2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

burcu burnu akıyor diyorsun deniz suyu vbs kullanıyormusunuz bak zamanında ilaç verirsen daha ilerlemez.Bide A-ferin veya iburamin gold verebilrisin bunlar çabuk toparlıyor eğer zamanda alanırsa tabiki.
Canım yapbozdan bahsetmişsin bildiğimiz puzzel mi:)? ben de sanberke farklı bir şey arıyorum ama ne alsam bir türlü karar veremiyorum.Bizm var ahşap yapbozlardan ama artık çok pasit geliyor.Sonra 3 lü palaçolu puzel aldık o da pasit artık,sonra puzelli kitap aldık içinde 4 tane 4 parçalı puzzel onlarda artık ezbere biliyor.En son aldığı bahsettiğim 4 puzzel biri 4 diyeri 6,8 ve 12 parçalı.Şİmdilik 4,6,8 li olanlarla uğraşıyor henüz sıkılmadı.Ama en fazla bir hafta daha sürer sonra 12 li olan puzzeli çıkartacam bakalım o da ne zamana kadar.Sizde nasıl birşey var?Biraz kopya yapayım sizden:)))))))))))

Aslı canım umarım iyisinizdir.Biz de hastaydık nerdeyse 1 ay oldu iyileşene kadar.Geçer o da geçer canım.
tşkler Fikriyecim. iyiyiz güzelim nasıl olalım ogluşumla biraz gün içerisinde özlüyoruz birbirimizi ama saglıgımız yerinde olsun diyorum yeter.sizede geçmiş olsun canım benim.

evet kızlar şu an ilgilenmiyor .. belki ben yanlış yapıyorum onuda bilmiyorum belki çok rahat bırkamak doğrı değil ... ya da ben çok vakit bulamıyorum ilgilenmesini sağlayabilirim ama işte bilmiyorum kızlar ... kendimi yorgun hissediyorum bi de ayak iç yan kemiğimde şişme oldu fazla ayakta durmaktan ağrıda yapıyo.:gitme:. çok hayranım bebişine bişeyler öğretmeye çalışan annelere ben bunu yapamıyorum galiba kızlar çünkü o kadar çok işim oluyoki sabah kalkıyorum yatana kadar devam hiç oturmadan .. sadece şunu az da olsa yaptığımı biliyorum vicdanım bu yönde az da olsa rahat bağırmamaya çalışıyorum ve isttedikleri her an 3 ünü de heemn kucağıma alıp öpüp okşayayıp sevgi vermeye çalışıyorum ..onun dışında hadi kitap okuyalım yada birlikte resim yapalım ya da ne bileyim yap boz falan olmuyo inanın .. arada sadece kızımla evcilik oynuyoruz birlikte o da çok nadir:KK43:( ama bazen suçlu hissediyorum kendimi:KK43:(( yeterince ilgilenemiyormuyum yoksa diye bana akıl verin ve dua edin canlarım bi de ayağım çıktı off
aslıcım hoşgeldin canım doğru çok yoğunsundur anlıyorum seni tatlım rabbim kolaylık versin öp kuzuyu
aynur gelmemeiş inş iyidir o da 3 afacanla çok zor kızlar çok çocuk muhteşem bi şey çocuklar mutlu oluyolar ama inanın annelere çok zor ..-tatlicadiarzu-
büyük oğlumda artık iyice büyüdü kızlar 12 yaşındaya dün az dertleştik .. anne dedi benden 2 yaş büyük bi kızdan hoşlanıyorum dedii ayy şokk oldumm hiç beklemiyodum.. ya ne diyeceğimi bile bilemedim .. tabi yavrum çok doğal şeyler bunlar dedim çok tepki verirsin sandım anne benden büyük ya dedi hayır yavrum sadece saygı duyarım duygularıa dedim . bana açılması güzel ama ne dicemi bilemedim inanın yaa büyüyolarr çok değişik bişey bu .. bana bu konudad da akıl verin kızlar görüşlerinize ihtiyacım varkaydirigubbakcemile5 çokk çokk öpüyorum hepinizii ve dua etmeyi unutmayın emii:Saruboceq:a.s.

