2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

herkeze merhaba
benim kız,çok değişti kızlar akşamları herşeye ama herşeye ağlıyor,konuşması gelişmiyor bakıcısı devamlı diyalogta olduklarını herşeyi konuştuğunu TV ye bakmadığına yemin ediyor çişini bile söylemiyor, bize vuruyor istemediği bişey olsun git diyor, bazen çok keyifli oyunlar süper ama istemediği bişey olsun ağlamaktan terliyor resmen,uykuya dalmakta zorluk çekiyor normalde 3 te kalkınca 10:15 te hemen uyur akşam 11 e geliyordu uyumamak için ağladı ağladı ninni söyledim,sarıldım öptüm,saçlarını okşadım yok sakinleşmiyor sonra kızım dedim beni çok üzüyorsun şimdi bende ağlayayyımmı yeter nolurrr dedim o zaman sakinleşti hemende uyudu...bide ben ağlıyor diye o an istediğini yapmak istemiyorum dikkatini başka şeye çevireyim diyorum çok sakin davranıyorum ama akşam uyuduktan sonra oturdum ağladım inanın tahammülüm bi yerde bitiyor kendimi çaresiz hissediyorum kendim baksam böyle olmaz diyorum suçlu hissediyorum kendimi neden böyle diye..kreş bölümüne konu açtım müsait olan bi oraya baksın nolur... siz anlıyorsunuz beni değilmi çok kötüyüm çokkkkçalışamıyorum şuanda işteyim kafam hep duruda:KK50:

herkeze merhaba
benim kız,çok değişti kızlar akşamları herşeye ama herşeye ağlıyor,konuşması gelişmiyor bakıcısı devamlı diyalogta olduklarını herşeyi konuştuğunu TV ye bakmadığına yemin ediyor çişini bile söylemiyor, bize vuruyor istemediği bişey olsun git diyor, bazen çok keyifli oyunlar süper ama istemediği bişey olsun ağlamaktan terliyor resmen,uykuya dalmakta zorluk çekiyor normalde 3 te kalkınca 10:15 te hemen uyur akşam 11 e geliyordu uyumamak için ağladı ağladı ninni söyledim,sarıldım öptüm,saçlarını okşadım yok sakinleşmiyor sonra kızım dedim beni çok üzüyorsun şimdi bende ağlayayyımmı yeter nolurrr dedim o zaman sakinleşti hemende uyudu...bide ben ağlıyor diye o an istediğini yapmak istemiyorum dikkatini başka şeye çevireyim diyorum çok sakin davranıyorum ama akşam uyuduktan sonra oturdum ağladım inanın tahammülüm bi yerde bitiyor kendimi çaresiz hissediyorum kendim baksam böyle olmaz diyorum suçlu hissediyorum kendimi neden böyle diye..kreş bölümüne konu açtım müsait olan bi oraya baksın nolur... siz anlıyorsunuz beni değilmi çok kötüyüm çokkkkçalışamıyorum şuanda işteyim kafam hep duruda:KK50:

seni çok iyi anlıyorum canım
emin ol çalışmak la ilgisi yok ben çalışmıyorum ve inanki benimkide aynı daha neler yapıyor neler inat mı inat, dikkatini filan başka yöne çekmek çok zor artık aklına düşeni yapacak illaki
kendini suçlama canım nette araştırdım 2 yaş sendromu diyorlar belli bir dönem olup geçecekmiş inşallah çabuk geçer inan sabrımı son noktasına kadar kullanıyor resmen
geçen ben de senin gibi otutup ağladım baş edemeyince
çocuklarımız sevilmeseler çekilcek dert değil gerçekten bu ara yaptıkları

