• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 Yaşındayım evlenmeli miyim?

Merhaba hanımlar, ben yirmi yaşında üniversite birinci sınıfı henüz bitirmiş bir genç kızım. Sevdiğim biri var. Bir aydır görüşüyoruz. Baya uzaktan akrabamız annesi bizim köylü sadece. O da beni seviyor. O şu an çalışıyor aynı yaştayız. Ben lise yıllarından beri evliliğe hevesi olan bir insanım. Muhafazakar bir ailede büyüdüm, kendim de bu zihniyette olduğumdan sevgili olaylarına girmek istemiyorum... Elbette herkese her zihniyete saygım var bu konuya takılmayın lütfen. Her neyse, görüştüğüm kişi de baya ciddi düşünüyor babamla konuşmak istedi ama ailem daha önce beni isteyenleri okulumdan dolayı reddetmişti. Şimdi ailelerimize söylesek yine reddederler diye korkuyorum ama artık evlenmek istiyorum. Görüştüğüm kişi " Benim yanımda da okuyabilirsin benim için hiçbir sıkıntı yok gerektiğinde evin işini yemeğini bile yaparım " diyen bir tip. Elbette lafla olacak şeyler değil ama güveniyorum bu konuda ona. Kısacası evlenmek istiyorum ama ailemi nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum üniversitenin son senesine kadar nişan bile yapmamı istemiyorlar. Bana yardımcı olur musunuz lütfen?
Artık evlenmek istiyorum derken daha ergen çağın bile geçmemiş önce oku el oğluna güvenme okumuş elinde mesleği olan birçok kişininde var sorunları belki çok mutlu olursun pişman olmazsın evlendiğine ama ekonomik gücün olsun kısmetinde varsa yaşın kaç olursa olsun zaten senin olur hem okul ve evlilik ikisi aynı anda yürüyeceğine güveniyormusun

Iste bir universite ogrencisinin meslek edinmesi once okulu bitirmesine bagli. Okulla evlilik bir arada yurur ama bu yaslarda aciliyeti yok evliligin. Cok insan taniyorum 30lu yaslarda doktora yapan,yuksek lisans yapan,dil ogrenen ve evli coluk cocuk sahibi. Onlar yapabilir ama 20 yasindaki kadin yapamaz. Asksa ask,kimse asik olma demiyor,inandigi dine gore gunah islememek icin sevgili olmak istemiyor olabilir,o zaman sevgili bulmayacak. Opusup koklasmak,el ele tutusmak ve sevismek icin evlenilmez. Anlamsiz otesi.

20 yaşındayken evlendim, mesleğim de var. Bunun dışında yabancı dillerim de.. Evlendikten sonra üstelik birçok hobi de edindim anlayacağınız kendimi geliştirdim. Yani evlilik engel olmadı. Bu düşünce yapısının da çok eskide kaldığını sanıyordum. İstedikten sonra başaramayacağınız birşey yok..

Keşke yazdıklarımı okumuş olsaydınız :)
Ben yazdıklarınızı okuyorum da siz sanırım çok objektif bakamıyorsunuz.

Burada evlenme diyenlere "prof mu olmuşlar" diye laf atan sizsiniz. Oysa ki herkesin tek dediği okulunu bitirmeden evlenme, mesleğin olsun idi.

20 yaşında gencecik kız evlendikten sonra eşi veya eşinin ailesi okumasına karşı çıksa, izin vermese ne yapacak? 21 yaşında boşanıp baba evine mi dönecek?
Eş ve ailesinin okumasına müsade edeceğinin garantisi var mı?

Bunun konu sahibinin kendine güvenmesiyle alakası yok. Evet belki ev işi ve okulun altından kalkacak, ama üç ay sonra kocası "yeter artık okulu bırak" dese ne yapacak? Güvencesi yok, ya okulu bırakacak ya baba evine dönecek.