herkese selam kızlar...
fikriyecim sana bişey soracağım canım...
geçen sene bsenin bir yazında arı sütü, bal ve polenle ilgili bişey okumuştum...
ama şimdi hatırlayamıyorum....
benim 15 aylık kızım var Cerebral Palsi hastası... ona arı sütü ve polen vermek istiyorum ama nasıl kullanıldığını bilmiyorum...
acaba bildiğin kadarıyla söyleyebilir misin canım....
arı sütünün hücreleri yenileyici özelliği varmış... sabah okudum... bi umut işte belki benim kızıma da faydası olur diye düşünüyorum...

herkese selam kızlar...
fikriyecim sana bişey soracağım canım...
geçen sene bsenin bir yazında arı sütü, bal ve polenle ilgili bişey okumuştum...
ama şimdi hatırlayamıyorum....
benim 15 aylık kızım var Cerebral Palsi hastası... ona arı sütü ve polen vermek istiyorum ama nasıl kullanıldığını bilmiyorum...
acaba bildiğin kadarıyla söyleyebilir misin canım....
arı sütünün hücreleri yenileyici özelliği varmış... sabah okudum... bi umut işte belki benim kızıma da faydası olur diye düşünüyorum...
merhaba ben aktarda tesadüfen gördüm bunun bebekler için olanı da var büyükler için olanı da
çocuklara ağır gelmesin diye içinde arı sütü miktarı biraz daha az kullanılıyormuş markasını hatırlamıyorum ama ben kendim için almıştım az az oğluma da verdim.. içinde bal pekmez arı sütü polen gibi besleyici ve faydalı şeyler var..
umarım yardımcı olmuştur

canım Burcu yazmış zaten çocuklar için ayrı var.En iyisi eczaneden almaktır.Çünkü arı sütün saklma koşulları farklıdır ve uygun şekilde saklanmıyorsa özeliği kayboluyormuş.Evde de buzdolabında saklmak lazım.Bide bunu söyleyim kavanozu açtıktan sonra bir hafalık kulanacak miktarı ayrı bir kavanozda koy kalano buzluğa koyarsan dayanıklı daha uzun sürer.Ama kullanmadan çnce bir dr danış lütfen.ÇÜnkü arı sütü çok güçlü bir şey.Bide 10 gün kullandıktan sonra 5 gün dinlendirmek lazım.Bal bile hergün yenmez arada dinlemek lazım.
Canım senin kızın için okumuştum.İlk önce umudunu hiç bir zaman kesme eğer çabalarsan iyi sonuç alacaksınız.Tabiki kolay olmayacak bir günlük bir yıllık bir iş değil sürekli çabalamk zorunda kalacaksınız.Bizden biraz fazla güçlü olmak zorundasın ama Allah büyüktür yardım eder.Seni rahatlaycak mı bilmiyorum ama senin kızın gibi olan çocuklar doğru tedavi görünce meslek sahibi de olan var onun için drlardan devletten haklarınız arayınız.
Güzel kıznı benden öp.

