2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ben artik bu jinekolojik muayenelere alistim..otamatik olarak her sene yaptiriyorum ben bu testi..doktorum kendi yapiyor randevuyu zaten..ve korkulacak hicbir durumda yok..ben ce geciktirmeden herkesin yaptirmasi lazim..

sağol canım teşekkür ederim cevap yazdığın için...

selininde pek oyuncaklarla işi yok daha çok çekmece dolap karıştırmayı yaramazlık yapmayı seviyor:)) abisi olması çok büyük şans beraber güzel vakit geçirirler... özgül şakamı yapıyorsun maşallah 7 de uyuyor demek çok şanslısın yada bu işin bi sırrı falan varmı nasıl bu kadar erken uyuyor bir daha sabahmı kalkıyor peki.... selin bizim 12 den aşağı uyumuyor çok zorluyor beni sabahta 6 da kalkıyor hatta bu sabah 4 de uyandı aldık yanımıza 1 saat uyumadı tepikledi durdu beni geldi öptü uyanalım oyun oynayalım istior yere inmek karışmak istiyor biz uyuyor gibi yapınca 1 saat sonunda pes etti 1 saat uyuduktan sonra 6 da uyandık yine maa aile:)))

AYŞİN maşallah DEVAyla ne güzel oynuyorsunuz...cevabın için teşekkür ederim. malesef çalışınca hafta içi çok fazla vakit geçiremiyoruz....

canim hayat 1 yasina kadar bize geceleri hic sorun yasatmadi allahima sükürler olsun..ama bu azilar felan derken yaklasik 6 ay cok zorladi bizi..sonra yanimda uyutmaya basladim..bilerek yaptim bunuda..cünkü geceleri hic uyumuyordu..ama simdi yanina yatiyoruz ve yakalasik yarim saatte uyuyor..gece arasira uyaniyor ama yanina yatinca tekrar uyuyor..oglumda 2,5 yasina kadar benimle uyudu ve sonra yatagina yatti bunaldi aramizda..azicik akillansinlar hayatida seneye kisa abisinin yanina yatiracagim..sabahlari 6 da uyaniyor ama..belki sizinkiler sizi gün boyu görmedikleri icin özlüyor ve uyumak istemiyor olabilirler..birde evde fazla insan oluncada daha gec uyuyor hayat..

sibelim o hırçınlık benim nazlı oğlumda da çok bu aralar. yaklaşan herkesi minik aslan pençeleriyle pençeliyor. annemin yüzünde bir kez tırmaladığı yerin üzerinden tam 3 kez geçmiş gün içinde dikiş atsan atılacak kıvama gelmiş neredeyse. işin tuhafı sevince de tırmalayıp vuruyor kızınca da. havalar düzelsin özgülün dediği hemen annemlere biraz uzaklıkta bir oyun grubu buldum oraya yollayacağım. bu yazı da yazlıkta geçirecek deniz falan enerjisini alır diye düşünüyorum. yarım saat alple yaşayan ben yoruldum ona bakarken deyip iç çekmeye başlıyor, bezdiriyor. annem hep der bu kadar tatlı olmasan çekilmezsin diye. mimikleri ile herşeyi yaptırıyor bize. işler zaman gittikçe zorlaşıyor. 3 yaşı sabırla bekliyorum bende.

anladım canım sağolasın...her çocuğu uyutma yöntemi farklı oluyor.... çocukları yanımızda yatırınca rahat olunmuyor böylesi iyi olmuş senin içinde.... bilmiyorum ki canım sebebi ne ama uyuyor işte erken gece kuşu benim cadı... sağlıklı olsunda geç uyusun onda değilim ama ninnide bile geçiyor uyusunda büyüsün diye uyuyacakki büyüyecek gelişecek ki büyüme hormonu gece 10 ile 2 arasında gerçekleşirmiş benimki onun yarısında anca uyuyor....akışına bıraktık bakalım ne zaman düzelecek bu durum huyları gibi buda geçicidir inşallah....

