2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Çok teşekkür ederim cnm iyiym..Seninde çok iyi olmanı diliyorum..Bakıyorum da 37. haftana girmişsin hayırlısıyla tamamlamanı diliyorum..Hamilelik başlangıcındaki gibi lekelenme evet benzer olabilir.. Benim yaramaz kızım şimdiden bana çok sıkıntı çektirdi inşallah doğduktan sonra rahat huzurlu bir bebek olur inşallah..Şuan için halen sancılarım devam ediyor..Pazartesi günü nst ye giricem büyük ihtimal sancılarım görünecek..muhtemelen yine bana yatış verirler..hayırlısı bakalım 1 haftayı da hastenede gecirirsem ondan sonra sezeryan tarihim belli olur herhalde..Çok sabırsızım aslında hem zamanın azalmasından hemde sancılardan dolayı günler geçmek bilmiyor bana...Allah kimseye sıkıntı yaşatmasın iyi olduğum sancısız dolaştığım günler hayal gibi geliyor artık..Hayırlısıyla doğum yapsaydım da evimin içinde rahatça dolaşsaydım..çok şükür az kaldı...Cnm öpüyorum..İyi bak kendine...

Mercancım cnm büyük geçmiş olsun inşallah... Sıkıntını anlıyorum hangimiz böylesi bir durumda üzüntü duymayızki..Canım söylenecek, yapılacak çok yorum var ama bu saatten sonra bunların hiçbir önemi yok..Umarım doktorlar yanılıyorlardır ve bebeğinde hiçbir sorun yoktur ve sorunsuz bir doğum yaparsın inşallah...Ama ben kesinlikle şuna inanıyorum ki şimdiye kadar bir problem olsaydı zaten bu saate kadar çoktan ortaya çıkmış olurdu..Doğum zamanı gelmiş bir bebekte ciğer gelişiminin tamamlanmış olup olmadığı hakkında yorumlara kesinlikle kulak asma diyorum...Çünkü en son nst ölçümüne bakarak böyle bir yargıya varmaları bence çok komik öyle değil mi...Aklına kötü birşey getirme ben kesinlikle bebeğinde birşey olduğuna inanmıyorum...Dua edelim ki şuan için çektiğin sıkıntı sadece çektiğin zamanla sınırlı kalır ve unutulur...Allahtan sana yardım diliyorum ve bebeğinin sağlıklı bir şekilde kucağına alman için dua ediyorum...

canım haklısın benimkiler gerçekten çok iyi niyetli ama insanlara karışma fırsatı verince hiç karışmazlar
bak aklıma ne geldi ben yeni evliyim kayınvalidem geldi kirli çamaşır sepetimin yerini değiştirdi bende aynen aldım eski yerine koydum oda aldı tekrar değiştirdi bide anlaşamıyoz dil açısında o beni anlıyo ama ben onu anlamıyorum bende tekrar aldım eski yerine koydum ve dedimki anne ben gelip senin eşyanın yerini değiştiriyomuyum sen de karışma bunun yeri burası burda kalcak diyebenneyaptımki
bidaha da böyle bişiye girişmedi ben istemediğim yapmayacağım şeyleri direk söylüyorum mesela ararlardı gel diye derim edemiyorum yada işim var yada bir düğünemi gidilecek derim ben gelmiyorum canım eskiden böyle yapamazdım kimseye ama yapmak lazım bak hiç bi sorunda olmuyo benide çok da seviyolar
canım benimkiler mesajdan anlamazlar diye açıkça söylüyorum yani ima etsemde benimkiler büyük ihtimal imadan anlamazlar o yüzden açık söylüyorum daha iyi oluyor en azından demek istediğimi anlatıyorum
ama seninkiler imalardan mesajlardan anlayacak tipler canım anlıyolar bilerek yapıyolar tavsiyem sende onlar gibi ol canım sana yaptıklarının aynını yap onlara iyi niyettten anlamayana öyle yapcan valla
ya bide bunlar hiç heycanlanmıyolarmı ya torunları olcak diye çok ilginç tipler haa

Mercancım cnm büyük geçmiş olsun inşallah... Sıkıntını anlıyorum hangimiz böylesi bir durumda üzüntü duymayızki..Canım söylenecek, yapılacak çok yorum var ama bu saatten sonra bunların hiçbir önemi yok..Umarım doktorlar yanılıyorlardır ve bebeğinde hiçbir sorun yoktur ve sorunsuz bir doğum yaparsın inşallah...Ama ben kesinlikle şuna inanıyorum ki şimdiye kadar bir problem olsaydı zaten bu saate kadar çoktan ortaya çıkmış olurdu..Doğum zamanı gelmiş bir bebekte ciğer gelişiminin tamamlanmış olup olmadığı hakkında yorumlara kesinlikle kulak asma diyorum...Çünkü en son nst ölçümüne bakarak böyle bir yargıya varmaları bence çok komik öyle değil mi...Aklına kötü birşey getirme .Dua edelim ki şuan için çektiğin sıkıntı sadece çektiğin zamanla sınırlı kalır ve unutulur...Allahtan sana yardım diliyorum ve bebeğinin sağlıklı bir şekilde kucağına alman için dua ediyorum...

mercancığım çok geçmiş olsun. yaşadıklarına çok üzüldüm( o kötü anlar yaşandı bitti diyelim artık çok yakın zamanda kavuşucaksın küçük kuzuna üzülma artık. dualarımız seninle canın ikinizde Allah'a emanet olun.....

arkadaşlar geçen gün doğum yapan bi anne adayının bi yazısını okudum. bebeğinin gaz problemi varmış birinin tavsiyesiyle aktardan ACI ELMA YAĞI almış bebeğin topuklarına kulak pamuğuyla sürüp masaj yapıyormuş günde 2 kere ve artık mışıl mışıl uyuyor dedi. ben notumu aldım sizlerlede paylaşmak istedim. bebişlerimizde gaz problemi olursa dr verdiği ilaçların pek faydası olmadığını duydum. denemekte fayda var dimi.

Son düzenleme:
Kardelencim paylaşımın için teşekkür bende duymuştum onu artık bebeklerin problemlerinede bakmaya başladık kendimizi bıraktıkta dimi... yaklaştıkça kavuşma anlarımız

Kızlar bugünlerde bana birşeyler oldu yine duygusallaştım herşeye ağlamaya başladım doğum hikayesi okuyup okuyup ağlıyorum :a015:

mercancığım çok çok geçmiş olsun! merak ediyorduk seni, iyi olmanıza çok sevindim.. hiç üzülme hayırlısıyla kısa süre sonra bebişini alacaksın kucağına. zaten şimdi sıkı kontrol altındasındır. sen dinlenmene bak, stres yapma hiçbirşeye.. hamileliğin her evresinde risk altındayız zaten bizde bebişlerimizde, işte onları ve bizi koruyup kollayan Allahımızın takdiri herşey. bende kötü deneyimler yaşamış biri olarak bu tip kaderci yaklaşımlara inanıyorum artık. umarım herşey hepimiz için bundan sonra çok kolaylıkla ve güzelliklerle dolu olur. sevgilera.s.

elifciğim merhaba canım. çok merak ettik seni.
sana ve bebeğine çok geçmiş olsun canım. umarım bundan sonrası iyi olur.

kızlar merhaba benim kociş gelince bilg. unuttum valla bugün yine gitti iş için napalım artık inşallah pazara evde olur mercancım çok geçmiş olsun hepinizi öpüyorum...

Arkadaşlar bişey sorcam. Genel olarak 9 ayınızı değerlendirirseniz hamileliğiniz nasıl geçti ??

Açıkçası benim hiç te düşündüğüm gibi geçmedi..

1-Hamileliğimin ilk başlarında düşük tehlikesiyle karşı karşıya kaldım, o dönem eşim destek olmadı ve ilgisiz davrandı, annem bile "galiba bebeği taşıyamayacak" diye düşünmüş..Düşük korkusu yüzünden lekelenmelerim geçtiği halde yürüyüşlere çıkamadım..

