2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

sağol ebrucum ama zaten çıkarsalar bile hamile olduğum için değil başka bir
sebep bulurlar bence.2004 ün kasım ayında girdim işe sigortam 20 şubatta
yatmaya başladı.ama bu adamların gözü açık genelde bi çok şirket bunu yapar
bilirsin her sene ihaleye giriyorlar ve bir sene başka bir isimle diğer senede
başka bir isimle giriyorlar.yani örneğin bu sene "A" şirketi oluyor seneye "b"
ondan sonraki sene tekrar "a" şirketi adı altında işleri yürütüyorlar ama
nedense bizim patronlar hiç değişmiyor böylece tazminat hakkımız yok yıllık
iznimizi istediğimiz gibi kullanamıyoruz senede 1 hafta anca.yaklaşık 1,5 seneyi
geçmiştir maaşımızda zam da yok.
canım kusura bakma başını ağrıttım galiba ama çok dertliyim bu konuda
piyango sana vurdu uzun zamandır kimseyle böyle konuşamıyordum tekrardan
kusura bakma

Sorun değil canım..Şirketlerin böyle çalışması genelde bizim hukuk sistemindeki boşluklardan kaynaklanıyor aslında biri gidip şikayet etse ve belgeleriyle ispatlasa bir daha bunu yapamazlar çünkü iş hukukunda işçiyle ilgili cezalar çok ağır ve her işçi için firma ayrı para cezası ödemek zorunda..Senide başka bir nedenle çıkarsalar bile bunu ispat etmek zorundalar bu nedenle hakkında yapılacak işlemlerle ilgili tutanak tutulduğunda hiçbir tutanağın altını imzalama sakın..Yada gözünü korkutmaya çalışıp ibraname imzalatmak isterlerse kabul etme.Sizi bakanlığa şikayet ederim de..Çünkü işçiler genelde bunlar yüzünden haklarını kaybediyorlar..Ama bir dava açıp şirketin hilesini ispat edersen alamadığın yıllık izinleri fazla çalışmalarını bile alırsın..Neyse şimdilik sorun yok gibi görünüyor sanırım..İnşallah çıkarmazlar sende sıkıntı çekmezsin..

çok sağol teşekkür ederim bu analık sigortası pirimini bütün şirketler yatırmak zorunda
değilmi ebru yoksa isteğemi bağlı

ya, benim de bir sorum olacak sana. hazır avukatı bulmuşken:) ama bilgin var mı bu konuda bilemiyorum. yardımcı olabilirsen sevinirim. haziran ayında işten ayrıldım ben. sigorta 6 ay daha bakıyor bildiğim kadarıyla. ben de şu an hastanede sigortalı gibi muamele görüyorum zaten. fakat sanırım aralıkta bitecek. acaba aralıkta kontrolüme gittiğimde sigortam geçmeyecek mi?

eşimin şirketinde sigortamı başlatacağız. merak ettiğim, acaba geç mi kaldık? hani şu kendisine 120 gün doldurma zorunluluğu var ya, sanırım.. eğer öyleyse ben 2008 marta kadar sigortadan faydalanamayacak mıyım? ama bazı muh. arkadaşlarıma sordum, gebelerde öyle gün doldurma zorunluluğu falan yok, direk gidiyorsun muayeneni olabiliyorsun diyorlar. yada, eşim kendini bağkurdan çıkarıp, sigortaya geçmek istiyor, onun üzerinden faydalanırsam bu gün doldurma zorunluluğu yok mu? yoksa her halükarda kendim için de yok mu? bu konuda bir bilgin varsa, yazarsan sevinirim. fazla soru sordum dimi? :)
sevgiler.... :uhm:

slm arkadaşlar!!
ya, şu iki gündür sol kasık tarafımın biraz üzerinde özellikle yürürken falan bi kasılma, ağrı oluyor. yatarken de bacaklarımı düz uzattığımda o gerilmeyi hissediyorum. bide gazım var. netten araştırdım, bağırsakta gaz, kabızlık ve ufaklığın artık iyiden iyiye gelişmesiyle uterusta böyle gerilmeler ağrılara yol açabiliyormuş. aranızda böyle bir problem yaşayan var mı?
bir de bende kabızlık var:) su içiyorum, kuru erik yiyorum eh işte biraz bişeyler oluyo:) dün gece çoraplarımı pijamama sokup belimi falan polara sarıp yattık. iyi geldi gibi. şimdi az ağrım var, üşütme de olabilir.
ama insan yine de endişeleniyor.. bi aksilik, (Allah korusun!) gelsin istemiyor başına.. Allah hepimize yardımcı olsun arkadaşlar, rahat geçsin doğumlarımızda inşallah! ben geçen mayıs bi düşük olayı yaşadığım için yüreğim ağzımda bişey olunca arkadaşlar.. çok acı birşey kimsenin başına vermesin. tek avuntumuz 6 haftalıktı ve hiçbirşeyini zaten hissetmedim, anlamadım.. ama acısı çok derin tabi..... şimdi çok şükür minnoşumuz 4 aylık!! hayırlısıyla sağ salim, sağlıklı veletlerimize kavuşuruz dilerim hepimiz! sevgileeeerrrr......