Son düzenleme:
bide benim kız herşeyi kendi yapmak istiyor evde odadan odaya geçerken lamba bile kapatamıyorsun duduuu duuduuu (duru demek istiyor ben diyemiyor) diye bağırıyor o ışık açılıyor geliyor havaya kaldırılıyor ve o kapatıyor,bu kapı,kapak,tv,aklınıza ne gelirse için böyle...elektrik süpürgesi açmak mümkün değil duduuuuuuu o süpürecek o çamaşır asacak o makyaj yapıcak makyaj malzemelerimi ya da kremlerimi alamazsa kavga sebebi unutturmak için hadi gel bakım yapalım diyorum onun nivea kremiyle masaj yapıyoruz tabi kremi alıp o sürüyor , zaten tırnakları ojeli geziyor artık dayanamadım bigün sürdüm napıyım dedim tırnak nasıl olsa bişi olmaz .. sulu boyayla geçen kendine makyaj yapmış bakıcım anlatıyor

bunlar çokta güzel şeyler büyümeye çalışıyor anlıyorum,onunla zaman geçirmek koklamak öpmek dünyanın en güzeli hepimiz canımızı veririz onlar için.. ama işte burda paylaşımda güzel en azından yalnız olmadığını bilme

bazen çok güzel oyuncak oynuyor,yada çay yapıp bize ikram ediyor,bebejkelrini uyutuyor evcilik saklambaç dans.. bazen bakıyorum o oyuncakalr kafamda son bulmuş bi kere kumbarayı bi vurdu kafama alnım mosmor gezdim kaç gün

sabır Allahtan gerçekten biz annelerden daha sabırlı bu hayatta kimse olamaz kızlar ben buna inandım..

aman sormayın kızlar o dediklerinizden bende 3 tane var... bugün ben temizlik yapıyordum yerleri sildim mutfagın yerlerini silmeye geçtim sonra yanıma onur geldi üstü başı ıslak biberonundaki bütün sütü tv.sehpasına ve yerlere dökmüş daha öncede yapmıştı artık dayanamadım dövdüm iyice sinirden ölüyordum kızlar valla bu çocuklar beni öbür tarafa yollıycak sabır gösteremiyorum artık onlara kızıyor vuruyor sonrada kendime kızıyorum......
benimkilerin en fazla olanı 12.5 kilo....
fikriye nerelerdesin canım yaaa dön artık

aman sormayın kızlar o dediklerinizden bende 3 tane var... bugün ben temizlik yapıyordum yerleri sildim mutfagın yerlerini silmeye geçtim sonra yanıma onur geldi üstü başı ıslak biberonundaki bütün sütü tv.sehpasına ve yerlere dökmüş daha öncede yapmıştı artık dayanamadım dövdüm iyice sinirden ölüyordum kızlar valla bu çocuklar beni öbür tarafa yollıycak sabır gösteremiyorum artık onlara kızıyor vuruyor sonrada kendime kızıyorum......
benimkilerin en fazla olanı 12.5 kilo....
fikriye nerelerdesin canım yaaa dön artık

ahhh yapma tatlım yaaa...ben çok iyi anlıyorum seni inan diyorumya oturup ağlıyorum kimi zaman.. bak ben çalışıyorum ve hafta sonu dinlenebildiğim tek zaman var oda Duru'nun öğle uykusu (bütün günüm temizlik yemek çamaşır Duru ile oyun ve kocamla geçirebildiğim 1-2 dk zaman var kanepede uyuya kalıyorum bazen) bazen Duru uyumak istemiyor kalkıyor,ağlıyor allahım diyorum sadece 2 saat uyumak istiyorum,uyumasamda şu kanepede tek başıma oturmak istiyorum yok yok uyumuyor kaldırıyorum yataktan hadi kızım sen içeri geç ben yatıcam diyorum TV ninde fişini çekiyorum açamasın diye ağlaya ağlaya geliyor yanıma kakkk kaaakk diye kaldırıyor beni..akşam eline nerden bilmiyorum tükenemz kalem geçirmiş misafirde görmeden oturmuş üstüne ve benim koltuklar beyaz adam bi kalktı kalem akmış koltuğa,eşi kızdı dedi oturduğun yere bakmıyomusun yahu dedim koltuk benim ben bişi demiyorum ... ayyy ruhum sıkıldı anlıyosun dimi beniii sabır arkadaşım sabır çocuğa vurma,sonra onlarda bilinçli vurmaya başlıyacak ve kendine güvenmeyecekler herşeyden korkacaklar..biliyorum pişman oluyosundur ama nolur yapma git kafanı vur duvara onlara vurma

