2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

zaten en çok sıcak su buhar küvet bunalr krokuttu beni..evet o anda suyu düşündükçe çılgına dönmüştüm aklıma vananın dışarda olduğu geldi hemen onu kapattım zaten su sesi kesilince çocuğu daha rahat duydum oda sustu yavrum benim..

tam gerilim gerçekten şükür kazasız belasız atlattık..eşimgörevdeydi gece çok korktum dedi.sonradna üzüldüm zaten niye onu aradım diye ..görevde telaşa verdim ama konu çocuk ve tehlike olunca aklıma ilk eşim geldi..
aida yaho paşanın ttizliğini ne güzel açıklamışsın..iyiki varsınız

canım yaa bende yazdıklarını gözlerimi pörtleterek okudum şükürler olsun kazasız belasız atlatmışsınız büyük geçmiş olsun bu kapı kitleme vakası kaçıncı oldu yahuu (

hatlar karışık görünüyor..ne desem şu an bilemedim..özelliklede 2.bebek..tıkandığımın resmidir..
senin için neyin hayırlı olduğu görünüyor ve en az yıpranmayla sorunun hallolur inşallah...ne istediğine kesin karar ver veona göre hareket et .en matıklııs şu an bu olur..birde neden evini terk ediyorsunki:düzeni bozan çıksın..

bebem öncelikle böyle uzuun uzuuun yazdığın için Allah razı olsun
ben pimpirikli biri değilimdir normalde ancak artık bazı şeyler banada garip gelmeye başladığı için böyle düşünmeye başladım ve burada paylaştım dönemsel olabilceğini düşünmüyorum pek nedense
ancak esrakoda benzeri şeyler yazmış yaho kadar olmasada ecedede var acaba diyorum karakter meselesimi yani derli toplu düzenlimi olacak

öncelikle ben asla o kadar titiz derli toplu bi tip depilimdir beni örnek alıyor olması tartışılır bi konu
ama elbette yaptıklarını hepsini benden görüp yapıyordur başka kimden görecek!!

salıncak konusunda tahtıravalli takıntısı var birde demirlerde sallanmak istiyor yani salıncağa sabit oturup sallanamka istemiyorum hep hareket halinde olmak istiyor..ama park kalabalık vs ise arabasından dahi inmiyor halbuki yaho çok sosyal bir çocuktur
bu takıntılı haller özellikle son 2 aydır başladı onu bırakıp bi yerlere gitmedim yani öyle uzun vadeli gitmedim gün içinde anneme bırakıyorum zaten işim olduğunda vs
travmatik durumu için tek aklıma gelen bir dönem çok huysuzdu sanırım diş çıkarma dönemiydi çok bağırdım çok tepki verdim artık delirme noktasına gelecektim sürekli kavga ettik ben bağırıyorum o ağlıyor bana bağırıyor falan öyle bir dönem geçirdik ama geçti öyle bir dönemde travma geçirmiş olamaz değilmi??
bu dönem özellikle meme bırakma döneminede tekabul ediyor diyebilrim :26:

ama sorduğun soruları düşündükçe kafamda şöyle şekillenmeler oluştu şimdi
memeden kestikten sonra böyle olmaya başladı
acaba depresyona girip kendini ev işlerinemi vermeye karar verdi
tıpkı bizler gibi

konuşma konusunda sürekli geveleyip duruyor birşeyler yani çaba var ancak istedği herşeyi anlatıyor rahatlıkla
su istedğinde zaten tezgaha çıkıp alır benden dahi istemez sandalyeyi çeker çıkar alır
karnı acıkınca ekmek poşetinden ekmek alır yada dolapta tencereyi gösterir bana
yani iletişim sorunumuz yok hiç her dediğini anlıyorum artık

canım yaa bende yazdıklarını gözlerimi pörtleterek okudum şükürler olsun kazasız belasız atlatmışsınız büyük geçmiş olsun bu kapı kitleme vakası kaçıncı oldu yahuu (