evet kızlar şu an ilgilenmiyor .. belki ben yanlış yapıyorum onuda bilmiyorum belki çok rahat bırkamak doğrı değil ... ya da ben çok vakit bulamıyorum ilgilenmesini sağlayabilirim ama işte bilmiyorum kızlar ... kendimi yorgun hissediyorum bi de ayak iç yan kemiğimde şişme oldu fazla ayakta durmaktan ağrıda yapıyo.:gitme:. çok hayranım bebişine bişeyler öğretmeye çalışan annelere ben bunu yapamıyorum galiba kızlar çünkü o kadar çok işim oluyoki sabah kalkıyorum yatana kadar devam hiç oturmadan .. sadece şunu az da olsa yaptığımı biliyorum vicdanım bu yönde az da olsa rahat bağırmamaya çalışıyorum ve isttedikleri her an 3 ünü de heemn kucağıma alıp öpüp okşayayıp sevgi vermeye çalışıyorum ..onun dışında hadi kitap okuyalım yada birlikte resim yapalım ya da ne bileyim yap boz falan olmuyo inanın .. arada sadece kızımla evcilik oynuyoruz birlikte o da çok nadir:KK43:( ama bazen suçlu hissediyorum kendimi:KK43:(( yeterince ilgilenemiyormuyum yoksa diye bana akıl verin ve dua edin canlarım bi de ayağım çıktı off
aslıcım hoşgeldin canım doğru çok yoğunsundur anlıyorum seni tatlım rabbim kolaylık versin öp kuzuyu
aynur gelmemeiş inş iyidir o da 3 afacanla çok zor kızlar çok çocuk muhteşem bi şey çocuklar mutlu oluyolar ama inanın annelere çok zor ..-tatlicadiarzu-
büyük oğlumda artık iyice büyüdü kızlar 12 yaşındaya dün az dertleştik .. anne dedi benden 2 yaş büyük bi kızdan hoşlanıyorum dedii ayy şokk oldumm hiç beklemiyodum.. ya ne diyeceğimi bile bilemedim .. tabi yavrum çok doğal şeyler bunlar dedim çok tepki verirsin sandım anne benden büyük ya dedi hayır yavrum sadece saygı duyarım duygularıa dedim . bana açılması güzel ama ne dicemi bilemedim inanın yaa büyüyolarr çok değişik bişey bu .. bana bu konudad da akıl verin kızlar görüşlerinize ihtiyacım varkaydirigubbakcemile5 çokk çokk öpüyorum hepinizii ve dua etmeyi unutmayın emii:Saruboceq:a.s.

canım tabiki her an çocukla ilgilenemzsin heleki 3 taneyile.Umarım yapabilirsin ama günde her çocuğa ayrı 10 şer dk ayırt etmen gerk.Dİyer çocukların okuldayken küçüğ al tv pc fırın ocak herşey kapalı olsu telefon bile.otur biraz nefes al çocuğunla güzel bir oyun oyanayınız.İlal bişey öğretmek için değil güzel vakşt geçirmek için.Senin oğlun ne sever onu yapın.bugün biz 2o dk araba sürdük ben de çocuk giib yerlarde gezdim ama oğlum çok mutluydu çok memnundu.Sonra ben kalkıp yemek yapmak istediğimi söyledim hiç itraz etmeden tamam sen git ben burda oynayacam anne dedi.Bu hemen olmadı bu duruma gelene kadar aylar geçti ama en sonunda sabırımın meyveleri almaya başladım diye düşünüyorum.Bence günde 10 dk tamamen odaklmaak lazım çoğua.Seninki 3 tane talam maksimum 1 saatini alır.Denemeye değer bence

merhaba ben aktarda tesadüfen gördüm bunun bebekler için olanı da var büyükler için olanı da
çocuklara ağır gelmesin diye içinde arı sütü miktarı biraz daha az kullanılıyormuş markasını hatırlamıyorum ama ben kendim için almıştım az az oğluma da verdim.. içinde bal pekmez arı sütü polen gibi besleyici ve faydalı şeyler var..
umarım yardımcı olmuştur

canım Burcu yazmış zaten çocuklar için ayrı var.En iyisi eczaneden almaktır.Çünkü arı sütün saklma koşulları farklıdır ve uygun şekilde saklanmıyorsa özeliği kayboluyormuş.Evde de buzdolabında saklmak lazım.Bide bunu söyleyim kavanozu açtıktan sonra bir hafalık kulanacak miktarı ayrı bir kavanozda koy kalano buzluğa koyarsan dayanıklı daha uzun sürer.Ama kullanmadan çnce bir dr danış lütfen.ÇÜnkü arı sütü çok güçlü bir şey.Bide 10 gün kullandıktan sonra 5 gün dinlendirmek lazım.Bal bile hergün yenmez arada dinlemek lazım.
Canım senin kızın için okumuştum.İlk önce umudunu hiç bir zaman kesme eğer çabalarsan iyi sonuç alacaksınız.Tabiki kolay olmayacak bir günlük bir yıllık bir iş değil sürekli çabalamk zorunda kalacaksınız.Bizden biraz fazla güçlü olmak zorundasın ama Allah büyüktür yardım eder.Seni rahatlaycak mı bilmiyorum ama senin kızın gibi olan çocuklar doğru tedavi görünce meslek sahibi de olan var onun için drlardan devletten haklarınız arayınız.
Güzel kıznı benden öp.

