2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım Arkadaşlarım Kadınlar GÜnünüz Kutlu Olsun.Bol bol çiçek gönderiyorum size.Sanberk de Teyzeşlarını çok çok öpüyor.

Slm arkadaşlar....öncelikle bende hepinizin kadınlar gününüzü kutluyor bol bol sevgilerimi gönderiyorum....geldiğimden beri temizlikle uğraştığım için geceleri yorgun düşüyorum o yüzden henüz sohbetinize katılamadım...inşalllah bundan sonra bol bol yazışırız....
Destekleriniz için hepinize ayrı teşekkür ediyorum sevgili Fikriye,Aynur,Burcu ve Aslı.....bu aralar moral sözcüklerine gerçekten çok ihtiyacım var....Evdeki düzenimize daha çabuk alıştı Kaan inşallah bundan sonrada böyle devam eder....yeme sorunumuz pek yokgibi ama kahvaltı hala çok büyük bir sorun...ne yedireyim diye her sabah düşünüyorum...gece süt içmediği halde sabah uyanıncada pek iştahlı olmuyor...bu aralar muhallebi yapıp veriyorum ama onuda pek severek yemiyor...Fikriyeciğimin tariflerine tekrar bir göz atayım bakalım bizimkinin severek yiyeceği şeyler olucakmı deniycem artık...hepinizi öpüyorum ...

Herkese iyi geceler.
Kadınlar Gününüz kutlu olsun güzel annelerim.

Geldim ama kimsecikler yok ....bizimki anca uyuyo bu saatte....hepinize iyi uykular tatlı rüyalar....

kadınlar gününüz kutlu olsun arkadaşlar nasılsınız yağmurcum yeni bebek yoldaymış çok sevindim hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah kızlar herkeze tekrarmerhaba uzun zamandır yazamadım ankaraya kesin dönüş yapınca temizlik derken şimdide arkadaş ziyaretleri hiç fırsat bulamadım belisimin bu sıralar keyfi yerinde her zamanki gibi yemek sorunumuz var ama eskisi kadar değil her gün şirinliklerine bir yenisini ekliyor sürekli gözü dışarda sürekli dışarı çıkarmamı istiyor arkadaşlarıylada uymlu gelen arkadaşlarınlda oyuncaklarını paylaşıyor fakat 2 gündür olmayacak şeyler yüzünden benle inatlaşmaya başladı bunu farkettim eskiden dikkati dağıtabiliyoprdum şimdi çok zorlanıyorum zaten eskisi gibi kanmıyorda bizde böyle durumlar bu arada belis artık geceleri odasında tek başına uyumaya başladı hepinize iyi uykular kuzucuklarada

Herkese iyi geceler.
Kadınlar Gününüz kutlu olsun güzel annelerim.

Teşekkürler canım

Geldim ama kimsecikler yok ....bizimki anca uyuyo bu saatte....hepinize iyi uykular tatlı rüyalar....

Canım bu akşam girmeyi çalışırım umarım karşılaşırız.Sen yine bana çağrı yap bileyim.

kadınlar gününüz kutlu olsun arkadaşlar nasılsınız yağmurcum yeni bebek yoldaymış çok sevindim hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah kızlar herkeze tekrarmerhaba uzun zamandır yazamadım ankaraya kesin dönüş yapınca temizlik derken şimdide arkadaş ziyaretleri hiç fırsat bulamadım belisimin bu sıralar keyfi yerinde her zamanki gibi yemek sorunumuz var ama eskisi kadar değil her gün şirinliklerine bir yenisini ekliyor sürekli gözü dışarda sürekli dışarı çıkarmamı istiyor arkadaşlarıylada uymlu gelen arkadaşlarınlda oyuncaklarını paylaşıyor fakat 2 gündür olmayacak şeyler yüzünden benle inatlaşmaya başladı bunu farkettim eskiden dikkati dağıtabiliyoprdum şimdi çok zorlanıyorum zaten eskisi gibi kanmıyorda bizde böyle durumlar bu arada belis artık geceleri odasında tek başına uyumaya başladı hepinize iyi uykular kuzucuklarada

