- 12 Ağustos 2008
- 120
- 0
- 38
:)
sardunya son adet tarıhının ılk gununu, ve bebegın cınsıyetını soylersen sana yardımcı olabılırım.. :1hug:
ya canım ben yaptımda sitede buraya nasıl ekleyecem bişiler yaptım ama olmadı
sat 19 aralık 2007
erkek
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
:)
sardunya son adet tarıhının ılk gununu, ve bebegın cınsıyetını soylersen sana yardımcı olabılırım.. :1hug:
aaaa doğumlar yaklaştıkça sezeryan-normal tartışmaları kızışmış sanırım
normal doğum evet adı üzerinde normalll
ama şimdi başka alternatiflerde var
eskiden aneztezik maddeler okadar ağırmışki,ameliyatlardan hastaların uyanamadığı bile oluyormuş,ben iki kere genel aneztezi ile ameliyat oldum,uyanmada hiç güçlük çekmedim ve mide bulantım bile olmadı,yani tıp ilerliyor
ve doğum çok özel ve bir okadarda hassas bir olay
evet eskiden kadınlar tarlada bile doğuruyormuş ama eskiden olan anne-bebek ölüm oranları ile şimdiki neyseki aynı değil
ona bakarsanız eskiden göbek bağını bile taşla kesenler varmış dimi efsanedir hani,ama şimdi hangimiz bebeğimizin kordonunun taşla kesilmesini isteriz
herkezin psikolojisi ve fizyolojisi farklıdır
normal doğum annenin gönüllüğünü gerektirir,yani doğumu ebe yada doktor değil anne kendisi yapar ve bunu gerçekten istemeli ve kendini hazırlamalıdır,aklında en ufak bir kuşku olan kadının doğumu çoook uzun sürebilir,hatta Allah korusun bebek için tehlikeli bir durumun oluşmasına sebep olabilir.
ben bundan korkuyorum,ağrı sancı umrumda değil,ama bebeğimin ben sancı çekerken kalbinin yorulmasına,sıkıntıya girmesine dayanamam,sezeryan bebek için iyi anne için doğum sonrası açısından zor bir süreçtir,ama ben emin ellerde yapıldığında bebeğim için en iyisi olduğuna inanıyorum,bebeğin ciğeri konusuna gelince ilk nefes alımı konusunda evet normal doğumla doğan bebekle aynı değil ama bu küveze ihtiyacı olacak anlamınada gelmiyor.
amannnn kızlarrr en iyisini herkez kendisi bilir ve doktoru tabiiki
ama en önemlisi her iki yönteminde anne adayı tarafından benimsenmesidir unutmayın
teşekkür ederim canım saol ben yaptımda nereye yapıştıracağımı bilemedim çok teşekkür ederim
:roflol: desene canım ben lınkımı aldım ama nereye kopyalıcagımı bılemedım dıye..
bende sana cızelge yapıyorum.. sayfayı ındırınce bı baktım bu baska bı cızelge ala ala dedım.. :roflol:
rica ederım canım.. yerimseniben
Mehtapcım ben de sana katılıyorum ve normal doğum olsun istiyorum...
ama illada kesin normal doğum yapacam diye diretemme son anda neler değişir
bir terslik olur sezeryan olursa bişey diyemem,tutturamam.allah herşeyi bu doğum olayını mucizevi bir şekilde ayarlamış...bana göre de sezeryan ancak anormal bir durum geliştiğinde yapılmalı,Avrupada kadınların hep normal doğum yaptığını biliyorum hatta ebeyle doğurduklarını biliyorum,bizim ülkemizde bu durum biraz abartılmış durumda,bence doktorlar da bir şekilde sezeryana yönlendiriyorlar,normal doğumun risklerine ve sorumluluklarına katlanmak ağır geliyor bence,saati günü belli yarım saat içinde doğurtuveriyorlar...
ama anne adayının korkuları vardır psikolojisini hazırlayamamıştır yapamam der ya da herkesin acı eşiği farklıdır ona da saygı duymak lazım tabiki çünkü normal doğumda ne ebe ne de doktor ancak annenin kendisinin çabasıyla sağlıklı ve acısız bir doğum oluyor,benim doktorum biz normal doğumlarda mucizeler yaratmıyoruz baş oyuncu annenin kendisi oluyor diyor. ben de şu an normal doğumdan tırsmıyor değilim hani...
Birde normal doğum için adı üstünde "normal doğum" deniliyor, peki sezeryan doğum anormal doğum mu oluyor bu durumda?
Yani normal doğumun tam zıttımıdır sezeryan doğum...Soru çok kazıktı dikkatinizi çekerim :1shok: