2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

gunaydınlarrrr

herseye kisa kısa yanıt vereyim.

biz uyku tulumuyla yatıyoruz dogdugundan beri ustunde battaniye tutmuyor bir ilk kis 5-6 aylıkken battaniye ile yatıyordu. bu sene hiç giymedikpijama ustune hirka giydiriyorum simdilik ama usuyormudur diye tedirginim henuz hasta falan olmdı demek usumuyor.

bgun itibari ile kombi yaktım az evel eve 22,5 dereceydi aslında iyi bir isi ama yanmadan 22,5 nemi alınmamıs ev oldugundan ısı daha dusuk hissediliyor biraz kırılsın içersi diye yaktım

ece nin de berkeninde yatagını odalarını 4 aylıkken ayırdım hiç sorun yasamadık erken degil 7-8 aylıkken ayrılması bence. uzmanlar ayrı yatakta bir sene falan odanızda yatırın diyorama ben berkede 4 aylık ayırdım diye ece de de oyle yaptım .

ece dun ilk kez bir pardak pipetli bardaklarla sut içti içine ilk kez bal koydum allahım inanamıyorum hala içtigine ama bir kerelik saadet mi bilmiyorum. yani oyle alıp hapır hupu r bir nefeste içmedi hadi iç bakalım kopekde içsin ayıcıkda içsin diye oyuncaklarada içer gibi yaptık ece de içsin arada anne içsin yalandan içiyor gibi yaptım falan yani simdi yine koyduk sut kahvaltı sonrası umarım içer nasıl mutlu olucam hala aksamları yatmadan evel kasık maması yapıyoruz sut le sut içmis olsun diye ve bundan çok rahatsızım 2 yasını geçti kasık maması yiyor diyo

60 tl lik bal gercekten o degede kalitede ise neyse diycemde oylemi bakalım sisirme organik hesabı kazıklamacamı bilmiyorum
ballar ne pahalıymıs yeni ogrendim bizim bir ahbab var bize yillyardır getirirdi bu ara getirmedi evde hep kavanoz kavanoz bal olurd tenekeyle geirirdi bitmis farkında degiliz yeni alsam bakkaldan falan dedim fiyatını gordum vazgectim yine siparis vericez giresundan geliyor sanırım

bal banada giresundan geliyor. kestane balı. enfes birşey biz başka balı kesinlikle yiyemiyoruz. fakat pahalı gerçektende bize kilosu 50 tl den geliyor.

günaydın..
hastalık seyrimizde gerileme yok..delireceğim..
güli biz tüm dişleri tamamladık..o yüzdende çok hasta olduk..her dişte grip gibi geçirdi yusuf paşa..
BAL binboğa veya balkaymak alıyorum yusfun tatlıyla pek sorunu yok ama tuba resmen kusacak gibi oluyor ve tükürüyor..asla bal pekmez yediremiyorum..
oyun yusf paşama burda heyecan çok tam karşımızda inşaat var orda bol heyecan evdede onları taklit ediyoruz..adanlar inşaaat tak tak..adanlar inşaat bittiii..geçen haftada yolları yenilediler aman ne heyecan şimdide onalrı taklit ediyor kocaman kamyonu var greyderi var onunla yol kazıyor kamyona yüklüyor döküyor..hayali hepsi en çokta geri viteste greyder bipbib ses çıkartıyordu onu yapıyor bayılıyorum..minik kayyu bebeğimiz var ona süt içiriyor beraber uyuyor ..
BELMA maşallah 32 hafta rabbim yardımcın olsun güzel BERRAmız sağlıkla kolaylıkla gelsin inşallah..
hastane çıkışına gecelik çamaşır eklemeyi unutma..sabahlık..toka tarak terlik..krem ıslak mendil..aklıma ilk anda bunlar geldi..
ESRAKO iyiki geldin uzun ve zevkli yazıların renk katıyor..

bebeshopta uyku tulumları indirimde..dün sipariş ettim evdeki hem çok kalın hemde küçülmüştü..almak isteyen varsa bir göz atsın..

