2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Selam herkese...Hepinize tesekkue ediyorum arkadaslar.Kizlarima kavusma heyecanimi benimle paylastiginiz,mutlulguma en az benim kadar sevindiginiz icin...
Gunlerimiz oldukca yogun geciyor,bir turlu yazamdim .Simdi firsattan istifade yazmak istedim...
Zor gunler sukurler olsun geride kaldi insallah.Pazartesi gunu,havaalanina gdene kadar zaman gecmek bilmedi.Kalbim sanki gogsumd degilde girtlagimda atiyor gibiydi..Tv yi bile acmadim olumsuz bir haberle karsilasmamak icin ..veee sonu8nda beklenen an geldi...THy terminalinde ucagin indigi yazdi ve haytimin ennnnn uzun yarim saatini beklemye basladim .Ilk turk ytolcular gorundugunde ben artik gozyaslarimi tutamiyordum...Esime sarildim hickira hickira kimseyi umursamadan agladim ..Herkes bize bakmaya basldi .Kendi yolcularini bile unutmuslardi.Yanimiza gelip soran,elimi tutup destek olan...Uzaktan uzaga birbirine beni gosteren..Ama hic birsey umrumda degildiu artik uzadikca uzayan dakikalarin bitmesi icin rabbime dua ediyordum .Lutfen daha da gec cikmasinlar diyordum.....
O sirada cocuklar icin aldigimiz balonlar geldi aklima,yanimda yoktu nerde diye bakinirken bi baktik ki ucmus tavanda bizi bekliyorlar....Nasil aliriz diye bakinirken yardima guvenlikler,temizlik elemanlari ,bir suru insan dolustu herkes yardima calisiyor.Esim eline kocaman bi kepce gecirmis,Balonlari yakalmaya calisiyor.Insanlarda uzaktan gulerek bize bakiyor.Yolcusunu alip isi biten insanalar bile alandan ayrilmadan bizi izliyorlar..Bi gorseniz karnaval yeri gibiydi...Tam da o sirada kapinin acilmasiyla Kayra ile annem gorundu.Inanamadim.Bu Kayra'mi diye tereddut ettim .O kadar buyumus ki .Annem onu mis gibi giydirmis.,burdan giderken 2 tel olan saclari uzamis,toklar bile takilmis...Bebekligi gitmis,hanim hanimcik bi kiz olmus.Oturdugu yerden disariyi seyrediyor....Kapifdan cikip yolcu yakinlarinin oldugu yere gelmeden guvenlik izin vermiyor gorusmeye .Ama beni acaba hangi guc tutabilirdi 1saniye daha cocuguma sarilmadan ..Demirlerin arsaindan hemen kucagima aldim .Artik goz yasim saganak olmus...Kayra da sakin sakin yuzume bakiyor.Tanimadi ilk etapta ama ben o kokuyu icime cektikce daha da uyk bir yaygara kopariyorum ve bir yandan da kendime sasiyorum ben nasil dayanabilmisim 2,5 ay ayri kalmaya cocugumdan diyorum .
Sonra babamla mercan geldi tabi...Mercan da durgun ve saskin ...Onu da optum optum optum ,milyonlarca kez sanki...Tam bu bulusma aninda esimde uzunnn ugraslar sonunda balonlari yakalamisti...Insanlardan bi alkis koptu gormeliydiniz....Herkes sanki benim kadar sevinmisti..Insanin bu manzaraya duyarsiz kalmasi icin kalpsiz olmasi lazim ...Bazilarin gozunde 2damla yas bile vardi...Suan da bile o ani yasiyorum sanki gozelerimden inceden inceye yaslar suzuluyor..

