• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 Yaşındayım evlenmeli miyim?

Henüz 1 aydır görüştüğün biri, 20 yaşındasın, okuyorsun... Tabii ki de evlenmeyin.

Görüşüne saygı duyarak yazıyorum, her şeyi geç 20 yaş evlilik için olgun bir yaş değil. Henüz kişiliğiniz bile tam oturmamıştır, üstüne hem evlilik hem okul sorumluluğu almak çok zor. Uzun yıllar sevgili olmak istemiyorsan yapacağın en mantıklı hareket okulun son senesinde biriyle görüşmeye başlaman olur ki evlilik hevesini en kısa zamanda dindirebil.

Eşin iyi birisi olması önemli aslında. 20 yaşında iyi biriyle evlenmek ya da 35 yaşında evlenip kötü birisiyle evlenmek var. Ya da tam tersi. Esas olan eş seçimi. Ha okulun bitmiş olması daha güzel tabi ama ben üniversite okurken 19 yaşında 1. Sınıfı bitirince evlendim. 1 yıllık evliyim. Şükür eşim iyi birisi. Hem okuluma gidiyorum hem de evliliği yürütüyorum. Ev işlerine yardım ediyor baskı yapmıyor. İyiki evlenmişim diyorum ne okuluma ne hayallerime mani oldu eşim. Hatta bir kaç dersim kendi alanında olunca yardımcı bile oldu bana ders konusunda 😁
Ama yine de okulun bitmesi daha güzel olur fakat eş adayı gerçekten iyi biriyse, oluyor hem de güzel oluyor. :)

Merhaba hanımlar, ben yirmi yaşında üniversite birinci sınıfı henüz bitirmiş bir genç kızım. Sevdiğim biri var. Bir aydır görüşüyoruz. Baya uzaktan akrabamız annesi bizim köylü sadece. O da beni seviyor. O şu an çalışıyor aynı yaştayız. Ben lise yıllarından beri evliliğe hevesi olan bir insanım. Muhafazakar bir ailede büyüdüm, kendim de bu zihniyette olduğumdan sevgili olaylarına girmek istemiyorum... Elbette herkese her zihniyete saygım var bu konuya takılmayın lütfen. Her neyse, görüştüğüm kişi de baya ciddi düşünüyor babamla konuşmak istedi ama ailem daha önce beni isteyenleri okulumdan dolayı reddetmişti. Şimdi ailelerimize söylesek yine reddederler diye korkuyorum ama artık evlenmek istiyorum. Görüştüğüm kişi " Benim yanımda da okuyabilirsin benim için hiçbir sıkıntı yok gerektiğinde evin işini yemeğini bile yaparım " diyen bir tip. Elbette lafla olacak şeyler değil ama güveniyorum bu konuda ona. Kısacası evlenmek istiyorum ama ailemi nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum üniversitenin son senesine kadar nişan bile yapmamı istemiyorlar. Bana yardımcı olur musunuz lütfen?
Kimileri üniversitedeyken aynı evi paylaşıyor. Siz de yaşam felsefeniz nedeniyle bunun yerine evlenmeyi tercih ediyorsunuz. Ama arada bir fark var, evlenince ayrılmak daha zor hem de özellikle erkekler 30'undan önce pek bir arada yaşama olgunluğuna erişemiyorlar (günümüzde). Eğer bir ayrılık durumunda çevrenizden baskı görüp zor durumda kalacaksanız bekleyin derim.

Kimileri üniversitedeyken aynı evi paylaşıyor. Siz de yaşam felsefeniz nedeniyle bunun yerine evlenmeyi tercih ediyorsunuz. Ama arada bir fark var, evlenince ayrılmak daha zor hem de özellikle erkekler 30'undan önce pek bir arada yaşama olgunluğuna erişemiyorlar (günümüzde). Eğer bir ayrılık durumunda çevrenizden baskı görüp zor durumda kalacaksanız bekleyin derim.
Ayrıca 1 ay çok ama çok kısa bir süre bu kararı almak için.

