kızlar bende bugün kuzeyi oyun grubuna götüreyim dedim. aman Allahım kıyamet koptu. Danışmada oturuyoruz gidelim diye nasıl çığlık yer yerinden oynadı. Neyse sonra çığlığın bitince ancak çıkabiliriz dedim. 15 dakika çığlıktan sonra bitti dedi ve çıktık. Gülermisin ağlarmısın?
ne insanlar var hayret bişi. böylelerinin yüzünden kimseye güvenimiz kalmıyor. sonra gerçek ihtiyaç sahiplerine de inanmaz oluyoruz belki..Arkadaşlar geçen yıl KK vasıtasıyla bana bir mail gelmişti. Yardıma muhtaç bir bebek için kıyafet isteğiydi bu. İstek kıyafet olunca aklıma kötü bir şey gelmediğinden ve hormonlarımın da etkisiyle çok üzülmüş, Rüzgar'ımın mis kokulu küçülen kıyafetlerinden seçip koca bir kargo yapıp Antalya'ya göndermiştim.
Geçenlerde de Nurturia'da üçüzler için bir yardım kampanyası vardı. Hatta üçüzlerden birinin bakımsızlık ve açlıktan öldüğü yazıldı ve içim parçalandı. Güvendiğim birkaç arkadaşım, çok bilinen blog yazarları vs. hep birlikte bu üçüzlere para yardımı yaptık. Ve geçtiğimiz hafta hepimiz acı bir şekilde dolandırıldığımızı anladık. Kişi baskılara dayanamayarak kendi itiraf etti falan filan. Sonra parçaları bir araya getirince ve kişinin gerçek ismi ortaya çıkınca aynı kişinin geçen yıl kıyafet yardımı yaptığım kadın olduğunu anladım. Hatta birçok ikiz, üçüz hamile sitelerine girip para yardımı alıyormuş. Kıyafet yardımlarını da ikinci el olarak satıyormuş.
Aptallığıma yanıyorum o ayrı ama sizi de bilgilendirmek istedim, ola ki benim gibi böyle bir durumla karşılaşırsanız diye
Not: Evrim bir ara Diren bebekle ilgili bir duyuru yapmıştım hatırlarsan sen de cvp yazmıştın. Onda bir sıkıntı yok. Ona tüm yardım iletildi bunu biliyorum.
KK Yönetimine uyarı mahiyetinde birşey yapabilir miyiz, başka kişiler de aynı tuzağa düşmesin diye son derece samimi bir mail gönderdim. Ancak çok sert bir tepkiyle karşılaştım.
"Biz sizi defalarca uyardık (ki hiç uyarı almadım ben) site olarak bu konuda hiç birşey yapamayız diye." yazmış KK destek ekibi.
ben de uyku tulumu giydiriyorum buketçim. ama çok çok zor. giymek istemiyor ağlıyor tepiniyor. ama zorla giydiriyorum. uykudayken asla giydirmem. geçen sene kış sonlarına doğru da giymek istememişti. uykuda giydirelim dedik. bikaç gün giydirdik. ama sonra giydirirken bir gün uyandı ama nasıl korkarak uyandı. sıçradı böyle. oysa o kadar da yavaş ve dikkatli davranıyorduk ki.. sonra nasıl ağladı böyle deli gibi oldu çocuk. aklında bulunsun. ben ağlasa da çıkar diye çekiştirsede bi şekilde onu oyalıyorum ve sonra susuyor yani..Buarada havalar soğudu ve Elif de de burun akıntısı ve başladı arada öküsrük ve gıcık oluyor...
Gece üstünü örtmenin değişik yollarını deniyorum ama yok, beş dakika sonra örtüyü her şekilde atıyor.
Yorganın dört ucunu da bağladım yok anam bir tarafından çıkıyor anlamadım...
Ben de gene uyku tulumunua geri döndüm. Yeni aldım geçen gün çok güzel ama Elif hiiç beğenmedi.