2-Her ay farklı bir sorunum oldu, ilk aylar sürekli bulantılarım oluyordu ve bulantılarımın geçtiği andan itibaren çok kilo aldım..İlk hamileliğim olduğu için çok araştırdım çok şey öğrendim hepsini uygulamaya çalışırken çoğunu yüzüme gözüme bulaştırdım..

3-Aradığım doktoru bulana kadar bir sürü vakit kaybettim..

4-Benim hamileliğim zor geçerken bazı arkadaşlarımın hamilelikleri çok rahat geçti ve hala çok rahatlar ama bana nispet yapar gibi sürekli laf sokmaları beni inanılmaz sinirlendiriyor ve üzüyor...Geçenlerde biri bana "çok tembelsin, ev kuşusun, benim hamileliğim süper geçiyor, çok kilo da almadım, kayınvalidemler bana tapıyor her istediğimi yapıyorlar ama sen bu konuda şanssızsın problem sende" gibi şeyler söyledi ve inanılmaz moralim bozuldu..:çok üzgünüm:senağlama

5-Hamileliğim boyunca kendimi hep yalnız hissettim, hala da öyle hissediyorum..Eşim bebek hakkında hiç konuşmak istemedi, duygularımın hiçbirini paylaşamadım onunla, hep kendi içimde yaşadım, hatta ilk aylarda çok sorumsuzdu sanki ben hamile değilmişim gibi davranıyordu, bebekle ilgili pek çok şeyi tek başıma araştırıp aldım, eşime beğendiğim şeyleri göstermek istediğimde hep bir bahaneyle beni savuşturdu..Kayınvalideler ortadan kayboldular ve çoğu konuda çok bencilce davrandılar.. Sadece annem bana ilgi gösterdi ama o da uzakta işte..Canım annem ilk aylarda benim yerime haftaları sayıyordu..

6-Yaşadığım pek çok olaydan sonra hamile kaldığım için kendime kızdığım çok zamanlar oldu ve sanırım hala anne olmaktan,eşimin bebekle hiç ilgilenmeyeceğini bildiğimden, bebeğin tüm sorumluluğunun benim üzerime kalmasından, kimsenin bana yardım etmeyecek olmasından dolayı çok korkuyorum..Böyle düşündüğüm zamanlar hep Allah'ın yarattığı cana nankörlük ettiğimi düşünüyorum ve kendimden o zaman daha çok nefret ediyorum..Bunları sadece ben mi yaşıyorum?

7-Sanırım hamileliğimin tek iyi tarafı bu kadar sıkıntıyı çekerken aynı zamanda çalışmak zorunda olmayışımdı..

Bütün bunları düşündüğümde artık ikinci bir bebeği kesinlikle istemediğimi anladım..Şimdiden çoğu kişi ikinci bebeklerinin hayalini kuruyor ama ben yaşadığım bu kadar sıkıntıdan sonra yeniden hamile kalmak istemiyorum..Sadece Allah oğluma uzun ve sağlıklı bir ömür versin onun şansı benimkinden daha iyi olsun ve çok daha iyi insanlarla karşılaşsın istiyorum..Hayat gerçekten çok zor..

ebrucum sakın bu sözleri kafana takma laf sokanları özellikle her insanın hamileliği aynı olmaz canım ben bu aya kadar hiç problem yaşamadım son ay etkiledi beni kimse yardım etmezse etmesin bebeğin doğsun baktırır kendine merak etme sen iyi anne olucaksın aysun demişti dersin bakalım hamileliği iyi geçenlerin bebek olduktan sonra nasıl geçicek günleri yaramaz ağlayan çocuğu olucak eli ayağına karışıcak senin meleğin uslu olucak hiç belli olmaz ben azdaha gidiyodum bugün bebişimle beraber şerefsizin biri arabayı üstüme sürdü nasıl hızlı geldi anlatamam plakasını almaya fırsat bulamadım ama çoooooooooook korktum kendim için değil bebiş için yavrularımızı sağ sağlim kucaklarımıza alalımda boşver milleti ebrucumŞeniz

