2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

esra bilgiler çok güzel gerçekten paylaşımın için saol önemli olan sağlıkları çocuklatrımızın yine girersin sende ara ara..tuvalet konusunda aynı durumdayız ama artık öğrense çok iyi olucak zaman geçtikçe zorlaşıcak sanki

zaman geçtikce zorlasacak diye dusunme serap bir gun gelecek o bez onları rahatsız edecek bir sekilde o his gelecek kimse altını buyuk yaslara kadar bezletmemistir emin ol etraftaa5 yasında olup bezli çocuk ben hiç gormedim misal.

ve zorlamak yok deniyor israr yok ozendirme var yeterince ozendirdigimi dusunuyorum ama olmadımı olmuyor demek hazır dgil. gidip oturalımmı oturaga diyorum baaanaaaneee diyorr :))

aslında doğru ama hala bezmi var benim çocuğum 1 günde alıştı diyorlar ozaman bana geliyorlar bizdemi bişey var die bende asla zorlamadım inada binmesin olay die hep örnek verdik bak biz kilot giyiyoruz sende istermisin die gittik çeşit çeşit renkli mickey mouse lu kilotlar aldık bk biz artık büyüdük tuvalete yapıyoruz babada annede diğer sevdiği herkesi sayıyoruz ama olmuyor 2 gün denedik tuvalete oturuyoruz ama yamıyoruz tam kalkıyo tuvaletten altına yapıyor biizde bıraktık artık

herkese merhaba
foruma girmeyeli bilmem kaç ay oldu bende bilmiyorum ama ne çok değişmiş msj yazma panosu vs
önceleri okusamda bi türlü yazamazdım ama artık okumaz oldum vefasız oldum hiç böyle olacağım aklıma gelmezdi (
herkesler iyidir umarım görüştüğüm çok kişi var ama bir o kadarda bihaber olduğum anneler var
belma doğum yapmadı değilmi?
derya nasılsın seninlede hiç görüşemedik
fatma yiğit kuş konuşmaya başladımı test vs yaptıracaktın
faceten görüşüyorum çoğu kişiyle ama forumdaki günler gibi olmuyor ne yazıkki
ben şöyle bir geçmişe gideyim neler olmuş neler bitmiş hareket varmı bereket varmı..
bizden kısa bir özet geçeyim yaho her zamanki gibi hamarat düzenli takıntılı konuşmuyor anne baba çeşitli sesler dışında
ancak düzen konusundu acayipleşti otomatiğe bağlanmış bir şekilde yaşar olduk..
evim hiç dağılmıyor desem bilmem inanırmısınız??nerden ne alırsa yerine koyuyor itina ile birşey yese tabağını dahi mutfağa götürüp hatta taburesini çekip yıkıyor!!komik değilmi bencede komik ama biz bu duruma alıştık artık bilgisayar koltuğu bile yamuk bırakılmıyor halılardaki simetriyi söylememe bile gerek yok bildiğin askeri nizam bir hayat sürüyoruz..bu durum beni inanılmaz bunaltmaya başladı,başka evlerde yapmıyor ama eve girdği an çocuk acayipleşiyor ortada terlik varsa dolaba kaldırıyor kapıdaki ayakkabıları düzeltiyor..şu umutsuz ev kadınları dizisindeki bennu yıldırımların erkek versiyonu olacak kanımca
sonumuz hayrola
ben pasta işlerine kendi çapımda devam ediyorum
kısacası herşey forumu bıraktığım gibi ama buraları inanılmaz özledim..

yaff adaş ben yahoya drama yapsam başıma iş alırım mesela çay içiyo gibi yapsam illa canlısını ister bu sefer çay bulma derdine düşeriz adamda hayal dünyası yok tamamen realist bir kişilik :))
ahh ne şanslısın demek yatakta hoplamayı yeni keşfetti o zaman şöyle söylim yakında uzun atlama çalışmalarına başlayacak yiğit kuşun :))
burdayım burdayımm artık bende yazacağım her fırsatta inşallah
sibelim zayıflamakmı istiyorsun o halde sana şiddetle karatay diyetini öneriyorum ben 66 kgya kadar düştüm hoş ramazan dönemi birkaç kilo geri alsamda tekrar kampa sokacağım kendimi
kitabını al ve uygula inan sonuçlarını göreceksin
sesini özledim bebem yaa (
valla yazdıklarını okuyunca içim rahatladı bizim çocukmu arıza diyordum bu ağustos veletleri genel olarak böyle pimpirik kanımca analarına çekmemiş bende öyle değilimdir..
öncelikle hoşgeldin arkadaşım
yahoda anormal bir huy var kendini yere atıyor mekan hiç farketmez pazarda olsun avmde olsun evde olsun yerler çamurlu olsun şak diye kendini yere atıp ayakları havaya kaldırıyor ciyak ciyak bağırıyor ben tepki vermiyorum bu dönemlerde geçecek diyorum hiç üstüne gitme bence bırak çığlığını atsın..