Ağladı giymem diye. Tamam dedim içimden uyuyunca giydiririm.
Artık öyle yapıyoruz Elif derin uykuya dalıncai tulumunu giydiriyorum. Bizim ev merkezi ısıtma ve henüz yanmıyor.
Geceleri serin oluyor ve onun da etkisiyle burun akıyor tabii...
Ben bu arada balık yağı için eczaneye danıştım Carlson balık yağını önerdi. Benimki balık da pek sevmiyor haliyle bu eksikliği kapatmak gerek diye düşündüm. İçinde A ve D vitamini olan balık yağlarından ziyade bu tip vitaminsiz olanlar daha iyi dedi eczacımız. Dedim ver bana hemen belki iştahına falan da etki eder...
ben balı sürekli vermiyorum. ama böyle öksürük ya da soğuk algınlığı olduğunda balparmakların tüplü olanları var ya onlardan veriyoruz eline. kendisi yediği kdar yiyor..Çocuk için bal almaya Bal dünyası diye bir dükkana gittim. Her yöreden bal var büyük bir yer, Göztepe de.
Dedim işte çocuk yieyecek hafif tadı olan bir bal olsun.
Küçük 350 ml'lik falan bir cam şişede çiçek balı gösterdi bu iyidir dedi. Dedim ne kadar 60 TL dedi.
Ben binbirçiçek falan alıyorum o kadar şişe 9-10 liradır diye hatırlıyorum.
Yok dedim alamam. Ya merketten aldıklarımız bal değil, ya da adam fena halde kazık satıyor ben anlamadım.
BAl konusunda önerisi olan varsa yazarsa çok sevinirim.
Özellikle gece yatmadan önce vir tatlı kaşığı bali boğaz bölgesindeki bakterileri temizliyor ve iyi geliyormuş.
Koruyucu etkisi var diye biliyorum solunum yolu hastalıklarına karşı
hoşgeldin öncelikle. tabi ki terlemeleri çok kötü. ama üşütmemekte lazım. herkes kendine göre bir çözüm üretiyor heralde çocuğuna göre:)merhaba arkadaşlar, ben doğumdan sonra bi daha yazamayan vefasız ağustos annelerindenim:) bugüne imiş kısmet..
son yazdıklarınızı okudum biraz önce, bebişlerin üstlerini açıp üşütmesi ile ilgili...benim oğluşumda pek sevmiyor sıcağı, bizim buralarda çoook soğuk memleket, bende giydiriyorum üst üste örtüyorum yorganı çift kat, ee çocuk ta terliyor bunalıyor dönüp duruyor yatakta...
neyse uzman bir çocuk doktorun bana tavsiyesiyle bu durum değişti. dediğine göre çocuğu soğuk değil terlemek hasta edermiş.. bırak üşüsün, elleri kolları yanakları buz gbi olmuş hiç önemli değil, yeterki gögsü ve sırtı sıcak olsun dedi. baktım haklı bende artık sadece bir çift çorap ve pijamayla üstüne bir yelek (illaki penye olanlardan) gydirip yatırıyorum. yorganıda mevsimliklerdden sadece belinin biraz üstüne kadar örtüyorum (öyle sıkı sıkı saracak şekilde değil) artık uykulardan daha az uyanıyor çünkü bunalmıyor ve tabiii terlemediği içinde hasta olmuyor çook şükür...
kesinlikle bence de ayrılmalı. biz hiç yiğiti yanımızda yatırmadık zaten. bu yaz tatilinin başına kadar kendi yatağında ama bizim odamızda yattı. yaz tatili başlayınca odasını da ayırdık. şükürler olsun zor olmadı.aycacım evden calışmaya devam ama alperenle hıc mumkun değıl onu anladım :) sabah 11 gıbı babası ananesıne goturuyor akşam gerı getırıyor. ama alperen kendısı gıdıyor ben evdeyım diye sanırım hıc sorun cıkarmıyor. adam ben evden cıkarsam arıza cıkarıyormus demek ki. evden calışmak cok keyıflı ve cok fazla sıkıştırmıyolar yanı rahat rahat yapıyorum.
az önce bırlıkte yatıyoruz demıstım ya arkadaşlar, yazılarını cok severek okuduğum bır psikiyatrist var nusret kaya belkı bılen vardır. şımdı onun bır yazısını buldum ve 2 yaş sonrası bırlıkte uyumak ıcın yazdığı cumle şu :
Alt beyin takıntılarımız nelerden kaynaklanıyor?
