yaa çaçaçm sorma gecen yıl bu zamanlar sıcakdan bi yerlerimizden terler akıyordu ya ona guvenip erken gittik ama orda sıcakdı hava afik genelde kolsuz ve sort giydi. akşamları serinledi ozamnda pantolon ve uzun kol. okadar yani.
ama tatilimiz daha bitmedi cabım. yaz bizi bekler.
bu tatilin ödemesinide eylulde yatıgımız için sanki bedavadan mış gibi geldi.
asıl tatil bizi bekler haftasonu küçük ama zevkli bol maceralı.
bakıcınızla nasıl ruzgar. halal yemek yiyormu kilo aldımı
Evet Deryacım karışık bir durum ama şartlar ne olursa olsun 2. bebek çok iSorunlarını konuşmak yerine gidip kendi başına içmekle atlatacağını zannediyor hep öyle oldu sorunların arkadaşlarınla değil ki benimle içeceksen yine oturup birlikte içelim konuşalım al biranı gel evine konuş adam gibi ama nerede onda o düşünce Bakalım sonumuz ne olacak?
bebem öncelikle böyle uzuun uzuuun yazdığın için Allah razı olsun
ben pimpirikli biri değilimdir normalde ancak artık bazı şeyler banada garip gelmeye başladığı için böyle düşünmeye başladım ve burada paylaştım dönemsel olabilceğini düşünmüyorum pek nedense
konuşma konusunda sürekli geveleyip duruyor birşeyler yani çaba var ancak istedği herşeyi anlatıyor rahatlıkla
su istedğinde zaten tezgaha çıkıp alır benden dahi istemez sandalyeyi çeker çıkar alır
karnı acıkınca ekmek poşetinden ekmek alır yada dolapta tencereyi gösterir bana
yani iletişim sorunumuz yok hiç her dediğini anlıyorum artık
bu or nekleri okumak içim i rahatlattı galiba sıkca oluyor bu tur davranıslar byolladıgın hurriyet aileyide actım daha okumadımEsra, Rüzgar' da kış boyu aynı montu giydiğinden ve hep aynı bereyi taktığından ısrarla onu giymek istiyor, ağlıyor, ama bir şekilde kandırıyorum. Ellerini yıkarken kolunu sıyırıyorum, kuruladıktan sonra mutlaka kolunu düzeltmemi istiyor, hemen anında yapmazsam ağlıyor. Bir ara örtüleri yere seriyordu, kenarı falan katlı düzgün değilse, düzeltmeye çalışıyor, başaramayınca hırslanıp bağırıyordu. Birkaç hafta sinirlenince başını sert bir şekilde yere duvara vurma olayımız olmuştu. Sakince dikkatini dağıttım üzerine gitmeden, geçti gitti.
Yahyanınki biraz daha abartılı sadece.
Esraaaaaa, Nurturia'da baktım da düzen-takıntı olabiliyormuş
Fusun'a katılıyorum, bebekler-çocuklar düzeni severmiş.
Neslihan, aynı benim oğlumu tarif etmişsin. Benimki 1 ay sonra 3 yaşına basacak. Bebekliğinden beri anlattığın gibi.
Otobüslerinı, arabalarını nizam intizam içinde diziyor, karıştırırsak kızıyor. Hayvanları ya yan yana ya tek sıra halinde koyuyor.
Hatta ev telefonunu masada, koltukta unutursak götürüp yerine koyuyor. Yürümediği ve konuşmadığı zamanlarda "ıh ıh"larla telefonu yerine koymamızı istiyordu.
Halının kenarı kıvrılsa düzeltiyor, kıvrığı geçmezse üzerine kutu koyuyordu.
Masada herkese birer sandalye belledi, kimse oturduğu sandalyesini değiştiremiyor.
Aklıma gelenler bunlar, daha da vardır...
Yani benim Deniz de seninki de normal :))
herkee kocamaaan merhaba!!
mesela annanne konyaya gitti.
anne ben giydim(pantolonuu yada ayakkabısını giydikden sonra söylüyor)
kocaman otobus bidni gitti.diyor biz giderken otobusle gittik ya
fatih abi okula gitti çanta taktı.
gibi..gibi.. bildiği tüm kelimeleri konuyla ilgiliyse sıralıyor. peş peşe!
bazen söyleidği keliemlere şaŞIRIR durumdayız.
esrako gecen yazcakdım unuttum.
hani şu ip çekmeli mini rondo var demiştim ya afik soganları onunla dogruyor diye.
tatil için bence sana çok gerekli
ece eger hala püre vs yiyorsa
heran heryerde kullanabilirsin. elektirkli değil ipi var çekiosun. nesrinle bi konus istersen ondan almıştık tupperware .
hatta gizemdede var. sen bi araştır ama tatil için harika.
ben mesela götürüdm onu yanımda bazı şeyleri kendi tabagıma aldım masada vızzz rondolyıp verdim akife.
