiz acı bir şekilde dolandırıldığımızı anladık. Kişi baskılara dayanamayarak kendi itiraf etti falan filan. Sonra parçaları bir araya getirince ve kişinin gerçek ismi ortaya çıkınca aynı kişinin geçen yıl kıyafet yardımı yaptığım kadın olduğunu anladım. Hatta birçok ikiz, üçüz hamile sitelerine girip para yardımı alıyormuş. Kıyafet yardımlarını da ikinci el olarak satıyormuş.
Aptallığıma yanıyorum o ayrı ama sizi de bilgilendirmek istedim, ola ki benim gibi böyle bir durumla karşılaşırsanız diye
Not: Evrim bir ara Diren bebekle ilgili bir duyuru yapmıştım hatırlarsan sen de cvp yazmıştın. Onda bir sıkıntı yok. Ona tüm yardım iletildi bunu biliyorum.
KK Yönetimine uyarı mahiyetinde birşey yapabilir miyiz, başka kişiler de aynı tuzağa düşmesin diye son derece samimi bir mail gönderdim. Ancak çok sert bir tepkiyle karşılaştım.
"Biz sizi defalarca uyardık (ki hiç uyarı almadım ben) site olarak bu konuda hiç birşey yapamayız diye." yazmış KK destek ekibi.
Buarada havalar soğudu ve Elif de de burun akıntısı ve başladı arada öküsrük ve gıcık oluyor...
Gece üstünü örtmenin değişik yollarını deniyorum ama yok, beş dakika sonra örtüyü her şekilde atıyor.
Yorganın dört ucunu da bağladım yok anam bir tarafından çıkıyor anlamadım...
Ben de gene uyku tulumunua geri döndüm. Yeni aldım geçen gün çok güzel ama Elif hiiç beğenmedi.
Ağladı giymem diye. Tamam dedim içimden uyuyunca giydiririm.
Artık öyle yapıyoruz Elif derin uykuya dalıncai tulumunu giydiriyorum. Bizim ev merkezi ısıtma ve henüz yanmıyor.
Geceleri serin oluyor ve onun da etkisiyle burun akıyor tabii...
Ben bu arada balık yağı için eczaneye danıştım Carlson balık yağını önerdi. Benimki balık da pek sevmiyor haliyle bu eksikliği kapatmak gerek diye düşündüm. İçinde A ve D vitamini olan balık yağlarından ziyade bu tip vitaminsiz olanlar daha iyi dedi eczacımız. Dedim ver bana hemen belki iştahına falan da etki eder...
geçmiş olsun aynı dert bizdede mevcut..15 gündür ikiside hasta en sonunda antibiyotik başladık.. ((
şu anda immuzic içiriyorum bitince balık yağına başlıyacağım..kışboyu da vermeyi düşünüyorum..bizim eve balık pek girmez eşimde bende kokusunudna huylanıyoruz..çocuklarda pek öyle aman aman yemiyor ..
üst açam of ki of ikiside aynı yok örtmüyorlar tulumda çok terlerletti bizim baya sıcak oluyor..iki gecedir ince süveter giydiriyorum ayağınada çorap üstünü açsa bile en azından öksürmüyor uykusu bölünüp uyanmıyor..
ayca cok uzuldum, nurturıa da bende karşılaşmıştım ucuz bebeklerle ılgılı yardıma. ıkıncı el satıs sıtelerınde satıyormus demek ne gunlere kaldık, gerçek yardım ısteyen ınsanlara da ınanamıyo ınsan bu sahtekarlar yuzunden.
buket ustunu ortmeme durumu bızde de aynı. artık yanımızda yatırıyoruz kı daha fazla mudahale edelım dıye başka turlu basedemedık. burun akıntısı ve bıraz oksuruk alperende de başladı. bende derya gıbı ımmuzınce başladım. ekımde başlamak gerekıyor vırusler coğalmadan gecen yılda kullanmıştım cok memnun kaldım neredeyse hıc hastalanmadı. bahsettıgın balık yağında vıtamın yokmuymus? vıtamınsız olanlar daha mı faydalıymıs. bende onumuzdekı ay ondan alır baslarım o halde. balık yıyıor alperen ama cevız falan tuketmıyor hıc daha dıoğrusu yutmuyor hala. elmayı bıle ağzında mınık parçalara bolup emıyor sonra tukuruyor. badem fındık fıstık onlarda da aynı. bırde hıc sebze yemegı yemıyor. corbanın ıcınde ne varsa anca onları. sebze ıcerığı olan bır vıtamın soracağım bende doktoruna.
1 sene olmamıştır ben yazmıştım buraya birine yardımda bulunucam eski kıyafet ne çıkar nasıl bir dolandırıcılık olurki dedim birde antalyada yaşıyormuş kargoyla falanda uğraşmayacaktım bi ara buluşup veririm dedim.Arkadaşlar geçen yıl KK vasıtasıyla bana bir mail gelmişti. Yardıma muhtaç bir bebek için kıyafet isteğiydi bu. İstek kıyafet olunca aklıma kötü bir şey gelmediğinden ve hormonlarımın da etkisiyle çok üzülmüş, Rüzgar'ımın mis kokulu küçülen kıyafetlerinden seçip koca bir kargo yapıp Antalya'ya göndermiştim.
Geçenlerde de Nurturia'da üçüzler için bir yardım kampanyası vardı. Hatta üçüzlerden birinin bakımsızlık ve açlıktan öldüğü yazıldı ve içim parçalandı. Güvendiğim birkaç arkadaşım, çok bilinen blog yazarları vs. hep birlikte bu üçüzlere para yardımı yaptık. Ve geçtiğimiz hafta hepimiz acı bir şekilde dolandırıldığımızı anladık. Kişi baskılara dayanamayarak kendi itiraf etti falan filan. Sonra parçaları bir araya getirince ve kişinin gerçek ismi ortaya çıkınca aynı kişinin geçen yıl kıyafet yardımı yaptığım kadın olduğunu anladım. Hatta birçok ikiz, üçüz hamile sitelerine girip para yardımı alıyormuş. Kıyafet yardımlarını da ikinci el olarak satıyormuş.
Aptallığıma yanıyorum o ayrı ama sizi de bilgilendirmek istedim, ola ki benim gibi böyle bir durumla karşılaşırsanız diye
Not: Evrim bir ara Diren bebekle ilgili bir duyuru yapmıştım hatırlarsan sen de cvp yazmıştın. Onda bir sıkıntı yok. Ona tüm yardım iletildi bunu biliyorum.
KK Yönetimine uyarı mahiyetinde birşey yapabilir miyiz, başka kişiler de aynı tuzağa düşmesin diye son derece samimi bir mail gönderdim. Ancak çok sert bir tepkiyle karşılaştım.
"Biz sizi defalarca uyardık (ki hiç uyarı almadım ben) site olarak bu konuda hiç birşey yapamayız diye." yazmış KK destek ekibi.