2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bundan önceki günlerde ıspanka,mercime ve nohut yemeği vardı,onlarda normal ev yemekleri gibi yani onları ayrı yapmadım evde bunlarda verdı o da onda yedi.

Akşam ise kereviz çorbası olcak

Kereviz,pirinç,havuç,kereviz yaprağı,kekik(kuru),taze soğan.un,kıyma

ilk önce minik köfteleri ve halka şeklinde haşlanmış havucu pişmeye brakırım o arada kerevizi de kesip eklerim. Öyle 15 dk pişirsin Sonra taze soğanı,kereviz yaprağı da eklerim.Unu sulandırı eklerim.Böyle daha 7 dk pişsin.

arkadaşlar yumurta vermediğiniz günlerde ne veriyorsunuz,anladığım kadarıyla hepimiz dertliyiz bu konuda.Benim verdiklerimi yazıyorum
Sanberk kahvaltısında süt içir ama siz meyve suyu verebilirsiniz.

Bu sabahki kahvaltımız makarna(tereyağlı),1 ceviz,1 zeytin,1 bardak süt (150 ml) ,1 dilim helim peyniri.
-diyer günlerde hazırladıklarımı söyleyim krep çeşitleri- peynirli,kaşarlı,labne peynir,reçelli,ballı,muzlu,Daha yapmadım ama çikolatalı da yapmayı düşünüyorum.

-yumurtalı kızarmış ekmek

-omlet çeşitleri,peynirli(çeşitleri) ,domatesli

-sütlü tel şehriyesi içine biraz kaşar,beyaz,labne peynir ve tereğı eklenir.
Bunu yumurta günlerinde de yaparım içine 1 yumurta da eklerim.ıyi hatırlatma oldu çoktan yapmadım yarım bi yapayım bakalım yermi.

- eşit miktarda buğday ve mısır unu soğuk suda sulandırır ve 15 dk pişirilir.Sonra peynir ve tereğı eklernir.Bunu bazen tek mısır unuyla yapıyorum o zamn içine biraz ekmek ufalıyorum.
peynir yerine de bazen yoğurt veya süt eklerim.

- aynı şekilde hazırlanmış unları et suyunda da pişirebilir güzel çorba olur.

-tarana çorbası içine peynir ekleriz (bunu kahvaltıda yeriz biz)

-muhalebi yiyorlarsa çocuklarınız rendelemiş myeve ekleyerek meyveli muhalebileri hazırlayabilirsiniz.Besleyeci değeri yükseltmek için kuru yemişler de ekleyebilirsiniz.

-benim yapmadığım ama duyduğum kahvaltılıklar
incir,kuru kayısı,erik gibi kuru yemişleri suda kaynatılır,pişince blendırden geçirilir içine birkaç bisküvü eklenir.Hele kabızlı çocuklar için çok faydalı.Bide içine ceviz,fındık fıstık gibi yemişler de eklenir.

ayy ne güzell haberler duydummm
yağmurcum canım yeni bi bebek yeni heyecanlar canım cok sevindim senin adına
Allahım kucağında görmeyi de nasip etsin canım
umarım rahat ve sorunsuz bi hamilelik geçirirsin
ağustos annelerinden ilk güzel haberi sen verdin bakalım sırada kim var

fikriyecim yine güzel tarifler döktürmüşsün canım ellerine sağlık

fikriyecim yine güzel tarifler döktürmüşsün canım ellerine sağlık

Canım tarifelerim güzel bi de yiyen olsa süper olacak :icecream:::))))))))))))))))))

Siz de yazarsanız çok iyi olur.Benim fikirlerim de tükkendi. :uhm:

burcu sen nasılsın canım,neler yaptınız,Ege geç uyuyor galiba.Genelde saat 15 te giriyorsun buraya yarın bend e 15 te gireyim bari belki karşılaşırız.

fikriyecim canım ege artık geç uyanıyor saat 10-11 arası
bu durumda kahvaltısı ev işleri egenin tekrar öğlen uykusu derken ancak girebiliyorum
birde komşumun 3 yaşında bi oğlu onlarla görüşüyoruz sık sık oyun açısından iyi geliyor egeye

yalnız moralim bızuldu benim yaa
yağmurun durumunu okuyup çıktım netten sonra tarihe bi baktım benim regl 5 gün gecikmiş
ama ben belirtilerini olacakmış gibi yaşıyorum
her an beklemedeyim umarım bi durum yoktur eyvahedigeldismile eyvahedigeldismile
korkuyorum bilmiyorumkismile

fikriyecim canım ege artık geç uyanıyor saat 10-11 arası
bu durumda kahvaltısı ev işleri egenin tekrar öğlen uykusu derken ancak girebiliyorum
birde komşumun 3 yaşında bi oğlu onlarla görüşüyoruz sık sık oyun açısından iyi geliyor egeye

yalnız moralim bızuldu benim yaa
yağmurun durumunu okuyup çıktım netten sonra tarihe bi baktım benim regl 5 gün gecikmiş
ama ben belirtilerini olacakmış gibi yaşıyorum
her an beklemedeyim umarım bi durum yoktur eyvahedigeldismile eyvahedigeldismile
korkuyorum bilmiyorumkismile

Canım ege için ne güzel olmuş,arkadaşı var.Sık sık görüştürün çok iyi olur.