Herkesin dediği kendini garantiye al, okulun bitsin öyle evlen. Ama siz eş ve ailesinin okumasına karışmayacağına çok eminsiniz sanırım ki bunu diyenlere laf atıyorsunuz.

Ben yazdıklarınızı okuyorum da siz sanırım çok objektif bakamıyorsunuz.

Burada evlenme diyenlere "prof mu olmuşlar" diye laf atan sizsiniz. Oysa ki herkesin tek dediği okulunu bitirmeden evlenme, mesleğin olsun idi.

20 yaşında gencecik kız evlendikten sonra eşi veya eşinin ailesi okumasına karşı çıksa, izin vermese ne yapacak? 21 yaşında boşanıp baba evine mi dönecek?
Eş ve ailesinin okumasına müsade edeceğinin garantisi var mı?

Bunun konu sahibinin kendine güvenmesiyle alakası yok. Evet belki ev işi ve okulun altından kalkacak, ama üç ay sonra kocası "yeter artık okulu bırak" dese ne yapacak? Güvencesi yok, ya okulu bırakacak ya baba evine dönecek.

Herkesin dediği kendini garantiye al, okulun bitsin öyle evlen. Ama siz eş ve ailesinin okumasına karışmayacağına çok eminsiniz sanırım ki bunu diyenlere laf atıyorsunuz.

Evet çünkü evlenip okuyan ve birlikte mezun olduğum arkadaşlarım var. Üstelik şuanda yükseklisans yapan da var. Evlilik çok güzel ve saygı duyulması gereken bir kurum neden korkunç birşey gibi gösterdiğinizi anlamıyorum. Evlilikte dertleriniz olmuş olabilir ya da çevrenizden birileri. Herkes böyle şeyler yaşamıyor.. sadece eşinin demesine gerek yok, Allah korusun başından birşey geçer ve okulunu bitiremeyebilir de. Ben kadınların bir mesleği olmasını elbette ki savunan biriyim. Hatta bunu hayatta bir sigorta olarak görüyorum. Ama meslek edinirken kesinlikle evlenmemelisiniz gibi yaklaşımlar bence çok ağır.

20 yaşındayken evlendim, mesleğim de var. Bunun dışında yabancı dillerim de.. Evlendikten sonra üstelik birçok hobi de edindim anlayacağınız kendimi geliştirdim. Yani evlilik engel olmadı. Bu düşünce yapısının da çok eskide kaldığını sanıyordum. İstedikten sonra başaramayacağınız birşey yok..
Sizin olabilir elbette,sizin evliliginiz de yolunda gitmis olabilir, ama herkes ayni gayrete sahip olamayabilir,herkes anlayisli ese sahip olamayabilir,herkes es adayini dogru taniyamamis da olabilir. Cogu insan evlendikten sonra esim degisti diye sikayet ediyor,bu insanlarin buyuk cogunlugu esini dogru taniyamadigindan bu sekilde dusunuyor. Yoksa eslerinin degistigi falan yok. Dedigim gibi herkes ayni sansa sahip olamayabiliyor. Siz evlendikten sonra meslek edindiyseniz,yabanci dil ogrendiyseniz,okul bitirdiyseniz yine de 20 yasindaki gencleri buna tesvik edeceginize olmasi gereken standart siralamayi (okul-is-evlilik) tavsiye etmeniz daha uygundur. Burayi her yasta insan okuyor. Iyi ornek olmaliyiz

Evet çünkü evlenip okuyan ve birlikte mezun olduğum arkadaşlarım var. Üstelik şuanda yükseklisans yapan da var. Evlilik çok güzel ve saygı duyulması gereken bir kurum neden korkunç birşey gibi gösterdiğinizi anlamıyorum. Evlilikte dertleriniz olmuş olabilir ya da çevrenizden birileri. Herkes böyle şeyler yaşamıyor.. sadece eşinin demesine gerek yok, Allah korusun başından birşey geçer ve okulunu bitiremeyebilir de. Ben kadınların bir mesleği olmasını elbette ki savunan biriyim. Hatta bunu hayatta bir sigorta olarak görüyorum. Ama meslek edinirken kesinlikle evlenmemelisiniz gibi yaklaşımlar bence çok ağır.
Eh siz konu sahibine evlenmesini önerirken eşinin potansiyel davranışları hakkında vebal altına girmeyi göze alabiliyorsunuz demektir.