teşekkür ederim kızlar ikinize de...
dr a soracağım ama randevumuz taa aralığı 25 inde... geçen ay bilmiyordum....yazıyı okur okumaz senin bi mesajın geldi aklıma bi heyecanla sana sorayım dedim...
bekleyeyim ozaman...dr a sormadan kullanmayayım...
fikriyecim kızımı şu an rehabilitasyona götürüyoruz... zaten bu hastalığın bi çaresi yok... fizik tedaviyle topluma kazandırabildiğimiz kadar kazandıracağız...
evet üniversite bitiren de var 20 yaşına gelmiş hala boynunu tutamayan oturamayan da var.... bakalım bizimki nasıl gelişecek...
ama benim kızım çok şükür hızlı ilerliyor.... 12 aylıkken oturmayı öğrendi... öğretmenimiz 3 yaşına kadar yürümesini bekliyor bakalım...
inşallah rabbim şifasını verecek...

teşekkür ederim kızlar ikinize de...
dr a soracağım ama randevumuz taa aralığı 25 inde... geçen ay bilmiyordum....yazıyı okur okumaz senin bi mesajın geldi aklıma bi heyecanla sana sorayım dedim...
bekleyeyim ozaman...dr a sormadan kullanmayayım...
fikriyecim kızımı şu an rehabilitasyona götürüyoruz... zaten bu hastalığın bi çaresi yok... fizik tedaviyle topluma kazandırabildiğimiz kadar kazandıracağız...
evet üniversite bitiren de var 20 yaşına gelmiş hala boynunu tutamayan oturamayan da var.... bakalım bizimki nasıl gelişecek...
ama benim kızım çok şükür hızlı ilerliyor.... 12 aylıkken oturmayı öğrendi... öğretmenimiz 3 yaşına kadar yürümesini bekliyor bakalım...
inşallah rabbim şifasını verecek...

Allah yardımcınız olsun canım umarım güzel sonuçlar alırsınız artık tıpta hergün yeni bir şeye çare üretiliyor ümidini kaybetmemeli insan böyle bir anne olmakta eminim çok özeldir..

bunu saklama koşullarından bildiğim kadar bahsedeyim canım karanlık ve serin bir yerde saklanması gerekiyor ve de içine metal kaşık değdirmemek gerek yoksa vitamin değerlerini kaybediyor ayrıca mesala bir kaşık alıp yediniz tekrar aynı kaşığı içine batırmayınız kaşıktan oraya geçen tükrük salgısındaki mikroorganizmalarda öldürüyor

canım ben de yine aynı şey yazmayım Burcu zaten yazmış.Artık tıp çok ilerledi eminim siz güzel kızın da bir gün diplomamı alıp bize fotorafını gösterirsin.Zaten dr nuz olumlu beklentileri ve artık oturabiliyorsunuz bence de çok çok iyi ilerliyorsunuz:)Canım çok yakın arkadaşım var onun kızı başka hastalığı var ama hiç yürümeyeceğini söylediler.Ama gel şimdi bak durduramıyoruz:))))Alalhın ne yapacağı belli değil.Sen içini ferh tutu ve daha kötü olabilirdi düşünerek umudunu kesme.Herşey yavaş da olsa daha iyie gidecektir.

