2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Sağolun canlarım geçmiş olsun dilekleriniz için.. Biyopsi rahim ağzı, serviks kanseri şüphesiyle alındı ama şuanda kanser evresi değil kanser öncesi evre büyük ihtimal, geç teşhiş olsa kansere kadar giderdi.normal-CIN1-CIN2-CIN3-KANSER şeklinde gidiyor sıralama, benimki CIN2 ya da CIN 3 olabilirmiş o yuzden ameliyat edip rahim agzını alıcak bir kısmını. Ama yinede kesin sonuç biyopsi sonucu sonrası anlaşılıcak. Atlatıcam inşallah..

Gülizim çok geçmiş olsun Alpellaya...

BİZ YİNE HASTAYIZ..:KK43:(
hem yusuf hem ablamız bu kış hep hasta geçti..
ikisininde boğazları kızarmış ve burunlar mümklendi öksürükte tam gaz malesef..gece bi birinin ateşi çıktı bir birisinin inanamıyorum ya...nedir bu ..yusfum sabah kadar öksürdü..ve dün akşam kadar pekmez tereyağı ..ıhalmur ayva elma suyu prospan şurub propolmar hepsinide kulanıyoruz ama cık olmuyor..deli olucam.TEK HATAM ÇOCUĞU HİÇ DIŞARI ÇIKARTMIYORUM..:KK43:( bence bundan diyorum..
canım geçmiş olsun ya.. bi kurtulamadınız gitti..

fişi çöpten bulup iade ettik alışveriş çeki verdiler.uninin 3lüsü kalmamış alamadık.tekli aldık pahalıya mal oldu ama olsun.köpürüyordu resmen iyiki söyledin.çok sağol

çok geçmiş olsun

havalar ısınsa da hasta olmasanız artık.

:))) demek çok kıyafetin var kıyamam.benim de öyle.ama hepsi 38 beden:KK43: anlıyorum seni üsülme

Arkadaşlar gününüz harika geçmiş belli.orada olmayı çoook isterdim.ece'nin hareketleri çok hoşuma gidiyor.hepsi ayrı ayrı çok tatlılar.neva orada olsa ne yapardı bilemiyorum.yeni ortamlarda çok sessiz olabiliyor.yaşıtı kimse de yok.çok şanslısınız
ni demek...

selam kizlar...

Oncelikle mavisim cok ozur dilerim, gune gelemedim apar topar bruksele gittim persembe aksami kosturmacada arayamadim bi turlu; dun aksam dondum..

Nerden baslasam anlatmaya bilemiyorum ama moralim cok kotu..daha once konustugumuzda saglik problemleriyle ugrasiyorum demistim sizlere..bir ay once kadin dogum druna gitmistim burda enfeksiyon nedeniyle smear de aldirmistim beni aramisti sonuc supheli diye tedavi sonrasi bi daha alalim demisti iki hafta once bir daha almisti; o sonuclar da supheli cikmisti ve biyopsi alicaz demisti rahim agzindan.. o sira teonun hastaligi falan bir de korktum ama bruksele gidince tibet beni ordaki druma goturdu zorla iyikide goturdu... hikayeyi anlattim adam hemen biyopsi alalim dedi, smeri de tekrarladi ve biyopsi yaparken ozel bir boyama yapiliyor orda sorunlu bolgeyi gordu rahim agzinda prekanseroz bir doku var ve alinmasi gerekiyormus, biyopsi sonucunu bekliycez kesin evreleme icin:KK43:( cuma gunu o sokla ve moral bozukluguyla da arayamadim sizi birde biyopsi sontrasi baya kanam oldu..
kafam allak bullak; boslukta gibiyim:KK43:((
nurdancım yaa, ne desem bilemedim... bugün aramak istedim seni,uygun olduğun bi saati denkeleyemezsem diye çekindim, bi de sürekli aynı şeyleri açıklamaktan bunalmışsındır muhtemelen diye düşündüm..
tatlım, diliyorum olabilecek en en en iyi sonuç çıksın, ve ennn kısa zamanda bir daha açılmamak üzere kurtul bu meseleden... öpüyorum kocaman...

güliz çok üzüldüm be kuzuya... geçmiş olsun.. amma travma yaşamış çocuk hem sabah hem akşam.. nazar deymiş kuzuma..

sibelcim size de çok geçmiş olsun.. selin de bir türlü kurtulamadı.. tez zamanda geçsin gitsin...