ben bazen viaporta geliyorum aslında eşim imeste çalışıyor yakın oralara geldiğim bi zaman haber vereyim sana bir türlü görüşmek kısmet olmadı ebrucum
Yine fragman metnimi giriyorum.

Okudum hızla çıktım. Güliye yazayım önce, gelcem pek yakında!!!

Güliii Rüzgar'ın Fısıltısı adres aynı sadece google aramasına kapatmıştım bir ara.
fragmanı yerim senin özledim seni ça ça çam ruzyin kolumu çıktı geçmiş olsun sende bırak şu işi yaaa bikaç sene idare edin günlere gel görüşelim öpüşelim koklaşalım sonra çalışırsın kaçıyomu iş yahuuuuuuu yok ananeye yok babaanneye müdana et nereye kaydar ayçam yaaa (
senin tek çözümün bol dua kuzum felak nas ayetel kürsü rabbim ferahlık versin yüreğine..

yahuu bende keko gibi okuyorum diyorumki kendi kendime bu hatunun avatarıda aynı deryanınki gibi
birde diyorum ne ara geldide samimi olmuş milletle hihooo hayırdır noldu eski hesabına deryam ya :))

Son düzenleme:
dilek ben bu lazımlık olayına biraz soğuk bakıyorum heleki odanın ortasına gelen lazımlıklara kıl oluyorum tabii büyük konuşmamak gerek ama abimin oğlundan bilirim yemek yediğimiz odaya gelirdi lazımlık biz orda yemek yiyoruz adam mıçıyor iğrenç yaa ben lazımlık almayacağım tuvalet aparatı ile başlayacağım bence lazımlık kullananlarda odanın rotasına falan getirmesin zamanı gelince zaten öğrenecekler ama o lazımlığınyerinin tuvalet olması gerektiğinide bilmeli değilmi?
birde lazımlık bana hiç hijyen gelmiyor yani sen onu ne kadar yıkarsan yıka çocuk orasına bırasıına değecek elinde taşıyacak vs yok yaa bana göre değil lazımlık olayı belki diyorum poşet falan geçirilebilir!!
he hee bizimki oyun hamuru ile öyle mıncırarak oynamaz oyun hamuru verince eline gider dolaptan merdaneyi alır sonra kurabiye kalıplarımdan en sevdiği hayvanları alır merdane ile açıp kalıpla keser sonra fırına koyar aç diye kendini paralar bu yüzden biz oyun hamuru ile oynamıyoruz evde kendim hamur yapıp gıda boyası ile renklendiriyorum hem daha sağlıklı hemde pişirebiliyorum..
bilmezmiyizzzz birde sözüm ona çalışıyorsun hem maaş al hem işi savsakla anca gez toz
ah minişim çook geçmiş olsun
bizde memeden kesilince hep hasta olduk öncesinde bilmezdim bu kadar hastalık meğer sütler ne kadar koruyucuymuş bildiğin zırh gibi (
neyse gelmiş geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmasın
EvrimBen çok üşengecim herşeyi bu aralar yalap şap yapıyorum günü kurtarayım mantığı ile...
demekki sen bu yüzden bizlere gidip gelmiyorsunnnn şimdi misafir gelecek kim temizleyecek bu evi misaliiii

saat kaç oldu yahuu daha fazla geçmişe gitmeyeyim arkası yarın misali ilerleyen günlerde görüşürk anneleri öpüyorum kuzuları kokluyorummmm

Günaydın
Esrako Gypsyesra hoşgeldiniz sizden haberler almak çok güzelll. Çok sevindim...
Şimdi Elif in bakıcı teyzesi gelir, törenle ona emanet edip çıkacağım.

adascımm noldu niye ozledinki buraları hayır ozluyodun diye kestin elini ayacgını. yadaa soyle aradan aylar gecçincemi aa ben burayı ozledim hissine kapıldın o surecte anlamadın :))

cok guldurdun beni ama ya gelir gelmez buket in bir cumlesine dikkat edip yorum yapmıssın :)))) ilahı
bak surekli okuyorum ama o kadar dikkatli okumuyorum sen bi baskasın bu konuda

sen karatay diyetimi yaptın ? onuda izledim o da aklıma yattı seda sayana çıkmıstı geçen sene. iki arkadasım dukan diyeti ile kilo veriyor ama simdilik zor geliyor bana yok tek protein yok meyva hiç yok falan . ben kendimce az yiyerek verebiliyorum su anda bozmadıgımda. henuz yazın aldıgım kiloları vermekle mesguldum yeni bitti yaz donemi aldıgım 4-5 kiloyu vermek bir ayımı aldı simdi eski yerime indim insallah burdan yola devam bu sefer bu kaçıncı diyete baslamam bana fenalık geldi )

Günaydın Esrako BUkett
Esrako sen bana darılmadın dimi hani demişsinya herkes okuyo çıkıyo altta isimlerini görüyorum diye bi ara bende işler yoğunken okuyup çıkıyodum daha yeni rahatlayabildim.

Hamarat yahoo
Çok güldüm yaa ne güzel misafir geldiğinde hiç dağnık olmuyodur evin ben nereye ne koyacağımı şaşırıyorum Çat kapı misafir gelecek diye ödüm patlıyo valla
bide kurabiye işinede girmiş misafire ne ikram edicem derdide yok aşmış valla kendini bu çoçuk

sedacım yok oyle bir kaç kisiye degil kirginligim genele çogunluga inan bizzat bir iki kisinin ismi vs aklımdan geçmedi hos geçen birkaç tane var samimi olayım simdi:) ama sen degilsin donemsel yok olanlara lafım yok herkesin bir nedeni oluyor baglantısı kopan yok isyerinde yogunlugu olan o donem yada iste hastalıkla ugrasan vs vs ama bunu huy edinmis okuyup çikan genel kisilere diyorum neyse uzatmayalım simdi bu konuyu tartısma konusu olmasın hiç enerjim yok tartısmalara evdeki kaos zaten beni yeterince sıkıyor huzura ihtiyacım var bu ara.
berke iyice asilesiti pre ergenlik doneminde ibo sakin olmayı basaramıyor surekli o ona bagrınıyor oburu ona ben geriloyrum ece de resmen etkileniyor bu durumdan ve mizil mizil aksamları iboyu telkin et bagırma berkeye soyle terbiyesizlik yapma babanla duzgun konus idye ara bulmaktan bayılmısım zaten birde burda tartısmaya neden olmak ve ortasında olmak aman aman istemem :)

ece ayrı dert zaten 2 yas sendromları bir cene cevap bekleme hali bayılıyoruz yani olumlu anlamda bayılmak degil yanıt vermekten
yanıt vermezsek devamlı aynı seyi soyluyor.
mesela ben terlik giyiyorum. gidip bu da terligini alıyor bende giydim anne bakk bende giydim anne o ara tv de birseye dalmıssam falan bakmıyorsam ona on kere soyluyor tamam kızım diyorum bende giydim bende bende yuz kere soyluyor :)) iyi yaptın dioyrsun.
takılmıs plak gibi diyoruz bazen hatunla oluyoruz gulmekten aynı seyleri soyleyip soyleyip duruyor yaslı teyzeler gibi. fenalık geliyor bazen normalde hosumuza gitsede

yaff vallaq ruyamda esrakoyu gördümdü,
hemide aynen şu cümleyle giriş yapıyordu topiğe,

hheee erdimmi yoksa aptala malum olur mu bilemedim

ama esrako gelirgelmez diyorduki naz falan yapmıyorum içimden gelmedi diyordu. yaff bu kadar olur.
hoş geldin esrako topiğimizin nadide kişisi. valla senin yazılarında başka şimdi.
bu arada naz yapma gel artık diyen bendim..:))

gypsyy hoş geldin böbeemm nerden esti yaff.. iyiy ettinde geldin
çok güldüm yaff yazılarına..

neyhsem bugun işim tavan yapmış durumda. afik sürekli annecim gelirmisin diyor ben kaçar.

bu arada afik beni gülmekden öldürüyor ya.

mesela simitçi geçiyor adam bagırıyorya simitçii diye
afik hemen bis almıcas kahvaltımızı yaptık diyor
domatesci geçiyor adama bagırıyor domaytessssssss diye
afik yne hemen bis almıcas marketten domates aldık diyor.