iyi sayılırım fikriyecigim çocuklarla uğraşıyorum...burak iyice fena oldu akşamları yatmak bilmiyor...valla çok sıkıldım artık bu çocuklar ne zaman büyüycek ne zaman rahat edicem iyice bunalıma girdim işin kötüsü hıncımı hep çocuklardan alıyorum bagırıyorum kızıyorum hatta vuruyorum kızılmıycak şeylere kızıyorum onlar daha bebek tabiki kızılıcak şeyler yapıcak diyorum kızmayayım diyorum ama be-ce-re-mi-yo-rum...sonrada kendime kızıyorum ben nsl anneyim diyorum ama napıcam bilmiyorum çıkmazdayım..daha emzikleri bırakıcaklar tuvalet egitimi..geçenlerde diş fırçalamaktan bahsediyordun ben daha hiç başlamadım burak zaten fırçayı görse elinden bırakmıyor öfff anlatsam çokkk şeyler var fikriye çok sıkıntılıyım çokkkkkkkkkkkk

bebişi hasta olan arkadaşımıza rabbim şifa versin demek istiyorum ..bi tanem ALLAH tan ümit kesme tıp çok çabuk ilerliyo dua et ümitsiz olma sakın şifa rabbimden inşallah.
aynurcum canım sıntılı olduğun her kelimenden belli .. ahh gülüm bak eşin geldimi gelmedimi bilemiyorum eğer gelmediyse bütün işler senin üzeinde olduğu için bu halde olabilirsin .. ama bende bazen ne kadar istemesemde bağırabiliyorum .. bizlerde insanız tabi etten kemikten yaratıldık inişler çıkışlar yaşayabiliyoruz ama tatlım şayet çok çok çok kötü hissediyosan kendini nacizane olarak bi psikolğa gitmeni önerebilirim . anlatıp rahatlamak adına ya da onlar uzmanlar tabi muhakkak bi çıkış yolu gösterecektir .. çiş eğitimine faan gelince bak hala bizimkide söylemiyo ve bi 5 ay falan hiç niyeti yok gibi .. bi gün öğrenecekler sende 3 tane hiç bişey için acele etme bak öğrenmeye en hevesli olanıyla işe başla hepsi için uğraşma eğer birisi öğrenirse diğerleri arkasından taklit yöntemiyle gelir .. aa herşey için henüz çok erken bunuda unutma tatlım her çocuk aynı şekilde herşeyi öğrencek diye bişeyde yok tabi ... sana bişey söyleyimi tatlım ilerde çok sosyal olacak olan 3 yavrun var çok şanslılar çünkü hiç yanlız değiller kavga bile etseler birbirlerinden güç alırlar onlar biraz daha sabır canım rabbim güç kuvvet versin çok öpüyorum

iyi sayılırım fikriyecigim çocuklarla uğraşıyorum...burak iyice fena oldu akşamları yatmak bilmiyor...valla çok sıkıldım artık bu çocuklar ne zaman büyüycek ne zaman rahat edicem iyice bunalıma girdim işin kötüsü hıncımı hep çocuklardan alıyorum bagırıyorum kızıyorum hatta vuruyorum kızılmıycak şeylere kızıyorum onlar daha bebek tabiki kızılıcak şeyler yapıcak diyorum kızmayayım diyorum ama be-ce-re-mi-yo-rum...sonrada kendime kızıyorum ben nsl anneyim diyorum ama napıcam bilmiyorum çıkmazdayım..daha emzikleri bırakıcaklar tuvalet egitimi..geçenlerde diş fırçalamaktan bahsediyordun ben daha hiç başlamadım burak zaten fırçayı görse elinden bırakmıyor öfff anlatsam çokkk şeyler var fikriye çok sıkıntılıyım çokkkkkkkkkkkk
canım eşin kasımda gelecekti değil mi az kaldı sayılır o gelince yükün biraz hafifler. anneler çocuklarına neden kızarmış biliyor musun ? çocuklar yaramazlık yaptığı için değil kendimiz mükemmel anne olmaya çalıştığımız için.. hepimiz yapıyoruz bunu.. itiraf edeyim ki çocuk gelişmi ve eğitimi okumuş biri olarak ben bile bazen kendime kızıyorum ama bu sabrımın taştığığından arkada bıraktığım işlerimden ve en önemlisi kendimi mükemmel zannedip egenin hatasını kabul edememem.. oysaki elbette onların daha düşünme yetileri bizimki gibi değil ki hata yapmıyorlar aslında bu bilmedikleri dünyayı tanımaya çalışıyorlar. tehlike ne nerden bilsin kardeşine vurduğunda onun canının acıdığını senin üzüldüğünü nerden bilsin yavrucak ama hepsi olacak canım inşallah şu 3 yaşına bir gelelim hayırlısıyla...

