arkadaslar nurdan ın basına gelen bu vaka sonucu smear testinin ne kadar onemli oldugunu birkez daha anlamıs bulunmaktayım sizlerinde dikkatini cekmek isterim. her yıl mutlaka yapılmalı . geçen gun tv de izledim 35 yas ustu her yil ondan once 5 yılda bir gibi bir yorum duydum ancak ben her yil yinede yaptırıyorum sizlerde imkanınız varsa ihmal etmeyin.
aman canim olsan o kadar artik..aksama kadarbayiyor beni..birde su siralar cok erken uyaniyor..en azindan aksamlari kendime zaman ayirabiliyorum..7 demi uyuyor
Maşallah maşallah maşallah
canim saat 6 da kalkiyoruz..
yaklasik 7.30 a kadar abisiyle oynuyorlar..sonra ben abisini okula götürüyorum..geldigimde kahvalti ediyoruz ve saat 11-12 ye kadar oynuyoruz..yani ben oyuncaklariyla oynamaktan bahsediyorum ama o daha cok dolaplari dökmeyi ve tencere ve kepcelerle oynamayi tercih ediyor..kicinin sigdigi yere kadar..sonra ögle uykusu 1 saat en fazla..ardindan ögle yemegi..
sonrada disari cikariyorum abisi gelene kadar..yoksa durmuyor cok huysuzluk yapiyor..ve aksam 7 de uyuyor..
canim hayat 1 yasina kadar bize geceleri hic sorun yasatmadi allahima sükürler olsun..ama bu azilar felan derken yaklasik 6 ay cok zorladi bizi..sonra yanimda uyutmaya basladim..bilerek yaptim bunuda..cünkü geceleri hic uyumuyordu..ama simdi yanina yatiyoruz ve yakalasik yarim saatte uyuyor..gece arasira uyaniyor ama yanina yatinca tekrar uyuyor..oglumda 2,5 yasina kadar benimle uyudu ve sonra yatagina yatti bunaldi aramizda..azicik akillansinlar hayatida seneye kisa abisinin yanina yatiracagim..sabahlari 6 da uyaniyor ama..belki sizinkiler sizi gün boyu görmedikleri icin özlüyor ve uyumak istemiyor olabilirler..birde evde fazla insan oluncada daha gec uyuyor hayat..sağol canım teşekkür ederim cevap yazdığın için...
selininde pek oyuncaklarla işi yok daha çok çekmece dolap karıştırmayı yaramazlık yapmayı seviyor:)) abisi olması çok büyük şans beraber güzel vakit geçirirler... özgül şakamı yapıyorsun maşallah 7 de uyuyor demek çok şanslısın yada bu işin bi sırrı falan varmı nasıl bu kadar erken uyuyor bir daha sabahmı kalkıyor peki.... selin bizim 12 den aşağı uyumuyor çok zorluyor beni sabahta 6 da kalkıyor hatta bu sabah 4 de uyandı aldık yanımıza 1 saat uyumadı tepikledi durdu beni geldi öptü uyanalım oyun oynayalım istior yere inmek karışmak istiyor biz uyuyor gibi yapınca 1 saat sonunda pes etti 1 saat uyuduktan sonra 6 da uyandık yine maa aile:)))
canim hayat 1 yasina kadar bize geceleri hic sorun yasatmadi allahima sükürler olsun..ama bu azilar felan derken yaklasik 6 ay cok zorladi bizi..sonra yanimda uyutmaya basladim..bilerek yaptim bunuda..cünkü geceleri hic uyumuyordu..ama simdi yanina yatiyoruz ve yakalasik yarim saatte uyuyor..gece arasira uyaniyor ama yanina yatinca tekrar uyuyor..oglumda 2,5 yasina kadar benimle uyudu ve sonra yatagina yatti bunaldi aramizda..azicik akillansinlar hayatida seneye kisa abisinin yanina yatiracagim..sabahlari 6 da uyaniyor ama..belki sizinkiler sizi gün boyu görmedikleri icin özlüyor ve uyumak istemiyor olabilirler..birde evde fazla insan oluncada daha gec uyuyor hayat..
arkadaslar nurdan ın basına gelen bu vaka sonucu smear testinin ne kadar onemli oldugunu birkez daha anlamıs bulunmaktayım sizlerinde dikkatini cekmek isterim. her yıl mutlaka yapılmalı . geçen gun tv de izledim 35 yas ustu her yil ondan once 5 yılda bir gibi bir yorum duydum ancak ben her yil yinede yaptırıyorum sizlerde imkanınız varsa ihmal etmeyin.