aynrcum brdayım canı ama inana bir dk boş olamıyorum.Blgaristandan geldk ama rahatlayamadık bir türlü.Bizimle birlikte misafir de geldi onu da görmek isteyen diyer akrabalar da geliyor.Her gün misafir var yani.Misafirden bie sakıncası yok ama Sanberk le yeterince ilgilenemiyorm.Tv sürekli açık çocuk da alışk değil bu kadar kalabalığa bu kadar farklı insana.Tv sevmeyiz zaten çocuk da ssıkılıp anne tv kapat çok görültü yapıyor diyor.Ama midsafirler oturup evlendirme programları izliyor:KK43:((((((((((çok kızıyorum ama ne yapabilirm.Çock da sıkıldı herkese evinize gidin yalnız kalmak istiyorum diyor.Anlatmaya çalışıyprz ama henüz çok küçük gayat normal tepki veriyor.Aslında benim içimdeki söylüyor yavru.İnanaın misafirlerden çok yoruldm.Aretık eski günleri sadece oğlumla başbaşa kalmk istiyorm ya.Ama işte sorun o değil sorun Sanberk çok hırçınlaştı herkese vuruyor babası bile ve eskiden kulak sıkma saç çekme huyu tekrar geldi.anlatıyoruz ama yok gözümün içine baka baka yapıyor.Artık biz de dayanamayıyoruz:KK43:((((bgün sinirden popsuna bir güzel vrdum zor durdurdum kendimi.Çock da korkt acımadı o kadar korktğu kadar.Ama ben de ağaldım.Çünkü ona vurmam sebei onun yaptığı bir şeyden değil sadece bu drumla başa çıkmadığım içindir.Ve doğal olark en zayıf olana patladım:KK43:ne yazıkki temiz meleğim bu.
Vurdum ona hemn de çok ama bir çözüm oldmu ne o uslanıyor ne ben sakinleniyor hatta böyle olunca ben çok üzülüyorm ve yüzerimdeki yk daha da artıyor sanki.Vrmak ve bağarmka kimseye yardım etmez arkadaşlar.Yeni yıl başlıyor yeni sayfa açalım.Kıymatli yavrlarımza karşı daha ablayaşlı olalaım onlar daha küçücük hayattan haberleri yok.Tek bildikleri biizm gösterdiklerimiz...eğer onlar uyumlu sakin ve merhametli olmasını istiyorsak ilk önce biz böyle olmalıyız.
Sabır sabır ve sevgi başka bişey gerkmiyor.

aynurcum sen bu son yarım sene çok yaşadın sen bir yerden destek almalısın canım.'2-4 yaş dönemi çok zor gelişimi için en önemli dönemden biri.Şİmdi olanlar tüm hayatını etkiliyor.İlk önce evde bir yardımcın olmalıdır.Bilmiyorm ama belki bir bakacı için imkanın varsa almalısın.En azından ev işlerinde yardımcı olur.Bu çocklar her gün dışırda en az yarım saat geçirmeli gerk ve bunu sen tekbaşına yapamazsın.Eskiden annelerimiz de 3,4 ve fazla çocuk bakmıştır ama bu çocukların yakında babaane anneane,teyzeler halalar yaşıyord ve annelerimiz biiz tekbaına yetiştirmedi.Belki bütçenizi zorla ama kesinlikle bir yardımcı almalısın canım.Bnu çocuklarına bir gelecek yatırımı gibi bak.
Karamsar bakmak istemiyorum ama böyle nasıl devam edeceksin çocuklar daha da hareketli olacak sorunlar değişecek çockların ihtiyaçları çok farklı olacaktır.Lütfen kendi eşin ve çockların için bu konyu ciddi al.

