2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

selam kizlar.ben cok endiseliyim oglum 1 yas 9 aylik ama daha konusmuyor bazen keyfi isediginde mama,dede,baba diyo ve ya ben cizza diyrum qaza dokunmasin diye onu tekrarliyo.cocuklar kac yasinda konusur?bilen varmi

gunaydınlar

belmacım yakında insallah tekrar emzireceksin uzulme hemde uzun bir sure insallah .

fatmacım çok esevindim degerlerin dusmesine cuma da hayırlı haberler alırsın insallah

ben iki gundur izin kullandım salı pazara gittim karsıya ablama vs geçtik hatunu da aldım rahat oldu.
dunde çocukluka rkadasım hamile dogurmak uzre 6 haziranda dogum olacak insalah onlaydım ssk rapor islemlerni vs yaptık birlikte onla vakit geçeridim tekrar o heyecanları yasıyorum çok keyifli yaaa
hamilelere ozenme donemine geçmisb ulunmaktayım bunndan birkaç ay eveline kadar acıma ve vah vah hissi uyanıordu demekki usutnden yeterince zaman geçirmisim ki tekrar ozenmeye basladı m bo boylede gider arntık yeniden dogurmayacagıma gore: )

herkese ii geceler bakıyorum sıcakları görenler topiği terk etmişler:)) evde çocuk olunca valla ben şu halimle bilee gidiyorum parka binbir rezillikleee hatta geçen teyzeni biri sanırım halime acıdı vahhh yavrum dio banaa:))) yiğiti kanguruyla taşıorum mustininde elinden tutuyorum gidişimiz süper amaaa gelişimiz tam bi eziyet her gittiğimizde bir daha gitmem diorum ama anne adiiii pakaa diyince musti akan sular duruo:)) en çokta ikisini bir sallayınca hoşuma gidio bazı kişiler 2 side sizinmi diolaryaa o daha çok hoşuma gidio işte yiğit 7 ayı dolduruo mustiye resmen hayran ne yapsa gülüo...
musti konuşmakta baya ilerledi hatta geçen gün çok tuaf oldum böle içim sızladı yiğit uyuyordu uyandı ağladı musti benden önce koştu tabii ona dioki bebekk nurşş burda dio yani ağlamaması için.. baya baya cümle kuruo hatta ben yiğite yiğit kuş diorum bazen oda dio kızıncada manyak kuşş dioo...

birde musti bana günde 2 kere filan anne dio onun dışında hep nurşş dio ona nurş dediğinde cvp vermesemmi diorum acaba öylece alışırmı yoksa düzeltirmi bizim alt komşunun çocuklları 4 5 gidiolar sürekli eda diolar annelerine dedim nie böle diolar küçüklükten alıştı dio.. ben anne demesini isterim büyüynce şimdi çok hoşuma gidio nurş demesi amaa ilerde de dermi acabaa...

birde bu kadar konuşmaya başladı şu tuvalet eğtimine başlasam mı acaba sölermi ameliyat olmadan önce ne güsel hep tuvalete gidiodu..

selam kizlar.ben cok endiseliyim oglum 1 yas 9 aylik ama daha konusmuyor bazen keyfi isediginde mama,dede,baba diyo ve ya ben cizza diyrum qaza dokunmasin diye onu tekrarliyo.cocuklar kac yasinda konusur?bilen varmi
benim oğlum da daha hiç konuşmuyor. mama, anne filan da demiyor. ben temmuza kadar beklemeyi düşünüyorum bakalım. inşallah konuşurlar..
fatmacım çok esevindim degerlerin dusmesine cuma da hayırlı haberler alırsın insallah
amin esracım teşekkürler.
Masallah fatmacim hep hayirli haberlerini alalim insallah kotu gunler geride kalsin.tekrar yasadigin seyler icin gecmis olsun cnm
inşallah canım. çok sagol.

sabah kan verip geldim bakalım. dört gibi çıkarmış sonuç. sanırım o saatten sonra artık gösteremeyiz doktora. ptesi gösteririz ya da mail gönderirim diyorum. salı günü işe başlayacak gibiyim inşallah. baya mola verdim yeter. zaten üç hafta sonra da okullar kapanıyor.
bu arada saçlarımı kestirdim. ve boyattım. iyi gelir diye düşündüm biraz. katlı kısa denebilecek bir model ve kahve kızıl diye bir renk. görenler beğeniyor ama benim gözüm henüz alışmadı.