esrako drama konusunda yazcam çok yazcamda valla şimdi çok işim var ögleden sonra yazcam.

gypsyyy esraaa evdeyim bugun tlf yogun çalışıyorum bugunnnnnnn

hadi be ruyalarına girdim desene :)) naz yapıyor diyorsun yani ustune basa basa nası istersen arkadasım :)

drama konusunad ne tarz yazıcan olumlu olumsuz çok merak ettim yahu ç ok yazıcam falan demissin insallah çocugu soyut seylerle kafasını bulandırmıs olabilirsin yazmassın valla odum kopuyor kotu mu ediyorum diye bayılıyor ece bunu yapmaya çunku ama unuttururuz ole bir sakincasıda varsa yani netten bir arastırsam ya senden yanıt gelene kadar hiç kafa çalısmdı simdi aklıma geldi :)

hehe bu da guzel yaaa

Esrako Nehirde aynı öyle oyun oynarken tutturuyo gel anne gel anne gelene kadar söylüyo illa yere onun yanına oturucaz
bizde ona inat yemekte öyle yapıyoruz gel nehir gel nehir...

ooooo gerçekten topik canlanıyor negüzel diğer iki esrada burda artık hoşgeldin esra oofff gittikçe sıkılıyoruzz burda ama iiki kızım var yoksa zaman hiç geçmiycek lenada accayip caillou takıntısı oldu bitince ağlyoruzzz falan

ESRA tuvalet konusunda katılıyorum sana tuvaleti kesinlikle odalara taşımayın yerinden kıpırdatmayın banyoda bir yer belirleyip orda durmalı yoksa çocuk onu oyuncağa çeviriyor aynı olay bizimde dayımın çocuklarında yaşanmış annem hep söyler sakın odaya alma hep orda yapmak ister misafir falanda anlamaz diye klozet aparatı için bize erken çünkü lena korkuyo büyük klozetlerden kendi tuvaletini çok sevdi aslında ama öyle oynanmıycağınıda biliyor birde yapsa tam olucak

hala geceleri birlikte yatıyoruz alıştırmak işime gelmiyor doğrusu eşim 1 gece evde 1 gece nöbette ynlız kalıncada sürekli lenaya bakmaktan uyuyamıyorum ama yanımda oluncaa sarılıp birbirimize yumoş yumoş uyuyoruz çokta hoşuma gidiyor babası varkende aramızda yatıyor eşiminde hoşuna gidiyor büyüyünce zaten istemiycektir

yaff esrako ben sana naz yapıyon dimedim. bi önceki mjımı iyi oku.
iyi oldu geldin diidim.
neyhsem şimdi hemen bişleyler yazıp çıkcam
anladım merakdasın üstelik önemli bi konu,

hayali oyun kurmak için tam dönemleri. ve beyinsel gelişim için bu önemli.
onun hayal dünyasının sınırlarını siz koymayın der uzmanlar . mesela o nasıl istiyorsa öyle yapın mesela ece senden ıslak mendil istemiş mesela seninde tamam diye devam etmen çok hoş
hayali oyun oynayabilen çocuk zeki çocukdur.
bizde evin içinde güya inşaatta kum taşırı arabaya bineriz vs vs herşeyden hayal, oyun lurarız.

ayrıca otizm olan bir çocuk hayali oyun kuramaz bu önemli bir ayrım oldugu için hayali oyun kurma güzel başarılı bir oyundur.bebegi beslemek agzı kirlenmiş silelim demek yada cay kahve servisi yapmak. yüzmek giibi gibi çogaltılabilir. bunlar benim okuyup dinleyip not aldıklarımdan . naçizane düşüncelerimde içindedir.

guli sagol yorumlar için senden sonra netten baktım geneled yaratıcı drama kursları 4 yas ustu diyor insalah erkenden bu tarz seyler yapıp çocugun kafasını bulandırmadım diye korkarak okudu ama sakıncası yokmus sanırım sende yazmıssın çok svindim olumlu seyle r yapmak istiyorum tabiki onun için ama daha çok olumsuz seyler yapmıs olmaktan korkuyorum farkında olmadan.

hayali oyunlara devam o zaman çok da rahat oluyor eglenceli oluyor simdilik o çok fikir uretmiyor daha çok ben diyorum o da uyguluyor anında grecekten varmıs gibi elinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…