2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

selam arkadaslar bende kısmetse 19 mayısta bebişimi kucagıma alıcam...yeni gördüm siteyi üye oldum:)

ben şu ana kadar pek sıkıntı yaşamadım şükür,midem falan hiç bulanmadı üstüne 9 kilo verdim :) nasıl oldu hiç anlamadım 8 aralık ta DR a gidicem inş o zaman cinsiyetini öğrenıcem mercimeğimin :)allah hepimizi bi sancıda kurtarsın ...

mrb mügecim hoşgeldin aramıza ,hayırlı olsun müge amin canım inş hep berebaer sağ sağlim bebeği kucağına alırız Şenizmüge ya çok kilo vermişsin bi druna sorsaydın 9 klio az değil ya:bbo:

Bebebecim,

Valla tuza biraz sigara gözüyle bakıp çok yersem bebişimde bende zarar görürüz diye düşünmek lazım sanırım..Valla ben rejim yaparken "tuzlu yersem vücudum su tutar o zaman hiç kilo veremem azaltmalıyım" diye kendimi şartlandırmıştım..Herşeyin fazlası zarar ne yazık ki :KK43:( Birde eğer çok tuzlu yiyorsan mutlaka yakınlarında bir yerde tansiyonunu sık sık ölçtür.. Biliyorsun hamilelikte tansiyonda çok büyük problem oluyor ve yüksek tansiyonda bebişin annenin sağlığı nedeniyle erken alınması durumları olabiliyor..

Kızlar bugün Kanal 1 de bir beslenme uzmanı yine hamilelikte beslenme ile ilgili açıklama yaptı ideali 9-12 kiloymuş ve yine protein ağırlıklı beslenin dedi..Bu arada emziren anneler içinde "asla çok yemeyin" dedi çünkü anne sütünün %98'i su geri kalanı proteinmiş..Yani bol sütünüz olsun istiyorsanız bol sıvı gıdalar almanız gerekiyormuş..Böylece hem hamilelikte aldığınız fazlalıkları veriyorsunuz hemde bebişinizi rahat rahat emzirebiliyorsunuz..Aşırı yemek ve aşırı kilo alma durumu halinde anne karnındaki bebeğinde sağlığı bozulabiliyormuş..haşlanmış beyaz et (hem sağlıklı hem protein deposu) (kırmızı et sağlığa biraz zararlı ama onda da protein var ) yumurta ( haftada en az 2-3 defa bir tane) ,süt (hergün en az 1 bardak) , yoğurt (hergün mutlaka 1-2 kaşık daha fazlada olabilir) ve peynir (her sabah mutlaka bir kibrit kutusu kadar :)) ..Hergün biraz kuruyemiş, bol yeşillikli salata (yeşil sebzelerde folik asit var) ve kurubaklagillerden haftada 2-3 defa..Bebeği besleyenler bunlar..Doktorunuzun verdiği vitaminleri ve demir haplarını da ihmal etmeden tabi :))

Bakalım gebeliğimizin sonlarına doğru kaç kilo olcas :))

valla sizi bilmem ama ben kesin çok kilo alıcam...
aslında çok kilo alıp vermiş bi insan değilidir
yıllardan beridir hep aynıyım..
ama şimdiye kadar 3 kilo aldım..:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
inşallah doğumdan sonra verebilirim kiloyu(tabi vermek zorundayım)
az kilo alan arkadaşlar günlük nasıl besleniyorsunuz...
önceden de bahsettiğim gibi benim sorunum az yemek yani öğün azlığı...
hala kendimi eskisi gbi zannediyorum..
bide yemek konusunda hiç üşenmemem
dün oturdum elde açma börek yaptım kocişe
ve aileden gelen bi hamur işi düşkünlüğümüz var..şakkıdı
bide bulantılarımın olduğu zamanlarda çok çekti kocişim...:asigim::asigim:
süt içemiyorum hala ama peyniri ve ayranı çok tüketiyorum...
inşallah fazla kilo almam eşim dalga geçiyo bazen sırnaşık şey:roflol:
çocuk 2.5 kilo doğacak diye...kafamçokkarıştısırnaşık şey