Bunlar için engel olmuyor ki bana ama :) acelemin tek sebebi aramızdaki güzel hisleri günahla yıpratmamak...
Böyle bir hassasiyetin varsa hiç görüşmeseydin o zaman ?
Aynı yaştasınız birde , hiçbir mantıklı tarafı yok evlenme istediğinizin.

1 aydir gorusuyorsunuz hem de :KK12:32 yasinda evlenen ve harika bir esim olmasina ragmen 1-2 sene daha evlenmesem olurmus diyen bir insan olarak cevabim net; Hayır kesinlikle evlenmemelisiniz.
Öyleyse biraz daha bekleyeceğiz...

Böyle bir hassasiyetin varsa hiç görüşmeseydin o zaman ?
Aynı yaştasınız birde , hiçbir mantıklı tarafı yok evlenme istediğinizin.
Evlilik için görüştük zaten direk :) aynı yaşta olmamız evlenmeye engel mi?

Merhaba hanımlar, ben yirmi yaşında üniversite birinci sınıfı henüz bitirmiş bir genç kızım. Sevdiğim biri var. Bir aydır görüşüyoruz. Baya uzaktan akrabamız annesi bizim köylü sadece. O da beni seviyor. O şu an çalışıyor aynı yaştayız. Ben lise yıllarından beri evliliğe hevesi olan bir insanım. Muhafazakar bir ailede büyüdüm, kendim de bu zihniyette olduğumdan sevgili olaylarına girmek istemiyorum... Elbette herkese her zihniyete saygım var bu konuya takılmayın lütfen. Her neyse, görüştüğüm kişi de baya ciddi düşünüyor babamla konuşmak istedi ama ailem daha önce beni isteyenleri okulumdan dolayı reddetmişti. Şimdi ailelerimize söylesek yine reddederler diye korkuyorum ama artık evlenmek istiyorum. Görüştüğüm kişi " Benim yanımda da okuyabilirsin benim için hiçbir sıkıntı yok gerektiğinde evin işini yemeğini bile yaparım " diyen bir tip. Elbette lafla olacak şeyler değil ama güveniyorum bu konuda ona. Kısacası evlenmek istiyorum ama ailemi nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum üniversitenin son senesine kadar nişan bile yapmamı istemiyorlar. Bana yardımcı olur musunuz lütfen?

Sizinle aynı yaşta oğlum var. Tabi ki özgürsünüz artık. Ama acıdım size. Bir aydır tanıdığınız biri için hayatı okulu yarım bırakmaya değmez. İnşallah aileniz sizin gibi düşünmez.

1 aydır tanıdığınız (ki bence o tanımak tanımakta değil cinsel iliskiye girmeden ne kendi duygularindan ne de karsidakinin duygularindan emin olabilirsin 20 yasindasin duygu sandigin hormon olabilir de neyse) birine nasıl bu kadar guvenebiliyorsunuz ?

1 aydir gorustugun biriyle evlenilmez. Gorusmeyin sadece telle konusun bir birinizi taniyin

Evlenme canim ailen hemen istemiyorsa bence...Hem ailenin rızası olarak evlenmis olursun hem sen evlilik için gerekli olgunluğa ulaşırsın..Ailen nasil istiyorsa öyle olsun

Sizinle aynı yaşta oğlum var. Tabi ki özgürsünüz artık. Ama acıdım size. Bir aydır tanıdığınız biri için hayatı okulu yarım bırakmaya değmez. İnşallah aileniz sizin gibi düşünmez.
Okulu bırakmayı düşünmüyorum ki :) devam edeceğim tabiki

evlilik yaş işi değil olgunluk meselesi. ama okurken evlenen genelde bırakıyor. bana kalsa erken yaş evliliklerde olgunluğa bakılmalı. yoksa 18 olmuş 28 olmuş olgunluk yoksa ikisi de aynı sonla bitiyor. Ama tavsiyem biraz daha tanıyın birbirinizi. çok erken karar almayın. evlilik öyle kolay iş değil. hatta ateşten gömlek...

Back