şiddetle tavsiye ederim.
çaçaaçaamm ayy nasıl üzüldüm ruzgarın buhalienn.
kıyamam ya demek sen gidecksin diye erken uyanıyor..
babaanne ve anneanneye de yapıyordu öyle. İlk bir iki hafta iyi, sonra kalmaları uzadıkça aynı şekilde davranıyordu. Sabah onlar uyandığında bizim gideceğimizi anlayıp ıhh ıhh diye kızıyordu gitmek istemiyordu. Ama annem ve babaannesi de aynı şeyi söylüyorlardı. Siz
Deryaaa Rüzgar'ın bakıcısıyla ilgili birşeyler hissediyor musun, kalp gözü açık arkadaşım...Tavsiyelerini duymak beni sevindirecektir.
merhabalar işlerim çok yoğun arada bakıp bakıp çıkıyorum
ama ayça sana cevap vermeden geçemiyeceğim.
Ben şuna inanmaya başladım gece ağlayarak uyanıyorsa uykusunda ağlıyorsa o günde bir problem var demektir günü kötü geçmiş demektir veya bir şeyden korkmuş demektir diye düşünüyorum bunu takip edebilirsin.eğer böyle bir durum varsa dikkatli ol derim.
pazar gününden sonrasına bak yani sizinle geçirdiği günün gecesine o gün mutlaka çok mutlu oluyordur uykusunda ağlıyormu ağlamıyormu dikkat et ve ona göre diğer günlerle karşılaştır.umarım işe yarar
sonucların ıyı cıkmıstır ıns zaten düşmeye baslamıstı sanırımsabah kan verip geldim bakalım. dört gibi çıkarmış sonuç. sanırım o saatten sonra artık gösteremeyiz doktora. ptesi gösteririz ya da mail gönderirim diyorum. salı günü işe başlayacak gibiyim inşallah. baya mola verdim yeter. zaten üç hafta sonra da okullar kapanıyor.
bu arada saçlarımı kestirdim. ve boyattım. iyi gelir diye düşündüm biraz. katlı kısa denebilecek bir model ve kahve kızıl diye bir renk. görenler beğeniyor ama benim gözüm henüz alışmadı.
Şevvalınde bazı takıntıları var ama bukadar degıl.Yaho belkıde cok duzenlı bı cocuk olcak yada simetri şeysi adını unuttum :)) Şaka bı yana bencede gözlemle,eger takıntılarda bı azalma gerıleme öncekılerı unutma durumu varsa muhtemelen geçicidir ama bı artma yada devam söz konusuysa bı pedegog sıze ıyı geleblır.biliyorum çok saçma gelecek ancak bir konuda endişem var..
yahonun anormal titiz takıntı saplantı halleri oluştu yani öyle böyle değil..
bu durum kalıcımıdır yoksa bir dönemmidir sizdede durumlar bu kadar ileri seviyedemi bana bi deyiverin gari..
hepimizin beybilerinde vardır bu durum mesela kapak kapamalar kapı örtmeler vs..
