• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 Yaşındayım evlenmeli miyim?

Biz bie aydır biribirimizi tanımak için konuşuyoruz, yani evlilik için... Ama bu günah olayı bizi darladığı için tek kaçış evlilik diğer türlüsünü aileler kabul eder mi diye korkuyoruz yoksa ailelerimiz falan bizleri ve birbirlerini tanıyorlar bir aylık bir serüven değill yani sadece :)
Görüşmenin size göre günah olduğunu ve sonunun kısa sürede evlilik olacağını bildiğiniz halde görüşmeyi kabul etmişsiniz.
Bu durumda olayları doğru analiz edemiyorsunuz. Aileniz izin vermezse ayrılacaksınız yani...

evlilik yaş işi değil olgunluk meselesi. ama okurken evlenen genelde bırakıyor. bana kalsa erken yaş evliliklerde olgunluğa bakılmalı. yoksa 18 olmuş 28 olmuş olgunluk yoksa ikisi de aynı sonla bitiyor. Ama tavsiyem biraz daha tanıyın birbirinizi. çok erken karar almayın. evlilik öyle kolay iş değil. hatta ateşten gömlek...
Haklısınız biraz daha süre tanımalıyız buna karar verdim sayenizde :)

Icerigi okumadim, sadece basliga istinaden hayir.

Madem bu kadar evlenmeye hevesiniz vardı okula neden başladınız ki? Gerçekten okumak isteyen bir insanın hakkına girmişsiniz. Okula devam edeceğinizi de hiç sanmıyorum bir sene sonra hamile kalınca okul ev çocuk zor diyerek kesin bırakırsınız. Daha yaşınız çok genç ne kadar dikkata alırsınız bilmem ama evlenmeyin. Öyle 1 aylık seviyorum sözüne güveniyorum diyip evlenin de aynı evin içine girince görürsünüz sonuç nasıl çıkıyor. Aileniz çok haklı ayrıca doğru düzgün tanımıyorsunuz bile insanlar 5 yıllık ilişkilerinde evlenince bir dünya sorun yaşıyor siz 1 ayda bu ne güven bu ne cesaret

Okuyorum ben zaten ama yanında evlenmek istiyorum okulu bırakmak gibi bir niyetim yok :)

Hem okumak, hem evli olmak zor. Üstüne eger hamile kalirsan ne yapacaksin? Niye sinav döneminde aklin yikanacak kirli donlar ile toplanacak mutfak ile dolsun? Evlenirsen, okulu birakma ihtimalin cok yüksek.

Önce kendini tani, okul ortamini tani. Üniversite dönemini doya doya yasa. Her zaman evlenebilirsin, ama her zaman 20 yasindaki üniversiteli genc olmazsin. Ben 30lu yaslardayim ve evli ve mutluyum. Yinede geri gitmek isterim o döneme. Ne güzel sorumluluk, dert yok. Sade arkadaslar ile gezme ve okumak var.

Dertsiz basina dert alma.

Ama yıllarca sevgili kalmak da istemiyoruz :cry:

Bacım bismillah dur daha1 aydır görüşüyon, yıllarca sevgili kalmak istemiyorum demişsin :D Hayır yani gören de uzun zamandır tanışıyosunuz sevgilisiniz sanar. 1 ayda adamın nesini tanıdın allah aşkına?

Aileni dinle derim sonra basını cok taşlara vurursun.
Üstelik 20 yaşında henüz 1 aydır tanışıyorsunuz büyük cesaret doğrusunu söylemek gerekirse.
26yasinda evlendim hayalim hep erken evlenip erkenden anne olmaktı ama iyi ki o zaman da evlenmemişim diyorum ki eşimden Allah razı olsun cok iyi bir insandır.
Yapma güzel kardeşim burada ki ablalarının sözü faso fiso gelebilir ama aileni dinle okulun bitene kadar evlenme.

21 yasimda evlendim ama eşim 29 yasindaydi yani 30 olmak uzeriydi. Esim benim gibi 21 yasinda olsa asla evlenmez beklerdim onu.

20 yasinda ne okudu, ne iş yapiyor da sizi gecindirecek, okumanizi saglayacak? 20 yasindaki bir erkege evlilik icinde ne maddi ne manevi olarak güvenmezdim acikcasi ne kadar iyi olursa olsun. O yastaki erkegin elinde ne varsa %99 aile kaynaklidir zaten.

Madem bu kadar evlenmeye hevesiniz vardı okula neden başladınız ki? Gerçekten okumak isteyen bir insanın hakkına girmişsiniz. Okula devam edeceğinizi de hiç sanmıyorum bir sene sonra hamile kalınca okul ev çocuk zor diyerek kesin bırakırsınız. Daha yaşınız çok genç ne kadar dikkata alırsınız bilmem ama evlenmeyin. Öyle 1 aylık seviyorum sözüne güveniyorum diyip evlenin de aynı evin içine girince görürsünüz sonuç nasıl çıkıyor. Aileniz çok haklı ayrıca doğru düzgün tanımıyorsunuz bile insanlar 5 yıllık ilişkilerinde evlenince bir dünya sorun yaşıyor siz 1 ayda bu ne güven bu ne cesaret
Evlenmek demek okuyamamak demek değil öncelikle bunun altını çizmek istiyorum :) tanışıklığımız bir ayla sınırlı değil biz sadece bir aydır konuşuyoruz :) Evlilik işi yaş şu an onu anladım en azından 2-3 sene daha beklemeliyiz :)

Aileni dinle derim sonra basını cok taşlara vurursun.
Üstelik 20 yaşında henüz 1 aydır tanışıyorsunuz büyük cesaret doğrusunu söylemek gerekirse.
26yasinda evlendim hayalim hep erken evlenip erkenden anne olmaktı ama iyi ki o zaman da evlenmemişim diyorum ki eşimden Allah razı olsun cok iyi bir insandır.
Yapma güzel kardeşim burada ki ablalarının sözü faso fiso gelebilir ama aileni dinle okulun bitene kadar evlenme.
Tamam abla :) Bende aklı selim düşünebilmek için insanlara danışıyorum zaten :) Ama yüreğim de seviyor o yüzden ya kaybedersem konuşmayı kesince diye korkuyorum

21 yasimda evlendim ama eşim 29 yasindaydi yani 30 olmak uzeriydi. Esim benim gibi 21 yasinda olsa asla evlenmez beklerdim onu.

20 yasinda ne okudu, ne iş yapiyor da sizi gecindirecek, okumanizi saglayacak? 20 yasindaki bir erkege evlilik icinde ne maddi ne manevi olarak güvenmezdim acikcasi ne kadar iyi olursa olsun. O yastaki erkegin elinde ne varsa %99 aile kaynaklidir zaten.
Evet öyle, ama kendisi çalışıyor şu an düzenli bir işi var elhamdülillah sadece biraz daha beklememiz gerektiğini düşünüyorum artık. :)

Bende çok büyük değilim 25 yaşındayım ama dönüp baktığımda 5 yılda fikirlerim öyle çok değişmiş ki, bence beklemelisin en azından okulun bitene kadar. Bi ay çok kısa bi süre değil mi birini tanımak ve güvenmek için?
evet bir ay kısa ama benim ailem onu tanıyor kuzenlerim amcalarım dayılarım, hepside çok temiz ahlaklı dürüst çocuk diyorlar. Bende bir ay konuşunca gönlüm düştü şimdi konuşmayı kesersek onu kaybederim diye korkuyorum açıkçası

Back