saol canım..bizde 3. oldu birkere oturma odası birkerde yatak odası son dünkü anahtarları çıkartıp saklıyorum ama buluyor..yatak odasını kendi açtı..oturma odasını kız balkon kapısından girdi orayı aç diyince açtı sıpa öyle girdik..52:

işte bilemiyorum bu arada ben yokken annemle konuşmuş bebeği aldıramaz dava açsa da boşanmam harcadığı para boşa gider diye biz birbirimizi seviyoruz ayrılmayız gibisinden laflar etmiş gerizekalı madem öyle ne diye getirip bıraktın madem bu kadar değerliyiz senin için dengesiz adam ya benimde dengemi şaşırttı kıskandırmaya mı çalışıyor ne yapıyor anlamadım ben hiç yanlış yapmadım hayatta aldatmam bilmem ne falan demiş :44: offf iyice laçkalaştı evliliğmiz git gel eşya taşımaktan yoruldum ya

özlem hakkınızda hayırlısı olsun
uzun süredir hep problem yaşadın evliliğinde
bazen çaba vermeler fedakarlıklar boşa küre çekmek olabiliyor
olmayınca olmuyor demekki bu şekilde nereye kadar gidebilir ki!
elbette bir yuvanın yıkılması kadar berbat bir durum olamaz ancak bu yuva sana çocuğuna zarar verip bu şekilde üzecekse ruhunu bu denli yaralayacaksa
kaldıki bu kadar şüphe içinde güvensiz bir evlilik ne derece sağlıklı olabilir
acaba gece o kız geldimi yattılarmı birşey oldumu vs zaten güvensizlik girince işin içine düzelmez kolay kolay ve sen hep böyle şüphelerle yaşadın canım
hayırlısı ne ise o olsun..
bebek konusunda zaten ne söylesek boş..
maalesefki 2 dklık zevk için ve gerekli önlemler alınmadığı için vs kazaraydı şuydu buydu bakamam büyütemem gelecek hazırlayamam şeklinde ucu bucağı bitmez bahanelerle haddimize dahi düşmeyen kararlar verdiğimiz için ne desek boş..
mucize en güzel cvbı vermişti zaten bu konu hakkında
rabbim yaşayacak ömrü varsa zaten yaşatacak o bebeği sen ne karar verirsen ver..
sen sadece sınavda kalırsın o kadar..

Derya ruhum daraldı, Evrim de benzer bişey yaşamıştı ya, en çok korktuğumuz şeylerden birini yaşamışsın. Çok şükür kazasız belasız bitmiş. İnsan aklını yitirir yaa. Senden sonra evi aradım, bakıcısına dedim, kapının üzerindeki tüm anahtarları kaldır.

Çingenem Esra için rahat etsin diye bir pedagoga götür istersen. Anlattıklarının düzeyinde bizde yaşanan bişey yok. Kişisel fikrim geçici bir dönem olduğu yönünde ama anlattıklarına bakılırsa yabana atılacak bir durum da değil... ( Ne kadar ciddi yazmışım) Yaho akıllı özel bir çocuk o kesin...Bazı anlattıkların 2 yaş sendromuna benziyor, sıcakta mont giyinme vb.

Özlem özlem ne diyeceğimi bilemedim. Çok sıkıntılı bir dönemdesin besbelli. Bize anlatman iyi olmuş, yapabileceğimiz bişey yok belki ama seni rahatlatmıştır en azından ha??

hımmmmmm şimdi ortada anlaşılmayan bir durum var sen aldatılma şüphesi içinde evi trek ettin oda nerey istedinse bıraktı..gerçekten ortada ya yalan var yada yanlış anlaşılma..ama dengeszi bir durum söz konusu bu belli..bir tarafta vazgeçmem boşanmam diyor ama yüzyüze tam tersi davrnış sergiliyor..sizin kimse olmadan yanlız yüz yüze ve rahatsız edilmeyceğiniz bir ortamda mutlaka konuşmanız gerek..şu anda yapacağın davranışta seni yorucak belli..eşin de sende baştan herşeyi konuşun.öyle sen şunu yaptın ben bunu yaparım gibi değil ne olmasını istediğnizi bu evliliği yürüteceksenzi konuşun adam gibi tutun elele sağlam adımlarla devam diyin ...yok yürtemeyceğiniz bilyorda direniyorsanızda hep böyle sallantıdada hayat çekilmez yazık ikinizede..

