sağol ebrucum ama zaten çıkarsalar bile hamile olduğum için değil başka bir
sebep bulurlar bence.2004 ün kasım ayında girdim işe sigortam 20 şubatta
yatmaya başladı.ama bu adamların gözü açık genelde bi çok şirket bunu yapar
bilirsin her sene ihaleye giriyorlar ve bir sene başka bir isimle diğer senede
başka bir isimle giriyorlar.yani örneğin bu sene "A" şirketi oluyor seneye "b"
ondan sonraki sene tekrar "a" şirketi adı altında işleri yürütüyorlar ama
nedense bizim patronlar hiç değişmiyor böylece tazminat hakkımız yok yıllık
iznimizi istediğimiz gibi kullanamıyoruz senede 1 hafta anca.yaklaşık 1,5 seneyi
geçmiştir maaşımızda zam da yok.
canım kusura bakma başını ağrıttım galiba ama çok dertliyim bu konuda
piyango sana vurdu uzun zamandır kimseyle böyle konuşamıyordum tekrardan
kusura bakma
çok sağol teşekkür ederim bu analık sigortası pirimini bütün şirketler yatırmak zorundaSorun değil canım..Şirketlerin böyle çalışması genelde bizim hukuk sistemindeki boşluklardan kaynaklanıyor aslında biri gidip şikayet etse ve belgeleriyle ispatlasa bir daha bunu yapamazlar çünkü iş hukukunda işçiyle ilgili cezalar çok ağır ve her işçi için firma ayrı para cezası ödemek zorunda..Senide başka bir nedenle çıkarsalar bile bunu ispat etmek zorundalar bu nedenle hakkında yapılacak işlemlerle ilgili tutanak tutulduğunda hiçbir tutanağın altını imzalama sakın..Yada gözünü korkutmaya çalışıp ibraname imzalatmak isterlerse kabul etme.Sizi bakanlığa şikayet ederim de..Çünkü işçiler genelde bunlar yüzünden haklarını kaybediyorlar..Ama bir dava açıp şirketin hilesini ispat edersen alamadığın yıllık izinleri fazla çalışmalarını bile alırsın..Neyse şimdilik sorun yok gibi görünüyor sanırım..İnşallah çıkarmazlar sende sıkıntı çekmezsin..
çok sağol teşekkür ederim bu analık sigortası pirimini bütün şirketler yatırmak zorunda
değilmi ebru yoksa isteğemi bağlı
slm arkadaşlar!!
ya, şu iki gündür sol kasık tarafımın biraz üzerinde özellikle yürürken falan bi kasılma, ağrı oluyor. yatarken de bacaklarımı düz uzattığımda o gerilmeyi hissediyorum. bide gazım var. netten araştırdım, bağırsakta gaz, kabızlık ve ufaklığın artık iyiden iyiye gelişmesiyle uterusta böyle gerilmeler ağrılara yol açabiliyormuş. aranızda böyle bir problem yaşayan var mı?
bir de bende kabızlık var:) su içiyorum, kuru erik yiyorum eh işte biraz bişeyler oluyo:) dün gece çoraplarımı pijamama sokup belimi falan polara sarıp yattık. iyi geldi gibi. şimdi az ağrım var, üşütme de olabilir.
ama insan yine de endişeleniyor.. bi aksilik, (Allah korusun!) gelsin istemiyor başına.. Allah hepimize yardımcı olsun arkadaşlar, rahat geçsin doğumlarımızda inşallah! ben geçen mayıs bi düşük olayı yaşadığım için yüreğim ağzımda bişey olunca arkadaşlar.. çok acı birşey kimsenin başına vermesin. tek avuntumuz 6 haftalıktı ve hiçbirşeyini zaten hissetmedim, anlamadım.. ama acısı çok derin tabi..... şimdi çok şükür minnoşumuz 4 aylık!! hayırlısıyla sağ salim, sağlıklı veletlerimize kavuşuruz dilerim hepimiz! sevgileeeerrrr......
a.s.EBRU SAĞOL BAŞINI AĞRITTIM BİRAZ.BENİMDE GAZ SIKINTILARIM VAR
AMA SÜREKLİ DEĞİL ALLAHTAN
happy sağ tarafta kasık ağrısı bende de oluyordu geceleri ayaklarımı uzattığımda bazen gece dönerken bu normalmiş dr sormuştum rahim genişlerken sağ kasıkta bulunan bir bağ dokusunun (adını unuttum)gerilmesinden kaynaklanıyormuş.kabızlık bende de var kullandığımız demir ilaçlarıda buna sebep olabiliyor bol su iç ve meyver yersen bu sorununda kurtulursun inşallah
yasemin canm tahlilerinin normal çıkması na sevindim ,tabi cnm insan çok rahatlıyo test sonuçlarını alınca çok şükür,,,yaaaaa kızlar bu hafta benimde çok olmasada arada kasık ağrım oluyo sonra geçiyo,,,,,,,buaradda ben hamilelikşten önce sürekli baüırsak problemi çekerdim ,ama şuanda demir ilacı kullanmama rağmen (kabızlık yapar)hiç bi sorunum yok ,,demekki insan sağlıklı düzenli beslense vucudud da düzenli oluyoooo,,,,,,happy cim ben sabah kahvaltılık gevrekler var tam tahıllı ben nesfiti kulllanıyom o bu soruna iyi,bide booooool su boool meyvee ye düzenli beslen bak kalmayacak sorununa.s.
günaydın kızlar dünki testimizin sonucu gayet iyi dedi dr ama biliyorsun bu testlerin %100 güvenirliliği yok dedi bende bildiğimi söyledim ama içim rahatladı dedim :) yinede tedirgin olunuyor test sonucu açıklanıcağı zaman.hepinize teşekkürler arkadaşlar.16.hafta gibi de 3 lü taramaya gidicem ALLAH ın izniyle
murgizcim sana çok teşekkür ederim bir sen fark ettin test sonucumu açıkladığımı diğerleri göremedi Çok üzgünüm çoook ilgine teşekkür ederim canım.:1hug: