2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Ebrucum doğumdan önce banyo yapmak istiyorum demişin bu çok iyi oluyormuş inşallah fırsatımız olurda yaparız annemde bana söyledi kızım eğer fırsatın olursa evde hemen bir duş al kaslarımız gevşiyormuş doğum rahat oluyormuş
Kardelencim çok yorma kendinide yürüyüşte artık bünyemiz kaldırmıyor fazlasını başlıyor karnımıza sancılar kramplar inşallah iyisindir canım
Murgizcim cadısın heee ne güldüm yazına a.s.
Bende ilk defa duyuyorum ilk haftada mevlüdü hadi belki yarı kırkta 20günde olabilirde ama en rahatı 40 günde en azından bizde kendimize gelmiş oluruz yavrumuz o kalabalığı nasıl kaldırsın daha ilk haftadan canım hemde sen daha yeni doğum yapmış biri olarak insanların yanında nasıl rahat hareket edeceksin murgizin dediği gibi azıcık cadı olmak lazım
Kızlar benim kayınvalide hamişimde 1 defa arayıp sormadı nasılsın diye eşim ararsa soruyorlar geçen aradığımızda diyorki doğumdan 1 hafta önce geleyim gelipte ne faydası olacaksa bana annemle yakınız zaten şimdiye kadar herşeyimi annem aldı hazırladı banada bakar zaten ben zaten son haftama kadar herşeyimi hazırlamış bitirmiş olucam ayy gelipte ne yapacaksa...Düğünde gelip ne faydaları olduysa şimdide ne faydası olacaksa kızlar bu arada benim bebişimin doğum zamanında 27 Mayısta evlilik yıldönümümüz 1 yıl olacak

...................................................

Son düzenleme:

anladım canım iyi suyunu normal olması iyi gerçi dediğin gibi artık gelselerde çok sorun olmaz ama beklesinler bebişler 38. haftaya kadar dimi yaaa.s
canım iyi herşeyin hazır olması iyi inş duş alma fırsatında olur canım
ya doğum yapmış olarak pijama giymen normal bence ebrucum ilk haftada elbise giymek pek rahat olmaz canım yatakta olacaz bide yatakta pijama ile yatılır valla bizim burda adettir hemen doğumdan iki üç gün sonra gelmeye başlarlar o zamanda yatakta olduklarından hep lohusalar pijamalı olur
ama tabi yataktan kalktıktan sonra normal kiyafet giyilir
hem bizim eşimin sülalesi gelmeyecek :teytey:sedece kayınvaldemler gelirler okadar diğer misafirler benim akrabalarım ve arkadaşlarım olur
canım pejo yahui malımı bilmiyodum ya sanki adı italyanca falan:roflol:
ama biliyom wosvogen alman malı yani almanlar çok mu iyi sanki dedğin gibi boşver yaaaaa büyükleri dinleseniz karışacak bişiy bulurlar her zaman
biz hiç bişeye karıştırmadık
kayınvaldem düğün gecesi evimi gördü kayınbabamda yeni gelindim bir bayram olmuştu o zaman gördü
valla benim eşim evlendiğimizden beri iki araba değiştirdi hiç babasına sormadı sormayı bırak aldığını bile söylemedi
zaten hep kayınbabasm der siz herşeyi kendiniz yapıyosunuz bize danışmıyosunuz diye haklı vallaa ben gelemem öyle şeylere sadece onlara değil kendi ailemede aynıyız ama ailem zaten onlara bişiy danışmamızı beklemiyo sonuçta bu bizim hayatımız

canım herhalde yalancı sancıymışya seni böyle zorlamış bu haftalarda yalancı sancılar yanıltailiyomuşbile canım ya bende yürüyüşü azaltmayı düşünüyorum bu zamana kadar düzenli yürüdüm belki normal olur diye şimdi sezeryan olacağım kesinleşince bu kadar yürümemin bi mantığı kalmadı valla
bide korkuyom yürüsem erken olur diye alasız ama
hergün yürümeyeecem artık valla

hayırlı olsun ebrucum arabanız güle güle kullanın zavallı ben ehliyet aldım sonra hamile kaldım yoksa eşim araba alıyodu bana hemde pejo artık doğumdan sonra alır inşallah arabamız var ama olsun benimde olsun otomatik vites aldırıcam artık bebiş olucak yanımda murgızım sen nasılsın canım kesin sezeryan dimi senin ben iki kere oldum bu üçüncü sezeryan olucak hadi hayırlısı herkes kolay doğumlar nasip etsin allahım

canım çok şükür ben iyiyim akşam kayınvaldemlere gittim yine balığa
kadıncağız 9 aydır balık yapmakdan perişan oldu valla sağolsun:roflol:az kaldı azat olcak oda
canım kesin sezeryan olcak kendiliğinden sancımda olsa açılmada olsa ıkınmadan dolayı fıtıklarım zarar görebilir diye her koşulda sezeryan olcak ama genel anestezimi yoksa epiduralmi olacağına anestesizt karar vercekmiş fıtıklarıma göre
amin inş kolaycana olur doğumumuz topluca ya ben sezeryandanda korkuyom sonuçta ameliyat ve riskleri var tabi:1shok:
yarencim bişiy olmaz gecikmelide olsa inş aldırırsın arabanı hemde doğum hediyesi olur
benim 7-8 yıldır ehliyetim var ama şöförlüğüm yok eşimde öğretmedi kursa gitcektim bende hamiş kaldım aslında kolylıkda geliyo eşimin bırakması tembellik yapıtyom öğrenmeye ama seneye izin alcam çalışmayacam inş o zaman kursa gider öğrenirim sonrada böyle külüstür bi araba alabilirim belkii anca öğretmen maaşıyla:tomato:

Eylülcüm benim bu kadar zamandır hiç sesim çıkmadı, evliliğim ve hamileliğim boyunca bişeyde istemedim kayınvalidelerden..Ama çalışmam gereken bir sınav var ve bana birinin yardımcı olması gerek..Valla gelip baksınlar torunlarına..Bakamayız derlerse selam sabahı da kesicem ..Sırf onlar rahatsız olmasın, ben kimseye muhtaç olmıyayım, kendi işimi kendim göreyim diye kasıp duruyorum aylardır..Ben böyle titiz davrandıkça onlar iyice vurdumduymaz olup tepeme çıktılar..Biraz dişimi göstercem artık..klava: Eşime de söyledim bugün" annenle konuş ya biz onlara gidelim ya onlar bize gelsin baksınlar bebeğe" dedim..Tamam dedi o da..Nasıl ki onlar benim halime bakmadan gevrek gevrek "düğüne ne giyceksin, şu şu mağazalarda kıyafet varmış, alsan iyi olur" diyolarsa bende gayet rahat bi şekilde "gelin bebeğe bakın, tatil parasına torununuza bişiler alın, ne biçim babaanne dedesiniz, herşeyini benim annemler yaptı" dicem.jeyyar. İyi insan olunca millet artık iyiliğine falan bakmayıp enayi yerine koymaya başlıyo, e bende bu kadar enayi yerine konmaya artık tahammül edemicem!!

Bence sende çağır kayınvalideyi ne varsa eksik gedik yaptır, yoksa da bul çıkar birşeyler çalışsın biraz..Öyle gelme falanda deme..Gelsin baksın..Sorumluluk alsınlar biraz..Sanki biz bu bebekleri babamızın evinden getirdik hayret bişey!!

oda iyi bi düşünce canım ne kadar ertelersen kardır dimia.ssende haklısın

canım ben raporumda yazılanları sana aynen ileteyim...matbu bir evrak üzerine;
17/03/08 tarihli ****** sayılı Devlet hastanesi raporunda
**************************işyeri sigortalılardan *****************sicil sayılı ******'nın gebeliği normal gebeliktir.Doğuma 8 hafta kalmıştır. sağlık durumu 3 üç hafta kalıncaya kadar çalışmasına uygundur..
onaylı imzalı bir rapor verdiler bana.

bu raporun aslını yazı işlerine teslim ettim. bir nüshası devlet hastanesinde bir fotokopisi de bende kaldı.yarın yada cuma günü tekrar gidip çalışamaz raporu almam gerekiyor. bu raporu da aynı şekilde yazı işlerine teslim edicem. daha sonra doğum raporunda 8+5 haftalık bir doğum izni kullanmam için rapor vericekler, artık onu da eşim getirip çalıştığım kuruma teslim edicek böylelikle üç rapor sunmuş olucaz..
işte böyle canım..umarım bu bilgiler işine yarar..a.s.

Bence de senin düğün telaşından önce doğum telaşın var...gitmesen zaten haklısın..Benim lekelenme konusunu sormuşsun...Ne ağrı ne sancı hiçbirşeyim yoktu..Günlük herkesde olabilecek kadar olan normal akıntı miktarı kadar, kahverengi renkte bir leke gelmişti..Sanırım buna diyorlar nişan diye ama tam olarakda emin değilim..yani çok çok az miktarda idi ama rengi kahverengi renkte idi..Zaten geldiğinde bilirsin...Ayrıca hiçbir ağrı sızı da yoktu..gitmem gerektiği konusunda ısrarlara dayanamadığım için gitmiştim ve açılma olduğunu söylediklerinde çok şaşırmıştım..sabaha kadar hastanede kalmıştım ve yine hiç sancım yoktu..benimle birlikle bekleyen hamileler ortalığı yıkıyorlardı..öğlen vakti geldiğinde suni sancı verdiler yarım saat sonra doğum yapmıştım.. Doğum hikayemi daha önce yazmıştım..doğum anı dışında hiçbir sorun yaşamamıştım..yinede öyle bir doğumu kolay bir doğumu Allah herkese nasip etsin inşallah....

hepinize merhaba kızlaarr! yazdıklarınızı okudum:) bakalım bi gelişme var mı? doğuran var mı yoksa diye.. herkesin iyi olmasına sevindim.
evimiz bugün temizlendi nihayeeeeettttt!:dance: ben arkadaşıma yardımcı oldum ya ufaktan, normal toparlama işlerimi yaptım. çok sağolsun yaa, bir iki haftaya da eşimin ablası ve gelin gelecek camlara ve yine bi temizliğe. o zaman da sanırım artık son haftalarım olacak. ben evdeki herşeyi yıkadım zaten:teytey: walla temizlik koktu ev, özlemişim:hooray: sırnaşık şey
kızlar mevlütü bende 40 ında yapılır biliyorum. bizde hiç o mevzu yok daha. hayırlısıyla bi sağ salim doğuralım alalım kucaklarımıza da bebişlerimizi.. zaten eşim her sabah rüyalarını anlatıp durmaktan bi hal oldu benden çok görüyo sanırım:) doğmuş olarak..
şu lohusalık dönemi bakıyorum da herkesi kasmaya başladıjeyyar kim kalacak, nasıl olacak, ne giyilecek falan.. walla ne giydiğime değil nasıl olduğuma baksınlar banane.. tabii ki pijama giyilir üstüne kalkacağın zaman bi sabahlık takarsın tamam işte. gerçi inş. kısa sürede eski kıyafetlerime girecek formuma kavuşurum o ayrısengözlerimebaksanab
ayrıca ben öyle çok uzuuuun süre başımda birileri kalsın istemiyorum kendi ailemden dahi olsa.. bizi kasar..
bende henüz sancı falan yok. 3 gündür de evdeyim. paso yiyip oturmak kötü ya.. kendimi şişecek hissediyorum böyle hareketsizlik hoşuma gitmiyor. yarın bi çıkayım diyorum..
şu doğum izni olayını sormuştu birisi ,
ridacığım sendin galiba kusura bakma tam hatırlamıyorum çok şey okudum:) ben 32. haftadan 36. haftaya kadar çalışabilir raporu almıştım. onu sundum şirkete, geçen haftada gittim yine dr. son ultrasaon kağıdımı sordu gittiğim doktorun onu verdim, muayene etmedi yani, iş göremezlik belgesi diye birşey verdi. onu verdim bu kez de şirkete ve doğum iznine ayrılmış oldum:içelim:

kızlar o banyo olayını inş. yapabiliriz gerçekten doğuma katkısı oluyormuş ama ben pek umutlu değilim düşünsenize o nişan denen şey geldi diyelim benim el ayak boşalır zatii kafamçokkarıştı banyo yapmaya hepten tırsarım iyice açılma olurda doğum ya başlarsa evde, ya hastaneye yetişmezsek diye.. :) aman haa..
herşeyin hayırlısı bakalım.. akibetimiz ne olacak??? sevgilera.s.

Gizemcim en güzelini yapıyosunuz valla ..Nezaketen bir kere bir işinize karışmalarına müsade etseydiniz artık her işinize karışırlardı..Biz yaşadık ve tecrübe ettik..Hala da yaşıyoruz..Özellikle evimizle ilgili konulara karışmalarına sinir oluyorum zaten..Gerçi her zaman kendi istediğimi yaptırıyorum hala mesajı alamamış olmaları da tuhaf, belkide kabullenmek istemiyorlar..Mesela oturma odamın şeklini değiştirmeye kalktılar bi zaman sinirden kafayı yicektim, sonra koşu bandının yerini sanki kendileri kullanacakmış gibi ayarlamaya kalktılar, evime yılbaşında satılan çok şirin birkaç küçük biblo aldım onlara bile karıştılar..Arabaya da karışmasalar şaşardım zaten..Bu arada Pejo Fransız markası, yani aslında hiç farketmiyor Alman yada Fransız sonuçta alacağımız arabanın yerli araba olmayacağı gün gibi ortadaydı..Aslında onların amacı benim birikimimin çok üstünde bir daire fiyatına araba aldırmaktı eşime, gelip gidip dolduruyorlardı eşimi..Bende "o zaman baban üstünü tamamlasın gidip alalım" dedim eşime..Öyle bir şeyede bizim kayınpeder hayatta yanaşmaz tatlicadiarzu Çok şükür Allah nasip etti..Onlardan hastane kontrolleri için araba istemek mecburiyetinde değiliz artık..Çünkü son bir aydır türlü bahanelerle bize arabalarını bir günlüğüne bile vermedikleri gibi üstüne laf sokmaya bizim kalbimizi kırmaya başlamışlardı..

Yarencim Allah inşallah isteyen herkese çok daha güzel ve kullanışlı bir arabalar nasip eder..İnşallah güzel bir araban olur ve bebişinle gezersiniz bol bol..Ben şahsen arabayı kullanmayı pek düşünmüyorum çünkü daha önce danışmanlık yaptığım şirketin aracıyla büyük bir kazanın eşiğinden döndüm..O zamandan beri korkuyorum..Eşim arasıra korkum geçsin diye beni çalıştırıyodu ama yinede geçmiş değil..Çünkü ben dikkat etsem bile Ankara trafiğinde çok psikopat insanlar var..Onlardan birine denk gelirsem vay halime..

Nazecim benim ilk aylarımda kahverengi lekelenmelerim oluyodu..Sanırım onun gibi bişey..Ama maşallah çok şanslıymışsın Allah bizede nasip eder inşallah..Gerçi senin yaramaz bebişin abisinin sancılarını da tamamladı bu kez heralde..Sen nasılsın bu arada ..Hala sancıların devam ediyor mu??