topik bir nebze olsada canlandı sankiii
benim yazmamımı bekliyormuş demekki

güliii hadi yavrum sende bi ses ver gittin gezdin gezdin şimdi toparlanmaya çalışıyosun değilmiiii

ayçam aslında bende 2 yaş sendromu gibi düşünüyorum zaman zaman ama mont giymek istemesindeki çaba inattan vs değil bütün bir kış giydi ya hala giymeye devam etmesi gerektiğini düşünüyor
yani birşeyin yeri var ise asla değişmemeli benim takıldığım nokta burda düzenli olmak vsden ziyade misal şişelikte yer yok süt kutusunu dolabın normal bi gözüne koyarsam gidip onu şişeliğe koyuyor ordanda koyduğum sodaları çıkarıp dışarı koyuyor yani bir şeyi bir yerde gördüyse tamamen ona odaklanıyor
bu annemlerdede böyle mesela şöyle örnek verirsem daha iyi anlarsın beni
hepimizin klavyesi mausu belli yerdedir değilmi
babam evdeki klavye mausu sürekli üst dolaba kaldırır çocuklar oynar düşer kırılır falan diye
yani kullanacağımız zaman dolaptan alır kullanırız (ne kadar enterasan bir kişiliktir malının kıymetini bu kadar bilen bi insan daha görmedim sırf bu yüzden kablosuz klavye mause aldım adam!!)
neyse diyelim gittik ve klavye ilke mause doğru yerinde aman Allahım kıyamet kopar onlar illa dolaba koyulacak yani her yerde bu böyle kimin evinde ne düzen varsa ona göre saplantılar oluşturuyor
dedğim gibi bi süre daha bekleyeceğim ona göre bi pedagoga gitmeyi düşünüyorum
aslında uzun süredir düşünüyordum gitmeyi Emirganda çok iyi bir pedagog var uyku problemi vs olduğundan gidersem onada gideceğim bu konuyuda danışacağım

yaptığınız yorumlar verdiğiniz fikirler için hepinizi öperimmm

Esra, Rüzgar' da kış boyu aynı montu giydiğinden ve hep aynı bereyi taktığından ısrarla onu giymek istiyor, ağlıyor, ama bir şekilde kandırıyorum. Ellerini yıkarken kolunu sıyırıyorum, kuruladıktan sonra mutlaka kolunu düzeltmemi istiyor, hemen anında yapmazsam ağlıyor. Bir ara örtüleri yere seriyordu, kenarı falan katlı düzgün değilse, düzeltmeye çalışıyor, başaramayınca hırslanıp bağırıyordu. Birkaç hafta sinirlenince başını sert bir şekilde yere duvara vurma olayımız olmuştu. Sakince dikkatini dağıttım üzerine gitmeden, geçti gitti.

Yahyanınki biraz daha abartılı sadece.

Esraaaaaa, Nurturia'da baktım da düzen-takıntı olabiliyormuş

Fusun'a katılıyorum, bebekler-çocuklar düzeni severmiş.

Neslihan, aynı benim oğlumu tarif etmişsin. Benimki 1 ay sonra 3 yaşına basacak. Bebekliğinden beri anlattığın gibi.
Otobüslerinı, arabalarını nizam intizam içinde diziyor, karıştırırsak kızıyor. Hayvanları ya yan yana ya tek sıra halinde koyuyor.
Hatta ev telefonunu masada, koltukta unutursak götürüp yerine koyuyor. Yürümediği ve konuşmadığı zamanlarda "ıh ıh"larla telefonu yerine koymamızı istiyordu.
Halının kenarı kıvrılsa düzeltiyor, kıvrığı geçmezse üzerine kutu koyuyordu.
Masada herkese birer sandalye belledi, kimse oturduğu sandalyesini değiştiremiyor.