yaho bu konuda biraz abartmış bir durumda
misal cezveler mutlaka yerinde olacak bıçaklar çatallar kaşıklar vs
bulaşık sepeti sürekli boş duracak
lavaboda bulaşık kalmayacak yıkananlarda direk yerine konacak
asla hiçbir dolap açık kalmayacak
terliklerimi giymek zorundayım es kaza başkası terliklerimi giyerse kendini yerlere atıp ağlıyor
ortalıkta terlik olamaz hepsi terlik dolabında olacak
misal altını değiştirdim kirli bezi hemen çöp sepetine koyulacak o an işimin olması vs önemli değil
kumandalar aynı hizada yanyana tvnin yanında duracak
kanal değiştirmek için zırt pırt kalkıyoruz yanımıza alırsak hemen yerine koyuyor saklarsak heryerde kumandaları arıyor
makinada çamaşır bittiyse hemen çıkartıp asılacak
ütü masası elektrik süpürgesi vs herşey yerine koyulacak asla farklı bir yere koyulamaz hep aynı yere koyulacak
her sabah mutlaka yelek giyecek hava zehir zemberek sıcakta olsa illa çorabını pandufunu yeleğini giydirtiyor
sokağa çıkarken illa montunu giyecek oğlum sıcak desemde boş bazen oyalayıp çaktırmadan çıkaruyorum montunu çantama saklıyorum serin olursa diye
diyelim evden çıkacağız hemen tv kapatılıyor bilgisayar kapatılıyor bütün odaların kapılarını kapatıyor öyle çıkıyoruz
ortalıkta gördüğü tüm kıyafetleri hemen kirli sepetine atıyor misal maminin pijamaları
daha sayamayacağım o kadar çok şey varki
süt kutusu illa şişelikte olacak şarz aleti hep prizde takılı olacak boşta fiş olmayacak herşey prize takılı duracak
sandalyenin minderi hep üstünede olacak tost makinası yerine koyulacak ekmek ısıtma işlemi bitince sıcakta olsa
pöffff
artık sıyırcam bende sürekli birşeylere müdahele halinde camı açıyorum kapat diye ağlıyor
birde bu isteklerini ya kendi yapıyor yapamadığı noktada deliriyor yaptırana kadar
kafayı yerlere vuruyor kendini tokatlıyor saçını başını yoluyor
bir süre daha bekleyeceğim bu durum böyle giderse doktora gitsemmi diyorum yoksa sizce abartıyomuyum?
çevremde görenler annem ablam vs önce bu bir dönemdir diyor sonra bu böyle şeyler yaptıkça hiç böyle çocuk görmedik diyolar :26:
onlar zannediyolar masum takıntı kapı kapama kavanoz kapağı kapama falan filan ama öyle değil işte
Özlem şoktayım boşanma dıyon bebek dıyon... ne dıyecegımı şaşırdım.hakkınızda hayırlısı olsun canım.bazen boşanmak gercek bı çözüm olabılıyor ama dogru karar verdıgınde tabı... fakat bbek konusunda yorum yapmıycam,benımde fıkrım sabıt bu konuda...Sonunda döndüm yine eve valla kesin bende bir uğursuzluk var...
Geçen sene kabus gibi bir buluşma yaşadık Eylülümün kafası çarpmıştı torpidoya...
Bu sene gittim sağolsun Melek yine kapısını açtı bana bu defa Eylül yeniden çarptı kafasını yataktan düştü(
Gizemlerle buluşmam yine aksilikler dolu... Yer konusunda anlaşamama üzerine telefon şarjımın bitmesi buluşmamızı çok zorlaştırdı neyse geç olsa da görüştük :)
Cananla buluşamadık... Güli tatildeydi... Esra nın kursları vardı...Neyse zaten artık kimse benimle buluşmak istemez
Neyse bu defa Nesrinle de tanışmak nasip oldu güzel oldu ya eğlendim ben ama kazalarda olmasaydı korktum kendimi suçladım başımda kara bulutlar dolanıyor kocamla boşanma eşiğindeyiz geçen hafta hamile olduğumu öğrendim tahammülüm yok artık hiç.. Çabuk sinirleniyorum nefret ediyorum kendimden yaHep uyku hali bebeği aldıracağım zaten...
Özde aşırı iştahsız artık :26:
Konuşma yönünden bir faaliyet yok pek net konuşamıyor iki kelime yan yana çok zor geliyor...
Derya çok geçmiş olsun... Allah korusun zor bir durum biz delirmeden bir büyüseler...
Düzen konusunda Özde nin takıntıları yok anası gibi dağınık normal bir durum
dehşetle okudum yazdıklarını,dolu bır kuvet ve kaynar su!!! üstüne bırde kılıtlı kalmıs bir bebek... Allah korumus dıyorum baskada dıycek bıse gelmıyo aklımaakşam akşam çok kötü birşey oldu..