bana bile annen çok yoruluyorsun bazen sabahtan egeyi bana gönder sen biraz nefes al diyor ama yapmam ki yapamam. kızsam da yorulsam da ben artık onunla mutluyum :)

ayşegül çok güzel bi şey söylemiş canım bence hangisi hazırsa ondan başla tuvalet işine. bu onları biraz özendirir yada bekle 3 yaşına kadar benim görümcem de 3 yaşına kadar hiç başlamadı ama sonra çocuk 2 günde öğrendi ve hiç sıkıntı yaşamadı çünkü artık o dönemde zaten her şeyin farkında oluyorlar daha kolay atlatılır

2-2.5 yaşındaki çocuk neler yapabilir:

Sıçrayabilir, ayak parmakları üzerinde durabilir.

Merdivenleri iki ayakla rahatça çıkabilir.

3 tekerlekli bisiklete binebilir.

Tek ayak üzerinde bir süre durabilir.

İsmini bilir.

Ev işlerinde annesine yardımcı olmaktan hoşlanır.

Genital organları ile ilgilenmeye başlar.

Kendisi tuvalete gidebilir.

Renkleri ayırt atmaya başlar.

Kalemi güzel tutar. Daire çizebilir.

Yaşını ve cinsini bilir.

3 sayıyı ve altı hecelik cümleyi tekrarlayabilir.

10’a kadar sayabilir.

Ağlaması ve yabancıları yadırgaması azalmıştır.

Düzeni sever.

Kıskançlık belirtileri fazladır.

Karanlıktan, hayvanlardan korkar.

Söylenince gidip ellerini yıkayabilir.

Olayları anlatmaya başlar.

Kelime haznesi 350 kelimeye ulaşmıştır.

2–3 kelimelik cümleler kurabilir.

Konuşması daha gelişmiştir.

Dikkati daha da gelişmiştir.

Basit şekilde giyinebilir.

Bilinçli oyun oynar.

Erişkin ve daha büyük yaştaki çocukları taklit eder.

Ayrı birey olduğunun farkına varır.

Toplu oyunlardan keyif alır.

Özgürlüğünü kısıtlamak istemez.

Şunlara dikkat ediniz;

Bu yaş gruplarında emniyet tedbirleri çok önemlidir. Onun için bunları tekrar hatırlatalım:

1- Bu yaş grubunda çocuklar yürür,koşar ,tırmanıp, atlar ve çevreyi keşfetmeye çalışır.Anne-babaların bunu anlaması gerekir ve bu yeni dönemde pencere, kapıların ve tuvalet girişlerinin kilitli tutulması, piriz ve elektrik çıkışları gibi evde emniyet gerektiren durumlara dikkat edilmesi önemlidir.

2- Çocuğun araba içindeki güvenliğine özel çocuk güvenlik koltukları kullanarak önem gösterilmelidir.

3- Bu yaş grubundaki çocuklar yalnız bırakılmamalıdır.Çünkü bir çok kaza bu dönemde gerçekleşmektedir.Sokak ve caddelerde oynamaması gerektiği, yalnız karşıdan karşıya geçmemesi gerektiği anlatılıp benimsetilmesi gereklidir.

4- Köşeli mobilya kullanımından kaçınılmalıdır.

5- Yeni yerler keşfetmeye meraklı olan çocuk her yere tırmanır. Bunun için sandalye ve merdivenlerin ,kapı pencere yanlarında tutulmamasına özen gösterilmelidir.

6- Bu yaş grubunda zehirlenmelerde sık olur. İlaçlar bir dolap içinde kilit altında tutulmalıdır. İlaçlar,temizlik ürünleri ve kimyasallar bir dolap içinde kilitli tutulmalıdır.

7- Mutfakta kesici alet ve ateş tehlikesine karşı ve sıcak su ve yiyeceklerin devrilmesine karşı önlemler alınmalıdır.

