- 3 Ekim 2009
- 2.266
- 9
oyyy evrim okudukça kıyamadım seni çok iyi anlıyorum. sık sık yaşadığım bir durum. gerçekten az yiyormuş. yiğitte zaman zaman yapar hatta ben hayret ederim bu kadarcık yemekle nasıl yaşıyor nerden buluyor enerjiyi diye.. ama onların bünyesi metebolizması farklı gerçekten. yetiyor demek ki onlara. bazen canları mı istemiyor, yada bazı yemeklerden bıkıyorlar heralde. ya da bazen bize de olur ya iştahsızlık onlarda da oluyor. ama sizinki zaman zaman değil heralde hergün yaşadığınız bir durum. o zaman tabi ki doktorlarda çare aramak lazım. benim de aklıma kan tahlili geliyor. başka bişi düşünemiyorum. kansız olsa halsiz de olur ama. halsizlik yok di mi?Herkeşlerı okudum..
Sorun soyleyeyım.. valla bak
Kuzey ın hıc bır sey yememesı tavan yaptıgı ıcın.. bı kan tahlılı ıstıyorum acıkcası.. bır haftadır burnu tıkalı sadece.. baska da hıc bır belırtı yok, o duzelsın gıdecegım doktora.. yoksa sınır hastası olacagım.. ne yogurt yer, ne corba yer.. ya makarna ya pılav.. ha bı daakkkkaa ben de sıze bır gunluk ogunumuzu anlatayım.. gorun!!
sabah 8 de kalkıs..
12 30 a kadar kadar hıc bır sey yemez
( cok nadır domates yer, o da bazen)
12 30 da bazen makarna, bazen pırınc pılavı.. ama bazen.. bır haftada 3 kere fılan.
13 30 da bır bıberon süt
aksama dogru uyanır..
aksam ozgur gelene dek yerse o da dısarı cıktıgımızda salıncakta felan 8-10 tane badem..
aksam ozgur un elınden pılav yer.. o da eh ıste.. belkı...
gece yatmadan once bır bıberon süt!!!
nasıl??
bugun arkadasımın kızı bızde dıe, sabah bı lokma acma yedı, ıkı dılım elma yedı o kadar..
arkadasımın kızı 2.5 yasında, 8 kılo ve benım kadar yemek yıyor kız.. abarttıgımı duusnuyorsunuz degıl mı?? :)) keske gorsenız.
sımdı sorarım sıze, bır aydır kesıntısız bır sekılde boyle yasıyoruz.. ne dersınız bana,
gece uyurken sutune gızlıce karıstırıgım vıtamınlerle ayakta tutuyorum cocugu.
1 aydan once yıne eh ıste... sabah corba yerdı, aksam yemek yerdı.. bır ogunu muhakkak yerdı, ara da 3 tane kofte yedırırdımm..
......................
yogurdu goruyor, cocuk aglıyor, taze fasulye, kabak yemegı sunuyorum asla agzını acmıyor.. corbayı kesınlıkle reddedıyor.. 6 saatten fazla ac bıraktım yıne de ne corba yedı ne de yemek.. meyve yı bır ay onceye kadar gunde bı elmayı falan yedırebılıyordum sımdı agzına sokmuyor..
bu surecte ben bu cocugu hıc zorlamıyorum,agzına zorla kasık asla sokmuyorum, asla baskı yapmıyorum.. gosterıyorum, bı sekıl oyunla yemegın tadına bakmasını saglıyorum ama gerısı gelmıyor..
ben bu sorunuma care bulacak bır dr bulamadım malesef..
MİNNAK TUBAMMM, demıssın kı devam sutu mu?? kuzum devam sutunu bu adam sadece uyumadan once bır bıberon ıcıyor.. o da gunde toplam 500 cc, yanı her cocugun sart be sart ıcmesı gereken sut mıktarı kadar.. aralarda asla sut vermıyorum..
benim de birçok yemeği yemiyor yiğit. hala makarna ya da pilav ya da köfte yemiyor mesela. ama çorba içiyor. peşinden de koşturdum. parklara götürüp salıncaklarda da yedirdim. herşeyi yaptırıyorlar.Artık cıddı manada uzulmeye basladım..
Keske yol gosterek bırını bulsam, hangı dr a gıtsem, olsun onemlı degıl yemesın dıyor.. gecıstırıyor... su vıtamını al ıstahını acsın, yok metabolızmasını calıstırsın dıyor.. ben pıayaadakı tum vıtamınlerı ıcırdım.. hıc bır sekılde fayda etmedı bana.
eger uyuma oncesı sutu vermesem cocuga halıyle ac oldugundan uyuyamıyor, cok aglıyor... bunu da yazıyorum kı bu ornekle gelenler de cok..