adaşş burdayımm bende okuyup okuyup çıkanlardan oldum maalesef
neden böyle oldum bunuda anlamış değilim!!

fatmacım tekrar geçmiş olsun yeni saçlarında hayırlı olsun iyi gelecektir eminim

adaşşş paso gez anacım gezz bide hamilelere özenmen yokmuuu e doğur bari 3. tam olsun
bu arada özlemle buluşmanız çok çetrefilli olmuş bende hatırlıyorum en son buluştuğumuz zamanı kabus gibiydi :)) özlemm sende bi basiretsizlikmi var bebem yaa
geçen günde meleklerde buluştular onada gidemedim kursum vardı döndümü acaba??

ben neler yapıyorum valla pasta kurabiye kafayı bozdum faceten görenler görüyordur zatii o kurs senin bu kurs benim terapi modunda geziyorum

yahoo hala konuşmuyor ben hiiç endişelenmiyorum hatta böylesi daha iyi fiziksel olarak gayet yetiyor birde çenesinin eklendiğini hayal bile edemiyorum
adam her türlü derdini anlatıyor zaten

park konusunda yazmışsınız sanırım hiçbirinizin veletleri evriminki gibi olamaz
hatun sabahın 8 inde adamı çıkarıyor düşünün artık adam rüyasında falan park salıncak görüyor kanımca akşamda ozy görevi devralıyor
evrime bi önerim olacak ikeadan aldığı mavi çadırı parka kursun eve gidip gelmekle uğraşmasın

yahoyu parka götürüyorum çoğu zaman arabasından bile inmiyor adam insede aslaa salıncağa binmez varsa yoksa tahtıravalliyi indirsin kaldırsın yada demirlerde asılsın tarzan modunda
evde salıncak var ona binmez babam terasa salıncak kurdu ona binmiyor çok enterasan bu veletler ya

biliyorum çok saçma gelecek ancak bir konuda endişem var..
yahonun anormal titiz takıntı saplantı halleri oluştu yani öyle böyle değil..
bu durum kalıcımıdır yoksa bir dönemmidir sizdede durumlar bu kadar ileri seviyedemi bana bi deyiverin gari..
hepimizin beybilerinde vardır bu durum mesela kapak kapamalar kapı örtmeler vs..
yaho bu konuda biraz abartmış bir durumda
misal cezveler mutlaka yerinde olacak bıçaklar çatallar kaşıklar vs
bulaşık sepeti sürekli boş duracak
lavaboda bulaşık kalmayacak yıkananlarda direk yerine konacak
asla hiçbir dolap açık kalmayacak
terliklerimi giymek zorundayım es kaza başkası terliklerimi giyerse kendini yerlere atıp ağlıyor
ortalıkta terlik olamaz hepsi terlik dolabında olacak
misal altını değiştirdim kirli bezi hemen çöp sepetine koyulacak o an işimin olması vs önemli değil
kumandalar aynı hizada yanyana tvnin yanında duracak
kanal değiştirmek için zırt pırt kalkıyoruz yanımıza alırsak hemen yerine koyuyor saklarsak heryerde kumandaları arıyor
makinada çamaşır bittiyse hemen çıkartıp asılacak
ütü masası elektrik süpürgesi vs herşey yerine koyulacak asla farklı bir yere koyulamaz hep aynı yere koyulacak
her sabah mutlaka yelek giyecek hava zehir zemberek sıcakta olsa illa çorabını pandufunu yeleğini giydirtiyor
sokağa çıkarken illa montunu giyecek oğlum sıcak desemde boş bazen oyalayıp çaktırmadan çıkaruyorum montunu çantama saklıyorum serin olursa diye
diyelim evden çıkacağız hemen tv kapatılıyor bilgisayar kapatılıyor bütün odaların kapılarını kapatıyor öyle çıkıyoruz
ortalıkta gördüğü tüm kıyafetleri hemen kirli sepetine atıyor misal maminin pijamaları