Maşallan belise kendisi kocaman olmuş artık. Canım biz de de inatlaşma başladı Sanberk yüm oyuncaklarını atıyor fırlatıyor.Bize de atıyor ve vuruyor.İyilikle de deniyoruz bağrıyoruz,sert konuştuk,anlatarak denedik ama hiçbir şey işe yaramadı.En sonunda yüz veröeyiniz dedim ilk baştan kendini yere atıyordu artık ne yapacağını şaşaırdı hala da bu sinir krizleri var ama daha çabuk geçiyor sanki.Akşam biz yemek yerken o istemedi kaldırdık bu seferkapıya vurmaya başladı sordum gelmek istiyormusun dah ada bağrmaya başladı.Neyse braktık vurdu bağrdıen sonunda kimse yüz vermeyince braktı ama ne yaptı bu sefer dönemeye başladı tam duracaktı babası dayanamadı güldü o bizimki hemen canladı bi şımardı bi şımardı. Bu dönem ne zamana kadar devam edec hiç bilmiyorum ama yaz geliyor daha çok dışırda oluruz umarım daha az huysuz günlerimiz olur.

Merhabalar kmseck yok.Aslında Burcu göreceğim umuduyordum neyse.Belki akşam gelir.
Bu sabah farklı bir kahvaltı deneyim dedim ama yemedi benim maymunum.Ama yine yazayım belki sizinkiler beğnir.
POpara yaptım ona.
1 çay barağa ıhlmaur çayın içine biraz ekmek ve 1 bizküvü kattım biraz kaşar peynir rendeledim biraz da bal.Baya tatlı olmuştu galiba ondan yemedi.Tatlı pek sevmez Sanberk.

Bu poparayı kaşar peynir yerine beyz peynir de kayabilirsiniz.biraz tereyğı da katabilir.Bal yerine pekmez de olur.Tek ekmekli veya tek bisküvili olur.Çay ıhlamur yerine başka bir çay da olabilir.

Öğlende çorbasının yanında 1 patates haşladım haşadıktan sonra dilimleyip biraz yadağ kızartım ama çok çok az tek güzel koku alsın.Yüzrine de aynı yağada bira dereotu yaktım döktüm.Yarasını yedi.

Bunu başak versiyonu yapalır maydanozlu olur.pırasılı veya taze soğanlı biraz kırmızı biber de eklenir.Aynurun dediği gibi peynirli de olur.Patattesleri yağdan çıkartıktan sonra üzerine beyaz peynir rendeleyebilirsiniz süper bir kahvatı olur.

Dünkü lahana çorbayı da yazayım fikir olur size.
Biraz havuç patates ve lahana haşlamaya braktım 10 dk sonra 2 ç.k bulgur ekledim biraz da kırmızı biber-domates salçası ve defne yaparağı.Böyle daha 15 -20 dk pişiriliyor.Serviz etmeden önce yağını da ekledim.

Herkese iyi günler. havalar bir ısınsaydı yada bir güneş yüzünü gösterseydi çok sıkıcı bir hava var

Herkese iyi günler. havalar bir ısınsaydı yada bir güneş yüzünü gösterseydi çok sıkıcı bir hava var

Canım evet hava çok soğuk kara kara bulutlar var.Hava düzelse de hergün dışırıya çıksak gezsek.sıcak havayı özledim.Gerçeği yaz gelince çok sıcak diye deriz yine ama en azında çocuğun üşümesinden korkmayız.

Kimse yok bu ağustos bebeşiler çok yoruyor bizi.

Bugün yaptığım çorbayı yazayım
kırmızı mercimek,yeşil mercimek,havuç,kereviz yaprağı,kuskus,biber-domates salçası.Hepsini 40 dk haşladım tek en son kereviz yaprağı ekledim.