Aklıma gelenler bunlar, daha da vardır...
Yani benim Deniz de seninki de normal :))

Esra, uyku problemi devam ediyor mu hala?? Memeden kesilince düzelir diye düşünmüştüm ben.

Bu arada ben de yavaş yavaş memeden kesmek istiyorum. Aşırı düşkünlüğü kalmadı ve zamanıdır artık.

22 aydır ilk kez iki-üç haftadır yediklerime dikkat ediyorum. 64 olmuşum, inanılmaz mutluyum. 2 kilo daha verirsem eski kiloma dönmüş oluyorum. 62 yeter bana. 60 olsam süper olur.

ben dönem dönem böyle davranış değişiklikleri gösterebileceklerini düşünüyorum esracım. saydıklarından bazıları yiğitte de mevcut. bizi çok iyi gözlemliyorlar. rutin davranışları tespit ediyorlar. sonra da onları her yaptığımızda birebir aynen yapmamızı bekliyorlar. mesela yiğitin bir kitabı var. orda bir aslan resmi var. onu soruyor bize. aslan kkkıııvv deyip boynuna doğru öpüyordum aslan takliti yaparak. en başından beri. şimdi onu sorunca aslan deyince kabul etmiyor mesela. aynı hareketi yaptırana kadar soruyor. önemli olan bu davranışların onda kalıcı mı geçici mi olduğu gibi geliyor bana. biraz zaman tanı. tabi hoşnut olmadıklarını adım adım ufak ufak söndürmeye çalışabilirsin. zamanla geçmezse o zaman bi uzmana danışılabilir belki..
eceye maşallah diyorum başka bişi demiyorum canım. üç kelime bence süper.. darısı başımıza inşallah.
derya okudukça nasıl korktum. neyseki sonu iyi bitti. rabbim korumuş. gerçekten verilmiş sadakanız varmış. kendini kilitlemeyi nasıl başardı ya bunlardan korkulur artık. iki saniye yalnız bırakmaya gelmiyor. bizler bu kadar koruyabiliyoruz işte. Allahım korusun tüm masum yavrularımızı inşallah. büyük geçmiş olsun..
hgeldin özlem. ufak tefek kazalar mühim değil. kara bulutlar diye düşünme. kötü düşünürsen kötü gidiyor herşey. iştahsızlık sorunu zaman zaman oluyor hepsinde biliyorsun. geçici inşallah düzelir. konuşma olarak bizim daha hiç bir kelime yok. siz iyisiniz yani dert etme canım.
asıl önemli konu boşanma konusu ve tabiki hamilelik.. çok mühim hayati kararlar. bir anlık sinirle hareket etmemek lazım. tabiki senin hayatın konusunda en iyisini sen bilirsin. fakat ortada çocuk ya da çocuklar olduğunda çok daha hassas düşünmek gerekiyor. belki biraz daha fazla mı fedakarlık yapmak gerekiyor bilemiyorum. hakkında hayırlısı olsun canım. bu günler de geçecek...
sorun sadece ikiniz arasında olan bir durum olsaydı halletmek tabi daha kolay olurdu. ama üçüncü şahıslar girdiğinde sadece öfke olmuyor durum. çözülmesi daha zor oluyor. bence önemli olan senin eşine karşı ne hissettiğin. onu hala sevdiğini düşünüyorsan kaybetmemek için mücadele edersin. ikinize de bir şans daha verirsin belki. fakat duygular tükendiyse ya da köreldiyse o zaman daha zor. geçmiş güzel günlerinizi düşün. bugününü iyi değerlendir. ve en önemlisi de ondan ayrılırsan geleceğini nasıl görüyorsun, ayrılmazsan nasıl görüyorsun.. bunu çok iyi düşün..

forum hareketlenmiş. güzel olmuş.. ben yarın okula başlıyorum. nerdeyse bir ay oldu. hem zor geliyor hem seviniyorum.