Ben kendi adıma yarın konu sahibi gelip "evlendim ama eşim okumama müsade etmiyor" diye konu açarsa bunda bir kelime bile payım olduğunu düşünmek istemem.

Sizin evliyken okuyan arkadaşlarınız olabilir, ne güzel. Ama şu forumda bir arayın bakalım kaç kişi erken yaşta evlilik yüzünden okuyamamış, okulunu bırakmak zorunda kalmış. Bu ülkenin gerçekleri maalesef siz ve çevrenizden ibaret değil.

Evliliği kimse korkunç bir şey gibi göstermiyor. Siz konu sahibiyle aynı konumda olmuş olduğunuz için objektif bakamıyorsunuz. Herkesin dediği şey okulunu bitir öyle evlen. Sanki asla evlenme denildi. Bunda bile eleştirilecek şey buldunuz ya vallahi ben şaşıyorum artık.

Ben 26 yaşımda evlendim.
İşim, gücüm elimdeydi.
Kimseye gebe kalacak bir durumum yoktu.
Yine de bir sürü sıkıntıyla kucaklaşırken zorlandım.
Amaaaannn diye elimin tersiyle itemedim.

Maddi gücün yanında, manevi güç istiyor evlilik.
Evlenene kadar erkeklerin hepsi atıp tutar.
Aşk denen duygu yoğunluğuyla.

Benimki prensesler gibi yaşatacaktı beni mesela.
Allah için sözünü tuttu.
Kül kedisi oldum. O da bir prenses..

Ablacım daha bir ay olmuş ve bu kadar güveniyosun nasıl oluyor bu, bence aileni dinle . Evlilik kolay şey değil birde okursun demis adam hiçte güven olmaz ya erkeklere neyse. Bu kadar evlenmeye hevesiniz neden onunda öğrenebilir miyim şaşırtıcı da

Sizin olabilir elbette,sizin evliliginiz de yolunda gitmis olabilir, ama herkes ayni gayrete sahip olamayabilir,herkes anlayisli ese sahip olamayabilir,herkes es adayini dogru taniyamamis da olabilir. Cogu insan evlendikten sonra esim degisti diye sikayet ediyor,bu insanlarin buyuk cogunlugu esini dogru taniyamadigindan bu sekilde dusunuyor. Yoksa eslerinin degistigi falan yok. Dedigim gibi herkes ayni sansa sahip olamayabiliyor. Siz evlendikten sonra meslek edindiyseniz,yabanci dil ogrendiyseniz,okul bitirdiyseniz yine de 20 yasindaki gencleri buna tesvik edeceginize olmasi gereken standart siralamayi (okul-is-evlilik) tavsiye etmeniz daha uygundur. Burayi her yasta insan okuyor. Iyi ornek olmaliyiz

Ben zaten kötü örnek olacak herhangi birşey sarfetmedim. Ne evlilik kötü ne de okumak. Çevrenizde sorunları olan insan çok diye herkes böyle zannediyor olabilirsiniz belki de.

Eh siz konu sahibine evlenmesini önerirken eşinin potansiyel davranışları hakkında vebal altına girmeyi göze alabiliyorsunuz demektir.

Ben kendi adıma yarın konu sahibi gelip "evlendim ama eşim okumama müsade etmiyor" diye konu açarsa bunda bir kelime bile payım olduğunu düşünmek istemem.

Sizin evliyken okuyan arkadaşlarınız olabilir, ne güzel. Ama şu forumda bir arayın bakalım kaç kişi erken yaşta evlilik yüzünden okuyamamış, okulunu bırakmak zorunda kalmış. Bu ülkenin gerçekleri maalesef siz ve çevrenizden ibaret değil.

Evliliği kimse korkunç bir şey gibi göstermiyor. Siz konu sahibiyle aynı konumda olmuş olduğunuz için objektif bakamıyorsunuz. Herkesin dediği şey okulunu bitir öyle evlen. Sanki asla evlenme denildi. Bunda bile eleştirilecek şey buldunuz ya vallahi ben şaşıyorum artık.

Ben ‘git hemen evlen’ demedim zaten. Siz baya yanlış anlamışsınız.

Ben ‘git hemen evlen’ demedim zaten. Siz baya yanlış anlamışsınız.
Evet zaman aralığı vermemişsiniz doğru :)
Mesajlarınız zaten net, "hemen evlen demedim" diye kendinizi savunup bir de yanlış anlamışsınız diye bana yıkmaya kalkmayın gözünüzü seveyim :)

Kız 20 yaşında, üniversite 1inci sınıfı bitirmiş, evleneyim mi diyor. Biz "okulunu bitirmeden evlenme" diyoruz. Siz "evlen" diyorsunuz, bir de evlenme diyenler prof mu olmuş diyorsunuz.
Sonra "ben hemen evlen demedim".

Üniversitede evlenmek çok garip değil. Eğer eşinizin bir işi varsa bence evlenin.
Yani korkulacak birşey yok gerçekten üniversitenin pis ortamını çekme boşuna derim.
Kendinize ve evleneceğiniz kişiye güveniyorsanız evlenmelisiniz.

Taaabii canım ben bayağı yanlış anlamışım:KK53:

Ben zaten kötü örnek olacak herhangi birşey sarfetmedim. Ne evlilik kötü ne de okumak. Çevrenizde sorunları olan insan çok diye herkes böyle zannediyor olabilirsiniz belki de.
Ben cevremi su sekilde izah edeyim, Turkiyede 137 tane kadin siginma evi var ve 15binden fazla kisi buralarda bariniyor. Bunlarin %82si koca zulmunden kacmak amaciyla orada yasamlarini surdurebilecek yeterlilige sahip olmaya calisiyorlar. Derseniz ki kalan %18 niye gelmis,onlar da ebeveyn,erkek kardes-dayi-amca vs zulmunden korunma amaciyla oradalar. Yani cogunluk erkek zulmunden kaciyor. Simdi bu kadinlar okul okumus,meslek ve is sahibi olmus kadinlar olsa buralara gelmek zorunda kalmayacak. Aile bireylerinden veya eslerinden fiziksel yahut psikolojik siddet gorduklerinde goguslerini gere gere basip gidecekler ,ev tutacaklar,cocuklarini okula yollayacaklar,calisip kendilerine bakacaklar. Ama yapamadiklarindan siginmadalar iste.

Istatistikleri yeteri kadar takip ediyorum. Siginma evleri yetmiyor inanir misiniz? En az 5 bin tane siginma evine ihtiyacimiz var cunku zor durumda kadinimiz cok var. Cevrem bunlardan olustugundan 20 yasindaki universite ogrencisine OKU demiyorum,ulkenin kadininin yasam sartlarini bildigimden OKU diyorum.

Siz de kendini gelistirmis ve kendinizce guzel isler basarmis bir kadin olarak bunlari arastirirsaniz gerceklerle yuzlesebilirsiniz. Evet uzulursunuz belki ama daha ise yarar tavsiyelerde bulunabilirsiniz en azindan