daha sayamayacağım o kadar çok şey varki
süt kutusu illa şişelikte olacak şarz aleti hep prizde takılı olacak boşta fiş olmayacak herşey prize takılı duracak
sandalyenin minderi hep üstünede olacak tost makinası yerine koyulacak ekmek ısıtma işlemi bitince sıcakta olsa
pöffff

artık sıyırcam bende sürekli birşeylere müdahele halinde camı açıyorum kapat diye ağlıyor
birde bu isteklerini ya kendi yapıyor yapamadığı noktada deliriyor yaptırana kadar
kafayı yerlere vuruyor kendini tokatlıyor saçını başını yoluyor

bir süre daha bekleyeceğim bu durum böyle giderse doktora gitsemmi diyorum yoksa sizce abartıyomuyum?

çevremde görenler annem ablam vs önce bu bir dönemdir diyor sonra bu böyle şeyler yaptıkça hiç böyle çocuk görmedik diyolar :26:
onlar zannediyolar masum takıntı kapı kapama kavanoz kapağı kapama falan filan ama öyle değil işte

GpsyEsra ne güzel seni görmek buralarda.
Ama yazıkdıların karşısında ağzım bir karış açık kaldı gerçekten.
Nasıl farkında etrafının Yaho. Ne desem bilemedim.
Bizimki çook dağınık ve evi darmadığın yaprığında mutlu olduğundan hiç böyle durumlar yok tabii ki.
Takıntı anlamında yastığına satılıp uyuyor ve yastık her daim elinde evdeysek.
Değişik bir tarzda ağlıyor yastığını aradığında çok az kouşuyor benim ki de.
Bir de şu sıralar şapka ya taktı evde de olsak şapka kafasında ....

valla yazılarını ozlemistim ne guzel uzun uzun komik komik yazmıssın yine:)

ece de aynen yaho gibi sanırım bir gomlek gerisinde bu kadar saplantı gibi degil ama aynen kendine is edindigi seyler var sabah uyanıyor digital foto cerceviesi aldık yeni ona taktı kendini onun sahibi gib goruyor uyanınca gidip acıyor oglen uykuya yatarken evden dısarı çıkarken gidip onu kapatıyor hemen

mont mont diyor ama takılıp aglamıyor montyok artı sıcak diyoruz kabul ediyor daha yumusak geçis yapılıyor bizimkinde aslıdna var
koltuguna asla kimse oturmayacak hemen ece ece diye kaldırıyor
hatunun her gun gelince giydigi yesil terlikler var baskası giyse abla ablaa diye bagrınıyorama çıkarsın diye falyan aglamıyor soyluyor sadece

ben ibonun hirkasını giyeyim ibo benim yelegi omzuna atsın durup durup anne anne yada baba baba nın seklinde soyleniyorkim kimin malını giyiyor napıor ne ediyor hepsi ni takipte yani anlıyoruz ki

bir suru var boyle onlugunu hep ben çıkaracagım yemekten sonra babası masaya koyacak
islak mendillerni kullanılmamıs temizlerini yemek sonrası yine babası masaya bırakacak tabagı ben mutfaga goturcegim bos tepsiyi ece tasıyacak yapmaz alır tepsiyi gidersen ece ece diye aglamaklı bagrınıyor tamam deyip geri donup veriyoruz bazen galyana getirip donup vermiyorum o kadar takılıp aglamıyor

su ara kapı caldımı ece acacak es kaza biz açarsak ece ece ben benn diye gogsune vura vura ben acıcaktım modu yaratıyor tamam diyoruz geleni geri çikarıyoruz ece acıyor nasıl mutlu oluyor ece ece ben ben diye diye bir hal oluyor dogurduk aslan burcu boyle megaloman istekleri agır basan tipler oldular sanırım))

baska aklıma gelen olursa yazarım ama bence bir done m e biraz olsun kisilik gostersgesi bunlar adas duzenli çocuk olacak bunlar diye ben seviniyorum.