Happy spk'cım,

İşten ayrıldıktan sonra 6 ay daha sigortan geçiyor ama o süre içinde yeniden işe girersen karnen işlem görmeye devam ediyor diye biliyorum..Çünkü sitemden hiç çıkmadığından sistemde görünmeye devam ediyorsun..Sadece işyerin değişiyor..Ancak bu uygulamayı tam olarakta bilemiyorum seni yanıltmıyayım..O 120 günlük süre işyeri değişikliklerinden ziyade ilk defa işe girenlerde sağlık karnesi çıkartılması için gereken süre olarak hatırlıyorum ben..SSK'nın sayfasına da baktım ama bu konu hakkında bilgi yok..Eşinin Bağ-Kur'dan çıkıp SSK'ya geçmesi halinde uygulama biraz daha karışık olacak.Eşinin yatırdığı prim günlerine falan bakacaklar..Birde yeni sosyal güvenlik yasası yürürlüğe girdiğinde tüm kurumlar tek çatı altında toplanacak..Sen eşini beklemeden hemen sigortanı yaptır ve primlerin ödenmeye başlansın..Senin için biraz araştırmada yaptım ama konu çok karışık forumlarda falan kimse sağlıklı cevap verememiş..Kaldı ki SSK bile bazen kendi uygulamalarında yanlış yönlendirebiliyor (başıma geldiği için biliyorum)en sağlıklı bilgiyi yine kurumun bilgi edinme sayfasına detaylı olarak sorarsan alabilirsin..

çok sağol teşekkür ederim bu analık sigortası pirimini bütün şirketler yatırmak zorunda
değilmi ebru yoksa isteğemi bağlı

Tülay'cım kanunda her prim ayrı isim altında adlandırılmış (hastalık, analık,emeklilik gibi)..Ve tüm primler için ayrı şartlar getirilmiş..Sizin şirket biraz hilekar gibi gözüküyor sen muhasebecinize hissettirmeden bir sor..Normalde yatırmaları gerekiyor..

Canım geçmiş olsun..kabızlığa en iyi çare sabahları kalkar kalkmaz büyük bir bardak ılık suyun içine bal karıştırıp içmek..yerimseniben Bende işe yaradı..Gün içinde de sularını ılık ve sık içmeye çalış..Birde yürüyüş yapmak gerekiyor..Bedenin hareketsiz kalması da kabızlık yapabiliyor..Benimde çok fazla gaz problemim oluyor ama ben çorap giymekten nefret ediyorum..O yüzden üşüyorum..Muhtemelen gaz sancısı çekmişsindir..Sağ tarafında olsa apandisit için bir muayene ol derdim..Hava değişimleri olduğu için daha dikkatli olmak gerek..Bebişinde büyüdükçe varlığını hissettirmeye çalışıyordur annesi arada olacak o kadar..Ama bu tarz ağrıların artarsa doktoruna danışarak ilaçta alabilirsin..

a.s.EBRU SAĞOL BAŞINI AĞRITTIM BİRAZ.BENİMDE GAZ SIKINTILARIM VAR
AMA SÜREKLİ DEĞİL ALLAHTAN

happy sağ tarafta kasık ağrısı bende de oluyordu geceleri ayaklarımı uzattığımda bazen gece dönerken bu normalmiş dr sormuştum rahim genişlerken sağ kasıkta bulunan bir bağ dokusunun (adını unuttum)gerilmesinden kaynaklanıyormuş.kabızlık bende de var kullandığımız demir ilaçlarıda buna sebep olabiliyor bol su iç ve meyver yersen bu sorununda kurtulursun inşallah

yasemin canm tahlilerinin normal çıkması na sevindim ,tabi cnm insan çok rahatlıyo test sonuçlarını alınca çok şükür,,,yaaaaa kızlar bu hafta benimde çok olmasada arada kasık ağrım oluyo sonra geçiyo,,,,,,,buaradda ben hamilelikşten önce sürekli baüırsak problemi çekerdim ,ama şuanda demir ilacı kullanmama rağmen (kabızlık yapar)hiç bi sorunum yok ,,demekki insan sağlıklı düzenli beslense vucudud da düzenli oluyoooo,,,,,,happy cim ben sabah kahvaltılık gevrekler var tam tahıllı ben nesfiti kulllanıyom o bu soruna iyi,bide booooool su boool meyvee ye düzenli beslen bak kalmayacak sorununa.s.