spor sonrası çocukalları yıkayacaktım.banyoyu hazırladım..o arada kızımada hazırlanmsını söyledim..peşimdede ufaklık benlen dolanıyor..yatma saatleri yaklaştığı için önce yıkamaya karar verdim..oğlumun küveti banyoya aldım suyu açtım tepden duştan su akıyor full sıcak su..kızım içerden seslendi anahtarım nerde yusufuda alıp banyodan çıktım..kıza yönelmemle yusufun banyoya geri girmesi bir oldu kapının arkasında anahtar ve oğlum kendini banyoya kilitledi..AMAN ALLAHIM İÇERDE KAYNAR SU AKIYOR VE BANYO BAŞLI BAŞINA TEHLİKE..bi anda çılgına döndüm çocuk içerde küveti su dolu tepeden kaynar su akıyor ayakları çıplak her şey olablirdi..su vanamız dışarda olduğu için hemen suyu kapattım ağlayarak eşimi aradım çilingir ara diye oda gece görevinde..adamıda korkuttuk gelmeye kalksa ilçede görevli en hızlı 1.5 saate geleblir. aklımdan çok şey geçti....sıpa kapıyı açacağına kilitliyor neyseki öyle korkak değil ağlamadı hiç. dışardan hep seslendim.bi, ara sesi çıkmadı aklım gitti..oğlum diyorum tık yok..herşey var babasının traş bıçağı ,ustura, kolazet, su dolu küvet..ayakları çıplak banyo ıslak ömrümden ömür gitti..kapıyı kırmayı denedim olmadı..tornavidayla tek tek vidaları söktüm o arada abimlerde geldi anahtarı düşürüp dışardan başka anahtar takıp açtık..klozeti karıştırmış içindeki koku gidericiyi sökmüş..banyoda yaptıramadım hala elim ayağım titriyor..çocuklar rahatlasın diye bekliyorum yatıracağım..bunlan geçmiş olsun....kaçbin kalori yakmışımdır hala terliyorum..
herkee kocamaaan merhaba!!
topik bi canlanmış bi kan gelmiş. şükür bu haline diyelim.
biz tatilden dönduk. çok şükür çok güzeldi heşey.esrako için ayrıntılı yazıcam.
ilk gittiğimiz akşam akif ateşlendi hemen doktora indik ama şükür enfeksiyon değil diş ateşiymiş. ertesi gun geçti.
yemek konusunda kahvaltıda herzamna alıştıgı omlet olmadıgı için sadece süt bisküvi ve peynir yedi. simit poğaça falanda yedi tabi..
bide kıymalı pidesaatini hep takip ettik çünkü afik bayılır etli hamur diye tabir eder kendisi.
yumurtayıda öglen yogurt çorbasından yada terbiyeli herhangibir çorbadan aldı.
havuza hiç girmedi. hatta ben girdikçe agladı. kuzenimn oglu kerem girdikçe agladı bizde afikin uyku saatinde havuzdaydık genelde.
pusetinde uyudu gezerken falan çok iyi oldu.
özellikle akşamları animasyon yadakonser varken erkenden odaya tıkılıp kalmadık. afik pusetde uyurken bizde konser falan izledik.
çocuk parkında eglendiakulu arabalrda çıldırdı hatta!
hala emiyor hemde her aklna geldikçe aklını dagıtırsak ne alaa yoksa illa açç memem süüt diye aglıyor.
huyu çoooook değişti umarım dönemseldir herşeyey hayır ıhhıı ve hep kendi yapma isteği.
ama herseye itirazı had safhada.
ben ipin ucunu kaçırdım sadece ekmek yemedim ama 24 saat acık bufe nasıl durulur dimi?
paso yedik valla.:)
şimdi toparlanmaya çalışıyorum.
akif konuşmasını epey ilerletti.
kuzenimin 4 yaşındaki oglununçok faydası oldu.
mesela annanne konyaya gitti.
anne ben giydim(pantolonuu yada ayakkabısını giydikden sonra söylüyor)
kocaman otobus bidni gitti.diyor biz giderken otobusle gittik ya
fatih abi okula gitti çanta taktı.
gibi..gibi.. bildiği tüm kelimeleri konuyla ilgiliyse sıralıyor. peş peşe!
bazen söyleidği keliemlere şaŞIRIR durumdayız.
maşallah cok güzeller.yanaklar ısırmalık tamm
arkdaşlar yiğit mustiyi ne kadar seviosa muti yiğiti bi okadar sevmio galibaa bi insan süreklimi vurur kaçla göz arası çocuğa tekme atıo kafa atıo bugün oyuncağıyla bir vurdü yüzüne alnı burdu morardı çocuğun daha dönmeleri yeni öğrendiki musti yiğit kadarken emekliodu yere koyamıoruz bebeyi... ne yapmalıyımm...
annem dioki sürekli yiğitin elinde ona çikolata şeker filan ver dio ölemi yapsam acabaa şaşrıdım... çocuğum şamar oğlana döndü