HIRÇIN MİNİK DÖTT:)) haşin olacak desene severkende döver gibi seviyor:))ah gülizim çok iyi olur gönder bi yaz gelsin çocuklar her açıdan rahatlayacaklar.. torunlar evlatdan daha çok sevilirmiş ne derler evlat cevizmiş torun ceviz içi en kısmetlsi yani:))

benim her sene mutlaka yaptırmam gerekiyor aslında
çünkü babaannem rahim kanserinden vefat etti halamında rahmi alındı
daha özenli davranmam şart

ay evet acayip koşturuyorlar avm de
geçmiş olsun sizede

oyun grubu sadece cumartesi
yapa çocuk kulübü
aylık 150 tl bir kere denemek için götürdüm
sanki erken gibi geldi
yaz gelse de denize girseler enerjilerini atsalar azıcık

hepsi hırçın oldu son zamanlarda

cumartesi pazar tüm gün yanındayım sadece
beni ve eşimi özlediği için kesinlikle erken yatmıyor
bayılmak üzereyim yorgunluktan ve uykusuzluktan
sinir sistemim çöktü resmen

elektronik ev aletleri ece nin favorileri

AYŞİN maşallah DEVAyla ne güzel oynuyorsunuz...cevabın için teşekkür ederim. malesef çalışınca hafta içi çok fazla vakit geçiremiyoruz....
katılıyorum

bende kızımı minik insanım benim diye seviyorum
annem de çok yoruluyor bu aralar
üzülüyorum

arkadaşlar çocuklarla 1 gününüz nasıl geçiyor... yeme içme anlamında değilde... neler yapıyorsunuz ne oyunlar oynuyorsunuz gününüzü nasıl geçiriyorsunuz....

ece sabah 7-8 aralıgında uyanıyor. ablası zaten 8 de gelmis oluyor onun uzerinin degismesi sonra kahvaltı hazırlanması ve bitisi 9,30 u buluyor. sonra hatun etrafı topluyor yemek yapacaksa ece nin yemegi yoksa onu yapıyor ece biraz mutfakta onunla biraz baby tv izliyor vs derken oglen oluyor yemegini 12-12,30 gibi yiyor ve en geç 1 de uyumus oluyor 2-3 saat uyuyup uyanınca meyva saati meyvasını yiyor normalde sabahtan hiç baby tv harici birsey acılmıyor ogleden sonra 4 gibi falan meyvayı yedikten sonar hatun yemekteyiz vs izliyor kendilginden boyle olustu ben tv izlenmesini istemiyorum baby tv harici dedim ama aksamustu birkaç saat açıyor bende buna birsey demiyorum artık o da insan tum gun onu mu izleyecek :) zaten 3,30 gibi berke geliyor ece uyanmıs yada yeni uyanacak oluyor abisinle biraz oynuyorlar meyvadan iki saat sonra aksam yemegi yiyor yogurt ve ne varsa yemek ondan birer kase . 17,30 benim mesai bitiyor içeri geçiyorum benimle oynuyor ben yemek hazırlıyorum mutfakta o yanımda falan 6 da ibo geliyor yemek yiyoruz 7 gibi isimiz bitmis oluyor gunun dizisini izlemeye koyuluyoruz .) 8 den sonra tabi ve ece uyanıs saatine gore 9-10 arası aksam uyuyor sonrasında berke de 10 da uyuyor ve en azından 22,30 dan sonra biz basbasa kalıp rahatca ayaklarımızı uzatıp tv izleyebiliyoruz vsv s.

haftasonu programımız bambaska hafata içine gore
geneled ctsi kahvaltı sornası dr kontrolu berkenin disci vs gibi seyler olabiliyor oralara çıkıyoruz ece nin uyku saatine gore tum randevuları ayarlayıp uykusu gelmeden çıkıyoruz yolda uyuyor gideceğimiz mesafeye gore yolda uykuyu geçiriyor varınca birimiz arabada onla kalıyoruz birimiz berkenin ne isi varsa onla oraya gidiyoruz obur kisi arabada bekliyor vs. kimseyle bir gorusmemiz bulusmamız yoksa avm lere gidiyoruz malum kıs ayında.