günaydın kızlar dünki testimizin sonucu gayet iyi dedi dr ama biliyorsun bu testlerin %100 güvenirliliği yok dedi bende bildiğimi söyledim ama içim rahatladı dedim :) yinede tedirgin olunuyor test sonucu açıklanıcağı zaman.hepinize teşekkürler arkadaşlar.16.hafta gibi de 3 lü taramaya gidicem ALLAH ın izniyle

günaydın kızlar...
yasemincim bende 16. haftanın içinde gidicem yani 10 aralık gibi gitmeyi düşünüyorum..
Mevlam hepimizin yardımcısı olsun..

valla sizi bilmem ama ben kesin çok kilo alıcam...
aslında çok kilo alıp vermiş bi insan değilidir
yıllardan beridir hep aynıyım..
ama şimdiye kadar 3 kilo aldım..:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
inşallah doğumdan sonra verebilirim kiloyu(tabi vermek zorundayım)
az kilo alan arkadaşlar günlük nasıl besleniyorsunuz...
önceden de bahsettiğim gibi benim sorunum az yemek yani öğün azlığı...
hala kendimi eskisi gbi zannediyorum..
bide yemek konusunda hiç üşenmemem
dün oturdum elde açma börek yaptım kocişe
ve aileden gelen bi hamur işi düşkünlüğümüz var..şakkıdı
bide bulantılarımın olduğu zamanlarda çok çekti kocişim...:asigim::asigim:
süt içemiyorum hala ama peyniri ve ayranı çok tüketiyorum...
inşallah fazla kilo almam eşim dalga geçiyo bazen sırnaşık şey:roflol:
çocuk 2.5 kilo doğacak diye...kafamçokkarıştısırnaşık şey

Kardelencim,

Hamilelikte de normalde nasıl besleniyorsan öyle besleneceksin..Yani hamileyim diye iki katı yemeyeceksin..Birde hamur işlerinde karbonhidrat olduğundan bebeğe pek faydası olmuyor canım..Kahvaltına mümkün olduğu kadar ağırlık ver, çünkü kahvaltı en önemli öğün ve seni şişmanlamaya karşı koruyacak..Öğle ve akşam yemeklerinde mutlaka yoğurt yemeye çalış..Normalde hamile bir kadının günlük 1 litre süt tüketmesi gerekirmiş ama ben sütü sevmeme rağmen bunu henüz başaramadım..Sütü de sade içemediğimden içine bal koyuyorum böylece tatlı ihtiyacımı da gideriyorum..Kullandığın bütün sebzelerin mümkün olduğu kadar doğal ve taze olmasına dikkat edeceksin..Az pişmiş etten, ton balığından uzak duracaksın..Sana tavsiyem güzel bir kahvaltıdan sonra saat 10-11 gibi iki üç tane meyve ye sonra öğle yemeğinde yanında yoğurt yada ayran olan bişey ye yine akşama doğru saat 3-4 gibi yine iki üç tane meyve ve kuruyemiş yiyebilirsin akşamda mümkün olduğu kadar hafif yemeye çalış çünkü yediklerin seni gece rahatsız edebilir kabızlık ve gaz sorunu yaşayabilirsin ve aslında insanı asıl şişmanlatan ve sağlığını bozan ağır akşam yemekleriymiş..Yemeklerini daha ziyade zeytinyağlı yapmaya gayret et..Eğer canın çok hamur işi isterse az az yaparsın 4 yufka değilde 2 yufka kullanıp küçük tepsilerde yapabilirsin..hem böylece canının istediğini yemiş olursun hemde kilo almazsın..Birde sabahları kalktığında ılık ballı süt içmeye gayret et..Bu vücudunu toksinlerden arındırıp bağırsaklarını çalıştırıyor ve bağışıklık sistemini güçlendirip seni hastalıklardan koruyor..Yarım saat sonrada kahvaltı yapıyorsun..Mümkün olduğu kadar su içmeye çalış..Bu günlük 3 litreyi bulabilir. Su içtiğinde zaten çok fazlada acıktığını hissetmiyorsun..Doktorumun bana dediğine göre idrarın rengi açık sarı olacak şekilde su ihtiyacı karşılanmalıymış..Birde eğer imkanın varsa yürüyüş yap günde yarım saat..Ama kendini zorlamadan..Bende mide bulantılarımın olduğu dönemde yemek konusunda çok sıkıntı çektim şimdi yukarıda anlattığım gibi besleniyorum..Tatlı türü çok çok az yiyorum, ekmeği mümkün olduğu kadar az tüketiyorum..yerimseniben

