- 21 Mart 2007
- 1.685
- 6
- 43
Kızlar sancı acı diyorsunuzda durmadan kolunuz bacağız kesiliyor gibi işkence çekmek değilki bu sancı yavaş yavaş başlayan gitgide şiddetlenen aradada molaları olan bir olay.Kiminin daha uzun sürüyor kimisininde daha kısa.Her insan bağırmıyor üstelik sancıda.İsteseydi Allah sancısızda verebilirdi doğumu,her şey onun hakimeyeti altında çünkü.Demekki bir hikmet var bu sancıda bile.SEZERYAN BİR DOĞUM ŞEKLİ DEĞİL ZORUNLU HALLERDE YAPILMASI GEREKEN BİR AMELİYATTIR HEMDE TIPTA BÜYÜK VE CİDDİ BİR AMELİYAT OLARAK GEÇMEKTEDİR.Keyfi sezeryan isteyenler, insanlar hamile kalır 9 ay geçer zamanı geldiğindede sancısı gelir bütün dişiler gibi doğururlar.Aksilik durumundada tıbbın olanaklarından faydalanırlar.Bile bile vakti saati geldiğinde gerçekleşecek bu olayı tarih gün belirleyerek doğallığını bozmak niye.Milyarlar bu şekilde üremiş afedersiniz hayvanlar bile.Allahımın kulunu dünyaya getiriyorsunuz verir elbet kolayını.Bende korkuyorum doğumdan fakat yapamam ben doğuramam deyipte sezeryanı düşünmedim hiçbir zaman.Bu vücut hamile kaldığına ve 9 ay bu çocuğu taşıyabildiğine göre bu vücut doğumda yapabilir,problem çıkması halindede ne gerekiyorsa o yapılır.Normal doğumda ya şu olur ya bu olur diyen arkadaşlarım sezeryan olayına niye bu kadar basit bakıyorsunuz sezeryanın risklerinin çok daha fazla olduğunu tıp zaten söylüyor.Bence en büyük korkunuz abartılı doğum hikayeleri bazılarının gerçekten zor olmuştur elbette ama ne malum sizin doğumunuzun kolay olmayacağı zaten şimdi fazla zorlamıyorlar hemen sezeryana alıyorlar ya zor olursa diyorsunuz ama bu ihtimal için riskli,anne ve bebek sağlığı içinde daha sakıncalı olan ameliyata bile bile girmeye değermi?Çatı muayenesinde,vajinal muayenede çığlık atan kadınlar duydum kaç kez 3 saniye süren ve can yakmayan birşeydi halbuki.Siz işi doğalına bırakın duanızı edin ve bütün dişiler gibi üreyin üreyin üreyinn....Unutmadan acı dolu hikayeleri sadece nette okudum çevreme ben doğumdan korkuyorum çok zormuş bağıranlar felan oluyormuş dediğimde bana hemen hemen hepsi amann o kadarda değil çekeceğin en şiddetlisi 2 saat ondada dişini sıkarsın biraz hiçmi bi yerin ağrımadı dediler.İlk çocuğunu normal doğuran arkadaşlarımın 2. doğumlarında akıllarına bile gelmemiş sezeryan olmak.Yine olsa yine normal yaparım diyorlar.Etrafımda bir kişi bile yok ilkini normal yapıp ikinciye aynı acıyı çekemem sezeryan olayım deyipte sezeryan olan..