arkadaşlar herkese merhaba,
bugün benim için de çok duygusal bir gündü.zira kendimi mutsuz etmek ve gözyaşı dökmek için elimden geleni yaptım.sabah erkenden kalkıp beni rapor için hastaneye götürmesi için abime gittim.hani cuma gidecektik dedi geç yattığı için de uykusu vardı. bekledim kalkmadı. ben de kırıldım bir daha söylemem deyip eve geldim.eşim olsa beni hastaneye götürürdü diye ağladım..sonra annemi aradım ağladım.sen de gelme anne dedim ben başımın çaresine bakarım. onu da merakta bıraktım..üzdüm.
sonra abim beni aradı telefona bakmadım.eşimi aradım denetimde akşamdan önce gelmez dediler..yine ağladım...
kendimi çok yalnız hissettim..günlüğüme yaşadığım herşeyi aktardım.. bir kere daha ağladım..
eşim aradı.ona da ağladım. keşke yanımda olsaydın dedim.sana çok ihtiyacım var dedim. bebişimize bişey mi oldu dedi. onu da üzdüm..sonra kuzenim geldi. ona benimle hastaneye gitmesini teklif ettim. birlikte hastaneye gittik.raporumu aldım. sonra rahatladım...abimin işyerine gittim..onu ve sevdiklerimi gereksiz yere üzdüğümü farkettim.
şu günlerde galiba daha fazla ilgiye ihtiyacımız var.küçük ilgisizlikleri affetmiyoruz.ama bence sevdiklerimiz her an yanımızda..en önemlisi de canları sağ...çok şükretmemiz gereken şeyler var. Allaha binlerce şükürler olsun, sevdiklerimizi başımızdan eksik etmesin (amin)

ebrucum, gönül ister ki; Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın, ama işte bunlar da birer imtihan vesilesi..benim 24.haftaya kadar kanamam oldu.düşük tehlikesi raporu alıp evde bir hafta dinlenmenin dışında başka birşey yapamadım.
bulantılarım olmadı.
aşerme problemi yaşamadım.
eşim beni ilk kez 24.haftada gördü..10 gün kadar birlikte zaman geçirdik.o kadar ilgilendi ki benimle.gerçekten gidişiyle büyük bir hüsrana uğradığımı itiraf etmek isterim.
eşim (Allah kendisinden razı olsun) çok anlayışlı ve bana göre mükemmel bir eştir.
bebişimizin hastane ve doktor seçimlerinde kendisine danışmadan hiç bir şey yapmadım.eşim gazeteci olduğu için çevresi geniş.gittiğim her yerde insanlar bana yardımcı oldular.kendisi yanımda olmasa da, onun desteğini her zaman yanımda hissettim.
Rabbim nasip ederse, ben bir bebek daha düşünüyorum.daha doğrusu eşim çok istiyor,
birincisinde yanında olamadım ama ikinci bebişin her evresinde yanında olmak istiyorum diyor..9 aylık hamilelik sürecinde 10 günü birlikte yaşayınca hiç bir şey anlamadı onu anlıyorum ama tabiki oğlumun biraz daha büyümesini beklemek zorunda )

kızlar merhaba benim kociş gelince bilg. unuttum valla bugün yine gitti iş için napalım artık inşallah pazara evde olur mercancım çok geçmiş olsun hepinizi öpüyorum...

canım ALLAH kavuştursun..

canım yazdıklarını okuyunca kendimi kötü hissettim. nasıl olur diyor insan, böyle bir durumda insan yalnız bırakılır mı:1no2: diyorum ama şöyle bir kendime bakınca aslında pekte farklı olmadığımızı görüyorum.:çok üzgünüm:

ben yıllardır çocuk hayalleri kurardım. en son evliliğimin 20, gününde adet oldum.yani bir aylık evliyken hamile kaldım. zaten eşim de doğru düzgün evde değildi. şehir dışında çalışıyordu.

hamileliğimin başları çok iyidi. 3. ay civarı dr'un verdiği ilaçlar yaramadı ve bir hafta kadar inanılmaz kötü oldum. sonra ilaçları bıraktım ve kendime geldim. hamilelikle ilgili (fiziksel) başka da sorun yaşamadım. ama diğer taraftan oldukça yalnız bir hamişlik geçirdim.

eşimin ailesi evlenmeden önce o kadar düşkündülerki bana hayal bile edemezsin, ama düğünden sonra başka insanlar oldular. bu da gücüme gitti haliyle allahtan arkadaşlarım yalnız bırakmadılar, çok ilgilendiler benimle. Şeniz:teselli:

beni bu dönemde en çok kıran eşim oldu: 3,5-4 aylık hamileydim, mardin'de çalışıyordu hafta sonu için gelmişti. ben de özlemişimya sarıldım. beyefendi: "karnını değdirme bana kendimi tuhaf hissediyorum. içinde başka bir canlının olduğunu düşünmek itici birşey" dedi. tatlicadiarzubaşımdan kaynar sular döküldü. akşam kendine yatacak yer ara dedim ve kaldığı sürece bana dokunmasına bile izin vermedimKötü Kazen ama çok gücüme gitmişti.

ailesi başka bir alem zaten. ben ilçede çalışıyorum akşam 6 gibi geliyorum ancak ve bir gün olsun sen ne yapıyosun nasılsın aç mısın tok musun demediler. buna karşın birkaç hafta da bir hafta sonları(zaten bir hafta sonum vardı) geliyorlar, onlar oturup muhabbet ederken bende yemekle uğraşıyorum, sofra kur sofra topla. doğru düzgün yardım bile etmiyorlardı. bir iki defa uygun olmadım kabul etmedim gelmelerini daha doğrusu erteledim. eşime haber gitmiş sitem etti bana ben de açtım ağzımı yumdum gözümü.klava: ne var ne yok anlattım. "bir gün olsun beni arayıp sormuyorlar, hamilesin canın birşey istiyor mu demiyorlar.benim evime yemeğe geliyorlar sadece, yiyip içip evelerine gidiyorlar" dedim. başta kızdı ama sonra tanık olunca hak verdi.

anlıyacağı canın kaynanasının taptığı arkadaşı ya istisna ya da abartıyor ki zaten bunun önemi de yok.

hepimiz farklı kişiliklere sahip olduğumuz gibi, farklı biyolojik yapılara sahibiz. gebeliği farklı geçiriyor olmamızda normal.

ben bu dönemde neyi farkettim biliyor musun; ailenden başkası yok yanın da. bir de sizlerle tanıştım. size içimi dökmek, sizi dinlemek rahatlatıyor beni. haber alamayınca merak ediyorum. hepinizi tek tek öpüyorum kızlar. iyiki varsınız:enbuyukkk:

Ebruucm inan bunlari tek yasayan sen degilsin.Ben buraya evlilik vesilesiyle geldim .Esimin de benimde 2.evliligimizdi.Esim suan 42 yasinda bend e32 v e 3 yillik evliyiz.
Birbirimizi severek evlendik. Esim gorustugumuz donemlerde hep bir an once bi kiizmiz olsun istiyorum,ben kalabalik aileden geldigimm iicin ,kalabalik da bir ailem olsun istiyorum derdi.Buraya geldikten 1ay sonra hamile kaldim.Cok sasirmistim,kendimi hazir hissetmiyordum.Daha esimle birbirimiiz yeni taniyorduk,hic arkadasim yoktu,hic bir yeri bilmiyordum,dil sorunu yasiyordum vs......Esimden baska yardim alacagim bir allahin kulu yoktu..Bu arada kacan balik buyuk olur hesabi eski karisi da esimi surekli rahatsiz ediyor.yetmezmis gibi beni arayip."biz birimizi hala seviyoruz aramizdan cik" turunden laflar ediyordu.Kurulu bir duzen uzerine gelince ikisinin ortak arkadaslarida eve gelip gitmeye ve beni surekli ignelemeye basladilar....Kendimi ne kadar kotu hissettigimi anlatamam.
Esime hamile oldugumu soyledigim gun yuzu allak bullak oldu ve normalde belki yilda bi kere icki icen adam 1,5 sise sarabi neredeyse 10 dk icinde icti...Ben aglamya basladim ve tam 5 ay boyunca bebek ile ilgili tek kelime konusmadi.Benim ailem disinda da kimseye haber verdirmedi.Burada 5 aya kadar kurtaj yasal..Esim bunu bile teklif etti.Bende b unun cinayet oldugunu soyleyip gunlerce agladim.Bir insan nasil b u kadar degisebilir diyordum .Tabi bu kadar duygusal sorundan sonra hamileligimin ilk 5 ayi surekli kanamalarla ve sorunlu gecti.O donemde tek destekcim dostum kimdi biliyor miusunuz?EVIMIZIN KEDISI..Beni anlarmis gibi yuzume bakar ben aglayinca patisiyle yuuzme dokukunurdu.Daha sonralari esimin ilk esiyle olan olaylarini ,yasadigi buyuk soklari ogrendim ve onu anlamaya calistim....
Dogumdan sonra o kadar degisti ki ebrucum kizim ona, o da kizima tapiyor.goren herkes imreniyordu...Anlayacagin dogumdan sonra inanamaycagin degisiklikler olabilir.Ben bu mucizeyi yasamasaydim 2.bebegi olsem dusunmezdim.Simdi yine bazen duyarsizlastigi oluyor ama ben biliyorum ki benim yorgunligumu dindirmek icin gece benden cok kalkip o kontroledecek bebegi ya da ben bebekleyken mercani oyalayacagini.

Allah kadina annelik icgudusunu dogustan verirmis ama erkege babalik icgudusunu cocuk dogunca verirmis...
Belki bazi arkadaslar hamileliklerini cok sansli yasamistir ebruucm ama inan Allah insani bir taraftan mutlaka gulduyor.ben bu kadar kotu gunden sonra ,kizimdan yana guldum .O kadar rahat bir bebekti ki ,cocuk buyuttum deme diyor arkadaslar...insallah boyle gider.umarim sende oglundan yana gulersin canim......

Son düzenleme:
Kizlar hepimizde duygusallik hat safhada sanirim.Bende iyi dilek yazilarinizi okudukca hepsinde ayri ayri agladim.Tek tek isimlerinizi saymiyorum belki bir yanlislikla birinizin ismini unutur veya pas gecersem uzulurum diye cunku gecende boyle bir sey yasamistim ve ben cok uzulmustum,kasti olmadigini bilsemde tipki ridacim senin bugunku halin gibi kendimi uzmek icin bahane oldu sanirim benneyaptımki

Sizleri cok gec tanidigim icin uzgunum .Bazen insan bir omuza ,bazen bir bakisa ,bazende sadece birinin elini tutup guc almaya ihtiyac duyar,,,Mesafenin onemsizligi sizleri tanidikca bir kez daha kanitlandi .Benim icin cok buyuk bir yeriniz var.Bazen tek bir satirla ,bazende sinirlari asan iyi elektriginizle......Bunlari neden yaziyorum ....Sonuclarim geldi biraz once aradilar sonuclar iyi cikmis.yarin hast yatiyorum.Manevi destekleriniz ve dualariniz icin tesekkurler,eksik etmezseniz sevinirim...Simdiden allah razi olsun hepinizden ve hakkinizi da hellal edin.Su son haftalarda yasadiklarim biraz sanirim psikolojimi kotu etkiledi.Umarim en kisa zamanda once kiizima sonra sizlere kavusurum.....Kizlar insallah gunlerce surundurmeden yarin alirlar hala dah donmesini mi beklesek hastaneye yatirp diyor benide fitik ediyorlar..

Hepinizi tek tek opuyorum....Sabah erkenden gidecegim sanirim bu gece uyku tutmaz beni

2. bebek geliyoooooorrrrrrrrrrr :teytey:

Mercancım hayırlı doğumlar inş çabucak ayağa kalkar bize doğum hikayeni anlatırsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…