2008 Eylülde Anne Olacaklar/arşiv

Ay canım sen yınede huuculara karısma bence ne olur ne olmaz:roflol:

bence kotu seyler dusunme ve oyle yazıları bıle okuma..ben gecenlerde bebek olumlerıyle ılgılı maıl atan bır arkadasımı fırçaladım valla..bır daha bana boyle maıl atma dedım.
boyle seylerı dusunmek hayal bıle etmek ıstemıyorum...kordon dolanmasından bahsetmıssın bende bununla ılgılı arastırma yaptım ve dunyadakı bebeklerın %1 kordon dolanmasıyla doguyormus canım...
hepımız allaha emanetız ve meleklerımızıde allaha emanet etmekten baska caremız yoka.s.

CENİN'İN GÜNCESİ 7. AY
26 hafta yaşındayım; artık 750 gramım cildimin altında yağ birikiyormuş. Kollarımı ve bacaklarımı çok hareket ettirdiğim için anneciğim çok kızgındı, annesiyle konuşurken bağırıyordu, çok korktum neden bu kadar sinirleniyor ki. Babacığımın dediğine göre bunların sebebi ani kasılma ve gevşemeler hissetmesi imiş. Bunlara Braxton-Hicks kasılmaları deniyormuş. Kasılmalar ağrılı olunca anneciğim benim sürpriz yapıp erken geleceğimi düşünüyor, ama ben ona kızdım erken gelmeyeceğim. Bazen de anneciğimin adet sancısına benzer kramp tarzı ağrıları, bel ağrıları, akıntıları, barsak krampları oluyor, herkes yine benden şüpheleniyor, dedim ya ben erken gel-me-ye-ce-ğim. Akciğerlerimdeki hava keseciklerim bile oluşumunu tamamlamadan, beynimdeki görme ve işitme dalgaları tam anlamıyla faal olmadan nasıl gelirim.

27 hafta yaşındayım; kalbim çok hızlı atıyor. ( 120-160/dak.), aydınlıkken anneciğimle yürüyoruz, karanlıkta yürüdüğümüz zamanlar babacığım da bizimle oluyor, annem çok su içiyor, onun yüzünden çok kilo alıyorum buraya sığmıyorum. Ben de annemin karnında yukarı doğru tırmanıyorum sürekli, bu nedenle derin nefes alırken zorlanıyormuş, ama bu beni etkilemiyor, hamile olunca bazı hormonlar onun daha sık nefes alıp vermesini sağlıyormuş, böylece bende bol oksijen kullanabiliyorum. Sürekli kilomu konuşuyorlar 950 gr. olmuşum, babacığım gibi çok oburmuşum, çok kilo almışım, demek ki ben ona benziyorum, onu daha çok merak etmeye başladım.

28 hafta yaşındayım ama cildim hala buruşuk ve pembe,yoksa şu vücudumdaki doğal krem işe yaramıyor mu? Bu yüzden karmakarışık düşüncelerim var, sıkıldıkça dönüyorum, annemi tekmeliyorum. Bugün küçük ressamlar geldi saçlarımı uzattılar, kaşlarımı, kirpiklerimi çizmeyi bitirdiler. Annem ile babam bir kitaptan boyumun 37 cm ve kilomun 1 kg. olduğunu söylediler bana. Onları duyduğumu öğrendiklerinden beri benimle konuşuyorlar.

29 hafta yaşındayım 1,3 kg. olduğum için anneciğim ayakta çok duramıyor, çabuk yoruluyor ve tansiyon denen bir şey yine düşürüyor bu nedenle hep dinleniyoruz. Babama dedi ki “ kendimi sonsuza kadar hamile kalacakmış gibi hissediyorum, karnım kaşınıyor, nefes alamayacak kadar şişmanladım, midem yanıyor, bacaklarıma kramp giriyor, her yerim ağrıyor”. Babam onu teselli etti, bunların hepsi geçecek dedi. Sonra yürüyüşe çıktık, çünkü doktor yürümenin annem için en iyi egzersiz olduğunu söyledi. Bir de ona böyle şikayet etmemesini benim her şeyi duyduğumu, küsebileceğimi söyledi, evet ben her şeyi duydum, artık koku da alabiliyorum, görebiliyorum, tat alabiliyorum ve bir de seni üzdüğüm için üzülüyorum anneciğim.