Tabiki iyi tanıyamazsan pişman da olabilirsin bu karardan. Ama sadece 20 yaşında evlenen mi pişman 30 yaşındaki değil mi? Anlayamadığım evlenmeyin diyenlerin hepsi üniversite bitirip prof falan mı oldu? :) Ne yaşayacağınız size ve kaderinize bağlı. Kendinize ve evleneceğiniz kişiye güveniyorsanız evlenmelisiniz. Bu işler beni yorar, okulu bırakırım diyorsan da okulunu bitirmeyi bekle. Çünkü erkeğin mesleğe ihtiyacı olduğu kadar kadının da mesleğe ihtiyacı var. Bu durumu sen kendi içinde çözebilirsin aslında. Olumlu yönlerini bir tarafa, olumsuz yönlerini bir tarafa yaz. Hangisi ağır basıyorsa onu seç.
Sadece sevmekle olacak değil tabiki, bana mantıklı da gelmişti yani kişiliği falan ama biraz daha zaman iyi olur :)

Evet zaman aralığı vermemişsiniz doğru :)
Mesajlarınız zaten net, "hemen evlen demedim" diye kendinizi savunup bir de yanlış anlamışsınız diye bana yıkmaya kalkmayın gözünüzü seveyim :)

Kız 20 yaşında, üniversite 1inci sınıfı bitirmiş, evleneyim mi diyor. Biz "okulunu bitirmeden evlenme" diyoruz. Siz "evlen" diyorsunuz, bir de evlenme diyenler prof mu olmuş diyorsunuz.
Sonra "ben hemen evlen demedim".

Taaabii canım ben bayağı yanlış anlamışım:KK53:

İşinize geldiği gibi anlamışsınız diyelim o zaman 😉

Merhaba hanımlar, ben yirmi yaşında üniversite birinci sınıfı henüz bitirmiş bir genç kızım. Sevdiğim biri var. Bir aydır görüşüyoruz. Baya uzaktan akrabamız annesi bizim köylü sadece. O da beni seviyor. O şu an çalışıyor aynı yaştayız. Ben lise yıllarından beri evliliğe hevesi olan bir insanım. Muhafazakar bir ailede büyüdüm, kendim de bu zihniyette olduğumdan sevgili olaylarına girmek istemiyorum... Elbette herkese her zihniyete saygım var bu konuya takılmayın lütfen. Her neyse, görüştüğüm kişi de baya ciddi düşünüyor babamla konuşmak istedi ama ailem daha önce beni isteyenleri okulumdan dolayı reddetmişti. Şimdi ailelerimize söylesek yine reddederler diye korkuyorum ama artık evlenmek istiyorum. Görüştüğüm kişi " Benim yanımda da okuyabilirsin benim için hiçbir sıkıntı yok gerektiğinde evin işini yemeğini bile yaparım " diyen bir tip. Elbette lafla olacak şeyler değil ama güveniyorum bu konuda ona. Kısacası evlenmek istiyorum ama ailemi nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum üniversitenin son senesine kadar nişan bile yapmamı istemiyorlar. Bana yardımcı olur musunuz lütfen?
Kendi üniversitenden bul, evlilik için erken önce üniyi bitir.
Evlilik öyle düşündüğün gibi birşey değil hevesli olma.
Okulu bitir işe bir çalış derim ben

Sizi bir hemcinsim olarak mi ikaz edeyim yoksa zihniyetinize istinaden yereyim mi bilemedim.

Bence siz evlenin hatta fırsatını bulursanız hemen bu yaz evlenin.

Nasılsa bu kafa yapısıyla okulu falan bitiremezsiniz. Bari aileniz boşuna masraf yapmasin
Okulu bitirdiğimde size diplomamı atarım inşallah :) Ortada belli bir kafa yapısı olsa fikir alınmaz şurdan :)

İşinize geldiği gibi anlamışsınız diyelim o zaman 😉
Öyle mutlu olacaksanız öyle deyin.
Neyse ki kimin ne dediğini neyi savunduğunu anlayabilecek birçok üye var da içim rahat.

Siz de okuyabileceğinin garantisi olmayan bir kıza evlen demekten beis duymayın, napalım. İnşallah sizin kadar şanslı olur konu sahibi de yok yere vebal altına girmezsiniz.

Not: Göz kırpmalar falan çocuksu oluyor, koskoca evli barklı kadınsınız, biraz olgunluk :)

Back