2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

yazlık kışlık değişimi yaptım çamaşır yıka as topla katla ütüle yerleştir.
artık bi müddet çamaşır makinesi ve ütüyü görmek istemiyorum..

akifin yeni oyuncagı su tabancası tatilde çok sevmişti. hala devam ediyor balkon yada evde benimle su savaşı yapıyor 2 tane aldıkda!
yada cama oturtuyorum malum bizim koruma demirler var camdan arkadaşlarınıa sıkıyor gelene gidene vs ..
tavsiye ederim
ama gunde 5 defa falan kıyafet değiştiriyoruz.
bu arada babannesi yok.
biz geldk onlarda sıcak sulara tatile gittiler. 15 gun yok.
her sabah afikle bisiklet turur vardı malesef ende tlf baktıgım için çıkamıyoruz öyle işte.
gelelim topik halkınaaaa,

Son düzenleme:
fatmACIM en son durum ne sanırım daha yisin herşey yolunda.
işe başlıcam yazmışsın.
pek geçmişe dönüp okuyamadım.

özleem özleeem yine göemedim seni. kısmet valla ne diyim. bi dahaki sefere belkide biz altınoluka gelirik haa!
canım bitşi başlangıç eşiğindesin.
2.ci bebek eşinle evliğinin durumu.
evliliğin konusunda Allah hakkında hayırlısını versin.
ama bebek konusunda benim düşüncem aynıdır kişiye zamana duruma göre değişmez bu durum

deryaaaaa ayy allah korumuş ya.banyoda tek başına off off okurken ben fena oldum.Allah tekrarını göstermesin

esracım yahya konusunda tlfda konustuk zaten.yazmıyım..

evriim özledim seni.:)kuzeyinde sesini özledim o kibar öziii demesini sıpacık.
evrimcim sen 36 beden olsunmu tatlım?

belmaa belmaa esraya yazdıgın uzun uzuzun cevaplar ve sorgulamalrına bende katılıyorum ve son mjınada annelik iç güdüsü evet bu zamnada kadar hep bizi dogru yere iletti.
bebiş nasıl kaç haftalık oldunuz*
ayy saglıgı yerindemi neler yapıyorcinsiyet ögrendinizmi

esrako gecen yazcakdım unuttum.
hani şu ip çekmeli mini rondo var demiştim ya afik soganları onunla dogruyor diye.
tatil için bence sana çok gerekli
ece eger hala püre vs yiyorsa
heran heryerde kullanabilirsin. elektirkli değil ipi var çekiosun. nesrinle bi konus istersen ondan almıştık tupperware .
hatta gizemdede var. sen bi araştır ama tatil için harika.
ben mesela götürüdm onu yanımda bazı şeyleri kendi tabagıma aldım masada vızzz rondolyıp verdim akife.
şiddetle tavsiye ederim.

Hoşgeldin Güli,
E yaz gelmeden tatili yediniz sindirdiniz ha. Havalara baksana ya delireceğim. Anlattıklarına bakılırsa güzel bir tatil olmuş. Darısı başımaaa...

yaa çaçaçm sorma gecen yıl bu zamanlar sıcakdan bi yerlerimizden terler akıyordu ya ona guvenip erken gittik ama orda sıcakdı hava afik genelde kolsuz ve sort giydi. akşamları serinledi ozamnda pantolon ve uzun kol. okadar yani.

ama tatilimiz daha bitmedi cabım. yaz bizi bekler.

bu tatilin ödemesinide eylulde yatıgımız için sanki bedavadan mış gibi geldi.
asıl tatil bizi bekler haftasonu küçük ama zevkli bol maceralı.
bakıcınızla nasıl ruzgar. halal yemek yiyormu kilo aldımı

Valla ailecek keyifsiziz son günlerde. Rüzgar'ın zaman zaman düzelen ama hiç bitmeyen gece uyanma sendromundan ben bitik düştüm artık. Bünyem çok yoruldu. Şikayet etmek istemiyorum ama fiziksel olarak dayanamıyorum artık.

Onu bırakacağımı düşündüğünden sabahları uykusunu almadan bir panikle uyanıyor, bana sarılıyor falan. Bakıcısı gelince de ona gitmek istemiyor, kapıyı suratına kapatıyor, sonra çaresizce kabulleniyor.

Siz gidince de gelip gelip bana sarılıyor diyor kadın. Özlüyor besbelli.

Yemek seçerek olsa da yiyor. Biraz kilo aldı. 13 kilo şu an.

ozlem tum bunları yuz yuze iken konusmustuk ama hala ben olsam senin yerinde ne yapardım bilemdegim için degisik bir yorum yapamıyorum. hakkında hayırlısı diyebiliroum sadece

adas dr afalan gidersen yazarsın zaten de neymi ne degilmis bende merak ediyorum
ece çok diretmiyor ama ondana var yazdıkların. kumanda babada olmalı mesela bendeyse hemen baba baba diye çekistiriyorelimden sonra iki dk sonra babasından alıp banada geirdigi oluyor hani kiyamıyor sanki senden aldım al geri falan der gbi:))
ama her gordugunde direk alıyor benden baba baba diyerek:)

bu or nekleri okumak içim i rahatlattı galiba sıkca oluyor bu tur davranıslar byolladıgın hurriyet aileyide actım daha okumadım

ohh ne guzel geçmis tatiliniz massallah.
ece artıkherseyi pureli yemiyor çogu seyi çatalla ezip yediriyoruz birtek meyvaları pure yapıyorum cesitli meyvalıarnı uygun miktarlarda minik minik yemesi epey zaman alıyor istemiyor yarıda bırakıyor vs diye hala koca bir kase meyva puresi yapıyorum o aletle onuda yapabilirmiyim sence ?

ece de konusma olarak akif gibi aynı ece ece ben ben diyor ben sen tabirlerini soylemesine çok sasırıyorum mesela. ben giydim bunu bunu diye gosteriyor anne bakkk giydimm diyor:) anne yedim ben boyle boyle diye isaret ediyor içim eriyorr onun ses tonuna bile :)

o urunu inceleycğim birazdan sagolun

çaçaaçaamm ayy nasıl üzüldüm ruzgarın buhalienn.
kıyamam ya demek sen gidecksin diye erken uyanıyor.
oysa başta ne guzel alışmıştı bakıcıya ona gitmek istiyordu falan.
acaba bakıcı sert bi uslupla konustu falanmı?
malumm çocuklarımız bizden sert tepki görmedikleri için başkası kızınca hemen tavır alıyorlar.
bi konus istersen yanlış anlama ama hiç kızdınmı yada sert tepki verdinmi diye bi sorsan ne biliim yaa
off ne zor en kıymetlini başkasına emanet etmek.
allah yardımcın olsun canım..
zeytin gözlü rügarımı öperim..

ayy esrako konuşmaları hakkaten insanı mest ediyor.
bide bişeyleri bıcır bıcrı peşpeşe söyleyince mink adam gibi oluyor ya!
ecede minik hanımdır.
tahmin edebiliyorum.maşallah onada.

çocuklardaki dönemsel değişiklikler bariz anırım.
kumanda takıntısı terlik vs onlar akifde 15 aylıkken varmış. şimdi 15 aylıkken yaptıklarına baktımda. (ara ara yazmışım)
aynı anlattıklarınız gibi kumanda aydının terlikler herkesin .kimse diğerini giyemez.
akif uyurken illa ayıcıklı battaniyesi, giibigibi..
ama şimdi yok demekki dönemselmiş!
tabiki bı uzmana danışıp içini rahatlatmakda fayda var.
belmaya bu konuda çok katılıyorum.
ama yahya çok dehşet derecede gözlemci bi çocuk.
yani siz bişey anlatırken dinlemiyor zannedersiniz ama kesinlikle kulagı sizdedir ve herşeyi anlar.
çağanla yaşadıkları ışık(fener)kapışmaısnı asla unutmam. yahya masyaa koydu ve kenara çekildi ama guya başka şeylerle ilgilenir gibi yapıyor fakat bi yandan çağaanı kolluyor gidip alacakmı diye.düşünün bu mart ayındaolmuş bişey!
yahyanın zekası farklı yönde çalışıyor besbelli.
akif sözel ve dokunsal bi çocuk ona herşeyi anlatarak kabullendirebilrisin. ama herşeyi anlatacaksın.