8- Bu yaş grubu çocuklar suda oynamayı severler, asla yalnız bırakılmamalıdırlar ve daima gözetim altında tutulmalıdırlar.

Şunları yapınız;

1- Bu yaş grubundaki çocuklar değer yargılarını sorgular, kabul edilen davranışları anlamaya çalışıp neden sonuç ilişkisi kurmaya başlar.

Bu dönemde aileler olumsuz davranışları anlatmakta net olmalılar ve davranış modeli teşkil eder durumdadırlar. Pozitif davranışlar ödüllendirilmelidir.

2- Oyun çocuğunun en sık kullandığı kelime ‘Hayır’dır. Çocuğunuza karşı negatif bir davranış içine girmeyiniz, inatlaşmayınız ve çocuğunuza karşı tehditkar bir tutum içinde bulunmayınız.

3- Bu yaşta vücudun bölümleri çocuğa öğretilmelidir.

4- ‘Lütfen, teşekkür ederim’ gibi ifade kalıpları çocuğa benimsetilmeli ve paylaşma duygusu aşılanmalıdır.

5- Çocuğunuza düzenli kitap okuyunuz. Bu çocuğun konuşma yeteneğini geliştirir.

6- Onunla kendiniz de oynayınız.

7- Her fırsatta onu sevdiğinizi söyleyiniz ve küçük hediyeler alınız.

8- Temizlik eğitimi veriniz.

(alıntıdır: bebekdoktoru.org)

burcu ne güzel bilgiler paylaşmışssın tatlım ..
aynurcum burcuda ne güzel şeyler söylemiş bak canım burda anlatıp içini dök rahatla şuraya yazan herkes çok iyi biliyoki senin ne kadar harika bi ANNE olduğunu kendini suçlama atlatırsın bu durumu üzülme canım bak eşin gelince çok daha iyi olcak herşey tamammı canım

ayşegül canım 3 çocugun var maşallah yazılarını okuyorum sende hem tecrübeli hem bilinçli bi annesin bildiğim kadarıyla çalışmıyorsun değil mi?
şey ben yaşını merak ettim de bi sakıncası yoksa :KK17: :KK17: :KK28: :KK37:

hanımlar gerçekten onca zamandır hep çocuklardan bahsettik bizler neler yaptık neler yaşadık evet çocuğumuzla ortak bir yaşantımız var ama kendi özelimiz de var değilmi ...

birazda kendimizden bahsedelim mi
yoksa bu çocuklar yaz yaz bitmez afacanlar:)))

önce ben yazayım mı ?

eşim haftaya yok iş seyahatinde yine muhtemelen bende anneme geçerim
hiç gitmek istemiyorum aslında evde kalmak istiyorum ama 1 hafta da çok sıkılırım burda
bütün düzenimiz bozuluyor orda annemde bayram temizliği var napsam bilemiyorum

bayrama eşimin teyzelerinin gelme ihtimali var birde kayınpeder..
gelmelerini çok istiyorum çünkü kalabalık bir ailem yok benim burda ve çok hoşuma gidiyor
kalabalık misafirlerim olunca heleki bayramda ama geldiklerinde de bir sürü boş laf dedikodu çıkacağını biliyorum ama napimm seviyorum :KK37:

burcuu ikimşzden başka gelen olmaış
yok canım benim ne sakıncası olcak 13 yıllık hatta 14 e yakın evliyim 34 yaşındayım.. ehh tecrübeye gelince bazen ben de dibe vurabiliyorum insanız işte .. annene git tatlım evde tek başına sıkılrısınız ege ye de değişiklik olur yalnız kalmayın.. eşinin akrbaları gelcekmiiş hiçç dedikodu boş laf duyma canım kör sağır olursan insan birazda olsa dyanıyo sıkıntı yapıp içine atma hiç bişeyi sadece duyma ve yaiii takılmaaa ne güzel yavrun eşin sağlıklı olmanız en öenmlisi gerissii booşş dimi tatlımm:nazar::nazar::KK71:

X