bu aralar gizem ve nazanla sıkca bulusmaya karar verdik ilk bulusmayı bizim evde yaptık bizim gun sonrası aksam. biz zaten ikisinin esleri ile ayrı ayrı tanısmıstık uç aile olarak bir araya gelmeye karar verdik çocuklar çok guzel oynadı uç kiz zaten yaslarıda aynı malum bizde rahatca oturup sohbet edip cay içebiliyoruz. ikinci bulusmayı bu cumartesi nazanlarda yapacagız en azınadn soguk kıs gunlerinde bu sekilde oyun grubu olusturmus olacagız.

offf adamı parcalamadınmı yahuuu hos adamında sucu ne avm de normal yuruyor diyorsun insan bir an ofkelenir tabi yinede disi kirildi diyorsun of yaa allahtan sut disleri yenileri gelecek. çok geçmis olsun benim en buyuk korkum bu sekil avm lerde markette vs birilerinin carpması

ben artik bu jinekolojik muayenelere alistim..otamatik olarak her sene yaptiriyorum ben bu testi..doktorum kendi yapiyor randevuyu zaten..ve korkulacak hicbir durumda yok..ben ce geciktirmeden herkesin yaptirmasi lazim..

aynen benim içinde rutin bir hal aldı hiç ut anma sıkılma yasamadan yatıveriyorum çatala hersey yapılıyor kalkıyorum artık alıstım iki dogum bilimum ameliyatlardan sonra

selamm.. geçmişi okudum ama yazacak dermanım yok keyfim yok.. ben bu ay regl olmadım endişeliyim.. akşama serdar test getircek çıkıp alamıyorumda ilkeyle hava soğuk .. napcam bilmiyorum..

eda kaşınıyosun sen bence :) geçen ayda böyle bi tehliken vardı değil mi? içini rahatlatacak sonucu alırsın inşallah :)

Ayşinnnnnnnnn dehşetle okuyup yaşıyorum böyle kalbim güm güm atıyo şu cocuk düşme yazılarını. hasta oldum şimdiden. 3-4 ay önce de burnunu parçaladı benimki hala izi duruyor belki kırılmıştaolabilir demişti doktor. ama röntgen çektirmedik kırıksa bile yapacak bişey yokmuş çünkü. Allah korusun beterinden yavrularımızı

eda bencede kasınıyorsun niye bizlerin boyle heyecanları olmuyor çunku saglam saglam onlemler alıyoruz :)
sen bir bakıma istiorsun galiba yanlısmı anlıyorum ??

arkadaşlar çocuklarla 1 gününüz nasıl geçiyor... yeme içme anlamında değilde... neler yapıyorsunuz ne oyunlar oynuyorsunuz gününüzü nasıl geçiriyorsunuz....

Benim kuzu sabah 8gibi uyaniyor altini ustunu degistir derken kahvaltisini hazirliyoruz.bu arada bana hemen oyuncaklarini getiriyor onlarla oynayarak kahvaltisini nasil hazirladigimi bilmiyorum:)
Kahvalti yaparkende sarkilar oyunlar sonrasinda bana kahvalti hazirliyoruz masayi kurmaya yardim etmeye bayiliyor ben kahvaltimi yaparken Duruda biraz tv izliyor (her zaman degil)hem de mamasini iciyor.
Eger oglen yemegi yoksa yemek yapip saklambac falan oynuyoruz ben yemegi yaparken o da mutfak cekmecelerini veya tencereleri karistiriyor..sonra 12.30 gibi yemek yiyoruz 13.20 de uyuyor yani ben uyutuyorum sonra 2yada3saat sonra uyaninca biraz cilvelesiyoruz alt ust muhabbetinden sonra meyvasini yiyiyor..sonra aksam yemegi pisiriyorum ve sonrasinda puzzle yapiyoruz evcilik oynuyoruz cay saati gibi bana cocuk dergileri okutup degisik efektlerde okuyunca hosuna gidiyor
Aksam yemegini 18.30 gibi yediriyorum daha sonra en buyuk aşkıi babasi geliyor ona saldiriyor oyna benimle die
Bize aksam yemegini zor yediriyor sonrada bizim yedikilerimizden yemek istiyor bazen arada oynuyor gidiyor geliyor yanimiza agzina yemek aliyor falan filan derken 22.00 de uyutuyoruz

