2008 Eylülde Anne Olacaklar/arşiv

merhaba fıstıklarrr
ayy doğum mevzularına girmişsiniz bakıyorumda:))
ben normal doğum istiyorum bazende sezeryan
bende hemoroid var, birde çenem çıkıp durduğu için çene eklemlerime iki kere ameliyatla vida takıldı..acıya dayanıklıyımdır ondan korkmuyorumda o dikiş olayı ve doğum anında tükenip bebeğimi itememekten korkuyorum
bir çok kişidende duydum,önce normal doğum yapıcam diye diretip saatlerce sancı çekip olmayınca acil sezeryana alınanları..
doktorum bu kontrolde ne düşünüyrsun dedi,ben ikisini de dedim, ama normal zamanında doktorum yurt dışında olacakmış semineri varmış,sezeryan olursa 39.haftada alırız dedi 3-4 yada 5 eylül diye gün bile verdi...
amannnn etrafımdaki herkez sezeryan yaptırdı
birde hastaneme ve doktoruma çok güveniyorum
sanırım benim son kararım epidural sezeryan olacak gibi kızlarrr

ben de hoşlanmadım merada otlanıyomuşum gibi geldi yiyemedim hiç ama ben de ıspanak yemeği gibi pirinçli yapıyodum her hafta elim gidiyo alasım geliyo ama kalıyo nedense bu hafta alıcam ve dediğin gibi denicem domatesli kavurup yapıyosun dimi

sezeryanda bırde ıkı hafta onden alınıyormus bebıs:)))yanı daha cabuk kavusuyoruz bebıslerımıze:)))

ANESSA cım bebeişin cidden tombiş olmuş canım,maşşallahhhhhh ona...
sende kiloları takma,amannn sonra veririz iyişallahhh kızlarr

bu arada ben hamileliğimin başından beri balık yiyemiyorum,tiksindim resmen,doktorumda ceviz ye onun yerine dedi birde balık yağı verdi,onu içiyorum

sezeryanda bırde ıkı hafta onden alınıyormus bebıs:)))yanı daha cabuk kavusuyoruz bebıslerımıze:)))

benim doktor 39.haftada alırız dedii yaaa tühh bir hafta kaybım var desene..:)
epidural sezeryanın bence avantajı; tarihi biliyor olmak,hazırlıklarını yapıp bavulunu alıp gidebiliyorsun,benim eşim gibi ne zaman şehir dışında yurt dışında olacağı belli olmayan babalar için süpper yani
ikincisi bebeğin dünyaya geldiği o ilk anı kaçırmamak
ve elbette acısız olması
birde ben izin verirlerse aşkımda yanımda olsun o an istiyorum

evet canım ya dusunsene normal dogumda gecenın bır saatı gıttın hastaneye kımı arıcan cagırcan o anda ama gunu bellı olunca butun aılen yanında olabılıyor..
normal dogum elbette daha saglıklı ama sezeryan yapanlarda hıc pısman degıl.
bu arada bende doguma esımın gırmesını ıstıyorum ınsallah o da ıstıyor...

ben şimdilik sezeryan düşünmüyorum açıkçası bi sorun çıkmadıkça normal doğum istiyorum doktoruma da dedim dün siz giricekmisiniz diye gece yada haftasonu olursa diye sen sancılı gelirsen hastaneden beni arıcaklar bende gerekli talimatları vericem açılma 7-8cm olunca ben gelicem doğumuna dedi inşallah normal olur

ama elbette en iyisi normal doğum
adı üzerinde normal
ama kızlar sakın doğum anında normal doğum için ısrarcı olup bebeğinizide kendinizide zorlamayın
bazı anneler illa normal doğum yapıcam diye diretip kendi hayatlarını ve bebeklerini riske atabiliyorlarmış, doktorlar en doğrusunu bilirler
herşey yolundaysa annenin durumu ve bebeğin durumu uygunsa en güzeli normal doğurmak
bunun içinde fiziksel ve pisikolojik olarak hazır olmak lazım bence...

