2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

oyyy evrim okudukça kıyamadım seni çok iyi anlıyorum. sık sık yaşadığım bir durum. gerçekten az yiyormuş. yiğitte zaman zaman yapar hatta ben hayret ederim bu kadarcık yemekle nasıl yaşıyor nerden buluyor enerjiyi diye.. ama onların bünyesi metebolizması farklı gerçekten. yetiyor demek ki onlara. bazen canları mı istemiyor, yada bazı yemeklerden bıkıyorlar heralde. ya da bazen bize de olur ya iştahsızlık onlarda da oluyor. ama sizinki zaman zaman değil heralde hergün yaşadığınız bir durum. o zaman tabi ki doktorlarda çare aramak lazım. benim de aklıma kan tahlili geliyor. başka bişi düşünemiyorum. kansız olsa halsiz de olur ama. halsizlik yok di mi?
benim de birçok yemeği yemiyor yiğit. hala makarna ya da pilav ya da köfte yemiyor mesela. ama çorba içiyor. peşinden de koşturdum. parklara götürüp salıncaklarda da yedirdim. herşeyi yaptırıyorlar.
evet serapcım seni dinleyince oralar hep aynı demek ki dedim bende. inşallah beyaz eşyalarında sorun olmaz. ve en önemlisi kendiniz huzur içinde yaşarsınız inşallah..
inşallah canım ya bizim de alışır inşallah.
zor bir durum ama çalışan anneler olarak hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz. üzülme. büyüyecekler ve onlar için çalıştıklarımızı anlayacaklar..
b 12 vitaminine baktır derim..dua olarakta koruyucu dua var bir ara yazayım onu oku geçer..

sizi görmediğinde ağlamıyorsa bir müddet öyle devam et bence..

bel ağrım sebebiyle ilaç kullanmıştım ondan mı oldu acaba diyorum ya da işe başlayınca ondan mı etkilendim. b12 hiç aklıma gelmemişti. dua bekliyorum derya okurum inşallah.

Evrimcim cnm nasil bi zdirapti cocugunun boyle yememesi cok ii bilirim sen masallah ne kadar sabirliymissin daha yenimi patlak veriyorsun.ben oyle cok yiprattimki kendimi bu konuda yinede oyunla moyunla sofra adabi falan kalmadi gerci ama bir sekilde yiyor corba bir iki kasik pilav yada makarna yogurt falan.kofte cok nadiren yarimini yer.baliklarida makarnalardan kelebek makarnalarin ustune oturtup ucurarak yediriyoruz o da nekadar yerse iste.
Durucuk cok sukur sut iciyorda rahatladim.
Kahvaltiyi ayri ayri yapan kizim o hastane muhabbetinden sonra yine bulamac yiyor onada raziyim ama hic suslemeyi denedinmi belki bana simdi kufrediyorsun icinden ne diyor bu kadin diye ama bazen ise yariyor.en sevdgi oyuncaklarinin resi
Lerini yemeklerin uzerine cizmek mesela.biz bu sabahki bulamaca kasif dorayi cizdik mesela.dunki yogurduna ayicigi var pofuduk incir receliyle onu cizdim vb.muhallebi yerse meyvalarini ona kat ez.ben bi ara biberonda corba icirdgmi biliyorum ya ucunu kesmistim.
Hatta senin icin resmini cektim koyucam musait oldgmda...

oofff kimseler yok burdada eşimde geceye gitti lenada güzdüz uyumadı şimdide haliyle sızdı zaten huysuzluk yapıyordu ağladı ağladı uyudu tekbaşıma kaldım sıkıldımmmmm yaaa saatde geçmiyor

tuvalet sorunumuz neolucak acaba babasına bugün tuvaletime yapıcam dedi çıkardık oturdu bitti dedi kalktı yapmadan bidahada başladı çıkardığı bezi oynamaya olmaz deyip elinden aldım senmisin alan yıktı heryeri tepki vermedim ama susmadıda gel ne isiyorsan yapalım dedim yok bezde bağlatmadı kilot giydi ama gel çişini yapalım deyince reddetti sonundada uyudu uyurken bağladık artık...

Günaydın herkese,

Evrim Evrim yazdıklarını okudum hakikaten bir anne için en zor durumlar çocuğun hasta olması veya yemek yememesi aç olduğunu bilmek...
En kısa zamanda bir çare bulursun dilerim.

Fatma bende de çok iç sıkıntısı var, sinirli bir halim var farkındayım, biraz gün ışığında yürümek iyi geliyor...
Serap maşallah senin kız pekmez tahin falan ne güzel yiyor benimki artık ağzına sürmüyor...
Sibel hoşgeldin çok güzel seneden haberler almak, geçmiş olsun iyi olmuştur Selin de inşallah...
Seda artık iş yerini toplamışsınız hayırlı olsun, hakikaten ben de okulda kullanılan kağıt çokluğunu görünce hayrete düşüyorum...

Son düzenleme:
zor bir durumdasın anlıyorum.ama alışmak gerkiyor bazen.sonuçta sağlığın yerinde ve sevdiklerin yanında...bir iki arkadaş edinirsen senin için iyi olur.zaman belki çabuk geçer onlarla.

Son düzenleme:
Yine bulamaça dönüş yaptık . Haftada sadece 2 kez filan veriyorduk omlet börek gibi şeyler yiyordu ama bir haftadır omlet yemiyor artık bizde mecbur bulamaça dönüş oldu...

ağır bir şekilde zar zor birkaç sayfa geçmişe bakabildim daha ötesi yok:)))

EVRİMM KUZY iştahsızlığı için rabbim yardımcın olsun.. gerçekten çok zor yıpratıyor insanı... geçen hasta olunca bizde çocuk dr. una götürdük 12 kilo civarında selin ve yemiyor dr.umuza dedim yemiyor hasta oldu dahada iştahsız vitamin falan verelim mi??? dr'un cevabı ise yemesin annesi vitamine falan gerek yok selin bomba gibi yemezse yemesin dedi, ne yapacaksınki şimdi kilolu olsa büyüdüğünde obez mi yapacaksın boşver selin manken gibi kız olur büyüdüğünde dedi gülsem mi ağlasammı bilemedim.... insan çok üzülüyor yemeyince o yemeyince benimde boğazımdan geçmiyordu, onca uğraşıp yapıyordum yesin diye yemiyordu çok ağladım, üzüldüm, yıprattım kendimi ama ııııhhh hiçbirşey değişmedi akışına bıraktım artık, rabbim sonumuzu hayır eylesin.. inşallah KUZY paşada biran önce azda olsa yemeğe başlar, ha birde selin evde çok iştahsız ama dışarda yemesini seviyor lokantaya gittiğimizde orda çorba falan içiyor nasıl mutlu oluyorum, yada birilerine oturmaya gittiğimizde ikram edilen kekten flalan 1 dilim yiyor şaşırtıyor arada bizi...

ESRAKO topik yavaş yavaş toparlanıyor canım sende gel kopmayalım birbirimizden..

DERYAM diyet iyi gidiyor gibi 1.800 gr vermişim 13 günde belden 3 cm basenden 2 cm incelmiş... ama bu hafta hasta olacağım acayip iştahım açık tatlı istiyorum kendimi zor tutuyorum.... 15 gün sonra yeniden kontrolüm var inşallah kilo alıp gitmem...

SELİN iyileşti şükür iğnelerini yarıda kestik iyileşince iyimi yaptık kötümü bilmiyorum ama öyle işte..

aklımda kalanlar bunlar görüşürüz yine...

ha bu arada BURCU, ELİF, PERVİN, NURDAN, ESRA aklıma gelenler bunlar ....nerelerde neler yapıyorlar giriyorlarmı topiğe....

yürüyüş iyi geliyor evet buket ama geçici oluyor. sonra yine eskiye dönüyorum. gerçi iki gündür daha iyiyim ama.. geçer inşallah.
hmm tamam canım denemeye değer. artık sıkıldı oyuncaklarından. yeni arayışlar içindeyiz şu sıralar..
kitaptar dediğin gibi her zaman işe yaramayabiliyor ya da işe yaraması için biraz zaman ve sabıra ihtiyaç olabiliyor. o da şu sıralar bende mevcut değil. bizimki ağlamaya başlayınca laf dinlemiyor. hani diyorum ya oğlum şöyle böyle hiç dinlemiyor bile. dinlese anlayacak belki susacak. ama yiğit kişilik olarak da böyle bir çocuk olacak gibi yani kafasına bişi taktı mı tamam. inatçı. dediğim dedik. zamanla geçer inşallah..
Yine bulamaça dönüş yaptık . Haftada sadece 2 kez filan veriyorduk omlet börek gibi şeyler yiyordu ama bir haftadır omlet yemiyor artık bizde mecbur bulamaça dönüş oldu...
geçici bir durumdur diye düşünüyorum. belki omletten bıkmıştır. bikaç gün yemeyip geri yemeye başlayabilir. zaman zaman bazı yiyeceklere karşı böyle bir tutum geliştirebiliyor çocuklarımız..