Eve geldikten sonra.Kayra babasinin pesinde ,mercan benim pesimde..Tuvalete bile tek basima giremiyorum .Mercan artik bana ANNEM, babasina da BABAM
diyor surekli..Birakipgideriz diye korkuyor cocuk...Evin icinde bile el ele tutusuyoruz...Kayra da ablasini cok kiskaniyor..Mercan kimin kucagindaysa aglayip ,bagiriyor onu birakin beni alin diye..Neler neler ogrenmis...Muzik duydumu kivira kivira dans ediyor..1-2 adim atiyor ama o da zorda kalirsa...Evin her yerini dolasiyorlar.O kadar evi yataklarini ozlemisler ki.Annem ayakta sallamdan oldursen uyumazlar diyordu.Koyuyorum yataklarin yastiklarina sarilip uyuyorlar..

Arkadaslar Allah kimseyi sevdiklarinden ayirmasin...O kadra zor birsey ki....Sanki yuregimde kocamina agriyan bir yara olustu onlar yokken .Ne kadar opsem ,ne kadar koklasam ,ne kadar baksam doyamiyorum onlara.Hic bir is guc yapmadan onlarla olmak istiyorum .Azicik uyusalar,baslarinda bekliyorum ....Onlara bisey olmasin diye dua ediyorum .Eger bisey olursa da yasayamayacagimi biliyorum
 
canım yazdıklarını nasıl hislenerek okudum...
sen çok çektin gerçekten...bak.en sonunda kavuştun yavrularına...çoook sevindim...allah bir daha sizi ayırmasın..
hiç birimizi ayırmasın evlatlarımızdan...
allah onlara bize sağlık versin...
artık doyasıya mutlu olman hakkın...inşallah bir daha böyle üzücü şeyler yaşamazsın...Şeniza.s.
 
Canım ya çok sevindim yavrularına kavuşmana...
Sabahtan akşama kadar bile burnumda tütüyor. ınşaallah Rabbim bir daha sizleri birbirinizden ayırmasın
 
eliffff beni gene ağlattın artık ağlatma olurmu arkadaşım :)
canım allah ayırmasın bidaha bir sn bile
 
Elif çok sevindim yavrularına kavuşmana.Allah ayırmasın birdaha.Öpüyorum kuzucuklarını.
 
Herkese iyi haftalar arkadaslar....hepinize de ayrica tesekkurler..Evet kizlarima kavustum cok mutluyum ve gunler cok yogun geciyor.. O akadar cok ozlemisler ki evi ve bizi...Nasil doyacaklarini bilmiyorlar...Uyuyup uyanip bakiyorlar biz yanlarindamiyiz diye...Sanki kurulmus gibi her sabah 6 dedin mi kalkip buiizm yanimiza geliyor ikiside.Kalan uykularina yanimizda devam ediyorlar..Koynuma baslarini sokup oyle bir uyuyuslari var ki huzur icinde..
Allah baska dert vermesin diyoruz artik ama simdi ki yeni korkumuz su domuz gribi salgini...Biliyorsunuz amerikada 5 eyalette goruldu bunlardan biride newyork...Yakinimizda ki bir okulda 2 cocukta cikmis.Okulu kapattilar...Cocukla parklari bombos..Herkes korku ve panik icinde..Restouranlarda kimse yok...Bir cok okul,sinema,tiyatro gibi kalabalik ortamlar kapatildi..Fazla disariya yansiltilmiyor ama durum ciddi gorunuyor....Hastanelerde elleri dezendefte etmek icin kullanilan jeller tukenmis..Hic bir yerde bulamiyorsunuz..Allahtan Kayranin dogumund b ir suru almistim eve ama insan boyle bir korkuyla nasil yasar...Disariya ister istemez cikiliyor..O kara cok korkuyorum ki.Allahim artik daha baska sorun yasatmasin...Insallah bu slaginda daha fazla kimse olmeden ve hastalanmadan son bulur
 
amin elifcim allah korusun sizi dikkat elinden geldiğince canım çok korkutucu bir durum ben burdan korkuyorum
 