Sağolun canlarım geçmiş olsun dilekleriniz için.. Biyopsi rahim ağzı, serviks kanseri şüphesiyle alındı ama şuanda kanser evresi değil kanser öncesi evre büyük ihtimal, geç teşhiş olsa kansere kadar giderdi.normal-CIN1-CIN2-CIN3-KANSER şeklinde gidiyor sıralama, benimki CIN2 ya da CIN 3 olabilirmiş o yuzden ameliyat edip rahim agzını alıcak bir kısmını. Ama yinede kesin sonuç biyopsi sonucu sonrası anlaşılıcak. Atlatıcam inşallah..

Gülizim çok geçmiş olsun Alpellaya...

inşallah bundan sonra senden güzel haberler duyacağız hep
bu arada nasıl birşeyler olduğunu hissettin
Allah korusun herkesi tabii ama bilinçli olmakta fayda var

Nurdan bizi habersiz bırakma, aklımdasın dualarımız da seninle. ne yapılması gerekiyosa yap bitsin gitsin canım.

pervin'le kızlar ne zaman buluşacaktı?

slm geçmişe bakamadım son sayfadan okuduğum kadarıyle gülizm ve nurdancım geçmiş olsun

arkadaslar nurdan ın basına gelen bu vaka sonucu smear testinin ne kadar onemli oldugunu birkez daha anlamıs bulunmaktayım sizlerinde dikkatini cekmek isterim. her yıl mutlaka yapılmalı . geçen gun tv de izledim 35 yas ustu her yil ondan once 5 yılda bir gibi bir yorum duydum ancak ben her yil yinede yaptırıyorum sizlerde imkanınız varsa ihmal etmeyin.

akşama misafirim var ben burda pinekliorum yemek yapmam lazımmmmmmmmm ama yapasım yokkkkkkkkkkkkk

NURDANIM erken teşhiş ve tedavi çok önemli sende ilerlemeden daha başındayken anlaşıldı o yüzden biran önce tedavini olacaksın ufak bi operasyonla kurtulacaksn bu sorundan dualarımız seninle güzel haberlerini vereceksin burdan.... rabbim yar ve yardımcın olsun

ESRAKO çok haklısın bende aylardır erteliyordum rahimdeki yaram donduktan sonra simir yaptırmam lazımdı bugün dr. uma randevu aldım hoş anca 5 hafta sonraya randevu bulabildim ama yaptıracağım bende...

NURR boşver canım sende ya seninde hiç misafirlerin bitmiyor sen 2 çocuklu kadınsın niye herkes sana geliyor sanırım yemeğe gelecekler seni çağırsalar o vesileyle görüşseniz olmazmı.... biz bile tek çocukla bi iş yapamıyoruz allah sana güç gayret kuvvet versin...

ELİFFF rüyamda seni ve GÜLİZİ gördüm detayını hatırlamıyorum... iyisin dimi..