Canım dur daha 5 gün geçmiş henüz çok erken canım.Ama hayırlasıyla artık canım,hiç sıkma canın.Belki de psiholoji olarak hamile belirtisi yaşıyorsun.
CAnım bide normalde benim rengl gecikir hep ve ben de hep bulantı,baş ağrısı yaşıyorum.yani hamile gibi.Belki de sen dede öyledir.

bende psikolojiktir diye kendimi rahatlatıyorum zaten
umarım öylerdir de

canım tarifler süper bi ara yazarım burcunun muhallebisinide yazmadım çok sağolunnnn

arkadaşlar ben bugün egeye kahvaltı karışımı yedirdim tahıllı
ve bayağı kaymak yedi çok sevdi onunla uyudu uyanınca biraz muhallebisinden birazcıkta yayla çorbası yedi akşam misafirlikteydik birazda kek yedi

ben de birara 8 tahıllı mamanın içine pekmez,tahin,cev,z ve danino ekleyi veriridim ama sıkıldı artık yemiyor ondan.

canım ya ben de ne zamandır vermiyordum bugün verdim severek yedi
bir de ben danino yedirdirmiyorum yoğurdumuzu kendim yapıyorum ondan yiyor

canım ya ben de ne zamandır vermiyordum bugün verdim severek yedi
bir de ben danino yedirdirmiyorum yoğurdumuzu kendim yapıyorum ondan yiyor

yarın egenin aşısı var umarım ateş falan yapmaz

Canım sütünü içiyor ve yoğurdunu yiyorsa boş ver daninoyu.Sanberk yeterli miktarda süt içmiyor onun için danino veriyorum. Sanberk de ev yapımı yoğurdu sevdi hergün yapıyorum ona.

Canım İnşallah ateş yapmaz yavruya.daha önce yapmışmıydı hatırlıyormusun.Sanerkde u sefer fazla yaptı ama çabuk geçti.Eğer Egeye de ateş çıkarsa korkma çabuk geçiyor.

ıyi geceler arkadaşlar.
Yagmur gelmiş hoşgeldin canım hayırlı olsun güzelim Allah'ım saglıcakla kucagınıza almak nasip etsin.
Fikriye canım döktürmüşsün yine maşallah.
Uyku bastırdı arkadaşlar kimselerde yok zaten ben kaçar iyi geceler.

huhuhu hava nasıl sizde,güzeldir umarım.Burda yağmur yağyor evde oturuyoruz :KK43:((((((((((((((((((((((((((((((

selam kimse yokmu..bugün evdeydim kuzucuğumu tıka basa doyurdum hafta içi yanında olamıyorum gerçi yine hazırlıyorum yemeklerini annem yediriyor ama yinede olsun..sabah tereyağı,kaymak,pekmez,bal,peynir bir tane poğaça,süt verdim..öğlen mercimek çorbası yaptım ama çorbamı yemek mi belli değil..bir büyük havuç,bir patates,bir soğan,domates bunları küp küp doğradım mercimekle birlikte düdüklüde piştiler sonra blenderdan geçirdim.bir dolu kase ondan yedi..uyumadan önce süt içti..karkınca patates püresi yedirdim kaşarlı,tereyağlı,sütlü bir kaseye yakında ondan yedi..akşamda bizimle birlikte enginar yedi bezelyeli..arada kek falanda yedi onları uzun uzun yazmadım ana yemekleri yazdım sadece..

umarım sizinkiler iyidir..iştahı olmayanların iştahı açılsın,hasta olanlar iyileşsin,aşı olacaklar ateşlenmesin,kuzular annelerini hiiiiçç üzmesin,ağlamasın hep gülsün kuzular..(amin)

selam kimse yokmu..bugün evdeydim kuzucuğumu tıka basa doyurdum hafta içi yanında olamıyorum gerçi yine hazırlıyorum yemeklerini annem yediriyor ama yinede olsun..sabah tereyağı,kaymak,pekmez,bal,peynir bir tane poğaça,süt verdim..öğlen mercimek çorbası yaptım ama çorbamı yemek mi belli değil..bir büyük havuç,bir patates,bir soğan,domates bunları küp küp doğradım mercimekle birlikte düdüklüde piştiler sonra blenderdan geçirdim.bir dolu kase ondan yedi..uyumadan önce süt içti..karkınca patates püresi yedirdim kaşarlı,tereyağlı,sütlü bir kaseye yakında ondan yedi..akşamda bizimle birlikte enginar yedi bezelyeli..arada kek falanda yedi onları uzun uzun yazmadım ana yemekleri yazdım sadece..

umarım sizinkiler iyidir..iştahı olmayanların iştahı açılsın,hasta olanlar iyileşsin,aşı olacaklar ateşlenmesin,kuzular annelerini hiiiiçç üzmesin,ağlamasın hep gülsün kuzular..(amin)

OhOh maşallah 41 keremaşallah deyim.Ne güzel yemek yemiş kuzu.Hep böyle yesin İnşallah.
Sanberk bugün pek iştehlı değil yine baya seçeci ama hiç zorlamadım ne yapayım hep böyle bizimki bi yiyor bi yemiyor.akşam da çorbayı beğenmedi efendim biraz haşalmış mısır yedi ve birkaç lokma tavuk.bu kadar umarım biraz daha fazla süt içier bari.

X