ayperin hadi dört gözle bekliyoruz bekliyoruz haberlerini. valla çok sabırlısın ben olsam herhalde hergün giderdim :) allahtan bizimkisi hemen gösterdi kendini.

yıldız duman canım hayırlı sağlık bir evlat olur inşallah allah kucağına alayı nasip etsin:) eee isim düşündüüzmü? bide bişey daha sorcam erkek mi bekliyordunuz?
ben kız çok istedim ama erkek oldu :) çok etkilenmedim artık kızı bulana kadar devam solganıyla dolaşıyorum :))

Kardelencim,

Hamilelikte de normalde nasıl besleniyorsan öyle besleneceksin..Yani hamileyim diye iki katı yemeyeceksin..Birde hamur işlerinde karbonhidrat olduğundan bebeğe pek faydası olmuyor canım..Kahvaltına mümkün olduğu kadar ağırlık ver, çünkü kahvaltı en önemli öğün ve seni şişmanlamaya karşı koruyacak..Öğle ve akşam yemeklerinde mutlaka yoğurt yemeye çalış..Normalde hamile bir kadının günlük 1 litre süt tüketmesi gerekirmiş ama ben sütü sevmeme rağmen bunu henüz başaramadım..Sütü de sade içemediğimden içine bal koyuyorum böylece tatlı ihtiyacımı da gideriyorum..Kullandığın bütün sebzelerin mümkün olduğu kadar doğal ve taze olmasına dikkat edeceksin..Az pişmiş etten, ton balığından uzak duracaksın..Sana tavsiyem güzel bir kahvaltıdan sonra saat 10-11 gibi iki üç tane meyve ye sonra öğle yemeğinde yanında yoğurt yada ayran olan bişey ye yine akşama doğru saat 3-4 gibi yine iki üç tane meyve ve kuruyemiş yiyebilirsin akşamda mümkün olduğu kadar hafif yemeye çalış çünkü yediklerin seni gece rahatsız edebilir kabızlık ve gaz sorunu yaşayabilirsin ve aslında insanı asıl şişmanlatan ve sağlığını bozan ağır akşam yemekleriymiş..Yemeklerini daha ziyade zeytinyağlı yapmaya gayret et..Eğer canın çok hamur işi isterse az az yaparsın 4 yufka değilde 2 yufka kullanıp küçük tepsilerde yapabilirsin..hem böylece canının istediğini yemiş olursun hemde kilo almazsın..Birde sabahları kalktığında ılık ballı süt içmeye gayret et..Bu vücudunu toksinlerden arındırıp bağırsaklarını çalıştırıyor ve bağışıklık sistemini güçlendirip seni hastalıklardan koruyor..Yarım saat sonrada kahvaltı yapıyorsun..Mümkün olduğu kadar su içmeye çalış..Bu günlük 3 litreyi bulabilir. Su içtiğinde zaten çok fazlada acıktığını hissetmiyorsun..Doktorumun bana dediğine göre idrarın rengi açık sarı olacak şekilde su ihtiyacı karşılanmalıymış..Birde eğer imkanın varsa yürüyüş yap günde yarım saat..Ama kendini zorlamadan..Bende mide bulantılarımın olduğu dönemde yemek konusunda çok sıkıntı çektim şimdi yukarıda anlattığım gibi besleniyorum..Tatlı türü çok çok az yiyorum, ekmeği mümkün olduğu kadar az tüketiyorum..yerimseniben

çok teşekkürler ebrucum.....
dediklerini aynen uygulayacağım...kağıda geçiriyorum bile...
çünkü gerçekten ben bebişime kilo almak istiyorum her bilinçli anne adayı gibi...
benimde şansım tatlıyı hiç sevmemem ekmeğide fazla yemem olur biter..
her akşam yemekten sonra eşimle yürüyüşe çıkyoruz zaten..
sütle balı hiç denememiştim bide böle içmeyi deneyeyim bakalım...
zaten hamileliğin verdiği bi sıkıntı olsa gerek yağlı yemekler yiyemiyorum artık..
makarna pilav bulgur yoğurtlu meze tarzı şeyler daha çok istiyor canım...
bulgurun yararını duymuştum zaten...
yani hafif şeyler istiyo insanın canı buda başka açıdan bulantıların verdiği sebeb sanırım...
bilgilerin için tekrar teşekkürler tatlım....

tülaycım ankaralı anneler sayfasına yazdım bişiler çıkmadan bak ok canım..doktorla ilgili şeyler..

günaydın :)))a.s.
kardelencim senin kocan yine insaflıymış benimki 750 gram olur çocucuk diyor:roflol:bende senin gibi 3 öğün besleniyorum ve bu 3 öğünde ipin ucunu
kaçırıyorum çok yiyorum ama genelde protein ağırlıklı besleniyorum.sütü hiç
sevmem içemiyorum ama yoğurt ve peynir benim için bulunmaz bir nimet çok
seviyorum sıkça tüketiyorum.durum bundan ibaret bu arada çok kilo almadım
2 kilo aldım şimdiye kadar:emir_bebek:

günaydın :)))a.s.
kardelencim senin kocan yine insaflıymış benimki 750 gram olur çocucuk diyor:roflol:bende senin gibi 3 öğün besleniyorum ve bu 3 öğünde ipin ucunu
kaçırıyorum çok yiyorum ama genelde protein ağırlıklı besleniyorum.sütü hiç
sevmem içemiyorum ama yoğurt ve peynir benim için bulunmaz bir nimet çok
seviyorum sıkça tüketiyorum.durum bundan ibaret bu arada çok kilo almadım
2 kilo aldım şimdiye kadar:emir_bebek:

sorma tülaycım alacağı olsun o kocişlerin...:eek:klava::eek:klava:
benimde peynirle aram felaket derecede iyidir...
inşallah bebişlerimiz bizim yüzümüzü kara çıkarmazda şöle 3.5 kilo bebiş doğururuz...:içelim::içelim::dance::dance:

ebrucum sen ne avukatıydın canım yaaa ssk lıların doğum izninde aldıkları para
ile ilgili bilgi verebilirmisin bana.ben özel bir şirkete ait çalışıyorum şu anda ama
bizimkiler hamile olanları belirli bir süre sonra işten çıkarıyorlarmış arkadaşımdan
duydum inşallah öyle birşey yapmazlar ama diyelimki beni işten çıkarttılar o
zaman analık sigortası hakkımdan yinede yararlanabilirmiyim?ben işten çıktıktan
sonra 300 gün içinde doğum yaparsan yararlanılabiliyormuş diye birşey duydum
sence doğrumu

sorma tülaycım alacağı olsun o kocişlerin...:eek:klava::eek:klava:
benimde peynirle aram felaket derecede iyidir...
inşallah bebişlerimiz bizim yüzümüzü kara çıkarmazda şöle 3.5 kilo bebiş doğururuz...:içelim::içelim::dance::dance:
inşallah kardelen indına tombiş doğururuz hedef 4 kilo olsun ağızları açık kalsın :tomato:inşallaaaaaaaahjeyyar

çok teşekkürler ebrucum.....
dediklerini aynen uygulayacağım...kağıda geçiriyorum bile...
çünkü gerçekten ben bebişime kilo almak istiyorum her bilinçli anne adayı gibi...
benimde şansım tatlıyı hiç sevmemem ekmeğide fazla yemem olur biter..
her akşam yemekten sonra eşimle yürüyüşe çıkyoruz zaten..
sütle balı hiç denememiştim bide böle içmeyi deneyeyim bakalım...
zaten hamileliğin verdiği bi sıkıntı olsa gerek yağlı yemekler yiyemiyorum artık..
makarna pilav bulgur yoğurtlu meze tarzı şeyler daha çok istiyor canım...
bulgurun yararını duymuştum zaten...
yani hafif şeyler istiyo insanın canı buda başka açıdan bulantıların verdiği sebeb sanırım...
bilgilerin için tekrar teşekkürler tatlım....