SELİN artık ali kıran baş kesen oldu kızlar hak edemiyorum.. dün akşam üst komşumuzun oğlu geldi selinden 3 ay büyük çocuğu kırdı geçirdi.. normalde güzel oynuyorlar ama çocuk dediğni yapmayınca saçını çekti, yüzünü yoldu, çocuk yerde oturuyordu çocuğun sırtına bindi ata biner gibi dehh diyor çocuğun üstünde zıpladı daha neler neler... yakasından tutuyor çocuğun sanki dövecek... çocuğa elini uzatıyor selin çocuk elini vermiyor onu bir yere götürecek aklınca sonra kızdı selin niye onun dediğini yapmıyor diye çocuğu salon kapısının oraya sıkıştırdı üstüne yürüyor..... birden noldu bu çocuğa bilmiyorum bi teyzemizin torunu dövdü böyle saldırgan dövüşen oldu aklınca onlar beni dövmeden ben onları döveyim diye savunmaya geçiyor napıyor.....

az öncede evi aradım mutfakta ki sandalyeyi dolabın oraya çekmiş çıkmış tepesine en üstteki çekmecede olan bütün kaşık çatalları saçmış ortalığa...

KONUŞMA BİRDEN OLABİLİYORMUŞ.... dün akşam komşunun oğlu dedim ya selinden 3 ay büyük diye 1 ay önce falan görmüştüm tek tük cümle söylüyordu daha tam cümle kurmuyordu bu 1 ayda resmen dili çözülmüş çok rahat konuşuyor cümle kuruyor demek ki konuşma birden olabiliyor....

arkadaşlar çocuklarla 1 gününüz nasıl geçiyor... yeme içme anlamında değilde... neler yapıyorsunuz ne oyunlar oynuyorsunuz gününüzü nasıl geçiriyorsunuz....

Nurdancım çok çok geçmiş olsun, inşallah en kısa zamanda çok iyi haberler alırız senden.. Dualarım seninle.

Güliz çok çok geçmiş olsun, hepsi üst üste gelmiş, kıyamam ben kuzuya..
Deva'da 1,5 ay kadar önce alışveriş merkezinde düştü ve dudağı patladı, ön dişi de kırıldı. Öldüm bittim ağzındaki kanları görünce :KK43:
Saniyelik bir olaydı, önümde duruyordu Deva, birden arkasını döndü bir adım attı, hızla gelen bir adamla çarpıştı ve öyle fena düştü ki, dengesini sağlayamadı. Anlık bişeydi ama malesef çok yandı kuzumun.
Dudağından kan akmaya başlayınca napacağımı şaşırdım. Bir taraftan Devaya bakıyorum bir taraftan önüne bakmadan giden adamı paralıyorum falan. Çok fenaydı..
Ben tabi apar topar hastaneye götürmeye kalkıştım ama annem gerek yok diyince kaldım. Dudağı kapandı bir kaç günde ama dişinin ucu kırık kaldı..
Diyeceğim o ki, bebeler artık öyle bir dönemdeler ki, saniyede bu tür olaylar yaşanabiliyor. yani ne kadar dikkat edersek edelim kaşla göz arasında olan oluyor..
Çok geçmiş olsun tekrar, Allah saklasın hepsini..

cok gecmis olsun canim...dün söylemeyi unutmusum..her cocuk bu yaslarda inan bir kaza geciriyor..allahim beterinden saklasin..

Çok haklısın aslında Esra.
Ama kadın doğum muayeneleri benim için işkence gibi, nefret ediyorum kadın doğum doktoruna gitmekten. Öyle geriliyorum, kendimi o kadar kötü hissediyorum ki nedense..
Bu yüzden hayatım boyunca tek bir defa smear testi yaptırdım, o da doğum sonrası kontrol için gittiğimde doktorun zoruyla..

Hayatta su siralar cok hircin..gecen ben de az cok anlatmistim abisinin sacini cekiyor istedigi olmayinca sinirlenip kendinede vuruyor bazen..ama bu gecici bir sürec..oglumda da böyle bir dönem gecirmistik..benim tavsiyem oyun gruplarina gitmeleri..orada yasitlariyla nasil diyalog kurmalari gerektigini ve nasil oynamalari gerektigini ögreniyorlar..bu hircinliklarida azaliyor...zihinsel gelisimleri acisindan da cok faydali..