Güliz çok çok geçmiş olsun, hepsi üst üste gelmiş, kıyamam ben kuzuya..
Deva'da 1,5 ay kadar önce alışveriş merkezinde düştü ve dudağı patladı, ön dişi de kırıldı. Öldüm bittim ağzındaki kanları görünce
Saniyelik bir olaydı, önümde duruyordu Deva, birden arkasını döndü bir adım attı, hızla gelen bir adamla çarpıştı ve öyle fena düştü ki, dengesini sağlayamadı. Anlık bişeydi ama malesef çok yandı kuzumun.
Dudağından kan akmaya başlayınca napacağımı şaşırdım. Bir taraftan Devaya bakıyorum bir taraftan önüne bakmadan giden adamı paralıyorum falan. Çok fenaydı..
Ben tabi apar topar hastaneye götürmeye kalkıştım ama annem gerek yok diyince kaldım. Dudağı kapandı bir kaç günde ama dişinin ucu kırık kaldı..
Diyeceğim o ki, bebeler artık öyle bir dönemdeler ki, saniyede bu tür olaylar yaşanabiliyor. yani ne kadar dikkat edersek edelim kaşla göz arasında olan oluyor..
Çok geçmiş olsun tekrar, Allah saklasın hepsini..
Hayatta su siralar cok hircin..gecen ben de az cok anlatmistim abisinin sacini cekiyor istedigi olmayinca sinirlenip kendinede vuruyor bazen..ama bu gecici bir sürec..oglumda da böyle bir dönem gecirmistik..benim tavsiyem oyun gruplarina gitmeleri..orada yasitlariyla nasil diyalog kurmalari gerektigini ve nasil oynamalari gerektigini ögreniyorlar..bu hircinliklarida azaliyor...zihinsel gelisimleri acisindan da cok faydali..
Ben genelde pazar harici hiç tam gün geçiremiyorum kızımla.
Hafta içi sabah çok erken kalkıyoruz, 7 ye doğru. Yatakta bir süre cilveleşiyoruz, şekerleme yapıyoruz, kalkıp devam sütümüzü içiyoruz. Sonra alt üst değişimi falan. Hemen peşinden balkona çıkıp dışardaki kuşları besliyoruz.
Ekmek ıslatıyorum, bulgur hazırlıyorum. Deva bayılıyor kuşları beslemeye. Yaklaşık 20 dakikamız falan balkonda geçiyor bu şekilde.
Sonra içeri giriyoruz, biraz oynuyoruz, ki sabah oyunu enerjimiz tavan yapmış olduğu için genelde top oluyor. Top oynadıktan sonra, saat 9 gibi evden çıkıyorum ben.
Akşam da 7-7 buçuk civarında evde oluyorum.
Eve girer girmez üstüme atlıyor ve bana yapışıyor. Genelde akşam aktivitelerimiz,
-parmak boyası ile boya yapmak ve özellikle annenin ve annanenin ellerini ve yüzlerini boyamak.
-top oynamak
-kutu kutu pense, yağ satarım bal satarım oynamaya çalışmak :)
-saklambaç oynamak
-banyo yapmak
ve genelde 10-10.30 civarında uyuyor Deva.O uyuyunca zaten gün bitmiş oluyor :)
sağol canım teşekkür ederim cevap yazdığın için...
selininde pek oyuncaklarla işi yok daha çok çekmece dolap karıştırmayı yaramazlık yapmayı seviyor:)) abisi olması çok büyük şans beraber güzel vakit geçirirler... özgül şakamı yapıyorsun maşallah 7 de uyuyor demek çok şanslısın yada bu işin bi sırrı falan varmı nasıl bu kadar erken uyuyor bir daha sabahmı kalkıyor peki.... selin bizim 12 den aşağı uyumuyor çok zorluyor beni sabahta 6 da kalkıyor hatta bu sabah 4 de uyandı aldık yanımıza 1 saat uyumadı tepikledi durdu beni geldi öptü uyanalım oyun oynayalım istior yere inmek karışmak istiyor biz uyuyor gibi yapınca 1 saat sonunda pes etti 1 saat uyuduktan sonra 6 da uyandık yine maa aile:)))
AYŞİN maşallah DEVAyla ne güzel oynuyorsunuz...cevabın için teşekkür ederim. malesef çalışınca hafta içi çok fazla vakit geçiremiyoruz....
HIRÇIN MİNİK DÖTT:)) haşin olacak desene severkende döver gibi seviyor:))ah gülizim çok iyi olur gönder bi yaz gelsin çocuklar her açıdan rahatlayacaklar.. torunlar evlatdan daha çok sevilirmiş ne derler evlat cevizmiş torun ceviz içi en kısmetlsi yani:))
arkadaşlar çocuklarla 1 gününüz nasıl geçiyor... yeme içme anlamında değilde... neler yapıyorsunuz ne oyunlar oynuyorsunuz gününüzü nasıl geçiriyorsunuz....
Güliz çok çok geçmiş olsun, hepsi üst üste gelmiş, kıyamam ben kuzuya..
Deva'da deler ki, saniyede bu tür olaylar yaşanabiliyor. yani ne kadar dikkat edersek edelim kaşla göz arasında olan oluyor..
Çok geçmiş olsun tekrar, Allah saklasın hepsini..
ben artik bu jinekolojik muayenelere alistim..otamatik olarak her sene yaptiriyorum ben bu testi..doktorum kendi yapiyor randevuyu zaten..ve korkulacak hicbir durumda yok..ben ce geciktirmeden herkesin yaptirmasi lazim..
arkadaşlar çocuklarla 1 gününüz nasıl geçiyor... yeme içme anlamında değilde... neler yapıyorsunuz ne oyunlar oynuyorsunuz gününüzü nasıl geçiriyorsunuz....
Kesinlikle ok haklisin Esracim ama genelde cogumuz bunu erteleriz tipki meme kontrolu gibi onu da ihmal etmemek lazim.onumuzdeki hafta benimde gidip smear testi yaptirmam lazimarkadaslar nurdan ın basına gelen bu vaka sonucu smear testinin ne kadar onemli oldugunu birkez daha anlamıs bulunmaktayım sizlerinde dikkatini cekmek isterim. her yıl mutlaka yapılmalı . geçen gun tv de izledim 35 yas ustu her yil ondan once 5 yılda bir gibi bir yorum duydum ancak ben her yil yinede yaptırıyorum sizlerde imkanınız varsa ihmal etmeyin.
Nurdancim coook gecmis olsun insallah atlaticaksinSağolun canlarım geçmiş olsun dilekleriniz için.. Biyopsi rahim ağzı, serviks kanseri şüphesiyle alındı ama şuanda kanser evresi değil kanser öncesi evre büyük ihtimal, geç teşhiş olsa kansere kadar giderdi.normal-CIN1-CIN2-CIN3-KANSER şeklinde gidiyor sıralama, benimki CIN2 ya da CIN 3 olabilirmiş o yuzden ameliyat edip rahim agzını alıcak bir kısmını. Ama yinede kesin sonuç biyopsi sonucu sonrası anlaşılıcak. Atlatıcam inşallah..
Gülizim çok geçmiş olsun Alpellaya...
Gulizcm alp nasil oldu bu arada?Duru da misafiri cok seviyor ama dedigin gibi o kadar duskun ki hele bu aralar nefes alidirmiyor gercekten bana..dun babasi raporluydu evdeysi anneannesile dedesi geldiler onlara bile gitmek istemedi ki cok sever onlari babasini evde gorunce hep onunlaydi adamcagiz evde dinlenirim dedi ama maalesef poposu yer gormedisibel bizimde iki günümüz var zaten sizin gibi beraber geçirilen malesefAlp uyanık olduğu sürelerde onun peşinde olunuyor ev itinayla yerle bir ediliyor. o uyuyunca dil dışarda yetiştiği kadar toplanıyor. eğer ikinci uykusuna yatarsa yemek hazırlanabiliyor. akşam yemeği yiyemiyorum sürekli elimden tutup çekiştiriyor. alp çok bağlı bana evde olduğum sürelerde asla yanımdan ayrılmıyor ve sürekli oyun istiyor.başka şeylerle uğraşmama tahammülü yok. ama bir kaç kişi gelirse eve arada nefes almama izin veriyor. misafiri cok seviyor. oyuncaklarına 5 dakikadan fazla zaman ayırmıyor. oyunlar da saklambaç, çekmece karıştırmaca, tencere tava çıkarıp onlarla oynama, arada reklamlarda oturup atıştırmayı da cok seviyor. malatya pazarı kuru meyveler çıkarmış minik minik parçalar halinde. bayılarak yiyiyor. tavsiye ederim. akşam en geç 22,00 de uyuyor günde 2-3 saatlik iki uyku uyuyor genelde tek olduğu da oluyor. bu aralar uyumamak için direniyor direndikçe daha da hareketleniyor. düşün yatağa geçiyoruz yatakta ayağa kalkıp zıplıyor yatak başını tutup sallıyor. cok zor sakinleştirirliyor.