şu sıralar yiğit hoplama zıplama derdinde. yeni yeni öğreniyor ya çok hevesli. dün kendi yatağında zıplamayı keşfetti. ama bir saat belki hopladı. nasıl yoruldu kan ter içinde kaldı. yeni şeyler öğrendikçe ne çok seviniyor kuzular :)

hoplama zıplama demişken
azrayıda ananesi alışveriş merk şu oyun yerleri varya oraya götürmüş geçen hafta ark beraber
hoplamış zıplamış topların içinde şimdi aklından çıkmıyor her akşam
annee ben zupladım
Diyo geçen haftada biz götürdük ama ilk etapta oynamadı tanıdık ark. Yoktu diye sonra açıldı oynamaya başladı ama eve gelmek zorundaydık zor ikna edip döndükk

her akşam üstüme zıplıyo gülmekten ölüyoz.

yine bulamaça dönüş yaptık . Haftada sadece 2 kez filan veriyorduk omlet börek gibi şeyler yiyordu ama bir haftadır omlet yemiyor artık bizde mecbur bulamaça dönüş oldu...

bencede ara ara oluyor çocuklarda öle değişkenlikler
geçer merak etme cnm

Nasil istiyorsa oyle yesin.bence yesinlerde vitaminleri proteinlerini alsinlarda nasilsa ayri yemeye baslar bi gun

Topige nazarmi degdi surunuyo sayfalar ilerlemiyo neyse az kaldi havalar sogumaya baslayinca kaynasir yine burasi.

Bu arada Elif emziksiz uyurken zorlaniyormusunuz?biraktik demistin bizde dun butun gun memesiz gezdik arada bi sayikladi ama vermedim evde unuttum dedim.ama bugun meme agzinda uyuyor.

Pukketemzikle ilgili yazi yazmistin daha once ustteki yazi eksik cikmis nasil atlattiniz Elif zorlanmadimi hic

olsun olsun en azından bulamaç olsun yesin ama ben pek ayrı yapmadım 1 yaşından sonra biz ne yersek yesin dedim o da alıştı sadece lena bizden farklı her sabah tereyağında yumurta yiyiyor yada karışık tost
enerjisini boşaltıyor çocuk her çocuktada var sanırım bu özelliklee erkeklerde lenada koltuk tepesinde yapıyo yapma dur düşersin diye diye ölüyoruz

Son düzenleme:
selamlar arkadaslar,

lutfen naza çekiyorum naz yapıyorum ilgi bekliyorum gibi dusunulmesin o nedenle ozellikle yazıyorum sagolun guzel sozleriniz için beni ozlediginiz için içimden geldigi surece yazıyorum ama bir anda soğur ya insan yaz yaz kimseden yanıt yok o hisse burundum direndim tum yaz kimseler yokken yazdım yazdım sabırla ve okuyup çıkan okudgunu bir iki cumle ile belli eden eski arkadasların bu davranısları neticesinde ben kendi kendiem niye yazıyorumki oldum ve ben kolay sogumam bir ortamdan sogudumuda eskiye donmem zor olur . dedigim gibi içimden geldicgi surece elbette yazacagım.

evrim istahsızlık konusunda allah yardımcınolsun çok zor ben berkede çok yasadım hep anlatırım ya zaten dr un dedigi beyinde istah merkezi çok calısmıyor demisti
nasıl çok istahlı çok yiyen insanları anormal karsılamayaız istahlı deriz bu da tam tersi demisti dunya basıma yıkılmıstı caresi yok
en son hatun iste bizim bakıcı kızı 3 yasında bir haftadır dogru duzgun birkap birsey yemedi esra abla napim ben kime gidiyim diyordedim hiçç maalesef yapıcak birseyy ok ilk bi kan tahlili yaptır kansızlık istahsızlık yapar deniyor vs ama sonrası tufan derler ya yani ugras cebelles sans kader boyle yani boyle bir çocgun varsa insan resmen erken yaslanır uzuntuden bunu çok iyi biliyorum. ama sen zaten çesitli yontemlerneler neler denemissin deryanın dedigi gibi ustunee onerim yok baska .

bu arada berke için bir kitap almııstım bizimde gittigimiz endokrin in prof kendisi yazdıgı birkitap çocuk gelisimi ile ilgili . orada okudumki cocukların boy ve kilo durumu ile ilgili en onemli etken 2 yasına kadar yani ilk iki yil daki boy ve kilosu 3 etkenin sonucuymus.
1-anne karnında ikenki beslenme durumu yani annenin beslenmesi gebelikte
2-geçirilen hastalıklar
3- çocugun beslenme duzeni

genetik faktorler 2 yasından sonra devreye girermis.

ornegin minyon bir ailenin çocgu 2 yas ve oncesi çok iri boylu poslu kilolu ise 2 yasınadn sonra genetik faktorler neticesinde buyume egrisinde olması gereken yeri alırmıs ve orda kalarak seredermis

yada tam tersi. uzun boylu anne babanın bir çocugunu dusunelim 1,5 yasında ama yemedigi için vs zayıf kısa boylu vs 2 yasından sonra çok yemese bile hala genetik faktorler neticesinde irilesir ve buyume egrisinde +1 kisma geçermis.

+ yada - 2 brim dususler olursa buyume egrisinde oz aman endise edilceck bir durum diye algılanır ve dr lar arastırırmıs.

yani simdi yemeyen istahsız çocuklar buyuk bir hızla kilo vermiyorsa saglık acısından bir sorun yok.

tuvalet egitimi ile ilgili hiçç birsey yapmıyorum
cunku ece hala gozumuzun içine baka baka kaka yapıyorhiç utanma vs belirtileri yok benimde acelem yok çunku israrcı olmak yasak zorlamak yasak e bekliyoruz bizde modunun gelmesini hanfendinin :))

bu arada kendiliginden gelisen bir oyunumuz var kısa sureli boyle acil durumlada biryerde birsey beklerken mizildndıgında araba da trafikte kalınca falan oynatmaya basladı nasıl boyle bir oyun aklımıza geldi nasıl oldu onuda hatırlamıyorum bir vesile bir sey oldu sanırım

drama yapıyoruz ece ile:) yani simdi ben buyuk çocugum oldugu için yuvalada drama dersi vs aldıgı için biliyorum bilmeyenler için acıklayayım kısaca. drama hayali olarak bir eylem yapmak gibi mi diyim tam nasıl anlatılır.

ece ile soyle yapıyorum ece bak ben kek yapıyorum hayali elimde hiç bir alet edavat yok karıstırıyorum bakkk hop kaba koyduk pistikestim simdi al sende ye tabaga koyayıym dur diyorum o da alıyor ye bakalım diyorum yiyor numarası yapıyo ama bayılıyor kakır kakır guluyor bu esnada. simdi diyorum cay vereyim yanına boyle içioyruz ama çayı bardak tutma harekiti yaptırıyorum onu yapıyor simdi napalım dyorum islak mendil diyor tamam diyorum islak mendil vevreyim size ece hanım agzınız kirlenmis onu veriyorum yalandan siliyor seklinde vs vs bu hayal gucunuze gore genisletilebilecek bir oyun geçen arabada çok mızıldadı uykusu vardı berkeye dedik yap diye berke ohooo benden on kat guzel haya l gucu neler neler yaptılar yol boyunca.

aklınızda olsun bilmiyorum ama sakıncası olabilirmi dr a gittigimizde soracagım soyut sekilde sonuçta birseyler yapıyoruz oyun oldugunun saka oldugunun vs farkında gulup duruyorzaten ama yinede aklınık arıstırırmıyım bilmiyorum

belma guli sizlerin bir fikri varsa bilirkisi olarak :)o degerlii yanıtlarrınızı onemle rica ederim :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…