Ne yogun bir tempo bu boyle okuyunca yoruldum yaffff :))

Bu arada oyunlar degisiyor ama genelde herseyi saklamayi ve ozellikle saklanip oyuncaklarindan birini bize getirip o oyuncagi konusturarak cizgi film sesiyle bulmamizi istiyor mesela bu ara bizim gardroba saklanmayi cok seviyor...

aksam aylardan sonra ilk kez sinemaya gidiyorum
ozcan deniz in ya sonra filmine.
buram buram ask filmine bir adet iki çocukl kadın ve bir adet hamile kadın olarak arkadasımla gidiyoruz ne tezat dimi: )) giden varmı aranızda begenildimi diye merak ediyorum ben ozcan deniz hastası oldugumdan dusunmeden gidioyrum :)

Kesinlikle ok haklisin Esracim ama genelde cogumuz bunu erteleriz tipki meme kontrolu gibi onu da ihmal etmemek lazim.onumuzdeki hafta benimde gidip smear testi yaptirmam lazim

Nurdancim coook gecmis olsun insallah atlaticaksin

......Bu arada smear testini adetin bitiminden hemen sonrami yaptirmak en dogrusiydu hatirlayamadim ben ........

sibel bizimde iki günümüz var zaten sizin gibi beraber geçirilen malesef Alp uyanık olduğu sürelerde onun peşinde olunuyor ev itinayla yerle bir ediliyor. o uyuyunca dil dışarda yetiştiği kadar toplanıyor. eğer ikinci uykusuna yatarsa yemek hazırlanabiliyor. akşam yemeği yiyemiyorum sürekli elimden tutup çekiştiriyor. alp çok bağlı bana evde olduğum sürelerde asla yanımdan ayrılmıyor ve sürekli oyun istiyor.başka şeylerle uğraşmama tahammülü yok. ama bir kaç kişi gelirse eve arada nefes almama izin veriyor. misafiri cok seviyor. oyuncaklarına 5 dakikadan fazla zaman ayırmıyor. oyunlar da saklambaç, çekmece karıştırmaca, tencere tava çıkarıp onlarla oynama, arada reklamlarda oturup atıştırmayı da cok seviyor. malatya pazarı kuru meyveler çıkarmış minik minik parçalar halinde. bayılarak yiyiyor. tavsiye ederim. akşam en geç 22,00 de uyuyor günde 2-3 saatlik iki uyku uyuyor genelde tek olduğu da oluyor. bu aralar uyumamak için direniyor direndikçe daha da hareketleniyor. düşün yatağa geçiyoruz yatakta ayağa kalkıp zıplıyor yatak başını tutup sallıyor. cok zor sakinleştirirliyor.

Gulizcm alp nasil oldu bu arada?Duru da misafiri cok seviyor ama dedigin gibi o kadar duskun ki hele bu aralar nefes alidirmiyor gercekten bana..dun babasi raporluydu evdeysi anneannesile dedesi geldiler onlara bile gitmek istemedi ki cok sever onlari babasini evde gorunce hep onunlaydi adamcagiz evde dinlenirim dedi ama maalesef poposu yer gormedi

ESRAKO
ya sonra ya gitmedim ama gidenlerin yorumları iyi sanırım
bu arada gizmo ve nazanla buluşup hem cocukların hem sizin birşeyler yapması harika bence

bu arada yarın aşk tesadüfleri sever e gitmek istiyorum giden var mı

biz Ece yle genellikle kağıt kalemle oynuyoruz ya da evin içinde kovalamaca tarzı şeyler oynuyoruz

İzninle Ayşin, facebooku olmayan arkadaşlar için yayınlamak istedim burda da. öyle güzel yazmışsın ki bütün arkadaşlarım görsün istedim. umarım kusura bakmazsın...

En zor şey...

Bir keresinde, çocuğum olmadığı için anlayamayacağımı söylemişlerdi..