mesela cekmeceden brsey alıyor giderken tam aklına geliyor acık biraktıgı donup kapatıp oyle gidiyor herseyi yerli yerine koyma huyudavar simdilik hosuma gidiyor takıntı gibi glmiyor bana su andaki dozu ile

ece nin dili son bir hafta on gunde acayip cozuldu 3 kelimelere basladı resmen.)
ilk cumlesi biz yunanistandan dondugumuzde anne baba gittiiii oldu durup durup bizim yanımızdada geçen hafta hep bunu dedi ibo sinir oldu burda gitmedi diye duzeltip durd:U) bu hafta unuttu allahtan .)

baba baba derdi kapı çalıp babası gelince simdi baba geldiii diyor
evettt diyor birsey sorunca çok duzgun
birç ok kolimeyi acayip duzgun soylemeye basladı direk bizler gib diyor çok sasırıyoruz
yere birsey damlıyor dokulduuu diyor demek hafizaya almıs hepsini doktu simdi ortaya diyorum ummadıkıgımz laflar ediyor aha neler biliyor diye saskınlık yasıyoruz

anne kalk bura oturr oturr diye bagrınıyor habire koltuk degistirdiyor bize

top ve su ya ortak bir girtlaktan ses çıkarırdı gıı gibi boyle simdi bir anda topa dopp p dedi nasıl sevindik çocgumuz top dedi diye:))
suyada du diyor simdi yeni moda :) bunlar acayip ilerleme gınn gınn diey girtlak sesi çikarmıyor ya dop a ragzıyız:)
inanılmaz hizla gelisior su anda son gunlerde

valla esra bende özlemişim bacım yazılarını ama soruna cvp yazıyım musti öle toplu deil yahoo aşmış kendini sadece dolap kapağını açık tutmaz birde biz dışarı çıkacağımız zaman ben hazırlanırken bütün odaların kapılarını kapatır mutlaka hatta eve geldiğimde hep tv açık olur kapıyı kapatıoya bende bakmıom içeri :)) bizde bunlar mevcut ama öle oyuncak dökmez oynamak istediğini alır gelir oyanr okadar

akşam akşam çok kötü birşey oldu..
spor sonrası çocukalları yıkayacaktım.banyoyu hazırladım..o arada kızımada hazırlanmsını söyledim..peşimdede ufaklık benlen dolanıyor..yatma saatleri yaklaştığı için önce yıkamaya karar verdim..oğlumun küveti banyoya aldım suyu açtım tepden duştan su akıyor full sıcak su..kızım içerden seslendi anahtarım nerde yusufuda alıp banyodan çıktım..kıza yönelmemle yusufun banyoya geri girmesi bir oldu kapının arkasında anahtar ve oğlum kendini banyoya kilitledi..AMAN ALLAHIM İÇERDE KAYNAR SU AKIYOR VE BANYO BAŞLI BAŞINA TEHLİKE..bi anda çılgına döndüm çocuk içerde küveti su dolu tepeden kaynar su akıyor ayakları çıplak her şey olablirdi..su vanamız dışarda olduğu için hemen suyu kapattım ağlayarak eşimi aradım çilingir ara diye oda gece görevinde..adamıda korkuttuk gelmeye kalksa ilçede görevli en hızlı 1.5 saate geleblir. aklımdan çok şey geçti....sıpa kapıyı açacağına kilitliyor neyseki öyle korkak değil ağlamadı hiç. dışardan hep seslendim.bi, ara sesi çıkmadı aklım gitti..oğlum diyorum tık yok..herşey var babasının traş bıçağı ,ustura, kolazet, su dolu küvet..ayakları çıplak banyo ıslak ömrümden ömür gitti..kapıyı kırmayı denedim olmadı..tornavidayla tek tek vidaları söktüm o arada abimlerde geldi anahtarı düşürüp dışardan başka anahtar takıp açtık..klozeti karıştırmış içindeki koku gidericiyi sökmüş..banyoda yaptıramadım hala elim ayağım titriyor..çocuklar rahatlasın diye bekliyorum yatıracağım..bunlan geçmiş olsun....kaçbin kalori yakmışımdır hala terliyorum..

yok esram ya .bizde asayiş berkemal....öyle takıntılı bir davranışımız yok..ama tehlikeli boyutlarda yaramazlığımız var..daha dün komşuyu öldürüyorduk..balkondan elektirik süpürgesinin demir borusunu atmış.komşu sn farkla kurtardım diyor..