murgizcim sana çok teşekkür ederim bir sen fark ettin test sonucumu açıkladığımı diğerleri göremedi Çok üzgünüm çoook ilgine teşekkür ederim canım.:1hug:

Yasemincim gözün aydın canım..:1hug: Biliyorsun ben yaptırmadım ikili test..3'lüsünü ve hatta 4'lüsünü bile yaptırmayı düşünmüyorum yerimseniben Çünkü seninde söylediğin gibi güvenilir bişey değil..Biliyormusun bazen gözlerimi kapatıyorum, oğluşumun doğduğunu ve onunla oynadığımı düşünüyorum inanılmaz iyi geliyor bana :dance: Birde merak ediyorum acaba kime benzeyecek..Gözleri ne renk olacak..Benim eşim gittikçe daha çok benziyor babasına acaba oğluşumda babasına mı benzeyecek diye.. Süt kardeşim bana oğlu doğduğunda 40 gün cennet gibi koktuğunu söylemişti.. O kokuyu merak ediyorum en çok .. Bebek kokusunu ..

teşekkürler ebru testleri yaptırmamak tabiki senin fikrin saygı duyarım ALLAH ın izniyle hepimizin sağlıklı yavruları olur.senin ilk olduğu için tabi daha heycanlısın karnın büyüdükçe bu özlemlerin iyice artacak birde endişeler doğum endişesi ve bebeğin sağlık endişesi zor bir durum ama bebeğini kucağına aldığında herşeyi ama herşeyi unutuyorsun

murgizcim sana çok teşekkür ederim bir sen fark ettin test sonucumu açıkladığımı diğerleri göremedi Çok üzgünüm çoook ilgine teşekkür ederim canım.:1hug:

ah aha kıyamam ben sana alıngan hamişim benimm..:teselli:
kusura bakma inanki görmemişim ..
insan sonuçları iyi çıknca çok seviniyo inanki...:dance::dance:
şimdi sıra 3lü testlerimizde hayırlısıyla onlarıda iyi alırız yasemincim ..
sen ne zaman gideceksin ben 16. haftanın içinde gidicem

kardelencim evet yaa hamilelikte insan duygusal oluyo benneyaptımki evet canım ben 16.hafta içinde gidicem 3lü test için sen gataya yakınmı oturuyorsun ben o taraflara yakın oturuyorumdayerimseniben

QUOTE=yaseemin;1516940]murgizcim sana çok teşekkür ederim bir sen fark ettin test sonucumu açıkladığımı diğerleri göremedi Çok üzgünüm çoook ilgine teşekkür ederim canım.:1hug:[/QUOTE]

rica ederim canım ya:asigim:,yasemin ilmiyom acaba dr bana üçlü test yapmayı önerecekmi,önerirse mutlaka yaptıracam de o testin sonucunu beklemek varya bilrsin nasıl bişiysüprizzzzzallah bebelerimizi sağ sağlim kucağımıza almayı nasip etsin canım,allah kimseya sağlıksaız bir yavru vermesin,

yasemincim ben gatya yakın oturmuyorum malesef..
hatta ankaraya bile yarım saat uzaklıktayım..
lojmanda oturuyoruz biz..
gataya bağlı olduğumuz için oraya gidiyorum....

evet murgiz beklemesi zor birde sonucu dr açıklıcağı zaman kalp atışlarım kulaklarımda yankılanıyordu :) senin 16. haftan nerdeyse gelmiş murgizcim hayırlısı bakalım fazla heycanda iyi değil bizlere :))

kardelencim ben etlikte oturuyorumda ondan sormuştum canım gerçi bende evime uzak özel polikliniğe gidiyorum tandoğanda hem hastane sırası beklemiyorum ssk karşılıyo sadece çok az kan tahlillerine ücret ödüyorum oda özel dr vericen muayene ücreti yanında devede kulak kalır :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…