Gelen olmamaış,ben de yatıyorum arkadaşlar.Bugün çok durdum pc başında başım ağradı.Erken yatacam.
Siz anlatın neler yaptınız günleriniz nasıl geçiyor.yarın uyanır uyanmaz gelip bakacam,mesajlarınızı merak ediyorum.

Aynuuuuuuuuuuuuuuur ay kaçırmışım seni,kıııııııı çağrı braksaydın keşke. Ben de kimse yok diye erken erken yattım.
Canım kkdan çıkış yapmadığım için belli bir süre daha burdayım diye gözüküyor ama aslında pc kapalı.

Canım evet hava çok soğuk kara kara bulutlar var.Hava düzelse de hergün dışırıya çıksak gezsek.sıcak havayı özledim.Gerçeği yaz gelince çok sıcak diye deriz yine ama en azında çocuğun üşümesinden korkmayız.

Sorma canım ya bugün yine aynı hava dışarısı soguk.
hanımlarrr ben okuldan geldim bugün ehliyet kursuna yazıldım inşlah saglıcakla alabilirim. ayy çok heyecanlıyım 18 yaşıma girmeden önce hep 18 yaşına gireyim ilk işim ehliyet almak olacak derdim ama yaş oldu 34 ancak nasip olacak.ehliyet sınavlarında gözetmenlik yaptım ama ehliyetim yok. şimdide biraz evrak işim var onları yapacagım. birde arkadaşlar okulda hergün bir saat kitap okuma saatimiz var çok güzel bir etkinlik evde okumaya fırsat bulamıyordum Elif Şafak " Aşk"ı okuyorum sizinde tavsiye ettiginiz kitaplar varsa söylerseniz sevinirim.
Birde arkadaşlar İStda oturanlar hiç bildiginiz pedagog varmı yakın bir ögretmen arkadaşımın bir yaşında kızı var annesi işe gidiyor diye sabahları çocuk geceleride bırakır gider korkusuyla uyumuyormuş sürekli annesini okşuyormuş o yüzden pedagog arıyorlar varmı bildiginiz.
Görüşmek dilegiylee.

Sorma canım ya bugün yine aynı hava dışarısı soguk.
hanımlarrr ben okuldan geldim bugün ehliyet kursuna yazıldım inşlah saglıcakla alabilirim. ayy çok heyecanlıyım 18 yaşıma girmeden önce hep 18 yaşına gireyim ilk işim ehliyet almak olacak derdim ama yaş oldu 34 ancak nasip olacak.ehliyet sınavlarında gözetmenlik yaptım ama ehliyetim yok. şimdide biraz evrak işim var onları yapacagım. birde arkadaşlar okulda hergün bir saat kitap okuma saatimiz var çok güzel bir etkinlik evde okumaya fırsat bulamıyordum Elif Şafak " Aşk"ı okuyorum sizinde tavsiye ettiginiz kitaplar varsa söylerseniz sevinirim.
Birde arkadaşlar ıStda oturanlar hiç bildiginiz pedagog varmı yakın bir ögretmen arkadaşımın bir yaşında kızı var annesi işe gidiyor diye sabahları çocuk geceleride bırakır gider korkusuyla uyumuyormuş sürekli annesini okşuyormuş o yüzden pedagog arıyorlar varmı bildiginiz.
Görüşmek dilegiylee.

Bi ara ben de gitmeyi düşünüyorum halada aklımda var.Bana temmüz annesi nermişti bir pedagog tavsiye etmişti.Size de yazmıştım.ama ismi unuttum bi bakayım.

Son düzenleme:
Zencefilli, Ballı Limonata
Rendelenmiş limon kabuklarını balla (1 yaşın altına bal önerilmiyor) ovun, üzerine ılık su ekleyin, süzün. Limon suyunu sıkıp ekleyin. ıçine zencefil rendeleyip ılık ılık içirin. Zencefili fazla kaçırırsanız acı olacak ve çocuğunuz içmeyecektir, kararında bırakmak lazım.

X