fikriyecigim aslında bende bunu düşünüyorum diyorum acaba yanıma birilerinimi alsam ama bu düşünce beni bir yandan ürkütüyor evde yabancı biri nasıl olur nasıl davranırım yani aslında bi başlasam gerisi gelirde işte ben cesaret edemiyorum şu ana kadar eve arada koltuk sildirmek haricinde kadın almadım işin kötüsüde daha dün kardeşime iş için para lazım oldu ona kredi çektik onu ödemeye başlıycaz....canım anlıyorum seni insan sinirlenince hıncını çocuklardan alıyor evet sende sanberke değil artık yogunluktan sıkıldıgın için vurdun ona... insan etrafındakilerin hareketlerine kızdıgı sinirlendigi kendine yanlış gelen hareketleri davranışları görüyor gördügü ayrıntıya sinirlenip susup sessiz kalıyo o an için.. ama sonunda onlar içinde büyüyo ve çocugun yaptıgı en ufak bir hareket kıvılcım olup senin alevlenmene sebep oluyor ve sonunda yaktıgımız en savunmasız kuzularımız oluyor defalarca yaşadım bunu....

uaydın canım sende doğru söylüyorsun canım vurmak en kötü şey ama 2 gündür onlara kızmıyorum kuzularım ben bağırınca bile nereye kaçacaklarını şaşırıyorlar gülsemmi ağlasammı bilemiyorum....evet fikriye sürekli evde olmak dahada zor oluyo aslında dışarı çıkmak bizim için daha yorucu ama değişiklik işte birde tokat çok küçük biryer hiçbirşey yok burada çocuklarla vakit geçirebilecegimiz hiç bir yer yok sadece çarşıda bir aşagı bir yukarı yapıyoruz çocuklar arabalarında hiç birşey anlamıyorlar anlıycan...

merhaba hanımlar hepimize kolay gelsin :85:
anlattığınız şeyler çoookk tanıdık bana uaydın canım bugüne kadar kendilerini bağımsız biri olarak görmüyorlardı anne olarak herşeyi bize düşüyordu ama artık kendilerinin farkına varıyorlar ve aslında bende varım mesajı veriyorlar bu yüzden yapmak istedikleri konusunda ona fırsat ver bu inatçılıktan değil canım dediğim gibi çocuklarımızın ifade dili... lambayı kapatmak istemeden sen çağır onu haydi ışığımızı söndürelim diye.. en basitinden tabiki herşeyde mümkün değil ona yaptırmak ama yapabileceklerinde onlara fırsat vermemiz lazım hem özgüvenleri için hemde bağımsızlıkları için hemde sorumluluk bilinci için.. uykusuzluk konusunda seni çok iyi anlıyorum ege de uykudan nefret eden bir çocuk oldu :84: :95: kahvemi içmeden kendime gelemiyorum yoksa bayılabilirm uykudan ......

en kötüsü.......
sakın çocuklarınıza vurmayın hanımlar tabiki korkacaklar yanlış ne doğru ne bilmiyorlar otorite kötü bi şey ama demokratik anne babalar olun.. çocuk eğitiminde kızmanın da, cezanın da yeri vardır.. hiç birimiz mükemmel değiliz sabrımız taşıyor bazen böyle olunca hemen oradan uzaklaşın kendinizi başka şeylere verin
ahh canım annem senin kıymetini asıl şimdi anlıyorum :KK70: :KK71:

aynur canım fikriyeye katılıyorum kesinlikle bir yardım almalısın ...
maddi açıdan size çok yük getirmeyecekse ya temizlik için yada çocuklar için...

fikriye canım seni öyle iyi anlıyorum ki
bir misafir geldiğinde birine gidildiğinde düzen falan kalmıyor hooop sil baştan sanki çocuk geriye gidiyor

herkese çoooooooooook mutlu huzurlu sağlıklı rahat ve uyku dolu bir yıl diliyorum :KK71:
biz oğlumla ağacımızı süsledik akşamları da ışıklarını yakıyoruz ege çok sevdi bugünde bir arkadaşımızın evinde olacağız malum herkesin çocuğu var eskide kaldı dışarda yeni yıl kutlamaları :63: :84:

Aynurcum anlıyorum kredi de ödeyeceksiniz gerçekten zor olur.Ama en azından şöyle haftada bir kez yada iki kez bir kadın gelse çok iyi olur bence.Temizlik yapmasın her seferinde gelsin çocuklarla ilgilnesin birlikte dışırya çıkartın veya sen eşinle 1 saatliğie yalnız sinemya gidin vbs..ama her hafta çok desen en azından ayda bir kez kendine özel bir gün bul çok çok iyi gelir sana inan.Yabancı bir kadın evde alışırmıyım diyorsun alışırsın tabiki.bir misafir olark bak ona misafirlerini nasıl karşılıyorsan onu da öyle.Hepimiz insanız canım komuya alıştığın gibi ona da alışırsın.Yani kendine bir arkadaş bul ve ona iş yaptırıyorsun diye ödersin işte için rahat olur.
Lütfen kendin için değil çoçukların için yap bunu.

canım arkadaşlar yeni yılda size daha çok sabır dilerim çocuklarınza size ailelerinize çok çok sağlık ve mutlu neşel günleri diliyorum.
Umarım bu sene bez,biberon,emzik,uyuku,yemek problermleri arkaya bırakırız.Çocuklarımızın bisiklete binmesi görürüz,o kadar güzel olasa da anlamlı resimleri de duvarlaımza asarız:)
bol bol mutlu günleri dilirim.

fikriyeciğim zaten temizlik için arıyorum birilerini o sorun değil...bulurum heralde güvenilir birilerini...bu aralar kitap okumaya başladım gene.. eskiden çocuklardan önce yani çok kitap okurdum çocuklar olunca bırakmıştım iyi oluyor kafamı dağıtıyor....bu arada kızlar kuzuların yemek yemeleri nasıl uzun zamandır konuşmuyoruz benimkilerin iyi çok şükür sadece eymen az yiyyor....bu arada yeni bir kahvaltı çeşidi buldum sizlerle paylaşayım salamı rendeliyorum pişiriyorum daha sonra üstüne rendelenmiş bol kasar koyuyorum kaşarlar eriyince kapatıyorum benimkiler bayılıyor..aslında kendileri isteyene kadar eve salam sosis sokmak istemiyordum ama değişiklik olsun dedim bol kaşar yemiş oluyorlar böylelikle tavsiye ederim...bu arada yarın sabah sabiha paktuna keskin var doktorum programında bakalım ne hakkında konuşucak...

aynur selam onlıne görünüyosun ama burda yoksun

egenin yemesi çok kötü yine :KK43:( zorla bir kaç kaşık çorba içiyor çoğu zaman onuda içmiyor sanırım hala 12.500 kg ama boyunun uzadığını söylüyorlar.. aslında bir iyi bir kötü yemesi çok zayıf görünmüyor. kahvaltı ve farklı çorba tarifleri arıyordum bende iyi oldu aynur bu tarifi deneyeceğim ve sonucunu yazacağım. yumurta falan zaten yemiyor yerse de bin bir nazla yiyor bu aralar sık sık kabız oluyor ege çok zor yapıyor elma suyu falanda içmiyor bana kalırsa doğru düzgün bir şey yemediği için barsakları düzgün çalışmıyor. :KK20:

kızlar bunlar büyümüş yaa :KK62:
dün eşimle konuşuyorduk egenin yanında o çok yaramaz bir çocuk olduğundan bahsediyordu bende bununla ilgili çocuk işte enerjisini atmaya çalışıyor dedim bunu duyan oğlum bana döndü ve ne dese beğenirsiniz:çocuk diiill ege !!! :KK37:

aynur bu arada eşim bana içinizdeki öküze oha deyin :KK1: kitabını almış onu okumaya çalışıyorum bende çok severim kitap okumayı

X