aynen bizdede ani değişim var..tvde hangi kelime olsa tekrar etmeye başladı.bu sabah reklam diyor..luide hikaye zamanı var orda bidaha diyorlar yusufta başlıyor bidaha. bidaha...geçen oğlum niye konuşmuyorsun dedim bana kızmıştı sıpa..su demeyi öğretemdim biberonunu meme meme diye arıyor susayınca memme diyor..uykuya ee ee diyor lala dayı dede baba anne uçağa vuvu arabaya grırngrırn birde korkunca huhuh gibi saçma birşey diyor..iki kelime henüz kullanmaya başlamadık.. herşey ıhıh zaten..yemeğe mamama diyor .her söyleneni anlıyor..dışarı çıkacağız git ayakkabını getir diyorum koşup getiriyor..botunu getirirse spor ayakabını diyorum gidip onu getiriyo..birşey söyleyip anlayınca başıyla onaylıyor en çok ona bayılıyorum..

Son düzenleme:
Sonunda döndüm yine eve valla kesin bende bir uğursuzluk var...
Geçen sene kabus gibi bir buluşma yaşadık Eylülümün kafası çarpmıştı torpidoya...
Bu sene gittim sağolsun Melek yine kapısını açtı bana bu defa Eylül yeniden çarptı kafasını yataktan düştü (
Gizemlerle buluşmam yine aksilikler dolu... Yer konusunda anlaşamama üzerine telefon şarjımın bitmesi buluşmamızı çok zorlaştırdı neyse geç olsa da görüştük :)
Cananla buluşamadık... Güli tatildeydi... Esra nın kursları vardı...Neyse zaten artık kimse benimle buluşmak istemez
Neyse bu defa Nesrinle de tanışmak nasip oldu güzel oldu ya eğlendim ben ama kazalarda olmasaydı korktum kendimi suçladım başımda kara bulutlar dolanıyor kocamla boşanma eşiğindeyiz geçen hafta hamile olduğumu öğrendim tahammülüm yok artık hiç.. Çabuk sinirleniyorum nefret ediyorum kendimden ya Hep uyku hali bebeği aldıracağım zaten...
Özde aşırı iştahsız artık :26:
Konuşma yönünden bir faaliyet yok pek net konuşamıyor iki kelime yan yana çok zor geliyor...
Derya çok geçmiş olsun... Allah korusun zor bir durum biz delirmeden bir büyüseler...
Düzen konusunda Özde nin takıntıları yok anası gibi dağınık normal bir durum

aman allahım yaaa yazdılklarını okurken yasadım yemin ederim tuylerim diken diken oldu sanki aynı seyi yasadım ve neler yapabileceğimi vs kafamdan geçirdim offf neyseki ucuz atlatmıssınız yusuf da az degil hemen tuvaleti parmaklamıs essek yaa:)
ay kuvet dolu diyorsun birak yandıgını hadi refleks çekilir belki kenara vs bogulabilirdi ay allah korusun yaaa nasıl anlım tehlikelerle dolu hayatımız allah korumus sen daha iyi bilirsin ama kursun v mi doktursen fakir mi sevindir derler bu tarz olaylarda allah yasatmasın bir daha kabus tam olarak ya

bir çırpıda yazdıklaırnı okudum..buluşma aksiliklerini geçelim şimdilik..boşanma diyorsun bebek diyorsun hepside çok önemli..ama hepsinin içinde çok tıkanmış görünüyorsun..özlem bebeğim hakkında hayırlısı..tam bir bitiş başlangıç noktasındasın..
esrako tam kabustu desem çıldıracaktım..şükür atlattık bir fakir sevindireceğiz..sadaka vereceğiz..hiç bukadr kaybetme korkusu yaşamamıştım..aklımdan neler geçti neler..
tuba arkamda ağlıyor çığlıkla kardeşim ölürse diye yarabbim..yusuf bizden sakindi..ee yaramzlık adamın boyunu aşmış..hazır içeri giremiyorlar nereye karıştırsm modundaydı.bi ara kapıyı aç oğlum dedim uğraştı ama terse çevirip dahada kilitledi..:84:

derya aklım gitti, ömrümüzden ömür götürüyolar bazen. iyi ki vana aklına gelmiş. o panikle benim gelmeyebilirdi. Allah korumuş.

esracım, yahonun takıntıları bana cok normal gelmedi. istersen cocuk doktoruna danış. bu yaştaki bir çocukta bu kadar düzen, çevrede hiçbirşeyin değişmesini istememesi, sor bakalım ne diyecek. sen cok mu düzenlisin seni mi rol model aldı kendine acaba?

