2008 Ekim Anneleri

hoş geldin gulancımmmŞeniz kıs nisanur 30.aya kadar 8 kilomu ayol ben şimdi zaten 8 kiloyumm:roflol:napıcaz 10 hafta kuru ekmeğe talimm:teytey:

ne ekmeği yav adam kahvaltıda 2 dilim kepek ekmeği yiyin sonra ekmek hamur işi yasak diyo
Ben bügün yarım ekmekten biraz fazlasını yedim valla napim
bi de bi sayfada balık yağından söz etmişler kızlar sizden var mı balık yağı içen bunlar tablet halinde olanlar mı be hamileliğin başında aldırmıştım eşime o da sıvı almış ben içiyorum midem reddediyor ve sonuç malum yani şişe olduğu gibi duruyo balık yağı hapı kullananız var mı aranız da

celencim bana sadece doktorum değil sağlık ocağından gelen kadın da söledi 20.hafatadan sonra gel de aşı yapalım diye 1 ay sonra bi tane daha hamilelikten sonra da 3 doz vurulacam ömür boyu bi daha gerek kalmıyomuş her doktor yaptır demiyo ama sen bi sor doktoruna ameliyatlar steril yapıldığından bişey olmaz diyen de var tedbirli davranalım diyen de sen bilirsin sana kalmış sağlık ocakları yapıyo ücretsiz

Nisanur sen sağlık ocağında mı yaptırdın ya onların aşıları hibedir iyi değildir diyorlar içime kurt düşürdüler az önce eczaneden sipariş ettim tetania mı öyle bişey dedi 6,5 ytl imiş cuma yaptırıyım dedim eczanede yapacaklar doğru mu yaptım acaba bu arada Nisanur balık haplarıyla ilgili bişeyler okudum pek iyi değilmiş muhakkak doktor kontrollü olmalıymış kimi balığın gövdesinden kimi beyninden yapılıyormuş ve ne olur dikkat et bebeğin beynine zarar verebiliyormuş bazıları ben e-gebelik net te okumuştum araştır bi istersen sende ya da ben sana bulayım ister misin

kısım ben o duvara 1 ay önce başladım evdeki bıcırığım fırsat vermiyoki bitirimm.okulda kapandı ya sıkıntılı hatun çıkarıp gezdirdim biraz sahilde balıklara ekmek attık valla banada iyi geldi iyiki gelmişim istanbulu bırakıp buralara..

nisancım bende dün vuruldum o aşıyı ama ben bir daha vurmuycam hamile kalmadan önce elim kesilmişdi ozaman dikiş atmışlardı. ozaman vurmuşlardı onun için tek doz yeterli dedilerr..benim de hiç acımıyor... kızlar vurulmadıysanız vurulun mutlaka

bızdık teşekkür ederim ya ben sağlık ocağındaki aşılar hakıına bööle bişeyi ilk senden duydum ha artık çok geç yaptırdık zaten doktorum da öyle bişey demedi zaten aman bişey olmaz yaaa
Ben balık yağını hiç içemedimki zaten canım haftada 1 balık aldırıyorum eşim getirip temizliyo hamsicikleri ben de buğlamasını yapıp yiyorum hamsi ile uskumru çok iyiymiş yüzey balıkları olduğundan civa da toplamıyolarmış aldığım kitapta yazıyo emziren anneler için de onları öneriyolar somuon da çok yiymiş ama ülkemizde pek yetişmedğinden pahalıymış bi de somon diye başkabalık satıyolarmışş

bizim evdeki kuşumuz da yumurlayacak mıdır nedir yuvada yatıyo bugün sesi hiç kesilmedi ha o benden daha öce anne olacak herhalde

ya canım içini rahat tut bişey olmazda eczanedekilerin kiminin içinde tetanoz kiminde başka hastalıklar içinde var karma aşı gibi bişey yani doktorum vurulabilirsin dedi ben karar verememiştim ama ucuz olduğunu görünce de çok cazip geldi yoksa aslında gitmem lazım aile doktoruna zaten evlendiğimden beri doktorlarda karıştı neyse balık konusunda da en iyisini yapıyorsunuz maşallah kızım bizim buralarda deniz mi var birde ben çok beceriksizim pişirememki bişeye benzemez yazık olur bir balık lokantası vardı burda ya orda yiyordum ya da eve pişirtip ısmarlıyordum o da daha ilk hamilelik ayımda kapandı ya şans işte ton balığı da yemiyorum zaten onunda faydası yokmuş somon en çok omega3 olan balıklar arasında imiş tavsiye ederim

benim doktorum verdi canım geçen sefer gittiğimde balık hapını. sabah akşam günde iki tane içiyorum. bu balık hapını bütün hamilelere veriyorlar aynı hapı başka doktor görümcemede vermişti. bu arada balık hapını sigorta karşılamıyor paranla alıyorsun yani. ben günde üç tane hap içiyorum kan hapı+ vitamin+ balık hapı.

Ben kaçtım arkadaşlar eşim geldi yemek yapmaya koyulalım kızıma da anlatıyorum hangi yemek nasıl aypılır bak şu anda patates doğruyorum falan diye dün dedim dounca mantıları bükmeme yardım edeceksin diye tekme attı annesine:1hug: annesinin gülü o

Kevsercim ilaçlarını isimlerini özellikle balık hapını yazsana ben bir sorayım

merhaba kızlar, benden size tavsiye mutlaka tetanoz aşınızı yaptırın bir doz bile olsa yeterli (genelde ilk hamilelikte 2-3 doz veriyorlar)çünkü normal veya sezaryan bile olsanız orda bir takım aletler kullanılıyor ve bunların ne kadar steril olup olmadığını bilemezsiniz. hatta benim kayınvalidem ebe ama ilk doğumdan önce yaptırmıştı bana aşıyı ve şimdi yine olacam önümüzdeki aya,

Kızlar merhaba bugün biz de kızımla doltor amcasındaydık şeker yüklemesi yaptırdık bir de ayrıntılı ultrasona girdik canım benim herşey minicik eller,ayaklar yüzünü ablasının o dönemki yüzüne çok benzettik ikinci hamileliğim de olsa insan bir tuhaf oluyor.Herşey iyi ama benim yine tansiyon 14-9 çıktı.Resmen tansiyon aletini görünce kalbim hızlı hızlı atmaya başlıyor.Eve gelince ölçdüğümde daha normal oluyor.Artık tansiyon olayını takmak istemiyorum tuzu kestim,dinlenmeye de özen gösteriyorum allah büyük.Güzel düşünelim güzel olsun.Tansiyon hastası olanlar nasıl doğum yapıyor ben de herhalde iyi kötü yaparım diye düşünüyorum.

ay ne güzel günayla ben olsam evde kayınvalideme doğumumu yaptırtırdım temiz temiz eski ebeler gibi yok şimdiki doktorlardansa ebeler normal doğumu daha iyi yaptırıyorlar tabi sadece normal doğum için..

kan hapım: Gynoferon
vitamin: Megadayn
balık hapı: seven seas pulse (omega 3)
hepsini doktor kendi içmemi istedi

Destinacım nerde gireceksin renkliye hadi bakalım iyi haberlerle dönersin inşallah ben de perşembe günü şeker sonucumu aldım çok şükür normal sınırlarda böylelikle bir testi daha atlattık.

destinacım çoktan yola çıktın galiba hayırlı yolculuklar dönüşünü dört gözle bekliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…