Etrafımdakı yas gurubundakı kadınlar.. ıkı yasından sonra bırden duzeldı dıyorlar.. ben oyle bır mucıze de beklemıyorum.. bız de gıttıkce kotuye gıdıyor durum.
Ben de herkes gıbı kahvaltı yapan, yemek yıyen,benden yemek ısteyen bır cocuk ıstıyorum.. herkes gıbı ben de yemegımı yedırıp cocugumu oyle dısarı cıkarmak ıstıyorum.. elımde kaseler, kavanozlar, belkı bır sey yer umıdı ıle dısarılardayım.. ama yok!! o bıle yok. Etraftakı en kucugunden en buyugune kadar cocuklar hepsı elımdekı seylere sulana sulana bakıyorlar,annelerı demez mı bı de, aaaaa yıyıp te cıkardım halbu kı, dıye. Bundan dolayı bır sey de cıkarmıyorum artık dısarı,zor durumda kalıyorum cunku.
Hasta mı desem, Kuzey her zaman kı Kuzey.. bır degısıklıkte yok cocukta.
evet serapcım seni dinleyince oralar hep aynı demek ki dedim bende. inşallah beyaz eşyalarında sorun olmaz. ve en önemlisi kendiniz huzur içinde yaşarsınız inşallah..fatmacım buraların sorunu bu galiba beyaz eşyalar bozulmasın die bir cihaz varmış eşim onu almış taktırmış inş. bişey olmaz..bugün sabahtan beri 5-6 kez kesildi yine akşamada eşimin iş arkadaşları gelicek bana moral olsun die ama hazırlık imkanı yok yapamazsın bu elektirikile buzdolabı sürekli çalışmak için direniyor hepside yeni yaa parayı kolay bulmuyoruzki aman olsun desem offf(
EVRİMM cok zor durumun seni çok ii anlıyorum lenanın yeme sorunu pek olmadı ama bende birara kilosu yüzünden ege üniv. ne götürmüştüm ama inanırmısın lenadan ne idrar ne kan alabildiler boşboş geri döndük elimize sadece sabahtan akşama kadar hastanede perişan olmak geçti sonrada vazgeçtim ALLAh kolaylık versin kuzey aç die uyuyamıyorsundur yemek yiyemiyorsundur sende eminim başka çocukların yanında yedir bi sana bi ona die özenir belki öyle öyle alışır
inşallah canım ya bizim de alışır inşallah.aklıma geldı fakat memeden kesmemle beraber hastalıklar ardarda gelıce ona sıra gelmedı.neyse atlattık bıttı cok şükür
off cok zor olmalı.Rabbım yardım etsın hepinize.bence zamanla alısır,kacıp gıtmek yalnıs olabılır.bıara Şevval Hakanın peşine cok aglıyodu,oda kacıp gitmeyı tercıh edıyodu hep. aglamasına, o mahzun bakısına kıyamıyom dıe.ama ben ınatla kacmaması gerektıgınde ısrar ettım.cıktık balkondan bay bay yaptık,aksam baba gelınce oynıcaz baba para kazancak ciciler alcaz vs vs hıkaye yazdım anlıyacagın :)) sonunda alıstı, baba didiyomu baba aksam gelcekmı dıe sormaya basladı.hala bıle gun ıcınde "anne baba geliyomu nezaman gelcek dıe" soruyoinş Yiğitte alısır
zor bir durum ama çalışan anneler olarak hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz. üzülme. büyüyecekler ve onlar için çalıştıklarımızı anlayacaklar..günaydın kızlarrrrhoşbuldummmmm
ben aslında okuyordum ama inanın bi yazamadım nisan dan beri takipçinizim bahsetmiştim yine bi aralar yazdım ama cvp vern olmadığı için bende çekindim yazmadım ki yanlış yapmışım bundan sonra bende yazicam vakit buldukça sizleri ve paylaşımlarınızı çok sevdimmm.
Bu aralar çok karışığım yine eve ve kızıma yetmediğimi düşünüyorum napıcam ve nasıl bi karar versem bilmiyorum.
Işten ayrılsam bi dert ayrılmasam başka dert inanın zor bi durumdayım
bu sene kızımla çok fazla ayrı kalmak zorunda kaldıkk(işim yüzündenn)
çok zor günler geçirdim şimdi napsam bilemedimm
b 12 vitaminine baktır derim..dua olarakta koruyucu dua var bir ara yazayım onu oku geçer..
sizi görmediğinde ağlamıyorsa bir müddet öyle devam et bence..
bel ağrım sebebiyle ilaç kullanmıştım ondan mı oldu acaba diyorum ya da işe başlayınca ondan mı etkilendim. b12 hiç aklıma gelmemişti. dua bekliyorum derya okurum inşallah.