- 30 Aralık 2007
- 10.035
- 223
zaten en çok sıcak su buhar küvet bunalr krokuttu beni..evet o anda suyu düşündükçe çılgına dönmüştüm aklıma vananın dışarda olduğu geldi hemen onu kapattım zaten su sesi kesilince çocuğu daha rahat duydum oda sustu yavrum benim..derya aklım gitti, ömrümüzden ömür götürüyolar bazen. iyi ki vana aklına gelmiş. o panikle benim gelmeyebilirdi. Allah korumuş.
esracım, yahonun takıntıları bana cok normal gelmedi. istersen cocuk doktoruna danış. bu yaştaki bir çocukta bu kadar düzen, çevrede hiçbirşeyin değişmesini istememesi, sor bakalım ne diyecek. sen cok mu düzenlisin seni mi rol model aldı kendine acaba?
özlem hamile misin ne diyeceğimi bilmedim bu ayrılık arifesinde. deniz'in haberi oldu mu? birde neden evini bırakıp babanın evine dönüyosun bunu da anlamıyorum. sen düzenini niye bozuyosun otur cocuğunla evinde. boşansanda senin yaşam standardını koruma zorunda.
Yaşadıklarına çok üzüldüm, Allah yardımcınız olsun. Eşinle hamileliğini konuşmadan aldırmazsın inşallah. Şunu yap bunu yap diye ahkam kesmek istemiyorum, yalnızca senin için dua edebilirim. Allah hakkında en hayırlısı nasıl olacaksa o yolu açsın ve senin için kolaylaştırsın.
Off jaws filminin müziği de efekt olarak eklense bu yazıya tam süper olacak. Çok geçmiş olsun canım ya. Tam kabus atlatmışsın. Bizim wc nin de anahtarı kendinden, yani takıp çıkarılan bir anahtarı yok, kapıya monteli. İçeri giren kilitliyor. Bizim kız bunu erken fark ederse mahvolduk demektir. Hiçbir şekilde açamayız da. Anca kapıyı kırmak gerek. Allah korusun
Esram seni endişelendirmek istemem ama bir uzmanla görüş bebeğim. Bu yaşta bu kadar ayrıntıcı olmak ve değişikliklere bu kadar katı şekilde direnmek normal olmayabilir. OLMAYABİLİR diyorum sadece tedbir amaçlı konuşuyorum evham vermek istemiyorum. Yahoo gözgöze iletişim kuruyor mu, sen konuşurken gözlerine bakıyor mu? Değişik ortamlara girdiğinizde, her zaman gitmediği yeni yerlere gittiğinizde nasıl tepkiler veriyor? Salıncağa bindiremediğini yazıyorsun ya, büyük ihtimalle salıncakta kendini güvende hissetmiyordur. Ama başka oyuncaklara da binmiyor mu yada lunaparktaki gibi oyuncaklara biniyor musunuz? Atlı karınca, küçük gondol, vb... seninle birlikte bindiğinde daha rahat oluyor mu mesela? Sinirlendiğinde tekrarlayan hareketler yapıyor mu, sürekli biçimde başına vurma gibi... Takıntıları model aldığı davranışlar olabilir mi dedim ama çok ayrıntılı bir liste sıralamışsın ve model almanın ötesinde şeyler. Bu takıntılar ne zaman başladı. O dönemlerde sen farkında olmadan travmatik bir yaşantı geçirmiş olabilir mi? Senden ani bir kopuş yaşadı mı? Birden senin evden yok olduğun birkaç günlük bir ayrılık oldu mu? Çok sordum biliyorum ama bunlar önemli. Konuşmuyor demişsin ya, şu dönemde çok da önemli olmamakla beraber konuşmak için yada sözel olarak kendini ifade etmek için herhangi bir çabası var mı. Yazdıklarını okurken bu sorular beynime hücum etti canım.
Nacizane tavsiyem alışkanlıklarını kırmak için çaba göster. Bunun için bir aylık bir süre tanı kendine ve sakın her takıntısını birden kesmeyi deneme. Sadece bir-iki alışkanlığını seç ve bunlara odaklan. Onu salıncağa alıştırmak ve kumanda yerlerini değişirmek gibi. Bu iki davranış üzerine yoğunlaş. Her ikisi için adım adım hedefler belirle. 1. Önce salıncağa seninle oturması (sallanmadan sadece salıncakta oturma) bunu birkaç gün boyunca denemelisin sallanmadan sadece oturma... 2. senin kucağındayken hafif hafif sallanma. 3. kucağında biraz daha hareketli sallanma. 4. seninle sallanmaya alıştırktan sonra küçükler için yapılan salıncaklarda tek başına sallanması.gibi.... Senin çabana nasıl cevap verecek. Eğer biraz uğraşmakla inadını kırabiliyorsan iyi ama senle inatlaşıyor ve yeniliklere karşı aşırı direnç gösteriyorsa bir uzmana başvur canım.
tam gerilim gerçekten şükür kazasız belasız atlattık..eşimgörevdeydi gece çok korktum dedi.sonradna üzüldüm zaten niye onu aradım diye ..görevde telaşa verdim ama konu çocuk ve tehlike olunca aklıma ilk eşim geldi..
aida yaho paşanın ttizliğini ne güzel açıklamışsın..iyiki varsınız