Rica ederim canımcım yerimseniben

ebrucum sen ne avukatıydın canım yaaa ssk lıların doğum izninde aldıkları para
ile ilgili bilgi verebilirmisin bana.ben özel bir şirkete ait çalışıyorum şu anda ama
bizimkiler hamile olanları belirli bir süre sonra işten çıkarıyorlarmış arkadaşımdan
duydum inşallah öyle birşey yapmazlar ama diyelimki beni işten çıkarttılar o
zaman analık sigortası hakkımdan yinede yararlanabilirmiyim?ben işten çıktıktan
sonra 300 gün içinde doğum yaparsan yararlanılabiliyormuş diye birşey duydum
sence doğrumu

Tülaycım sana cevap verebilmem için ne kadar zamandır o şirkette çalıştığını da bilmem gerek..Normal şartlar altında seni işten hamile olduğun gerekçesi ile çıkaramazlar doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 hafta izin kullanabilirsin bu senin yasal hakkın..Eğer sözleşmen feshedilirse haksız fesih nedeniyle işe iade davası da açabilirsin..

"ANALIK SİGORTASI YARDIMLARINDAN YARARLANMA ŞARTLARI;Sigortalı kadın için, doğumdan önceki bir yıl içinde en az 90 gün Analık Sigortası primi ödenmiş olması, Sigortalı erkeğin sigortalı olmayan eşinin Analık Sigortası yardımlarından yararlanması için, sigortalı erkeğin doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün Analık Sigortası primi ödemiş olması, ayrıca sigortalı erkeğin doğum yapan kadınla doğumdan önce Medeni Kanuna göre evlenmiş bulunması gerekir."İŞTEN AYRILAN SİGORTALILARIN ANALIK SAĞLIK YARDIMLARINDAN FAYDALANMALARI Sigortalılık niteliği sona erenler; bu niteliğin sona erişinden itibaren 300 gün içinde çocukları doğarsa doğum tarihinden önceki 15 ay içinde 120 gün Analık Sigortası primi ödenmiş ise analık sağlık yardımlarından ve maktu para yardımlarından yararlanırlar.şartı var ..Yani eğer çalıştığın firma senin adına 90 gün analık sigortası primi yatırmışsa yada eşin devlet memuru ise (ki genelde devlet memurlarında kesiliyor diye biliyorum yine de eşinle bunu mutlaka konuş ve sorsun) 120 gün prim ödeme zorunluluğu var.. Hala vaktiniz var bunlar için, araştırabilirsiniz..

Eğer sana firma sorun çıkarırsa hemen çalışma bakanlığına dilekçe yaz ve dava aç, olay o aşamaya gelirse ben sana elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım..

çıkaranlar nasıl çıkarıyor ben daha karar veremdim kardelen belki sezeryan olurum çok korkuyorum yaaaa

Valla normal doğum yapacak anneye Allah yardım ediyor arkadaşlar..Ben buna inanıyorum çünkü ben ters gelen bebeğini bile normal doğumla dünyaya getiren anneler gördüm..Önemli olan size müdahale edecek olan doktor, hemşire ve ebelerin bu konulardaki deneyimi..Çünkü ben o doğumu izlerken farkettim ki doktor ters gelen bebeği çok seri bir şekilde ve bebeğe zarar vermeden çıkarttı ki gördüğüm en kolay doğumlardan biriydi..Herşey bir iki dakika içinde olup bitti..Zaten doğumda çok uzun süren bir süreç değildir..Sadece sancılarınız uzun sürer..Sizi korkutanda doğumdan ziyade sancılar olsa gerek..Onu da artık iğneyle falan hallediyorlarmış galiba..

X