arkadaşlar herkese iyi, sağlıklı ve mutlu bir gün temenni ediyorum..elifcim kavuşma sırasında yaşadıklarını okurken çok duygulandım..Rabbim bir daha böyle acı vermesin sizlere..imtihanınızı verdiniz ve sonunda kavuştunuz birbirinize..elifcim daha da güzel şeyler yazmayı ümid ederdim ancak maalesef yazacak o kadar çok vaktim olmadığı için tüm içtenliğimle kucaklıyorum sizleri..
bu satırları yazarken ben de çok mutsuz olduğumu belirmek isterim..bu bir veda yazısı olacak maalesef..
belediyeden ayrılmak zorunda bırakıldım arkadaşlar..yeni gelen yönetim..biz istifa edelim diye benimle birlikte 30 arkadaşımı park bahçe ve temizlik hizmetleri görevine verdi..tabi ki görevi kabul etmedik..sendikal haklarımızı arıyoruz..insanların bu kadar insafsız olmasına anlam veremiyorum..tek suçumuz ne biliyor musunuz? önceki başkanın bizleri işe alması..
üniversite mezunu ve en az bir yabancı dil bilen bir bayanın sorumluluk taşıdığı bir birimden alınarak görev değişikliği adı altında temizlik hizmetlerine işçi olarak verilmesini kim kabul eder..bu çok onur kırıcı bir durum..üstelik iki arkadaşımdan biri 4 aylık hamile..itfaiyede 4-12 nöbetine verildi..diğerinin de 7 aylık bebeği var..
hepinizi öpüyorum zamanım olmadığı için bu kadar yazabiliyorum hepinizi öpüyorum..söylenecek çok söz var ama şimdilik susuyorum..Allaha emanet olun..
 
Merhaba arkadaşlar.

Elifcim gözün aydın canım. Çok mutlu oldum gerçekten kızlarınla kavuşmana. ınan anne olmayan birinin evladından ayrı kalmanın ne demek olduğunu anlamasına imkan yok ama anneler birbirini anlıyor işte.. Allah bundan sonra böyle ayrılıklar vermesin size.

Ridacım çok üzüldüm canım ya..Allah yardımcınız olsun arkadaşım. Malesef Türkiye'de sistem böyle işliyor. Anlattığın olay malesef bütün belediyelerde olan şeyler. Canım benim Allah bir kapıyı kapatırsa daha hayırlı başka bir kapı açar. Ama sonuna kadar mücadele et. Bizi habersiz bırakma.

Işılcım geçmiş olsun canım.

Bu arada biliyorsunuz benim oğlumunda artık dişleri çıkmaya başladı. Ama sizinkilerden farklı olarak ara ara değil nerdeyse hafta da iki dişi çıkıyor gibi bişey. (1.5 yaşına kadar tüm dişleri tamamlanacağı için daha kısa sürede çıkıyor) Ama oğlum ilk dişini çıkarırken çok zorlandı. 2 hafta yediklerinin nerdeyse yarısını çıkardı ve zayıfladı.


Ayrıca benimde başka bir sorunum var arkadaşlar. Oğluma bakısı bakıyor, nasıl baktığını pek gözlemleyemedim ama oğlum ona alıştı ve seviyor. Yaz geldiği için annem bana getir Beypazarında bakalım burada gezsin dolaşsın hava alsın diyor. Aslında göndermeyi düşünüyorum hafta sonları bende gidip biraz hava almak istiyorum orada. Ama bunu bakıcımıza nasıl söyleyeceğim hiçbir fikrim yok. Kadın gerçekten zor durumda ve çalışmaya ihtiyacı var (kocası ve oğlu çok tembel ve nadir çalışıyorlar) ama benimde ingilizce kursuna başlamam gerek ve paraya ihtiyacım var kazancımın neredeyse tamamı kadına gidiyor. (Elime kalan asgari ücretten bile az ) Birde annem bakamazsa tekrar bakıcı aramak zorunda kalmakta istemiyorum. Ne yapacağım çok kararsızım ve çok üzülüyorum. Eğer aranızda Ankara da bakıcıya ihtiyacı olan olursa referans verebilirim. (hazirandan sonra tabi) kadının işsiz kalmasını istemiyorum.
 
Son düzenleme:
rida cım çok üzüldüm...belediyeleri bende biraz biliyorum çok yakın arkadaşım çalışıyor o da böyle yönetim değiştikçe konumu değişip dururdu..ama bu kadar insafsız bir yönetimle de karşılaşmamıştı(
allah yardımcın olsun arkadaşım...
ebru cum sende inşallah bakıcını üzmeden bir yolunu yordamını bulursun bu işin...
bende sıkılmaya başladım artık burdan hep evdeyim..
3 gün tatildi güya ama eşim 2 gününü nöbette geçirdi biz evde kızımla yalnız
hepinizi öpüyorum kızlar...
 
selam kızlar bi 3 gündür giremedim siteye şöyle bi bakındım... elifçim tekrara tekrar gözün aydın canım Allah birdaha ayrılık göstermesin inşallah....inan çok duygulandım ben muharremi 1 gün annemde bırakamamıştım
 
hepinize günaydın elifcim gözün aydın kzılarına kavuşmuşsun allah birdaha ayırmasın
 

ebrucum bakıcı sorunun olmasına üzüldüm. aslında şimdilik sorun değil ama soruna doğru gidiyor.. ne kadar veriyorsunki bakıcıya.. kadından önce düşünmen gereken kendi durumun canım. söylersin biz bu ara çok sıkıştık bi müddet annem ilgilenecek oğlumla de.. daha sonra tekrar sizle çalışmak isterim de.. kırılmadın anlatmış olursun.. anlayışla karşılayacağına eminim. onad adersin bi iş bulduğunda referans olabilirm de..
ama daha sonra annen bırakırsa tekrar aynı döngü senin için zor olur. önce annenle konuş derim.. anne bakıcıya böyle böyle diyeceğim ama sen daha sonra oğluma bakmak istemezsen tekrar aynı sorunları yaşamak istemiyorum de.. anlat herşeyi. ilk önce annenle konuş sonra duruma göre bakıcıyla konuşursun canım.. tabibenim nacizane fikrim bu.

ridacım daha dün akşam aklıma geldin nerde bu kız diyordum. çok üzüldüm yaa... inşallah hayırlısıyla yeni bir iş bulursun. seni tekrardan aramızda görürürz. güzel yazılarını dört gözle bekliyorum.. yine arada net e girde bizi habersi bırakma.

bende kızımla yalnız kalmak istiyorum. aslında benimde derdim var biliyor musun.
beni depresyona sokan konulardan bir tanesi.. kızım beni sevmiyor senağlama
ciddi madana söylüyorum. herkesi benden daha çok seviyor. halasına bile benden daha fazla gitmek istiyor. oysa o da akşama kadar çalışıyor ve akşam işten geldikten sonra görüyor kızımı.. ama çok seviyor halasını, babannesini, dedesini özellikle.. babasını.. babanı seviyor musun ceren diyorum evet diye kafa salılıyor.beni seviyor musun diyorum hayır diye kafa sallıyor. ciddi manada bozuluyorum.. üzülüyorum , kırılıyorum..
çook kırgınım.. abim öğretiyor. herkes gülüyor oyun sanıyor belki ama.. ne bilim kızlar ya. üzülmeden edemiyorum.. ama yinede kızım çoook seviyorum o benim bi tanem...:asigim: keşke o da beni çok sevse annemm dese senağlamasenağlamasenağlama

merhaba canım. nbr kuzun nasıl. yürüdükçe dert oluyor artık ya
hatice ceren cik tıpış tıpış peşinden koşmak çok zor geliyor. zır düz yürürken dönüveriyor. zorlanıyorum.
bu arada kayınvalidem sürekli hatice diyor kızıma
kızyıroum içten içe.. ceren i daha çok mu yakıştırıyroum kızıma ne :jeyyar:
o hatice dedikce ceren diye sevmek geliyor içimden
ama benimde ağzımdan hacce çıkıyor çoğu zaman. hacce deyincede bakıyor kuzu delikafadulden
çocukda şaşırdı.. bende ne dicemi şaşırdım. babamız hep iki isim kullanıyor.
kayınvalidem hatice dediği için görümcemin çocuklarıda hatice diye seviyor
bende hacce diyorumalkisalkisalkis ama ceren daha çok yakışıyor işte..:dilcikar:
en başkan koyarken düşünecektin diyorsunuzzzz a.s
offf daralmışım yaaa..
 
