2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

son dooktora gittigimizde dr renkleri çalısın biraz biraz artık dediydi
bizde daha çok erken degilmi ya olmustuk ben berkenin çok geç donemde ogrendigini hatırlıyorum hatta berke niye ogrenemiyor diye yuvada pedagoga sormustum yrenkler en zor ogrenilen seyler vs gibi laflar etmisti

neyse bizde basladık umutsuzca ama
simdilik siyah beyaz pembe ve mor u çok iyi tanıyor onları sasmadan duzun soylyuor onundısında maviye yesil yesile mavi vs diyor gormedigi bilmedigi bir rense herseye pembe diye yanıt veriyor amaasıl pembeyi iyi biliyor eminim onada.

renk lerle sizlerin arası nasıl ogrenen tamamen bilen varmı ?

renkleri daha karıştırıyoruz bende 1,5 yaşında göstermeye başladım renkleri öğrenme kitabı ama tam anlamıyla bilmiyor bildikleri mavi,kırmızı,yeşil ve sarı bilmediklerinede hep mavi diyor pepe çizgifilmde eğitici bu konuda duyular,renkler,lenanın çok hoşuna gidiyor öğreniyorda aslında...

off renkler!!
bizde bikaç zaman önce başladık özellikle renk vurgusu yaparak nesneleri tanıtmaya.
bende nesler yoluyla ögrenmesi daha kolay olur diye bu yolu deniyorum.
mesela afikin toplarını renkleine göre ayırdık şimdi yeşil top ve kırmızı topubiliyor.
ama en çok boya kalemlerinden ögrendi.
mesela mavi bulut.
mavi kalemle sadece bulut yapabiliyoruz ben kuş çizcem diyorum elimde mavi kalem varsa olmass o bulut mavi diyor elime siyah kalemi veriyor.
aynı şekilde agaç yeşil. yeşil rengi biliyor
kırmızı elma
turuncu portakal
sarı muz yada güneş
biz böyle resm çizerken neslerle ögrenmeye çalışıyoruz.

ama gercekdende şimdiye kadar ögrenmesi için en çok ugraştıgım şey renkler.

bende bu hafta geometrik şekilleri ögreteyim diyorum.geometrik şekillerde sadece yuvarlakı biliyor.

renkler konusunda Nehir oldukça iyi biz çok boya yapıyoruz onun etkisi sanırım bu hafta sonu parmak boya aldım yine nehire parmak boyası bitmişti isteyip durdu mor vardı mesala benim hiç göstermediğim moru aç moru aç dedi şaşırdım kaldım nasıl öğremiş diye
Dünde bana evcilik oynayalım diye tutturdu ayıcığna yemek yedirdik falan çok hoşuna gitti ama garip bi durum var kesinlikle bebeklerle oynamıyo ne bebekleri var kız çocuğu olunca hediye bebek falan da getiren oluyo ama o yüzüne bile bakmıyo bu durumdan nasıl kurtulucaz önerisi olan varmı? ııı istemiyorum diyo genelde calioyu çok seviyo çizgi filmini ama bebeğini kesinlikle istemiyo

:) ne seviniyorlar di mi yaa..
esrako esracımm hoşgeldin. ne iyi ettin de geldin..
yine bilgilendirici güzel bir mesaj yazmışsın. ben bilmiyordum doğrusu. yiğitin boyunu genetik sanıyorduk ama demek daha genetik faktörler başlamamış. şaşırdım doğrusu... başlayınca ne olacak bakalım :)
aklımda bulunsun. daha biz pek yapmıyoruz..
bi kere daha gittik doktora hiçbişi yok dedi. taktikler verdi bize. uğraşıyoruz ve sabırla bekliyoruz bakalım canım
senin tek çözümün bol dua kuzum felak nas ayetel kürsü rabbim ferahlık versin yüreğine..
öyle canım geçecek yaa bekliyorum. azaldı şükür..
hayali oyunun bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum doğrusu. gidince ben deneyeyim bakalım..
yiğit farkında renk ayrımının. soruyor söylüyoruz. ama henüz ayırt edemiyor zannımca..

birde Güli sen burdayken özellikle sana sormak istiyorum Nehirin çevresinde hep erkek çocuk var. O yüzden nehir kamyona arabaya falan meraklı kız arkadaşı bi tek kuzenimin kızı var nehirle yaşıt ama uzak sık sık görüşemiyoruz bunun etkisimi acaba bebeklerle oynamak istemiyo erkek oyuncaklarını daha çok seviyo falan bir kız arkadaşa ihtiyacım var. Annem bunun için yarım gün kreşe gönderelim diyor sence nasıl olur.Birde ben hiç istemiyorum kreşi ama daha annemede bi şey söylemedim.

herkese meraba meraba :)

ne guzel canlanmışız ınsallah bende vakıt bulurum yazmaya, telden okuyorum sık sık ama pc basında vaktım kalmıyor.

sibelimmmmmm ne guzel kk ya gırebılmen keske msne de gırebılsen cok ozledım senı. telefonla aramaya bır turlu fırsat bulamıyorum. hıç bışeye yetısememk o kadar cok zorluyo kı benı.

gulım hayalı oyun ne guzel bızde yapıyoruz ama ısmının hayalı oyun oldugundan haberımız yok :) araba sevdamız yaz basından berı onune gecılemeyen bır boyutta oldugundan hayalı arabalar kullanıyoruz. anne bak gerı vıtese taktım, anne bak hın hınnnnn ağşını burnunu kıyayım senın dıye devam edıyor. rol model babası oldugu ıcın ve babası da sınırlerıne hakım olmadıgı ıcın hıc hoş olmayan kelımeler kullanıyor bu yuzden boşayacağım adamı o da ayrı konu. gecen gun balkonda babasını beklıyor hava karardı gelmedı daha babası bır dınledım kı bızımkını sureklı nerde kaldın gerı zekalı dıyor. babası oncekı akşam yıne bır arabaya gerı zekalı demıstı. bu konuda cok dertlıyım ben. pek tepkı vermemeye calışıyorum alperen soyledıkce ama babasına bu kelımelerı kullanınca kızıyorum ya gozumun ıcıne bakıyo ona da kızacak mıyım dıye? nasıl davranmalıyım bılemıyorum.

evrımmm yemek konusunda ne kadar zor yasadıkların ıştahsız bebekle uğraşmak emınım cok yıpratıcıdır. alperen orta karar gidiyor herşeyden azar azar yedıgı ıcın boyle bır sorunum olmadı cok sukur. ınsallah kuzeyde hep boyle gıtmez.

gpys esracım yaho yu yıne hayretle okudum. adam ne kadar duzenlı ya, goz zevkı ne kadar onemlı onun için tertip duzen tebrık ettım kendısını :) doktora sordun mu bu durumu?

Son düzenleme:

serap tayiniz çıkmış hayırlı olsun..nereye çıktı.geçmişe bktım göremedim..
polis çocuklarının genel durumu babalr nöbetteyken çocuklar anne yanında bizim tuba hala babamız gece görevine gidince yanımda yatıyor..babamız evdeyken herkes kendi yatağında yatıyor..

:)))
güli hem iş hem gezme hemde çocuğuna bukadar zamanı ne arada nasıl ayarlıyorsun de hele bir..
hoş geldin birdaha gitme...
sende hoş geldin..amanın yaho ve maceralrı tam gaz devam.evin topul demek nasıl bir duygu ben 24 saat topluyorum babamızda dahil 3 kişinin peşindeyim sayelerinde kilo almıyorum..hep aktif tam aktif...
çığlık çğlığa ağlama bizde yok yusuf çok değişik ebat olarak küçük hareket olarak koca adam desem ne diyeceksek sakince konuşup diyoruz anında olay bitiyor..hatta ses yükseltirsek acayip şekilde bakış atıyor..
eski hesabımı ben değiştim esram..başka topiklerdede deşilmeye başlanınca değişiklik şart oldu..
iyiym esra evet çoooooooookkkkkkkkkkk uzun zamandır görüşemiyoruz..
başkalarının fikirleri kendine kalsın sen çocuğunu ve kendine göre hareket et ..aceleye gerek yok..bunlar insan yavrusu değilmi sen ne yapıyorsan oda aynısını yapıcak zamanı geldmi herşey öyle tıkırında oluyorki..

deryacım mardin-nusaybin canım biz 15 gün olduk geleli eşim temmuzda gelmişti canım zorr buralar (( iyiki kızım var geceleri birlikte uyumak çok güzell büyüsede demek babası yokken gelicek yanıma

