2008 Ekim Anneleri

valla bana bitane görüntüleme merkezinin kağıdını verdi. orda mr işaretli bebeğin mr ının raporunu istiyormuş doktorum. bişeyi varmı yokmu diye. bu arada benim gittiğim hastanede renkli ultrason var ama neden beni görüntüleme merkezine gönderdi anlamadım.

tünaydın anneler..kevsercim neden şimdiden istio ki bu renkliyi?hele mr ı hiç anlamadım..ben doktoruma sordum bu renkli usg yi 30, haftada yapıcaz dedi..ama sizlerin şimdiden oluo..acaba benmki neden o kadar geçe verdi. bu bahsettiği baska bişimi?siz her kontrole gittiğinizde sizlerden bişi istio..ben gittiğimde usgde bakıo bitio..bi gecenkinde ölçümler yaptı??

merhaba kızlarr ay sağolun içime su serptiniz. allah razı olsun sizden. aslında ben çok etkileniyorum galiba gebelik sayfasından erken doğum bölümlerini okuyorum ve kendime kıyaslama yapıyorum.allahım inşallah bebişlerimize bişey olmaz. rabbim onları bize bağışlasın.

kötü şeyleri okuyunca ister istemez kendinede yakıştırıyorsun.bence çok okumamamk gerekli öyle şeyleri

hayatım aslında bu incelemeyi radyoloji uzmanları yapıyoo..ama bazı kadın doğum uzmanlarıda bu eğitimi aldığından yapabiliyoo..seni başka bi yere göndermesinin sebebi muhtemelen tecrübesiz oluşudur..benimde ikili incelememi başka bi doktor yaptı renkli usgyide başkası yapıcakk ama ben hiç anne karnında mr çekilen bebek duymadım sakın yalnış ankamıl olmayasın sonuçta mrda röntgen mantığıyla çalışan bi alet değilmi..:bbo:

canım elimde beni gönderdiği kağıt var işaretli olanlardan biri MR diğeri ise televizyonlu röntgen. ikisi yapılacak diye işaretli. neyse ya. bakırköy devlet hastanesinde tanıdık varmış. yarın benim için randevu almış ona gidicem bakalım ne diyecek ordaki doktor.

.MR çekimi güvenilir mi?
Dünyada her yıl yaklaşık on milyon insana MR yapılıyor. Uygun güvenlik tedbirleri alındığı zaman oldukça güvenilir bir incelemedir. Genel olarak ağrısızdır ve bilinen kısa veya uzun dönem doku zedelenmesine yol açmaz. Güvenliğiniz için çekim öncesi size sorulan soruları dikkatle yanıtlayın. Gebelerin özellikle ilk üç ayda doktor ve teknisyeni mutlaka uyarması gerekir. Paramanyetik kontrast madde gebelerde kullanılmamalıdır.(alıntıdır)
kevsercim röntgen gibi değilmiş ama annenin bi rahatsızlığından dolayı girmesi gerekiyosa ve bebekte anomaliden şüpheleniliyosa isteniyomuşş..bence ya doktorun yanlış işaretlemiş yada dediğin gibi para tuzağıı..çünkü her iki durumdada seni bilgilendirmesi gerekirdi..sıkma canını hayatım doğru söylüyosun git devlete en iyisi..Şeniz

evet canım ya doktorda bunu istiyorum ama hiçbir sorun yok bebeğinde dedi üstüne basa basa. madem sorun yok niye istiyorsun anlamadım ya. neyse böyle giderse doktoru değiştirebilirim bakalım. yarın ola hayırola

Kevsercim benim bildiğim MR(Manyetik Rezonans) demek ve Destinanın dediği gibi radyoloji bölümlerinde radyoloji uzmanları tarafından çekilir ve bu gibi yerlerin yakınlarında bile hamile yada hamilelik ihtimali olanların yaklaşması tehlikelidir yazıyor bak bende bugün unutum x-ray cihazından geçtim off ya bunlar bence bize tehlikeli sakın iyice araştırmadan yaptırma testleri eğer doppler amaçlı ise direct doppler yapsın doktorunu ara bence neden istediğini ve bunun tehlikeli olup olmayacağını kendin sor sonra Allah göstermesin sorumluluk almıyorlar zaten en ufak şeyde kağıt imzalatmasını biliyor doktorlarımız sende hakkın olarak kendine sor valla yazılı sor dicem ama abartı olmasın ha başka doktorlara da sor tabi tamam mı

selam kknin ekim anneleri bir uğruyayım dedim önceden bende ekim annesiydim şimdidr erken tarihe aldığı için doğumu eylül topiğindeyim.............

