Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
benim oğlum da daha hiç konuşmuyor. mama, anne filan da demiyor. ben temmuza kadar beklemeyi düşünüyorum bakalım. inşallah konuşurlar..selam kizlar.ben cok endiseliyim oglum 1 yas 9 aylik ama daha konusmuyor bazen keyfi isediginde mama,dede,baba diyo ve ya ben cizza diyrum qaza dokunmasin diye onu tekrarliyo.cocuklar kac yasinda konusur?bilen varmi
amin esracım teşekkürler.fatmacım çok esevindim degerlerin dusmesine cuma da hayırlı haberler alırsın insallah
inşallah canım. çok sagol.Masallah fatmacim hep hayirli haberlerini alalim insallah kotu gunler geride kalsin.tekrar yasadigin seyler icin gecmis olsun cnm
biliyorum çok saçma gelecek ancak bir konuda endişem var..
yahonun anormal titiz takıntı saplantı halleri oluştu yani öyle böyle değil..
bu durum kalıcımıdır yoksa bir dönemmidir sizdede durumlar bu kadar ileri seviyedemi bana bi deyiverin gari..
hepimizin beybilerinde vardır bu durum mesela kapak kapamalar kapı örtmeler vs..
yaho bu konuda biraz abartmış bir durumda
misal cezveler mutlaka yerinde olacak bıçaklar çatallar kaşıklar vs
bulaşık sepeti sürekli boş duracak
lavaboda bulaşık kalmayacak yıkananlarda direk yerine konacak
asla hiçbir dolap açık kalmayacak
terliklerimi giymek zorundayım es kaza başkası terliklerimi giyerse kendini yerlere atıp ağlıyor
ortalıkta terlik olamaz hepsi terlik dolabında olacak
misal altını değiştirdim kirli bezi hemen çöp sepetine koyulacak o an işimin olması vs önemli değil
kumandalar aynı hizada yanyana tvnin yanında duracak
kanal değiştirmek için zırt pırt kalkıyoruz yanımıza alırsak hemen yerine koyuyor saklarsak heryerde kumandaları arıyor
makinada çamaşır bittiyse hemen çıkartıp asılacak
ütü masası elektrik süpürgesi vs herşey yerine koyulacak asla farklı bir yere koyulamaz hep aynı yere koyulacak
her sabah mutlaka yelek giyecek hava zehir zemberek sıcakta olsa illa çorabını pandufunu yeleğini giydirtiyor
sokağa çıkarken illa montunu giyecek oğlum sıcak desemde boş bazen oyalayıp çaktırmadan çıkaruyorum montunu çantama saklıyorum serin olursa diye
diyelim evden çıkacağız hemen tv kapatılıyor bilgisayar kapatılıyor bütün odaların kapılarını kapatıyor öyle çıkıyoruz
ortalıkta gördüğü tüm kıyafetleri hemen kirli sepetine atıyor misal maminin pijamaları
daha sayamayacağım o kadar çok şey varki
süt kutusu illa şişelikte olacak şarz aleti hep prizde takılı olacak boşta fiş olmayacak herşey prize takılı duracak
sandalyenin minderi hep üstünede olacak tost makinası yerine koyulacak ekmek ısıtma işlemi bitince sıcakta olsa
pöffff
artık sıyırcam bende sürekli birşeylere müdahele halinde camı açıyorum kapat diye ağlıyor
birde bu isteklerini ya kendi yapıyor yapamadığı noktada deliriyor yaptırana kadar
kafayı yerlere vuruyor kendini tokatlıyor saçını başını yoluyor
bir süre daha bekleyeceğim bu durum böyle giderse doktora gitsemmi diyorum yoksa sizce abartıyomuyum?
çevremde görenler annem ablam vs önce bu bir dönemdir diyor sonra bu böyle şeyler yaptıkça hiç böyle çocuk görmedik diyolar :26:
onlar zannediyolar masum takıntı kapı kapama kavanoz kapağı kapama falan filan ama öyle değil işte
valla esra bende özlemişim bacım yazılarını ama soruna cvp yazıyım musti öle toplu deil yahoo aşmış kendini sadece dolap kapağını açık tutmaz birde biz dışarı çıkacağımız zaman ben hazırlanırken bütün odaların kapılarını kapatır mutlaka hatta eve geldiğimde hep tv açık olur kapıyı kapatıoya bende bakmıom içeri :)) bizde bunlar mevcut ama öle oyuncak dökmez oynamak istediğini alır gelir oyanr okadarbiliyorum çok saçma gelecek ancak bir konuda endişem var..