esrako bende arad hala akşmalrı pirinç nu yapıyorum kaşık mamsını öğürüyor..genelde akşam evde ne varsa ondna yerse yiyor yemezse pirinç unu yapıyorum..birkere akşam yemeği az yedi öylece yatıordım sabaha kadar mıyır mıyır uyumadı ayılmıyorda dalamıyorda karnı gurul mama yapıyorum içmiyor..deli olmuştum onun için gerçekten ihtiyacı olmadığını hissedene kadar yedirip yatırmya devam..gecede hala bir biberon hipp 3 mama içiriyorum..

gulizcim

teknik bilgim olmamakla birlikte dr nusret kaya nın bebeklele uyuma konusundaki yazısını çok abartılı buldum.
birçok dr anneye dokunmak yanında hissetmek vs arzusu oldugu için bazen gece yatabilirsiniz vs savunuyor
uc noktalardaki dr lar apek kulak asmam tek o ise o tezi savunan o yuzden yani madem onu seviyor takip ediyorsun uygula ama çok katı olacagım diye kendini hirpalama derim nacizane tavsiyem.

deryacım ece aksam yemegini 5-6 gibi yiyor o yuzden yatmadan evel kasık maması yapıyorum
bizimki ev yapımu muhallebilerde oguruyor tam tersi koyu kıvamlı seylere oguruyor
milupa 7 tahıllı kasık maması boyle kivamlı olmuyor içinde tahıll parcaları falan hani ayrısık sekilde ogurtmuyo onu o yuzden onu yediryorum evden yapılmıs muhallebi yese hiç derdim degil ne guzel ev yapımı sonuçta

ve ece aclıktan asla uyanmıyor uyanırsa korkup ruya gorup agylayark yada uykusunu aldıgı için uyanır ama ben beslenmesi tamamlansın diye yediriyorum tabi

ne yerse onu vermek mantıklı olan..aç yatımamak en iyisi :))
bizde uyku hala bölük pörçük desem çok nadir 4 saat aralıksız uyur onun dışında saat başı yada 2 saate bir uyanıyor..ben hala yeni doğum yapan emzikliler gibiyim yani..((

bugün doktorumda sabiha hatun vardı HER ÇOCUĞUN KUMAŞI AYRI KESİLMELİ HER KURAL HER ÇOCUĞA UYGULANMAZ DİYORDU..benim savunduğum da budur hep herşey kişye özel olmalı çocukta bir birey ona göre davrnılmalı..
yanında yatırma konusuna gelince yusuf hala bizim odada sebeb belli her gece çok sık uynaması yatağı yatağımıza dayalı ..ama kendi yatağında yatıyor..yanımıza hiç almadık..ama ilk yıl bir ara ben hep yusfla yatmak zorunda kalmıştım..en sonunda park yatağı kaldırıp tubanın bebeklik karyolasını yatağımıza bitişik kurduk ve sorun çözüldü..eşim yerinde yatmaya başladı bende her gece yataktan zıplayıp kalkmak zorunda kalmdım..halada bu şeklide devam..

milupa 7 tahıllı muhallebiden bende veriyorum kuzeye. haftada 3 kez filan yiyor. genelde akşam yemeğini az yediyse ilave veriyorum yada yemek yedikten sonra uyuma saatine daha çok varsa bi kase yapıyorum.

ben kızımdada 5 aylıkken ayırmıştım odasını. kuzeydede aynı şekilde ..5 aylıkken odasını ayırdık ..abla kardeş bir odada yatıyorlar. kızım kardeşinin başka odada tek yatmasına kıyamadı bende bir süre daha aynı odada yatırmayı düşünüyorum.

menekşeee
senin bide kızın mı var
yaff daha önce yazmadınmı yoksa benmi kaçırdım.
evde bi abla abi olması çok farklı olur dimi.

deryacım biz zaten hep bunu savunmadıkmı?
her çocuk farklıdır her çocuga aynı kural yada aynı prensip uygulanmaz.
birbirimize bakalım mesela esra hatunu pastalardan hamurlardan neler yapıyor ben yapamam yada ugraşmak istemem. mesela nur temizlik konusunda hassas
yada bi başkasıgibi gibi. aklıma bunlargeldide.yani biz farklı anne babalar oldugumuz için elbette çocuklarımızda farklı olacaklardır.

esrakoya katılıyorum çocuk yanımızda yatmak istedği zaman elbetteki yatacak. katı kuralımız olmamalı ama süreklilik olmamasına dikkat etmek gerekir. bunu cinselliğe baglamadan kabullenmek lazım.
eminim gülizde kendini ve alpellayı hırpalamandan sakince ve kolaylıkla uyguluyacakdır..

akif priinç ununu hiç sevmedi. hiç yemedi. hep istedim içimde kaldı aslında ama yemedi. begenmedi sevgili pek bilnmiş minik gurmemiz!

bende bzen yani akşam yemeğini yediğininde hoşnut değilsem mama yapıyorum sütlü bisküvili aptamil varya ondan yapıyorum seviyor .
ve eger aç yatarsa kalkar kalmaz daha gözünü açmadan anneeeee bisküvi verrr diyor hatta normal biskuvi vermeeee bebek bisküvi verr diye bagırıyor bazı sabhlar kalkarkalkmaz corba ister yada muz. yada yumurta akşamdan aklında ne kaldıysa yada ruyasındamı görüyorsa artık değişik. ama karnı toksa sabah çok keyifli ve neşeli uyanıyor. bu aralar çıglıkla aglama var gaz desem değil ki artık bebek değil ,nazar oluyor akif çok fazla. her gece yatmadan gunduz falanda nas felak okuyorum amam oluyor yine..

cnm çığlığı benden sor sen. 2 aydır herşeye çığlık..istemediği bişey olsa yada istediği yapılmasa direk çığlık atmaya başlıyor. Benimde şuan en büyük sorunum bu.

ben kıızmla aynı odaya koymadım benimde 8 yaşında kızım var..gece çok uyanıyor ve kızım uykusuz kalır diye yatımadım..sizn iyiymiş özendim desem yalan olmaz..
bende bunu anlatöak istedim zaten güliiiiii..
aslınd apirinç unud açokda heveslenilecek birşey değil.doktor bana verme dedi çocuğa bir kase şeker yediriyorsun dedi ama kaşık maması yemiyor yemek de verince gece rahatsız oluyor en rahat pirinç unu yediğinde uyuyor..
evet canım abla olması şahane birşey. çok güzel oynatıyo kardeşini. Bu arada kızım 9 yaşında.. çok rahat böylesi..
benim kız kardeşini canı isterse oynatıyor çoğu zaman kızdırıyor evde bir terör havası bend esinirler zıplamış durumda..

Arkadaşlar ben ne pirinç unu veriyorum ne kaşık maması bunları bırakalı baya oldu, pipetli süt alıyoruz hep 250ml onu içip yatıyor. eskiden biraz obez tipi vardı tombiş falan diyodu her gören şimdiki hali daha sağlıklı geliyor gözüme
Birde ben sadece gece yatarken veriyorum sütü başka türlü iştahını kapatır zaten şekerli şeylerde aynı şekilde mesela Bal meyve suyu falan kahvaltıdan önce verisem kahvaltı kesinlikle yapmaz Nehir
Menekşe ne tatlı ablası yanlız kalmasın diye aynı odada mı kalalım diyor ne güzel ne düşünceli bir ablası var siz böyle anlatınca çok özendim.
Berra bebeğimizde sağlıkla gelsin inşallah ne güzel iki kız kardeş aralarında yaş farkıda olmadan büyüyecekler
Ay bu arada Pervinin bebeği bnada kız gibi geliyor herkes baya baya toprlandı oda gelip yazsa ne güzel olurrr.

oyun grubu konusu açıldıya bayadır topikte Antalyada 2 yerde oyun evi tarzında yerler var. Şu an birisi kiralık yaa diyorum ki kiralasam orayı oyun grupları oluştursam kendi işimi yapsam Nehirde hep yanımda olsaaaaaaaa of çok istiyorum ama becerbilirmiyim yapabilirmiyim niye işletirken kiralamışlar orayı onuda merak ediyorum kaç gündür ciddi ciddi düşünüyorum bana bir fikir verin sizce tutamı bu iş?? ben hepinizin iç güdüsüne inanıyorum düşünceleriniz çok değerli benim için olumlu ve ya olumsuz fikir belirtirseniz çok sevinirim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…