-Bunun birçok nedeni var. Bunlardan en önemlisi iki yaşından sonra çocukların yakınları ile birlikte uyumasıdır. İnsanda üst beyin iki yaşından sonra gelişmeye başlar. Üst beyin gelişme göstermeye başladıktan sonra yakınlarla birlikte uyumada, uyku esnasında üst beyin devre dışı kaldığından alt beyin uyku esnasındaki bedensel temasları sex yapma olarak algılar. Bu durum, üst beyinde ağır suçluluk duyguları ve kompleksler yaratır. Bu nedenle iki yaşından sonra çocukların yakınları ile birlikte uyumaları kesin olarak yanlıştır.
tamamını okumak ıstersenız lınk Rüya Analizi | PsikoEstetik.com
ben bugun ıtıbarıyle yatağında yatırmaya başlamaya karar verdım.
BUKET bal bende balparmak falan verıyorum gece yatarken sutune karıştırıyorum. doğal olanı bulup almak en ıyısı ama dedıgın gıbı o parala satılınca acaba bunda da bır ıs mı var dıyosun. keske arıcılıkla uğraşan koyluler olsa etrafta da onlardan alsak mıs gıbı. aslında alıp dağa kaçsak :) herşeyı kendımız yapsak ıcımız rahat edecekte olmuyor ne yazık kı.
keşke bir fikrim olsaydıoff çok zor ya.. birdaha içeri nasıl sokarım bilmiyorum. aslında oynamayı filan çok seven bir çocuk ama ben onu bırakıcam diye ürktü sanırım. çalışan anne olmakta zor arkadaş yaa. çocuk hep bırakılma psikolojisi ve ürkekliği yaşıyor. allah yardım etsin hem bize hem onlara..
offfff evet yaaa sırf kızımı bırakıp gidiyorum diye çalışmak istemiyorummmoff çok zor ya.. birdaha içeri nasıl sokarım bilmiyorum. aslında oynamayı filan çok seven bir çocuk ama ben onu bırakıcam diye ürktü sanırım. çalışan anne olmakta zor arkadaş yaa. çocuk hep bırakılma psikolojisi ve ürkekliği yaşıyor. allah yardım etsin hem bize hem onlara..
kesinlikle bence de ayrılmalı. biz hiç yiğiti yanımızda yatırmadık zaten. bu yaz tatilinin başına kadar kendi yatağında ama bizim odamızda yattı. yaz tatili başlayınca odasını da ayırdık. şükürler olsun zor olmadı.
keşke bir fikrim olsaydı
.......................... elmayı bıle ağzında mınık parçalara bolup emıyor sonra tukuruyor. badem fındık fıstık onlarda da aynı. bırde hıc sebze yemegı yemıyor. corbanın ıcınde ne varsa anca onları. sebze ıcerığı olan bır vıtamın soracağım bende doktoruna.
Buket, bal dedin de aklıma geldi. Ben de migrostan organik bal almıştım. Sabah bir tatlı kaşığı sütüne karıştırıyoruz. Bu aralar akşamları muhallebi yemeğe başladı ( bebekken hiç yemediği için içime dert olmuştu şimdi yeyince hoşuma gidiyor) Hala şeker vermediğimden içine bir tatlı kaşığı kadar yine bal koyuyorum tadlansın diye. Acaba ağır gelir mi bal. Dudaklarının etrafı yara döktü o günden beri. Kestim şimdi akşamları vermiyorum.