2000 tl maaş

13 yıl oldu 2.200 tl maaşım
nereden atsak kendimizi
valla ne biliyim
bugünümüze de şükür bu Türkiye şartlarında en azından işimiz var ama emeğimizin karşılığını azıcık daha alabiliyor olsak fena mı olur
valla 3 kişilik iş yapıyorum
doğum iznine ayrılacağım diye kimse işime üstüne alamadı
yeni eleman alıyorlar iş bölümü yapabilmek adına ama maaşıma yansıması bir eleman maaşı bile etmez bence

Bende dış ticaret uzmanıyım, tüm ithalat ve ihracat sürecini takip ederim siparişten depoya inişe kadar. 3 dilim var İngilizcem ana dilim gibi, 2 üniversite mezunuyum ve 2 sene önce işten son ayrıldığımda 2.250+yemek idi. Ülkemizin muhteşem ekonomisinin ve özel sektörün güzelliğinin etkisi bu. Ha memur ol o zaman derseniz 89la atanamayan bir insanım ben
Yurtdisinda iş fırsatlarına hiç baktın mı?

Evet normal. Normalleştirdiler..

İşin tuhafı arada denge de yok. Biri ayda 12-15 bin kazanabiliyorken diğeri 5 bin ile aynı işi yapıyor.

Yabancı dilim olsaydı, beni buraya bağlayan unsurlar olmasaydı şansımı yurtdışında denerdim.

Ya da yabancı bir şirketin Türkiye distribitörlüğüne falan kapak atardım.
İnsanca çalışma şartları dersen Almanya menşeili şirketlere bak..

iş arıyorum cok iyi dil biliyorum 2 senelik mezunuyum
Onerdikleri maaş 2000 artı yemek en fazla
Normalmi bu
Sizler nekadar kazanıyosunuz
Meslekleriniz ne
Piyasa bu kadar düşükmü herkese
Bi bana mı boyle
İş tecrübeniz varmı çünkü lisans mezunlarını bile artık en az 4 yıl tecrübeniz yoksa almıyoruz diye yolluyolar. Sizi işe kabul ettiklerine göre ya tecrübeniz var yada tanıdığınız. Şanslılardansınız. Ben lisans mezunuyum ve tecrübem yok diye özel sektörde hiçbir işe kabul edilmedim e tabi tanıdığım cevremde yoktu

Neden herkes çaycı ablalardan kendine prim yapmış ki. Herkes oturduğu yerden çalışırken onlar akşama kadar ayakta çay yemem temizlikle mahfoluyorlar. Aralarında üniversite mezunu olan çok kişi var.
Not:Bende bilgisayar mezunu muhasebe elemanıyım. Yani kendim için yazmadım .
Çaycı ablalardan prim yapmak değil ki mesele. Allah daha çok versin, herkes de hak ettiğini kazansın elbette. Yabancı yatırımlı bir firmaymış, bu yüzden alıyordur bu maaşı zaten. Ülkemizdeki maaşların düşüklüğünden bahsediyoruz sadece.

Tecrubenize ve becerinize guveniyorsaniz,yeni degilseniz sektorde lutfen aldiginiz dusuk maasa sukretmeyin arkadaslar. Siz sukrettikce isveren oh oh yandan seklinde gobek ata ata dusuk maasi size vermeye devam ediyor. Veya sizden daha dusuk maasa tamah edecek birilerini bulmakta zorlanmiyor. Keske kimse sukretmese,kendi becerisine gore maas istese de isverenler bunu kendilerine yontamasa.

Sagliginiz eliniz ayaginiz duzgun diye sukredin sadece. Bunun disinda isyerinde haklarinizin yenmesine izin vermeyin diyorum ben.

Yeni mezun arkadaslar da bir yerden baslasin,tecrube kazanmak icin her is yapilir,sonuclari kendiniz icin iyi olacaktir emin olabilirsiniz. Bunlari uzun sure insan kaynaklari departmanina destek olan ve ise alim sureclerini takip edip son sozu soyleyen insan olarak yazdim

15 yillik deneyimli, yuksek lisans mezunu, 2 yabanci dili akici kullanan, uzman pozisyonunda bir calisanim.
Maasimi soylemeyeyim ama şunu soylesem yeterli sanirim: 2012 deki maasimdan (yani tam 7 yil oncekinden) 1500 tl daha az kazaniyorum.
Ekonomi iyiye gidiyor diyenlere de selam cakarak konudan uzaklasayim.
Soyleyeceklerim bu kadar.

Ya cok afedersiniz ama bana gelen yardımcı günlük 180lira alıyor yemekte benden tabiki haftada 6 gün calıssa 4000bin in üstünde para kazanıyor
Ablamın cocuk bakıcısı var oda 3000tl ye bakıyor
İlla mezun su kadar dil vs bilmenize gerek yok cok para kazanmak istiyorsanız böyle işlerde yapabilirsiniz
Bunlar da sabır ve çok büyük sorumluluk istiyor herkeste o kapasite olmayabilir şahsen 3000 TL ye çocuk bakacağıma 2000 TL ye sadece işimi yaparım .

Tecrubenize ve becerinize guveniyorsaniz,yeni degilseniz sektorde lutfen aldiginiz dusuk maasa sukretmeyin arkadaslar. Siz sukrettikce isveren oh oh yandan seklinde gobek ata ata dusuk maasi size vermeye devam ediyor. Veya sizden daha dusuk maasa tamah edecek birilerini bulmakta zorlanmiyor. Keske kimse sukretmese,kendi becerisine gore maas istese de isverenler bunu kendilerine yontamasa.

Sagliginiz eliniz ayaginiz duzgun diye sukredin sadece. Bunun disinda isyerinde haklarinizin yenmesine izin vermeyin diyorum ben.

Yeni mezun arkadaslar da bir yerden baslasin,tecrube kazanmak icin her is yapilir,sonuclari kendiniz icin iyi olacaktir emin olabilirsiniz. Bunlari uzun sure insan kaynaklari departmanina destek olan ve ise alim sureclerini takip edip son sozu soyleyen insan olarak yazdim

Aynen, adam 'sen gidersin başkası gelir' gözüyle bakıyor. Ki geliyor da. Herkes aynı şekilde düşünse keşke, hayata geçirse. Bir iş vardı en az 2 sene tecrübe, program bilgisi iyi derecede istiyor maaş ne kadar 1.800 lira civarı üstelik!! Çalışacak insan bulmakta zorlanmıyorlar ki? Durum o kadar vahim ki temizliğe, çay- kahve servisine, muhasebeye tek eleman arar oldular. :KK14:

X