- 9 Nisan 2008
- 2.747
- 78
canim bence bu kadar abartilacak ,kizacak bir durum yok ..tabiki sasiririz ,bende sasirdim cunku ..normal isterken sezeryan olmasi icin mutlaka bir sorun cikmis olmali onu dusunerek sasiriyor insan ..mesela derya basindan beri sezeryan istiyordu ,sezeryanla dogurunca kimse sasirmadi ama asli normal istiyordu ..sezeryan diye duyunca ister istemez sasiriyor insan..
normalin faydalarini anlatanlarada kizma bence dedigim gibi buyultulecek bisey yok ..
bide kaynanani anlatmissin ya ,kaynananda dogruyu soylemis ,bi sorun olursa ölürdü bebek diye ..zaten sorun varsa bebek veya anne tehlikedeyse sezeryan olursa kimse sasirmaz yada aaa yinede normal olmayliydi demez..
ee o zaman normalden yana olanlarda sezeryan olun diyenlere kizsin ,banada amaaan ne cekicen git sezeryan ol ,duymazsin diyenlere ,sezeryani cok dogal bisey gibi gosterenemi catayim ..hic gerek yok isteyen normal yapar isteyen sezeryan .ama sezeryan ve normal dogum artik ayni kefeye koyulmaya baslandi ,iste bundan yana degilim ..allah o kadar guzel bir sistem koymus ki ,normal dogumla dogan bebegin cigerleriyle sezeryan dogan bebegin cigerleri ayni duzeyde olmuyor malesef ..tabiki iki bebekte saglikli ama normalin faydalari tabiki daha fazla .(simdi banada kizmayasin :) )
herkes hayirlisiyla saglikla alsin bebegini kucagina ,kimse kimseye kizmasin ..
elifcim aynı sorunu ben de yaşadım ylnız...sezeryan istiyorum diye burada d dışarıda da çok tepki aldım....çok korkuyorum normal doğumdan kınusu bile aılınca ağlıyordum..ama bunu bile kimse anlamk istemedi..yaprası ne var geçer o duygular gibi basite alındı...ama herkes farklı ben gerçekten normalden çok korktum hep..kendimce haklı nedenlerim var...çok da ayrıntılı anlatmak istemem ama etrafımda sorunlu normal doğum sayısı kadar fazlaydı ki....göz göre göre yapamazdım....
bizim demek istediğimiz normal ya da sezeryan bunlar kişilerin kendi tercihlerisaygı duymak lazım....tepki göstermek ,eleştirmek,ya a normal şöyle iyi sezeryan şöyle kötü gii konuşmalr hoş değil...