Hayatta su siralar cok hircin..gecen ben de az cok anlatmistim abisinin sacini cekiyor istedigi olmayinca sinirlenip kendinede vuruyor bazen..ama bu gecici bir sürec..oglumda da böyle bir dönem gecirmistik..benim tavsiyem oyun gruplarina gitmeleri..orada yasitlariyla nasil diyalog kurmalari gerektigini ve nasil oynamalari gerektigini ögreniyorlar..bu hircinliklarida azaliyor...zihinsel gelisimleri acisindan da cok faydali..

evet canım geçici bi dönemdir mutlaka ama geçene kadar napıcaz bilemiyorum... çok büyük kanayan yarama parmağını bastın yok ki canım burda oyun grubu falan olsa hiç düşünmeden göndereceğim çok bunalıyor evde hem sosyallaşır enerjisini atar falan ama yok :KK43:((kreşe bile 3 yaşından önce almıyorlar burada:KK43:((

arkadaşlar çocuklarla 1 gününüz nasıl geçiyor... yeme içme anlamında değilde... neler yapıyorsunuz ne oyunlar oynuyorsunuz gününüzü nasıl geçiriyorsunuz....
canim saat 6 da kalkiyoruz..

yaklasik 7.30 a kadar abisiyle oynuyorlar..sonra ben abisini okula götürüyorum..geldigimde kahvalti ediyoruz ve saat 11-12 ye kadar oynuyoruz..yani ben oyuncaklariyla oynamaktan bahsediyorum ama o daha cok dolaplari dökmeyi ve tencere ve kepcelerle oynamayi tercih ediyor..:KK9:kicinin sigdigi yere kadar..sonra ögle uykusu 1 saat en fazla..ardindan ögle yemegi..

sonrada disari cikariyorum abisi gelene kadar..yoksa durmuyor cok huysuzluk yapiyor..ve aksam 7 de uyuyor..

Ben genelde pazar harici hiç tam gün geçiremiyorum kızımla.
Hafta içi sabah çok erken kalkıyoruz, 7 ye doğru. Yatakta bir süre cilveleşiyoruz, şekerleme yapıyoruz, kalkıp devam sütümüzü içiyoruz. Sonra alt üst değişimi falan. Hemen peşinden balkona çıkıp dışardaki kuşları besliyoruz.
Ekmek ıslatıyorum, bulgur hazırlıyorum. Deva bayılıyor kuşları beslemeye. Yaklaşık 20 dakikamız falan balkonda geçiyor bu şekilde.
Sonra içeri giriyoruz, biraz oynuyoruz, ki sabah oyunu enerjimiz tavan yapmış olduğu için genelde top oluyor. Top oynadıktan sonra, saat 9 gibi evden çıkıyorum ben.
Akşam da 7-7 buçuk civarında evde oluyorum.
Eve girer girmez üstüme atlıyor ve bana yapışıyor. Genelde akşam aktivitelerimiz,
-parmak boyası ile boya yapmak ve özellikle annenin ve annanenin ellerini ve yüzlerini boyamak.
-top oynamak
-kutu kutu pense, yağ satarım bal satarım oynamaya çalışmak :)
-saklambaç oynamak
-banyo yapmak
ve genelde 10-10.30 civarında uyuyor Deva.O uyuyunca zaten gün bitmiş oluyor :)

canim saat 6 da kalkiyoruz..

yaklasik 7.30 a kadar abisiyle oynuyorlar..sonra ben abisini okula götürüyorum..geldigimde kahvalti ediyoruz ve saat 11-12 ye kadar oynuyoruz..yani ben oyuncaklariyla oynamaktan bahsediyorum ama o daha cok dolaplari dökmeyi ve tencere ve kepcelerle oynamayi tercih ediyor..:KK9:kicinin sigdigi yere kadar..sonra ögle uykusu 1 saat en fazla..ardindan ögle yemegi..

sonrada disari cikariyorum abisi gelene kadar..yoksa durmuyor cok huysuzluk yapiyor..ve aksam 7 de uyuyor..

7 demi uyuyor :KK53:
Maşallah maşallah maşallah :nazar:

X