30 hafta yaşındayım; bu günlerde anneciğim hep sol tarafına yatıyor böylece organlarına kan gidişi ve kan dönüşünün en az şekilde engellenmesini sağlıyormuş. Bu şekilde uyumakta zorlanınca karnının altına veya bacaklarının altına yastık koyuyor. Mide yanması olmaması içinde vücudunun üst kısmını alt kısmına göre hafifçe yukarıda tutuyor. Lanugo tüylerim kaybolmaya başladı, göz kapaklarımı düzenli olarak açıp kapatabiliyorum tabii 1,5 kilo oldum artık. Biliyor musunuz kemik iliğim kan yapabiliyor artık…

:enbuyukkk:

mrb kızlar umarım hepiiz iyisinizdir,bugün dr.kontrolümüz vardı,kızım bugün 27+6 günlük, kilosuda 1000grmış,sanki düşük gibi geldi,sağlığı yerinde olsunda yeter bana,miyomda fazla büyümemiş,bunada çok sevindim,Yalnız ben 12 kilo almışım,son dört kilosu son bir ayda,dr.biraz yemeni azalt,bak sen ne kadar yersen ye bebek alacağı kadar alıyor dedi,bol bol meyve ye dedi.iştahım çok açık ben ne yapim.
Ayrıca Nunuucum ilgin için sağol güzelim,güzel kızın ne de güzel balerin olur eminim...

canımbenim..eksik olma..kafayı başka şeylere takıp oyalanmak gerek..tezinden yeni kitaplar alıp okicam...bide havuz a girsek ne güzel olur tabi temiz bi havuza..fış fış koca gövdemle balina gibi yüserrimm :) sevgilerimle................

hayırlı olsun canım bebişini görmüşsün. kilosu gayet normal merak etme benimki de 1134gr dı 2 gün önce.

Sağol canım benim,annelik böyle bişeymiş işte,ben öyle umursamaz bi insandımki bu annelik duygusu beni acaip yaptı,herşeye takar oldum,Sağlıkla gelsin bebişlerimiz inş.

Kizlar Slm.hepinize Iyi Akşamlar Dilerim,bugün Oğluşumu Gördüm,şükürler Olsun Herşey çok Iyi Dedi Dr.umuz:teytey::sm_cool:,960 Gr.olmuş Benim Minik Kuzum,sizlerle Sevincimi Paylaşmak Istedim :sm_cool:Yarinda şeker Yüklemesine Gidicem Inşallah Onun Sonuçlarida Iyi çikar:icecream:

canım çok sevindim bebeğinin iyi olmasına çok güzel bir duygu demi onu görmek hergün ultrasona girebilsek keşke

günaydın güzeller güzeli eylül anneleri a.s.

gülşahcım
hadi gözün aydın ogluşunada maşallah canım iyi bakıyosun demekki şekerdede bişey çıkmaz inşallah a.s.

eylül meltemi seninde gözün aydın canım bebeginin kilosu iyi merak etme dr banada diyor az ye diye jeyyar ama dayanamıyorum napıyım bebişlerin saglıklı olsunda napalım dikkat etmeye çalışcaz

Selam kızlar;

En erken biz geldik galiba...Güldenm günaydın canım, nasılsın nasıl gidiyor. Bende öyle yiyiyorum ya, napalım artık bebeklerimiz iyi olsun da.. Bu arada ayak bileğim ve ayaklarım bazen çok şişiyo, utanıyorum sanki ayaklarımdan.. Bide düğünler çok şimdi , en önemlisi ağbimin düğünü var. Güzel bi kıyafet alacağım ama elbise beğenmiştim. Hafif topuklu giysem ya çok şişerse, bide ayaklarım,bazaklarım kalınlaştı ya Çok üzülüyorum :çok üzgünüm:

Hilarya ;
Ne güzel şeyler bulmuşsun. Duygulandım valla.. Ay kuzularımız hayırlısı ile bi gelsin de öpüp koklayalım doya doya...
Mystery77 aramıza hoşgeldin canım...
Eylülmeltemi canım bişey yazmadım bile... Bebeklerimiz sağlıklı olsun da...

günaydın kızlarr

Hepimiz sıkıntısız rahat bir gün geçirelim inşallahhh

Kızlar bizde dün akşam düğündeydik.. Ve ben de topuklu ayakkabı giymek zorunda kaldım.. Güzel bir hamiş elbisesi almıştım..Altına babetler pek hoş durmayınca topukluya talim ettim.. Ama tahminimden daha rahat atlattım.. giyerken biraz zorlamıştı ama gece beni hiç rahatsız etmediler.. eğer çok fazla şişliğiniz yoksa korkulacak bişi yok demektir..

Dream canım maşallah bebişini görmüşsün.. Çok sevindim..

Hilarya selam;

Canım nerden kıyafet aldın, bende bakıyorum da bu ararlar.... Nereden bakayım. Bende topuklu olayını hep düşünüyorum nasıl olacak diye.. Ne güzel atlatmışsın sen, çok sevindim.

Kızlar bide benim geçen cumartesi muayenemde doktor, bebeğin kafasının sol kasık tarafımda olduğunu söyledi. Yerine geliyo artık dedi. Fakat karnımın sağ tarafına ayaklarımı var nedir, sağ tarafı bi kabarıyo karnım acaip şekil değiştiriyo ve geriliyo...Oturduğum yerde rahatsız oluyorum bide acaba otururken onu rahatsız mı ediyorum diye düşünmeye başlıyorum.Bu aralar neresi geliyo ise sağ tarafına karnımın çok itiriyo kerata ya...

Hilarya selam;

Canım nerden kıyafet aldın, bende bakıyorum da bu ararlar.... Nereden bakayım. Bende topuklu olayını hep düşünüyorum nasıl olacak diye.. Ne güzel atlatmışsın sen, çok sevindim.

canım göğüs altından kurdeleli diz üstü bir elbise aldım..ee tabi göbiş biraz daha da büyüdüğü için elbise baya bir kısa kaldı ama bacaklarımda şişme falan olmadığı için iii durdu.. Normal bir giyim mağazasıydı.. Bu sene herşey hamiş kıyafeti giib olduğundan çok rahat ediyoruz.. Hem hamişiz diye bir sürü paralar dökmüyoruz gebe mağazalarına hem de istediğimiz seçenekleri bulabiliyoruz..

canım benim ki de genelde sağ da kendini belli ediyor.. Bence daha yerleri müsait olduğu için bebişlerimiz dönüyorlardır.. Aynı rahatsızlıkları bende hissediyorum.. Hemen ne şekilde oturuyorsam değiştiriyorum.. Ama çok da rahatsız olucağını düşünmüyorum otururken.. çünkü sıkıştırmıyoruz onları ..

Kızlar günaydın nasılsınız.Dün oğlumla kuaföre gittik ordan da pazara gittik oğluma çorap, önlük, bide çıtçıtlı badi aldım çok güzeller ay ne görsem almak istiyorum dayanamıyorum.

Kızlar ben hiç rahatsızlık duymuyorum sadece tekmelerini duyuyorum.Onun dışında ağrım sızım olmuyo ama hissedemiyorum oğlumun neresi başı neresi ayakları siz hissediyormusunuz.

Kızlar ben hiç rahatsızlık duymuyorum sadece tekmelerini duyuyorum.Onun dışında ağrım sızım olmuyo ama hissedemiyorum oğlumun neresi başı neresi ayakları siz hissediyormusunuz.

yok canım bende tam anlamıyorum başını poposunu :roflol:

Ama bazan öyle bir hareket yapıyor ki göbişimin şekli değişiyor.. diğer koltukta oturanlar bile bebeğin hareketini anlıyorlar..
Aldıkların da hayırlı olsun cnm.. iyi günlerde kullanın bebişinle inşallahh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…