Kızlar selam.. Tuvalet eğitiminden bahsedilmiş ben lazımlık hiç kllnamadım tuvalet aparatı ile başladık ama şimdi onuda istemiyor ben tutuyorum tuvalete yapıyor.
Bu arada dün işten izin alıp birkaç oyun grubuna bakayım dedim. Anneli oyun grubu bulamadım fakat haftanın 3 günü 2 saatlik oyun grupları var. Dün birtanesine gittik bahçesi de vardı hoşuma gitti. Kuzey ilk etapta beni bırakmak istemedi ama sonra tamamen unuttu beni hatta zorla aldım. Ya biryandan vermek istiyorum bir yandanda kıyamıyorum daha çokta küçükler. Sizin fikirleriniz nedir bu konuda.?

menekşe oyun grubu konusunda bende çok karasızım. daha çok küçükler 3 yaş olsa o kadar tereddüt etmem ama bende ne yapacağımı bilmiyorum sen çalışıyomusun nerede oturuyosunuz ben Antalyadayım benim oturduğum semtte hep kreş var hiç oyun grubuda yok yarım gün kreşler alıyomuş belki göndericez.

Bu arada senelik iznimi kullanmayı düşünüyorum Nehire tuvalet eğitimi vermek için 1 hafta evde tıkılıcaz bakalım inşallah öğrenir Annemlerde taşınacak hem onlar rahat işlerini yapr bende Nehirle uğraşırım.Çok zor olacak biliyorum bide Nehir şu an resmen 2 yaş sendromunda ne desem istemiyo ne yapacağmı şaşırdım uykusu var uyumuyo uyumasın oynasın o zaman diyorum oynamıyo odasında yapıştırmalar vardı tutturdu onları çıkar onlarla oynicam diye valla veriyimde sussun diye tırnak etlerimi kanattım.sütü gösteriyo iççem diye veriyorum bu sefer içmicem diyo.muz veriyorum istemiyo ben yiyim ozaman diyorum benim muzum diye ağlıyo bir bardak su bile içirtmiyo ben iççem diye al iç diyorum içmiyo offfffff ki ne of dün sinirimden ağladım valla ya

SEDACIMM diyaloglar tamamen aynııı hiç merak etme hepsi normal demektir bu. aynıı istiyorum diyor al diye veriyorum ne istiyorsa ben istemiyorum onuu vermeee diye aglamaklı konusuyor tamam kızım vermedim diyorum onu bana verrrr diye bagrıyor bus efer yani tam deliye mualeme eder gbi davranıyorum artık bagrıs cagırıs yasanmasın diye

geçen misafir arkadasım geldi terlik verdik iste misafire giydikiz ertesi gun ben giymisim o terlikleri onlar busra ablanınn çıkarrr busra ablanın nasıl yırtındı lanet olsun dedim çikardım baska giydim:) napim yani guluyorum biryandanda

cnm ben istanbuldayım. çalışıyorum ..kuzeye ananesi bakıyor aslında mecbur değilim ama ananede nereye kadar. yeterli olamıyo tabii...

off canım aynı dertler bizdede var. benimki bide bir çığlığa bağladımı neye uğradığımı şaşırıyorum..

esra bi tek biz değilmişiz ozaman iyi oldu söylemen bizdede var o istemiyorum derken ağlamaklı haller valla eşim diyo bu çocuğa yine nazar falan mı deydi bi okutalım

canınız çekmesin senenin ilk portakalını yiyorum şu an yeşil ekşi ekşi en çok bu halini seviyorum portakalın

cnm ben istanbuldayım. çalışıyorum ..kuzeye ananesi bakıyor aslında mecbur değilim ama ananede nereye kadar. yeterli olamıyo tabii...

hımm bizdeki aynı durum ama istanbul da oyun grubu falan daha kolay bulunur tabi o yüzden şanslısın

geçen hafta sonu nazan istanbulda oyun grubu arayısına girdi evlerine yakın palladium avm de oyun grubu varmıs ama ucuk ucreti haftada iki gun iki saat aylık 700 tl. daha uygun yerler de vardır tabi kuçukyalı maltepe civarında çok yuva kres var oralar olabilir ama oyun grubu olayı genel olarak pahalı ben simdilik dusunmuyorum yasıt çocukları olan arkadaslarımla sıkca gorusuyoruz zaten bu sekil kendi içimizde oyun grubu olusturmus oluyoruz onemli olan yasıtlarıyla bir arada olması

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…