bu durum kalıcımıdır yoksa bir dönemmidir sizdede durumlar bu kadar ileri seviyedemi bana bi deyiverin gari..
hepimizin beybilerinde vardır bu durum mesela kapak kapamalar kapı örtmeler vs..
terliklerimi giymek zorundayım es kaza başkası terliklerimi giyerse kendini yerlere atıp ağlıyor
misal altını değiştirdim kirli bezi hemen çöp sepetine koyulacak o an işimin olması vs önemli değil
kanal değiştirmek için zırt pırt kalkıyoruz yanımıza alırsak hemen yerine koyuyor saklarsak heryerde kumandaları arıyor
ütü masası elektrik süpürgesi vs herşey yerine koyulacak asla farklı bir yere koyulamaz hep aynı yere koyulacak
her sabah mutlaka yelek giyecek hava zehir zemberek sıcakta olsa illa çorabını pandufunu yeleğini giydirtiyor
sokağa çıkarken illa montunu giyecek oğlum sıcak desemde boş bazen oyalayıp çaktırmadan çıkaruyorum montunu çantama saklıyorum serin olursa diye
diyelim evden çıkacağız hemen tv kapatılıyor bilgisayar kapatılıyor bütün odaların kapılarını kapatıyor öyle çıkıyoruz
ortalıkta gördüğü tüm kıyafetleri hemen kirli sepetine atıyor misal maminin pijamaları
süt kutusu illa şişelikte olacak şarz aleti hep prizde takılı olacak boşta fiş olmayacak herşey prize takılı duracak
sandalyenin minderi hep üstünede olacak tost makinası yerine koyulacak ekmek ısıtma işlemi bitince sıcakta olsa
pöffff
artık sıyırcam bende sürekli birşeylere müdahele halinde camı açıyorum kapat diye ağlıyor
birde bu isteklerini ya kendi yapıyor yapamadığı noktada deliriyor yaptırana kadar
bir süre daha bekleyeceğim bu durum böyle giderse doktora gitsemmi diyorum yoksa sizce abartıyomuyum?
çevremde görenler annem ablam vs önce bu bir dönemdir diyor sonra bu böyle şeyler yaptıkça hiç böyle çocuk görmedik diyolar :26:
onlar zannediyolar masum takıntı kapı kapama kavanoz kapağı kapama falan filan ama öyle değil işte
pöffff
ece nin dili son bir hafta on gunde acayip cozuldu 3 kelimelere basladı resmen.)
ilk cumlesi biz yunanistandan dondugumuzde anne baba gittiiii oldu durup durup bizim yanımızdada geçen hafta hep bunu dedi ibo sinir oldu burda gitmedi diye duzeltip durd:U) bu hafta unuttu allahtan .)
baba baba derdi kapı çalıp babası gelince simdi baba geldiii diyor
evettt diyor birsey sorunca çok duzgun
birç ok kolimeyi acayip duzgun soylemeye basladı direk bizler gib diyor çok sasırıyoruz
yere birsey damlıyor dokulduuu diyor demek hafizaya almıs hepsini doktu simdi ortaya diyorum ummadıkıgımz laflar ediyor aha neler biliyor diye saskınlık yasıyoruz
anne kalk bura oturr oturr diye bagrınıyor habire koltuk degistirdiyor bize
top ve su ya ortak bir girtlaktan ses çıkarırdı gıı gibi boyle simdi bir anda topa dopp p dedi nasıl sevindik çocgumuz top dedi diye:))
suyada du diyor simdi yeni moda :) bunlar acayip ilerleme gınn gınn diey girtlak sesi çikarmıyor ya dop a ragzıyız:)
inanılmaz hizla gelisior su anda son gunlerde
bir çırpıda yazdıklaırnı okudum..buluşma aksiliklerini geçelim şimdilik..boşanma diyorsun bebek diyorsun hepside çok önemli..ama hepsinin içinde çok tıkanmış görünüyorsun..özlem bebeğim hakkında hayırlısı..tam bir bitiş başlangıç noktasındasın..Sonunda döndüm yine eve valla kesin bende bir uğursuzluk var...
Geçen sene kabus gibi bir buluşma yaşadık Eylülümün kafası çarpmıştı torpidoya...
Bu sene gittim sağolsun Melek yine kapısını açtı bana bu defa Eylül yeniden çarptı kafasını yataktan düştü (
Gizemlerle buluşmam yine aksilikler dolu... Yer konusunda anlaşamama üzerine telefon şarjımın bitmesi buluşmamızı çok zorlaştırdı neyse geç olsa da görüştük :)
Cananla buluşamadık... Güli tatildeydi... Esra nın kursları vardı...Neyse zaten artık kimse benimle buluşmak istemez
Neyse bu defa Nesrinle de tanışmak nasip oldu güzel oldu ya eğlendim ben ama kazalarda olmasaydı korktum kendimi suçladım başımda kara bulutlar dolanıyor kocamla boşanma eşiğindeyiz geçen hafta hamile olduğumu öğrendim tahammülüm yok artık hiç.. Çabuk sinirleniyorum nefret ediyorum kendimden ya Hep uyku hali bebeği aldıracağım zaten...
Özde aşırı iştahsız artık :26:
Konuşma yönünden bir faaliyet yok pek net konuşamıyor iki kelime yan yana çok zor geliyor...
Derya çok geçmiş olsun... Allah korusun zor bir durum biz delirmeden bir büyüseler...
Düzen konusunda Özde nin takıntıları yok anası gibi dağınık normal bir durum
esrako tam kabustu desem çıldıracaktım..şükür atlattık bir fakir sevindireceğiz..sadaka vereceğiz..hiç bukadr kaybetme korkusu yaşamamıştım..aklımdan neler geçti neler..aman allahım yaaa yazdılklarını okurken yasadım yemin ederim tuylerim diken diken oldu sanki aynı seyi yasadım ve neler yapabileceğimi vs kafamdan geçirdim offf neyseki ucuz atlatmıssınız yusuf da az degil hemen tuvaleti parmaklamıs essek yaa:)
ay kuvet dolu diyorsun birak yandıgını hadi refleks çekilir belki kenara vs bogulabilirdi ay allah korusun yaaa nasıl anlım tehlikelerle dolu hayatımız allah korumus sen daha iyi bilirsin ama kursun v mi doktursen fakir mi sevindir derler bu tarz olaylarda allah yasatmasın bir daha kabus tam olarak ya
....................Sorunlarını konuşmak yerine gidip kendi başına içmekle atlatacağını zannediyor hep öyle oldu sorunların arkadaşlarınla değil ki benimle içeceksen yine oturup birlikte içelim konuşalım al biranı gel evine konuş adam gibi ama nerede onda o düşünce Bakalım sonumuz ne olacak?
akşam akşam çok kötü birşey oldu..
spor sonrası çocukalları yıkayacaktım.banyoyu hazırladım..o arada kızımada hazırlanmsını söyledim..peşimdede ufaklık benlen dolanıyor..yatma saatleri yaklaştığı için önce yıkamaya karar verdim..oğlumun küveti banyoya aldım suyu açtım tepden duştan su akıyor full sıcak su..kızım içerden seslendi anahtarım nerde yusufuda alıp banyodan çıktım..kıza yönelmemle yusufun banyoya geri girmesi bir oldu kapının arkasında anahtar ve oğlum kendini banyoya kilitledi..AMAN ALLAHIM İÇERDE KAYNAR SU AKIYOR VE BANYO BAŞLI BAŞINA TEHLİKE..bi anda çılgına döndüm çocuk içerde küveti su dolu tepeden kaynar su akıyor ayakları çıplak her şey olablirdi..su vanamız dışarda olduğu için hemen suyu kapattım ağlayarak eşimi aradım çilingir ara diye oda gece görevinde..adamıda korkuttuk gelmeye kalksa ilçede görevli en hızlı 1.5 saate geleblir. aklımdan çok şey geçti....sıpa kapıyı açacağına kilitliyor neyseki öyle korkak değil ağlamadı hiç. dışardan hep seslendim.bi, ara sesi çıkmadı aklım gitti..oğlum diyorum tık yok..herşey var babasının traş bıçağı ,ustura, kolazet, su dolu küvet..ayakları çıplak banyo ıslak ömrümden ömür gitti..kapıyı kırmayı denedim olmadı..tornavidayla tek tek vidaları söktüm o arada abimlerde geldi anahtarı düşürüp dışardan başka anahtar takıp açtık..klozeti karıştırmış içindeki koku gidericiyi sökmüş..banyoda yaptıramadım hala elim ayağım titriyor..çocuklar rahatlasın diye bekliyorum yatıracağım..bunlan geçmiş olsun....kaçbin kalori yakmışımdır hala terliyorum..
bu durum kalıcımıdır yoksa bir dönemmidir sizdede durumlar bu kadar ileri seviyedemi bana bi deyiverin gari......................öyle değil işte