Kevsercim sana bir iki tavsiyem var doktor değiştirmek bu saatten sonra can sıkıcı bir durum ama birincisi sen muhasebeci olarak çalışmıyor musun muhakkak sigortalısın ve memurlarla sigortalıların bir farkı kalmadı yani bir özel hastane de tam teşekküllü ve deneyimli bir doktorun olduğu muayenelerini olabilirsin ek ücret bildiğim kadarıyla bazıları alıyor bazıları almıyor ama randevulu tabi olmadı sana tavsiyem güzel bir özel doktor bul kızım çalışıyoruz özel doktor sadece ayda bir ücret alıyor ne kadar gidersen git eğer hastane veye üniversite doktorlarından birisi ise testlerin için kolaylık olur ücret ödemezsin ve hızla yaptırırsın kızım özel doktor ayda en fazla profesörler 150 ytl alıyor ki bunlar anabilimdalı başkanları e yani maaşımızdan ayda 150 ytl meleklerimiz için harcamışız çok mu istediğin zaman da tel ile ara herşeyini sor ve güven a.s

Gulancım hoşgeldin bebişlerin nasıl yengeminde ikiz aralık annesi olcak o da uğra arada bir merak ettirme kendini Slmlrrrrr

bızdıkcan haklısın canım. doktorum bana telefon numarasını bile vermedi. doktor değiştirmek can sıkıcı ama değiştirmek zorundayım. doktorumla o kadar yakın değiliz birbirimize bayan olduğu halde. hep bi soğukluk var ısınamadık başından beri ona ama sırf evime yakın diye gittim oraya ama artık gitmem heralde. akşama eşimlede konuşucam. bulucaz bi çare.

Kevsercim şimdiye kadar doktora ısınmadıysan durduğun kabahat sevmelisin sende bebişinde doktoru ki faydalı olsun bazıları insanın psikolojisini bile bozuyor valla benimki erkek olmasına rağmen bazen öyle şişiriyorumki adamın kafasını isyan ettiriyorum bana serbest bıraktı istersen hergün gel hergün bakalım ultrasonda bebişine diye düşün o kadar ama işte fazla yüzsüzlük yapamıyorum adam 15 günde bir randevusunda benimle karşılaşıyor zaten ve hiç şaşırmıyor elhamdülillah Allah nazardan saklasın doktor konusunda çok şanslıyız inşallah seninde gönlüne göre olur

tünaydın biz geldik kızımla tetenoz aşımızı olduk cıs oldu ama hiç acımadı hani ağırdı bu aşı benim kolum bile sızlamıyo
celen gene kafayı takacak gördün mü kevser yaptığını niye renkli ultrason yapılmadı falan diye araştırıp kafasını karıştıracak ya bk celen ben sana şimdiden söliyim benim kendi doktorum aynı seninki gibi dedi 1 ay sonra renkliden bakacam şimdi değil dedi ama internette falan hep 20.hafada anomali taraması için ayrıntılı ultrasona girilir yazıyo gittiğim diğer doktor da radyolojiye sevk etti beni özel hastane tabi 50ytl fark cretiyle ben de doktoruma güvendiğimden 2 hafta sonrasını bekliyorum şimdi renkliye girmek için unutmayalım her doktorum ayrı bir stili var güveniyorsak evham yapmaya gerek yok

nisanur ayıptır sorması kaç kilo aldın 5 ayda valla çok merak ettim.ben bugün tartıldım ve tam 6 kilo almışım.:1no2:5 ay 3 günde.çok mu acaba yaa:uhm:[/QUOTE]
çok değil bece de şimdi deryalı günler programında bi doktor söyledi 30.haftaya kadar 8 kilo idealmişşşlülülülülülü
bence zayıfsak fazla alma hakkımız da var dimi ben 4 kilo aldım ama hala oldukça zayıf görünüyorum şimdilik dışardan pek belli olmuyo hamileliğim ama kilo alma çalışmaları hızla devam ediyoooo naniknanik

Nisanur aşını ilk defa mı yaptırdın? nerde yaptırdın? iğnenin ismi ne?fisfisfis

Gulancım hoşgeldin bebişlerin nasıl yengeminde ikiz aralık annesi olcak o da uğra arada bir merak ettirme kendini Slmlrrrrr

sağol canım ay yengen içinde sevindim allah hepimizin yardımcısı olsun..............
ara sıra uğrarım inş...................seninde iyi gidiyordur inş.........

nisanurcum cok saol canımcımŞeniz ya bnm doktorum hiç aşıdan falan bahsetmediii:uhm: ya bu adam aşıkmı acaba aklı başka yerdemi ki :mymeka: unutuyomu yoksaaaÇok üzgünüm çoook öff ne zormuş beeÇok üzgünüm çoook ha bide bişicik daha kuzucukalr nezaman hıckırmaya baslıooo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…