20 Yaşındayım evlenmeli miyim?

Öyleyse biraz daha bekleyeceğiz...
Ben suan dusunuyorum da 20 li yaslarda evlensem kesin bosanirmisim. Insan yasi ilerledikce ne istedigini daha iyi biliyor ve es tercihini ona gore yapiyor. Esim beni sıkmaz ama bekarliktaki rahatlik cok cok farkli.

Hem onun yasi da kucukmus. Kucuk evlenen erkekler genellikle sıkılıyor bir sure sonra evlilikten. Benim kuzenim 22 yasinda evlendi. 25 olmadan ben daha gencligimi yasayamadim diyerek bosandi..
Hem de esi cok guzel bir kizdi manken gibiydi boylu poslu.. Kiza cok uzuldum Kocami seviyorum bosanmak istemiyorum diyordu.. Ama sonuc olarak bosandilar..

Okulu bırakmayı düşünmüyorum ki :) devam edeceğim tabiki
20 yaşında çalışan bir genç ne kadar para kazanıyor olabilir? Bir ev geçindirmek nasıl oluyor bir fikriniz var mı mesela? Okul masraflarınız da var birde. Evlilik bu kadar basit olsa keşke.

1 ay daha çok erken.
Hadi 1 senedir tanıyoruz birbirimizi şartlar müsait falan desen tamam derdim belki ama.
Daha çok yeni. Hem okul hem evlilik çift sorumluluk. Bence karşındaki Kişiyi biraz daha Nişan yapacaksan da en azından 3. Sınıfa geçmeyi bekle.
Zaten seni seviyorsa da bekler.

Bekarlık sultanlık diye boşuna dememişler. Adam tabi evlenmek için her dediğine evet diyecek şimdiden. Ayrıca bir ayda evlenmek için acele etmek pek sağlıklı değil. Evlilik girince okulda yalan alıyor hayaller de. Bir ayda nasıl güvendiniz. Duygularınızın değişeceği yaştasınız acele karar vermeyin. Sevgili oldunuz diye illa el ele tutuşup ileri gitmeye gerek yok. Normal konuşmanın nesi günah ki. Sadece dış gürünüşe bakmayın huyunu suyunu bilmek için zaman lazım. Belki hoşunuza gitmicek şeyler olucak. Yaşınız daha çok genç. Valla hiçbir erkek işten gelince yorgun yorgun yemektir bulaşıktır temizlikle uğraşmaz en fazla bir iki gün yapar. Evlilik çok güzel bir şey olsa boşananlar olmazdı. Nedir bu herkeste evlilik merakı anlamıyorum.

Sevgililik olaylarina girmeyelim diyorsunuz ama 1 aydir gorusuyorsunuz? Gunah degil mi bu da aileniz haberi bile yok. Ben de dini hassasiyetleri olan bir insanim ve sevgili moduna karsiyim. Ailenizi haberdar ederek ve yalnız kalmayarak soz nisan vs yaparak taniyabilirsiniz. Ailem izin vermez diyorsaniz da ayrilacaksiniz yapacak bir sey yok.
Sormadan edemeyecegim, 1 ay nedir ya evlenmek için

İşte bunu yaşamak istiyorum.. Aileniz nasıl izin verdi acaba?

Haklısınız, en azından üniversite 3. sınıfa kadar beklemek en mantıklısı olacak gibi duruyor o zaman bir söz nişan olabilir

Yaşınızı okulunuzu geçtim (Gözardı edilecek şeyler değil ama) 1 aydır görüştüğünüz biriyle evlenmeyin tabi ki de. Kızım olsan hayatta izin vermezdim.

Ben 23 de evlendim simdi dusnuyorum aşırı erkenmiş ne geregi varmıs dıyorum 27 en erken

Evlilik için görüştük zaten direk :) aynı yaşta olmamız evlenmeye engel mi?

Hic düsündünmü nasil gecineceginizi? Biber olmus kilosu 20 lira. Bunun kirasi var, elektrigi var. Tek maas ile nasil gecineceksiniz? Bu yasta evlenmek isteyen erkek daha ana kuzusudur, öngörülü degil ve es/aile ayrimini hic yapamaz. Bide bu yasta kayin aile ile ograsirsin. Üstüne bide bebek olursa tam senlik, pardon mutsuzluk olur.

Evlilik öyle romantik incik boncuk birsey degil. Ancak dogru yasta, dogru sartlarda, maddi manevi iyi sartlarda evlilik güzel olabilir. Ki o zaman bile kendiliginden tikir tikir gitmiyor. Iletisim iyi olmasi lazim, enerjini vermen lazim.

Bu yasta daha kendini tanimiyorsun, karsindakini nasil taniyacaksin? Günah islemek istemiyorsan, sevgili olma. Ayni din sana oku diye tembih ediyor, niye ilk hedefin o zaman okumak degil de evlenmek oluyor?

Biz bie aydır biribirimizi tanımak için konuşuyoruz, yani evlilik için... Ama bu günah olayı bizi darladığı için tek kaçış evlilik diğer türlüsünü aileler kabul eder mi diye korkuyoruz yoksa ailelerimiz falan bizleri ve birbirlerini tanıyorlar bir aylık bir serüven değill yani sadece :)

Okuyorum ben zaten ama yanında evlenmek istiyorum okulu bırakmak gibi bir niyetim yok :)

İşte bunu yaşamak istiyorum.. Aileniz nasıl izin verdi acaba?
Benim sadece annem var. O da tam bir insan sarrafıdır. Eşimi görür görmez anladı benim için ideal eş olduğunu. Kendisi de güven verdi anneme, ayrıca okulu bırakmayacağımı biliyor o şekilde izin vermiş oldu
Ama eş adayına gerçekten çok dikkat et canım.çok iyi tanımaya çalış. İyi birisi olması çok önemli.
Çocuk olmadığı sürece de okul çok güzel ilerliyor. Bende öyle oluyor yani

O zaman ya evlenin (karsinizdaki kişiyi yine de cok iyi tanidiginizi sanmiyorum ve ailem izin vermez diyorsunuz) ya da tamamen kestirip atin. Sizin hayat tarziniza gore cevap veriyorum. Yani 3-4 yil kadar gorusurseniz sevgiliden bir farkiniz kalmayacak malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…