vss vss her çocugun zeka alanaı farklı tıpkı bizler gibi.
ben matematikden hiç anlamam ama gel ingilizce sor.
gibi gibi...

çaçaaçaamm ayy nasıl üzüldüm ruzgarın buhalienn.
kıyamam ya demek sen gidecksin diye erken uyanıyor..

babaanne ve anneanneye de yapıyordu öyle. İlk bir iki hafta iyi, sonra kalmaları uzadıkça aynı şekilde davranıyordu. Sabah onlar uyandığında bizim gideceğimizi anlayıp ıhh ıhh diye kızıyordu gitmek istemiyordu. Ama annem ve babaannesi de aynı şeyi söylüyorlardı. Siz gidince gelip gelip sarılıyor bize diye. Annemi bilmiyorum ama babaannesi ses tonunu dahi yükseltmez Rüzgar'a asla...

Yabancı bir kadın sonuçta ama kamera koyup koymamakta inanılmaz kararsızım. Şefkatli, iyi biri gibi. Kamera koyarsam ufak tefek şeylere kesin takarım, kendimi biliyorum, paranoyak olmaya başlarım.

Öte taraftan Ece'nin bakıcısı olayı hep aklımda. ne kadar güvenebilirim ki...

Deryaaa Rüzgar'ın bakıcısıyla ilgili birşeyler hissediyor musun, kalp gözü açık arkadaşım...Tavsiyelerini duymak beni sevindirecektir.

merhabalar işlerim çok yoğun arada bakıp bakıp çıkıyorum
ama ayça sana cevap vermeden geçemiyeceğim.
Ben şuna inanmaya başladım gece ağlayarak uyanıyorsa uykusunda ağlıyorsa o günde bir problem var demektir günü kötü geçmiş demektir veya bir şeyden korkmuş demektir diye düşünüyorum bunu takip edebilirsin.eğer böyle bir durum varsa dikkatli ol derim.
pazar gününden sonrasına bak yani sizinle geçirdiği günün gecesine o gün mutlaka çok mutlu oluyordur uykusunda ağlıyormu ağlamıyormu dikkat et ve ona göre diğer günlerle karşılaştır.umarım işe yarar

ayca kesinlikle guvenme sefkatli gibi vs diyerek boyle dusunme paronayak olma tamam ama sakin tamamen guvenip kontrolsuz birakma benim yaptıgım gibi ses kayıt için mp3 calar falan varsa onu koy evin bir yerine

seda ya katılıorum ece nin bu dovme olayı oldugunda o gece çıglık cıglıaga aglayarak uyanmıstı ondan evel bir kere daha cıglık atarak aglama ile uyandı yani normal aglayarak uyanmasına birsey demiyorum herseyden uyanmıs olabilir ama farklı bir aglama çıglık atma vs varsa mutlaka o gunbirseyden korkmus birolay olmus demektir

biz berkeye de çok kızdıgımızda yada evde kavga falan ettigimizde iboyla o gece hep aglayarak uyanırdı 3-4 yasındakyken bile

son yazıları okumadım bir tek özlemle deryanın başına gelenleri okudum size geçmiş olsun deryacımmm resmen yavrularımızı allah koruyor...

özlemcim ne kadar zor bi durumdasın çıkmaza girmişsin rabbim bir an önce feraha çıkarsın

güli bacımın tatil msj bilerek okumadım canım çekmesin dieeee

yazıları okumaya vaktim olmadı şöle bi baktım

deryacım çok geçmiş olsun cnm

özlem canım ne kadar dardasın rabbim bir an önce feraha çoıkarsınn

güli bacım tatil msjını bilerek okumadım bir yerlerim şişmesin canım istemesin diee

arkdaşlar yiğit mustiyi ne kadar seviosa muti yiğiti bi okadar sevmio galibaa bi insan süreklimi vurur kaçla göz arası çocuğa tekme atıo kafa atıo bugün oyuncağıyla bir vurdü yüzüne alnı burdu morardı çocuğun daha dönmeleri yeni öğrendiki musti yiğit kadarken emekliodu yere koyamıoruz bebeyi... ne yapmalıyımm...

annem dioki sürekli yiğitin elinde ona çikolata şeker filan ver dio ölemi yapsam acabaa şaşrıdım... çocuğum şamar oğlana döndü

herkeze iyi aksamlarrrr....
topık canlanmıs cok sevındım.bızde tatıl yaptık geldık,şansımıza hava kötü basladı ama son 3 gun gunesı yakaladık
Şevval araba yolculugunda kustugu ıcın uyku saatıne denk getırdık gıdısı ve dönüşü cok şükür hep uykuda gectı yınede metpamıd ıcırdım yolculuktan önce.
su delısı kızımı bı gun havuza getırdım ve 2 saat hıc cıkmadı havuzdan.hasta olur dıe getırmedım bıdaha.
ama bol bol gezdı,elımızı hıc tutmak ıstemedı, bızde rahat bıraktık.özgurce gezdıkce dahada mutlu dahada mutluydu hep.
4 aıle gıttık,2 tane daha yasıtı vardı bırı 10 ay bırı 8 ay buyuk.
guzel bı tatıl oldu, eger planımızdada bı degısıklık olmasaydı Gülilerle aynı yere,aynı tarıhte gıdecektık,olmadı.
ve ben hala cıkamadım keyif modundan.yıkancak ütülencek bi dünya iş benı beklıyo.
yemek konusundada cok sıkıntı yasamadı Şevval.bir ögün corba mutlaka yedı,gerısıde bız ne yedıysek yedı sayılır azar azar.sabah kahvaltısı yapmadıysa sütlü bebe bisküvisi peynır vs yada gece bebe bisküvili süt verdım.bizden haberler bunlar

sonucların ıyı cıkmıstır ıns zaten düşmeye baslamıstı sanırım
Şevvalınde bazı takıntıları var ama bukadar degıl.Yaho belkıde cok duzenlı bı cocuk olcak yada simetri şeysi adını unuttum :)) Şaka bı yana bencede gözlemle,eger takıntılarda bı azalma gerıleme öncekılerı unutma durumu varsa muhtemelen geçicidir ama bı artma yada devam söz konusuysa bı pedegog sıze ıyı geleblır.
Özlem şoktayım boşanma dıyon bebek dıyon... ne dıyecegımı şaşırdım.hakkınızda hayırlısı olsun canım.bazen boşanmak gercek bı çözüm olabılıyor ama dogru karar verdıgınde tabı... fakat bbek konusunda yorum yapmıycam,benımde fıkrım sabıt bu konuda...
dehşetle okudum yazdıklarını,dolu bır kuvet ve kaynar su!!! üstüne bırde kılıtlı kalmıs bir bebek... Allah korumus dıyorum baskada dıycek bıse gelmıyo aklıma

maşallah cok güzeller.yanaklar ısırmalık tamm

ama Mustide bılmıyokı ne yaptıgını.anneyı paylaşıyo sonucda,kıskanıyodur ıllaki kıyamam kuzuma.bu konuda tecrube sıfır haliyle.tavsıye edecek bısey gelmıyo aklıma.Mustıyı gunduz bol bol dısarı cıkarabılecek dede anane babane amca vs bırılerı olsa,enerjıyı dısarda harcasa, okadar zarar vermez belkı Yiğite.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…