Kizlar ben geldim.Oncelikle yazdiklariniza soyle bi bakabildim ancak.O kadar huzunlendim ki.hepinize teker teker teker tesekkurediyorum.Inanin bazilarinizin yazilarini okurken agladim.Tekrar sagolun...
Kontrolleri guzel gecn arkadaslar adina sevindim.Nazecim pek okuyamadim ama yazdiklarinin uzunlugundan anladigim kadariyla iyisin.Murgizcim tarihin belli oldu sanirim,keseke orda olsam da senin su pastalardan yesem....
Ebruucm araba mi aldiniz?Hayirli,ugurlu olsun.....
Ayperiden de sanirim haber yok degil mi?Bu arada yasemini de goremedim sanki.Fazla okuyamadim ama....
Kizlar hala melegime kavusmadim once bunu soyleyeyim.Size yzamadim cunku hem saat farkindan dolayi size gore daha geriden geliyorum hemde surekli yatiyordum.O gun turkiyede ki dr lada konustum .testi yaptirmamami soyledi.Bende o niyetle gittim.Hem istemedigimi soyluyor hemde agliyordum.Esim de benimle geldi cok telaslanmisti.Ama drlar sorumlulugu uzerime yiktilar.Bebegi alabilmeleri icin bu testi yapmalari gerektigini soylediler.Cigerlerinin gelisip gelismedigini anlamak istiyorlarmis.Eger gelistiyse hemen sezeryena gireceksin yoksa ne olursa olsun bekleyecegiz dediler.Bu arada yaklasik 3gundur sancim var ama tuhaf olan kasiklarimda degil tam iki gogus kafesinin birlestigi yerin 3parmak alti.Uyku uyumayi unuttum.Hastane de dogum sancilarini basladigini soylediler ve eger testi yaptirmasam ve bebgin cigerleri gelismemisse sorumluluk sana ait dediler......Tamamen zorlayarak sonunda teste razi oldum....
Allah kimseye yasatmasin kizlar....Ne yasadigimi bir Allah bir ben biliirm...Once bayagi bi goz yasi doktum.Insan en ufak bir darbe alirim korkusuyla ve annelik icgudusuyle hemen bebisini korumaya gecerken bile bile igene batiralacagini nasil rahat olabilir ki....Neyse bir yandan cenem stresten birbirine vururken bir yandan dua okuyorum ultrasondan da kizimi izliyorum .Ignenin battigi yere dogru elini uzatmisken birden hastanenin iicndeki kilisenin canlari calmaya basladi (gittigimmhastane koyu katalik bir hastane her tarafta isa peygemberin resmileri ve hac lar var...ayni zamanda da hast icinde bir kilise)Canim yanmadi desem yalan olur...Islemden sonra biraz dinlendim.Bugun iicn sonucun cikacagini soylediler ama haber yok.Sonuca gore en gec ptesi sezeryana girecegiz....Igne yerim hala cok agriyor ,birde yatmam gerekiyormus biraz.Internetten okuduguma gore bu islemin risklerinden biri de igneyle acilan delikten bebegin sivisinin sizmasi ve suyunun azalmasiymis.Anneme artik
sakayla karisik ben ne sezeryanla ne de normal doguracgim ,bunlar beni dogurtmazlarsa catlayarak doguracagim diyorum...
Kizlar inanin geceleri bazen dayanilmaz oluyor sancilar ne olacak bilemiyorum.....
Eger doguma girersem esime haber vermesini soyledim.Dualarnizi eksliktmeyin.Hepinize tekrar tekrar bir daha tesekkurederim.

Elifcim çok geçmiş olsun canım ya, biz heralde sezeryan olmuşsundur diye düşündük..İnşallah test sonuçların iyi gelirde hiçbir sorun çıkmadan bebişine kavuşursun..Son zamanda amniyos sıvısı almanın, sana ve bebişine bu eziyeti yapmalarının aslında hiçbir mantığı yok..Zaten 5 gün sonrasına sezeryan tarihi veriyorlarsa niye ciğerlerine bakma ihtiyacı hissettiler ki ayrıca beklesen ne olacak zaten bebek 9 ayını bitirmiş ha doğdu ha doğacak, ciğerleri gelişmemişse senin karnında fazladan daha ne kadar tutabilirler ki.. Kaldı ki bebekte Allah korusun solunum sorunu varsa doğunca anlaşılırdı ve direk küvöze alıp bakacaklardı bir kaç gün hepsi bu..Valla anlamadım ben bu yaptıklarını..Sonuçta senin bebiş küçük bir bebiş değil ki..Hani 7 aylık olsa anlıcam erken doğum riski vardır bebek tam gelişmemiştir..Ama 37. haftada bebek artık kocaman oluyo gelişimini %100 'e yakın tamamlıyo zaten..