ayyy düşününce bile heyecanlandım valla..
Allahım hepimizi sağsağlim kurtarıp sağlıkla meleklerimize kavuşturur iyişallahhh

amin inşallah ama dediğin gibi herşeyden önemlisi bebeklerimiz onları riske atmanın hiç bi anlamı yok normal olmuyosa da diretmemek lazım sonuçta 9ay ne zorluklarla karnımızda taşıyoruz herşeyimizi ona göre şekillendiriyoruz oturmamız kalkmamız yatmamız yürümemiz hatta bazen gülmemizi bile bu yüzden riske girmeye hiç gerek yok

arkadaşlar herkese iyi akşamlar ben çıkıyorum bebişimle karnımızı doyurucaz kendinize iyi bakın

arkadaşlar herkese iyi akşamlar ben çıkıyorum bebişimle karnımızı doyurucaz kendinize iyi bakın

hadi bakalım size afiyet olsun canımm
bizde babamızı bekliyoruz işyerinde
klasik müziğini açtım kızımın onu dinliyoruz,bizde çook acıktık,biraz cevizle bastırmaya çalıştım ama olmadı galiba
ÇOOK AÇIMMMMMM
:))))))

herkez gitti sanırım
yine yalnız kalmışım
neyse bende çıkıyım birazdan aşkım gelir evimize gideriz
yarın sabah paris e gidiyor aşkım
taa pazar günü gelecek
kızımla annemlere gidicez bizde
iyi akşamlarr şimdiden hepinize güzeller

ben geldimm geç oldu yine ama eşimin yanındayım işte şu an ancak okuyup yazabiliyorum sizler çoktaaan ilerletmiş oluyosunuz konuları

Anessacım semizotunu sarımsaklı yoğurt ile karıştırıp az da pul biber ile mezesini yapabilirsin tavsiye ederimm.

Sarıkanarya ben de maalesef hamileliğimin başında balıktan tiksindim şimdi zorlasamda yiyemiyorum bu durum beni çok üzüyor.şimdi seven seas balık yağı içiyorum.sen ne yapıyosun canım yaa ceviz de aynı yeri tutuyor muymuş?

alin,balıktakı omega 3 cevız semızotu ve yesıl yapraklı sebzelerde varmıs canım...
ama balıgın yerını tabıkı tutmuyor...

Doktorlar bile normal diye üzerinde dururken... Avrupada sezeryan en son çare olarak yapılırken....Normal doğum Allah tarafından dişilere verilmiş mucize bir olayken...Sezeryanı aklımın ucundan bile geçirmem.Her gün dua ediyorum inşallah sezeryan olmak zorunda kalmam diye.Doğal bir olay değil herşeyden önce.İnsanın kendi isteğiyle sezaryeni tercih etmesi demek,doğal olayın bile bile dışına çıkmak bile bile riskleri almak demek..Sezaryenin riskleri kat kat kat daha fazla.Normal yöntemin dışında adı üstünde 'normal' değil 'sezaryen'.Asla bir doğum alternatifi olarak görülmemeli büyük bir ameliyat gözüyle bakılmalı sezaryene diyor uzmanlar.Ve ben bunları her gün kalbim çarpa çarpa ellerim terleye terleye kötü normal doğum hikayelerini okuyan ve doğumdan çok korkan biri olarak yazıyorum.Hem normal doğum yapan hemde sezeryan olan arkadaşlarım var ve bunların istisnasız hepsi sezaryenmi sakın sakın aman hatırlatmayın,normal doğumla kıyas edilmez diyorlar.

Sadece doğum sancılarından korktukları için normal doğum yerine sezaryenle doğum yapmayı düşünen kadınlara ABD’li uzmanlardan uyarı. Kapsamlı bir araştırmanın sonuçlarına göre sezaryenle dünyaya gelen bebeklerin ilk bir ay içinde ölüm riski, normal doğumla dünyaya gelenlerden 3 kat daha fazla. Çünkü normal doğum, bebeklerin nefes alıp verme faaliyetlerinin daha düzenli olmasını sağlıyor.