İş yerindeki bir arkadaşım, bir gün daha izin almıştı, çünkü çocuğu hastaydı ve ben bunun adil olmadığını düşünmüştüm. Söylediği şeye alınmış ve o zaman ait olmadığım, hatta ait de olmak istediğim bir gruptan dışlanmış olduğum için gücenmiştim..

Geçen gece, kızımı kaybetme düşüncesiyle gözlerimden akan yaşlarımı saklamaya çalışıp, kızımı uyutmak için sallarken, bunu düşündüm.

Şimdi anlıyorum ki arkadaşım beni yargılamak için söylememişti..
Sadece gerçeği söylüyordu. Çocuğu olmayan insanların, anne babaların hissettiklerini anlamaları mümkün değil. Ben şimdi anlıyorum..

Bir insanı bu kadar sevmek çok korkutucu..

Aynı şekilde, bu benim daha önce hiç gerçek anlamda yapmadığım bir şey..

Her zaman nasıl bir şey olacağını -saf, koşulsuz, sonsuz- düşünmedim değil, yaşamımda her zaman sevgi vardı. Ancak gerçekler böyle değil. İlişkiler her zaman yürümüyor ve yeterli zaman ve yeterli hayal kırıklığından sonra, belki de farkında olmadan kendinizi tamamen vermek yerine bir parçanızı vermek gerektiğini öğreniyorsunuz..

Sonra bu küçük insanı yaratıyor ve dünyaya getiriyorsunuz. Belki sadece ilk birkaç gün biraz mesafe koyabiliyorsunuz. Ne de olsa daha yeni tanışıyorsunuz. Ama yavaş yavaş, kalbinizden var olduğunu unuttuğunuz parçaları vermeye başlıyorsunuz, ta ki bir gün ona bir şey olursa yaşayamayacağınızı fark edinceye kadar.

Ve anlıyorsunuz..

Bu sadece onu kaybetme korkusu da değil.. Gözlerinizin önünde değiştiğini izlemek,hızla büyümesinin zamanı yavaşlatmayacağını anlamak..

Daha dün çekilen resimlerin sizi ağlatabileceğini ve özlem duyacağınızı bilmek..

Minik uyku tulumunun, onun yaşamının en şiirsel dönemini temsil ettiğini ve bir daha asla o günlere dönemeyeceğinizi bilmek..

Bu, ateşi olduğu için, nerede hata yaptığınızı merak ederek, gecenin bir yarısında doktoru aramaktır..

Ne zaman hapşırsa,karnı ağrısa ve ağladığında sebebi bilmediğinizde, suçluluk hissetmektir..

Onu uykusuz gecelerde sıkıca tutmak, sarılmaktır, çünkü bu bazen tek yapabildiğiniz şeydir..

Beşiğinde nefes alıp almadığından emin olmak için her beş dakikada bir kalkıp kontrol etmektir..

Bedeli ne olursa olsun onu korumak ve bunun hiçbir zaman yeterli olmayacağını bilmektir..

Çok kısa zaman içinde, kapıdan çıkıp gideceğini ve sizin, onu yaşamın zalimliklerinden, kendinizi bile koruyamadığınız acılarından ve hüzünlerinden korumak için orada olamayacağınızı bilmektir..

Her surat asışını, her iç çekişini, yüzünün önünde parmaklarınıza nasıl hayranlıkla baktığını,size bakıp gülümsediğinde yüzündeki ifadeyi ve uyumak için omzunuza kıvrılışını ezberlemeye çalışmaktır..

Yaşamınızda ilk defa kendinizi önemsemediğinizi,onun sağlığından ve mutluluğundan daha önemli hiçbir şey olmadığını bilmektir..

Bu, onun yaşamını ve mutluluğunu garanti edebilecek olsanız, onu bir daha hiç görmemek ve tutmamak uğruna, kendi yaşamınızı verebileceğinizi bilmektir..

Nihayet, gerçek sevginin anlamını bilmek ve sizden alınacağından korkmaktır..

Bir çok kere kendi çocuğuma sahip olmanın, yapabileceğim en zor şey olduğunu söylemiştim. Şimdi yanıldığımı anlıyorum.

EN ZOR ŞEY ONU SEVMEK..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…