Bana Yahoo dönemsel bir durum yaşıyor gibi geliyor. Sanki sabredip uğraşırsan bu süreci atlatacak. Ama ben senin yerinde olsam, sezgisel bir şekilde birşeylerin yolunda gitmediğini hissettiğim zaman bir uzmana giderdim. Bir keresinde Didar bir kaç kez öksürdü. Normalde kimsenin dikkate almayacağı bir öksürüktü işte. Benim içime bir ateş düştü. Doktora gidelim diyorum, herkes bana evhamlı, manyak gözüyle bakıyor. Ama birşeylerin yolunda olmadığını hissediyorum bir tuhaflık var ama adını koyamıyorum. Sonuçta doktora gittik ve sağ kulakta iltihap başlangıcı çıktı. Bu olaydan sonra kendime söz verdim, çocukla ilgili konularda içimden gelen sesi hep dinleyeceğim. Varsın yanlış çıksın, sonradan keşke demeyelim.

Uzun lafın kısası, hayatım bence de Yahoda abartılacak birşey yoktur ama eğer içinden gelen ses birşeylerin yolunda gitmediğini söylüyorsa onu dinle.

günaydın..az toparlanın da gelen bakalım kimler ne durumda ne haldeler..hepinizi foruma davet ediyorum..canlar..kaynaşalım koklaşalım değilmi.bebekler oldu çocuk 2 yaşa az kaldı daha paylaşılacak çoooooooooooookkkkkkkkk şeylerimiz var...

herkee kocamaaan merhaba!!
topik bi canlanmış bi kan gelmiş. şükür bu haline diyelim.
biz tatilden dönduk. çok şükür çok güzeldi heşey.esrako için ayrıntılı yazıcam.
ilk gittiğimiz akşam akif ateşlendi hemen doktora indik ama şükür enfeksiyon değil diş ateşiymiş. ertesi gun geçti.
yemek konusunda kahvaltıda herzamna alıştıgı omlet olmadıgı için sadece süt bisküvi ve peynir yedi. simit poğaça falanda yedi tabi..
bide kıymalı pidesaatini hep takip ettik çünkü afik bayılır etli hamur diye tabir eder kendisi.
yumurtayıda öglen yogurt çorbasından yada terbiyeli herhangibir çorbadan aldı.
havuza hiç girmedi. hatta ben girdikçe agladı. kuzenimn oglu kerem girdikçe agladı bizde afikin uyku saatinde havuzdaydık genelde.
pusetinde uyudu gezerken falan çok iyi oldu.
özellikle akşamları animasyon yadakonser varken erkenden odaya tıkılıp kalmadık. afik pusetde uyurken bizde konser falan izledik.
çocuk parkında eglendi akulu arabalrda çıldırdı hatta!
hala emiyor hemde her aklna geldikçe aklını dagıtırsak ne alaa yoksa illa açç memem süüt diye aglıyor.
huyu çoooook değişti umarım dönemseldir herşeyey hayır ıhhıı ve hep kendi yapma isteği.
ama herseye itirazı had safhada.

ben ipin ucunu kaçırdım sadece ekmek yemedim ama 24 saat acık bufe nasıl durulur dimi?
paso yedik valla.:)
şimdi toparlanmaya çalışıyorum.

akif konuşmasını epey ilerletti.
kuzenimin 4 yaşındaki oglununçok faydası oldu.
mesela annanne konyaya gitti.
anne ben giydim(pantolonuu yada ayakkabısını giydikden sonra söylüyor)
kocaman otobus bidni gitti.diyor biz giderken otobusle gittik ya
fatih abi okula gitti çanta taktı.
gibi..gibi.. bildiği tüm kelimeleri konuyla ilgiliyse sıralıyor. peş peşe!
bazen söyleidği keliemlere şaŞIRIR durumdayız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…