merhaba arkadaşlar..sizi ve yavrularınızı öpüyorum geçmişi okuma fırsatım olmadı ancak deryacım, selmacım, gizemcim, ebrucum iyi niyet mesajlarınız için teşekkür ediyorum..
deryacım h.ceren yürümeye başlamış..darısı bizim başımıza diyorum..
elifcim aklıma geldikçe mutluluğunun yüzünde oluşturduğu ışıltıyı hayal edip mutlu oluyorum..sabır acı meyvesi tatlıdır derler..çok şükür o tatlı meyvelerine kavuştun..

ben de ha bu gün ha yarın derken yeni bir sürece girdim sonunda..dün işe iade edilemeyeceğimi bile bile sırf tazminat hakkım saklı kalsın diye işi kabul etmediğime dair dilekçemi dün yazı işlerine verdim..benden önce dilekçe veren arkadaşlara savunmalarını isteyen bir yazı gönderildi..bu süreç benim için de bu şekilde devam edecek..hayırlısı olsun..rızkı veren Allah'tır ve Ondan başkası mani olamaz..hayırlısı olsun bakalım yapacak pek bişey yok..şu anda Fen işleri grup amirliğinde verilen göreve gitmeyerek savunmamın istenmesi için 6 iş gününün geçmesini bekliyorum.
sizi haberdar ederim..kendinize iyi bakın..yavrularınızı benim için öpün..Allaha emanet olun..her an herşey olabilir..
 
biraz geç oldu ama miran arda'ya nice yıllar gizemcim..:)) Rabbim annesi babası ve tüm sevdikleriyle yaşayacağı hayırlı yıllar, uzun ömürler ve yaşlar nasip etsin yavruna..sağlıcakla kalın..
bugüne kadar yeni yaşına giren tüm mayıs bebişlerine hayırlı uzun ömürler diliyorum..
 
Ervus arkadaşım sen profil fotondan hani bir dizi vardı ya selena çocukların sevdiği,orada oynayan kıza çok benziyorsun.
Tüm mayıs annelerini ve bebişlerini öpüyorum.Bizim kuzunun dün ateş 39 u buldu.Gece dr a gittik.Baya kötü oldu yavrum.Onla uğraşıyorum.
Herkese iyi günler.
 
merhaba kızlar..
casser canım çok geçmiş olsun allah acil şifalar versin...
rida cım sen zaten neler yapılması gerektiğini bilirsin..inşallah hakkında hayırlısı olur...üzücü bir durum...ama sen tanıdığım kadarıyla çok güçlü bir kadınsın üstesinden geleceğine eminimm....
derya cım çok hoşsun sen onun annesisin seni sevmeyecekte napacak...sana naz yapıyor işte...seni sürekli görüp başkalrını az gördüğü için öyle davranıyordur...ela da akşamları öyle gözü babasından başkasını görmüyor...
düğün için ist. a gittiğimizde de ben hariç herkese gitmişti...bıkmış kız benden 7 gün 24 saat beraberiz kolay değil:jeyyar:
ya bizim bebişlerde yürüsün artık diymi ama...
kızımın yürüyüşünü görmek istiyorum kimbilir ne tatlı olur...
eda gökçen muson nerelerde....
 

canım arkadaşım çok sağol:1hug:
ridacım bahsettiğin adaletsizlik bütün illerde bütün belediylerde oluyor bildiğim çok büyük haksızlık işin kötüsü hakkınıda arasan bulamıyosun bu ülkde sürekli hak ihlaleri yapılıyor nasıl çözülecek bilmiyorum bu adam kayırmacılık
sen üzme kendini allah hayırlı bi kapı açsın arkadaşım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…