ABD’de üç yıl boyunca hem sezaryen yöntemiyle hem de normal doğumla dünyaya gelen 5 milyon 700 bin bebek üzerinde yapılan bir araştırma, sezaryenin bebek ve anne sağlığı açısından çok daha riskli olduğunu ortaya koydu.

ABD’li uzmanlara göre sezaryen yöntemiyle dünyaya gelen bir bebeğin normal doğumla dünyaya gelen bir bebeğe kıyasla ilk bir ay içinde ölüm riski 3 kat daha fazla.

Çünkü normal doğum sırasında bebekler akciğerlerinde biriken sıvıyı sezaryene kıyasla çok daha başarılı bir şekilde atabiliyor. Normal doğum akciğerlerin sağlıklı çalışmasını teşvik eden hormonların salgılanmasını da artırıyor.

Uzmanlar, normal doğumun bir anlamda bebeği yaşama hazırlamak anlamına geldiğine dikkat çekiyor. Ve anne adaylarına sezaryeni zorunlu kılan bir sağlık sorunu olmadığı sürece normal doğumu tercih etmelerini öneriyor.

Sezaryenle doğum yapan kadınların iyileşme dönemlerinin normal doğum yapanlara kıyasla daha uzun sürdüğüne de dikkat çeken doktorlar “bebeğinizin en güzel anlarında kendi sıkıntılarınızla uğraşmak zorunda kalmayın” tavsiyesinde bulunuyor.
Sezaryen bir sonraki hamilelik için de riskli!

Son yıllarda, pek çok kadının tercih ettiği sezaryenle doğum yönteminin açık riskleri, uluslararası bir jinekoloji dergisinde yayımlanan araştırmayla gözler önüne serildi…
Sezaryen bir sonraki hamilelik için de riskli!
Araştırmaya göre, ilk doğumunu sezaryenle yapan kadınlar ikinci hamileliklerinde hem kendilerinin hem de bebeklerini hayatını tehlikeye atacak ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabilir.

Doktorlar her ne kadar normal doğumu önerse de, çok sayıda kadın bazen saatlerce süren acılar çekmektense sezaryeni tercih ediyor. Ancak uluslararası bir jinekoloji dergisinin yayımladığı çalışma, sezaryenin ciddi sakıncalar yaratabileceğini somut bir biçimde ortaya koydu.

5 milyon hamile kadınla ilgili bilgilere dayanan araştırmaya göre, ilk doğumunu sezaryenle yapan kadınlar ikinci hamileliklerini riske atıyor. Zira araştırmaya göre, kadınların ikinci hamileliklerinde plasentanın döl olunu kapaması ya da plasentanın rahimden ayrılması gibi sorunlarla karşı karşıya kalma olasılığı, normal doğum yapanlara göre neredeyse yüzde 50 daha fazla

canım normal dogumun doğanın kanunu oldugunu ve ıkısınınde getırdıgı sonucları bılıyoruz zaten ama sezeryan olupta aman aman dıyenı hıc duymadım...herkes halınden memnun..
tabıkı herkesın kişisel tercihi..
bızde sezeryan ıstememızın sebeplerını yazdık...senın gıbı normal dogum dıye gıden cok arkadasımda sezeryan yaptı bırde ustune o kadar sancı cektıler...
artık doktorlar normal dogum yaptırmamak ıcın ellerınden gelenı yapıyorlar..
umarım senın tercıhlerın gerceklesir...

Çok şaşırdım bende tam tersi bir tane memnun olan görmedim yan komşum hüngür hüngür ağladı sezaryen olmak zorunda kaldım diye.Doktorların açıklamalarını ne zaman okusam yada tvde izlesem sürekli normal doğumun artılarından bahsediyorlar keyfi sezeryana kaçmayın diyorlar.Sadece özel hastanelerde daha fazla para için sezeryane teşvik olduğunu biliyorum.Herkezin hakkında hayırlısı olsun.Allah bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…