özlem hamile misin ne diyeceğimi bilmedim bu ayrılık arifesinde. deniz'in haberi oldu mu? birde neden evini bırakıp babanın evine dönüyosun bunu da anlamıyorum. sen düzenini niye bozuyosun otur cocuğunla evinde. boşansanda senin yaşam standardını koruma zorunda.

Evet Deryacım karışık bir durum ama şartlar ne olursa olsun 2. bebek çok zor değişik bir evlilik hayatımız var... Şiddetli tartışma ayrılık ssonra gelip yalvarmalar çocuğun beşiğine bakıp ağlıyorumlar sensiz dayanamıyorumlarla falan kandırmacalar yine barışıyoruz... Dengem şaştı :26:
Gülizim bu defa durum değişik hani burada ne kadar detay vermem doğru bilmem ama amaaan kim okursa okusun :)
Olay üniversiteli kızların kendi aralarında düzenlediği yemekte görsellik adı altında yarışma yapmışlar... Denizden tarif istemişler vermiş kabaklı bilmem ne kabak bulamamışlar geri gelmişler... Yardım istemişler malzeme getirip bize yardımcı olur musun tabak hazırlamakta demişler... Ben evi temizlemeye gitmiştim dönüşte Deniz kızlar gelecek yanlış anlama bunlar olması gereken şeyler falan! Amaç müşteri gönlü kırmamak
Neyse kızlarla beraber imalatta 20 tane tabak hazırladılar kızlar kendi yapmış gibi evlerine götürdü...
Gece ortağımız ve eşi düğüne gidecekti denizin dükkana bakması gerekiyordu Özde yi aldım eve gittim gece votka içip gelmiş dedim kızları imalata sokup durma hoşlanmıyorum neyse daha gelmezler dedi dedim ayakları alışınca çıkmazlar yüz verme tamam falan oldu...
Ertesi sabah gittim bir karnıyarık pilav muhabbeti dönüyor ortağın babası yok sen karnıyarık yapablir misin bilmem ne soruyor bu tabaklar kimin olayı falan olunca anladım ki kız yemek getirmiş gecenin bir yarısı dükkana Deniz e güya yardımının karşılığında hediye... Deniz in bana gece gelince söylememsi moralimi bozdu o akşam işi bitince konuştum ne hakla gece gelip sana yemek getiriyor falan istemiyorum seviyeni koru dedim tamam dedi.. Ertesi gün akşama doğru kız geldi elini kolunu sallayarak imalata girdi arkada sohbet muhabbet sinirlerim zıpladı kız imalattan çıkınca denizin yanına gidip bu kızı bozarım ben dedim yapma etme dedi o zaman konuşma bir daha dedim.. Üstünü giyinip çıktı çıkar çıkmaz kıza hala burada mısın falan laf attı sanki inadına yapıyor... Neyse ben iyice kızdım dışarı yanıma gelince surat astım gitti içeri kızın karşısındaki masaya oturdu kızla konuşuyor kız diyor yok bilgisayar kapanırsa ödevlerim gider mi bilmem ne denizde yok ne olacak elektrik kesildi farzet bilmem ne baktım kız yok kapatmayayım ffalan sonunda ben patladım senin o bilgisayarı kapatmaya niyetin yok gece 12 ye kadar kalsan kalırsın dedimzaten gece gündüz imalattan çıkmıyorsun yatak atalımda orada yat dedim Bu olay üzerine Deniz çıktı gitti. Dönünce bu dükkana bir daha giremezsin bilmem ne tartıştık Özde yi almaya gittik dönüşte ben içmeye gidiyorum sizi nereye bırakayım dedi evde oturup ne zaman döneceğini bekleyemem babamın evine giderim dedim tamam dedi döndü bıraktı gidersem dönmem iyi düşün bırak dedim tamam zaten ömrümü yedin dedi bıraktı gitti Sorunlarını konuşmak yerine gidip kendi başına içmekle atlatacağını zannediyor hep öyle oldu sorunların arkadaşlarınla değil ki benimle içeceksen yine oturup birlikte içelim konuşalım al biranı gel evine konuş adam gibi ama nerede onda o düşünce Bakalım sonumuz ne olacak?

Yaşadıklarına çok üzüldüm, Allah yardımcınız olsun. Eşinle hamileliğini konuşmadan aldırmazsın inşallah. Şunu yap bunu yap diye ahkam kesmek istemiyorum, yalnızca senin için dua edebilirim. Allah hakkında en hayırlısı nasıl olacaksa o yolu açsın ve senin için kolaylaştırsın.

Off jaws filminin müziği de efekt olarak eklense bu yazıya tam süper olacak. Çok geçmiş olsun canım ya. Tam kabus atlatmışsın. Bizim wc nin de anahtarı kendinden, yani takıp çıkarılan bir anahtarı yok, kapıya monteli. İçeri giren kilitliyor. Bizim kız bunu erken fark ederse mahvolduk demektir. Hiçbir şekilde açamayız da. Anca kapıyı kırmak gerek. Allah korusun

Esram seni endişelendirmek istemem ama bir uzmanla görüş bebeğim. Bu yaşta bu kadar ayrıntıcı olmak ve değişikliklere bu kadar katı şekilde direnmek normal olmayabilir. OLMAYABİLİR diyorum sadece tedbir amaçlı konuşuyorum evham vermek istemiyorum. Yahoo gözgöze iletişim kuruyor mu, sen konuşurken gözlerine bakıyor mu? Değişik ortamlara girdiğinizde, her zaman gitmediği yeni yerlere gittiğinizde nasıl tepkiler veriyor? Salıncağa bindiremediğini yazıyorsun ya, büyük ihtimalle salıncakta kendini güvende hissetmiyordur. Ama başka oyuncaklara da binmiyor mu yada lunaparktaki gibi oyuncaklara biniyor musunuz? Atlı karınca, küçük gondol, vb... seninle birlikte bindiğinde daha rahat oluyor mu mesela? Sinirlendiğinde tekrarlayan hareketler yapıyor mu, sürekli biçimde başına vurma gibi... Takıntıları model aldığı davranışlar olabilir mi dedim ama çok ayrıntılı bir liste sıralamışsın ve model almanın ötesinde şeyler. Bu takıntılar ne zaman başladı. O dönemlerde sen farkında olmadan travmatik bir yaşantı geçirmiş olabilir mi? Senden ani bir kopuş yaşadı mı? Birden senin evden yok olduğun birkaç günlük bir ayrılık oldu mu? Çok sordum biliyorum ama bunlar önemli. Konuşmuyor demişsin ya, şu dönemde çok da önemli olmamakla beraber konuşmak için yada sözel olarak kendini ifade etmek için herhangi bir çabası var mı. Yazdıklarını okurken bu sorular beynime hücum etti canım.

Nacizane tavsiyem alışkanlıklarını kırmak için çaba göster. Bunun için bir aylık bir süre tanı kendine ve sakın her takıntısını birden kesmeyi deneme. Sadece bir-iki alışkanlığını seç ve bunlara odaklan. Onu salıncağa alıştırmak ve kumanda yerlerini değişirmek gibi. Bu iki davranış üzerine yoğunlaş. Her ikisi için adım adım hedefler belirle. 1. Önce salıncağa seninle oturması (sallanmadan sadece salıncakta oturma) bunu birkaç gün boyunca denemelisin sallanmadan sadece oturma... 2. senin kucağındayken hafif hafif sallanma. 3. kucağında biraz daha hareketli sallanma. 4. seninle sallanmaya alıştırktan sonra küçükler için yapılan salıncaklarda tek başına sallanması.gibi.... Senin çabana nasıl cevap verecek. Eğer biraz uğraşmakla inadını kırabiliyorsan iyi ama senle inatlaşıyor ve yeniliklere karşı aşırı direnç gösteriyorsa bir uzmana başvur canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…