Neyse canım ya çok geçmiş olsun tekrar. İnşallah bebişin sağlıklı doğar ve bu yaşadıklarının hepsini sadece bir anı olarak hatırlarsın.:1hug:

Mercan-Dilara yazdıklarını okuduğumda içimden bişeyler söküldü gırtlağımda bişeyler düğümlendi sanki... yüce RABBİM yardımcın olsun bir an önce sağ sağlim al yavrunu kucağına... Bu anne yüreği nasıl bişeydir anne şefkati insanı nasıl değiştiriyor bu koruma içgüdüsü.. hey yüce ALLAHım olağanüstü bişey bu, anneden başka KİM canını bile seve seve ortaya koyar hiç gözünü bile kırpmadan...
Allah sana gerekli sabrı verir inşallah ama gönlünü ferrah tut ne olur. artık tıp okadar ilerlediki ciğerleri gelişmemiş olsa bile ve doğum eylemin başlamış olsa bile bebeğin ALLAHın izniyle yaşaya biliyor. Biraz zorlu biraz stresli günler olur ama atlatılır sonuçta. Hem işe bide pozitif yandan bakalım ciğerleri geliştiyse hiç sorun yok pazartesi günü yavruna kavuşursun :teytey:

Geçmiş olsun canım üzme kendini inşallah problemsiz doğuma kadar gidersin..Tabiki yaşadıklarının etkisinde kalıpta üzülmemek elde değil ama üzme canım kendini dualarımız hep seninle minik yavrun sana sıkıca sarılmıştır eminim sana destek oluyordur anne olacağımız günler yaklaştıkça iyice duygusallaşıyoruz...
Canım kendine ve bebişine iyi bak...sağlıcakla kal...sevgiler

Dualarımız seninle canım bunu bil....

mercan_dilaracım çok büyük geçmiş olsun. yazdıklarını okuyunca içim bir garip oldu bir annenin yavrusuna karşı hissettiği duyguların ifadesi mümkün olamaz. Allah ım sağ salim bebeğine kavuşmanı nasip etsin. İnşallah bir sorun çıkmayacak ve sen pazartesi günü minik yavruna kavuşacaksın. Dualarımız seninle, bizi habersiz bırakma

elifcim çok şükür senden bir haber alabildik..geçmiş olsun canım. neler yaşadığını tahmin edebiliyorum. Hiç bir şekilde ümitsizliğe kapılma, Kızının 37+5 hafta boyunca bir koruyanı vardı zaten..bizi yaradan bizim ihtiyaçlarımızı bizden daha iyi bilir demiştim hatırlarsan. kızlarımız,oğullarımız bize Allahın birer emaneti. her ne kadar BİZİM duygusuyla özümsüyorsak da biz de KUL olarak Ona emanetiz..Allah (c.c) dilemeden biz dileyemeyiz..kayra kocaman kız olmuş annesi :)) Allah yeter ki dilemiş olsun..evlatlarımızla birlikte yaşayacak güzel günlerimiz varsa; Allah bu günleri görmeyi hepimize nasip etsin inşallah.herşeyin hayılısı versin RABBİM..

oh çok şükür mercancım seni çok merak ettik canım ya yazını okurkrn çok duygulandım inş bebeğinin ciğerleri gelişmiştirde canım en yakın zamanda alırlarda
sağlıkla güzel kızında sende kurtulursunuz arkadaşların dediklerinie kaytılıyorum bunların hepsi geçecek canım allahın izniyle
ayperin ve canandan haber yok canım
yaseminde annesi gile gitmiştr şimdi ondanda haber yok
umarım herkes bebişleri ile iyidirler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…