• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 Yaşındayım evlenmeli miyim?

Akraban?kardeş gibi kuzen gibi,fark yok?
Son yazdıklarıma yanıt alamadım zaten almayı da beklemiyorum.
Dini yorum yasak, bu nedenle bu konuya burada girmeyeceğim.benim bu konuda yorumum net,kendinize kılıf uydurmayın
Peygamberimiz kızını,kendi amcasının oğluyla evlendirmiş. Kılıf uydurulacak bir konu değil bu.

Ben kişisel olarak birçok yönden akraba evliliğini doğru bulmuyorum ama İslamiyette helaldir ve asla ensest değildir.

Evet :) Pişmanlık çok yakın ama :) O yüzden üstünde durmayacağım bu konunun :)

Tabiki iyi tanıyamazsan pişman da olabilirsin bu karardan. Ama sadece 20 yaşında evlenen mi pişman 30 yaşındaki değil mi? Anlayamadığım evlenmeyin diyenlerin hepsi üniversite bitirip prof falan mı oldu? :) Ne yaşayacağınız size ve kaderinize bağlı. Kendinize ve evleneceğiniz kişiye güveniyorsanız evlenmelisiniz. Bu işler beni yorar, okulu bırakırım diyorsan da okulunu bitirmeyi bekle. Çünkü erkeğin mesleğe ihtiyacı olduğu kadar kadının da mesleğe ihtiyacı var. Bu durumu sen kendi içinde çözebilirsin aslında. Olumlu yönlerini bir tarafa, olumsuz yönlerini bir tarafa yaz. Hangisi ağır basıyorsa onu seç.

Peygamberimiz kızını,kendi amcasının oğluyla evlendirmiş. Kılıf uydurulacak bir konu değil bu.

Ben kişisel olarak birçok yönden akraba evliliğini doğru bulmuyorum ama İslamiyette helaldir ve asla ensest değildir.
O zaman yanlarında değildik,şartları ve gereklilikleri bilmiyoruz.Peygaberimizin dediğimi yap yaptığımı yapma diye bir sözü de vardı yanlış hatırlamıyorsam.
Akraba dediğimiz insanın kendi soyundan ve kanındandır,helal olduğuna katılmıyorum.Lütfen alıntılamayın,dini yorum yapmak yasak çünkü.Konuyu başka yere çekmeyelim.

Anne kuzusu değilim dedi ama annesi o ne istese yapmış hep arkasında durmuş bu güne kadar. Yani çok bağlı annesine. Kötü bir şey değil bence annesi iyi biri şükür ki
Şu büyüklük yapma, abla moduna girme triplerinden nefret ederim aslında ama canım benim, o kadar toysunuz ki. O kadar belli ki yazdıklarınızdan.

Anne kuzusu değilim diyecek tabii ki, kaç erkek ana kuzusuyum ben demiş evleneceği kadına bugüne kadar? Bilakis öyle olmayanlar bile evlendikten sonra anam da anam moduna giriyor. Foruma göz gezdirin, sevgilinizden kaç yaş büyük koca koca adamlar bile öyle oluyor.

İkincisi annesi iyi biridir elbette. Ama kayınvalideniz değil şu an. İnsanların çok farklı sıfatları var ve her bir sıfata göre değişiyorlar. Çok iyi arkadaş olan biri berbat bir koca, berbat bir koca olan adam şahane bir baba olabiliyor.
Sevgilinizin annesi de öyle. Oğlunun annesi olarak çok iyidir, sizin X teyzeniz olarak çok iyidir, annenizin arkadaşı X Hanım olarak iyi biridir. Ama kayınvalide değil henüz. Nasıl olacağını bilemezsiniz, bu iyiliğe güvenmeyin.

Ha iyi bir kayınvalide değilse 25 yaşınızda da iyi bir kayınvalide olmayacaktır. Ama o zaman siz üniversitenin başında, ailesinin isteksizce evlendirdiği, başkalarına bağımlı yaşayan bir kız değil, mesleği olan, ayaklarının üstünde duran, ailesinin arkasında olduğu güçlü bir kadın olacaksınız.

Kafaya koyduysanız zaten evlenirsiniz, burada kimsenin dediği bir şey bunu değiştirmez. Ama gerçekleri bilerek, farkına vararak evlenin.

bir kere daha 1 aydır tanıdığın birine evlenecek kadar güvenmen çok yanlış..
o kaç yaşında, işi gücü var mı?
yaşın çok küçük, bu yaşta hayatın ağır sorumluluklarını almaya ne kadar heveslisin, evlilik oyuncak mı?
daha okulun ilk senesindeymişsin, kendini mesleğinle ilgili geliştir, kurslara git, yurtdışında staj ayarla, gez toz..
muhafazakar olmak bunlara engel değil ki..
hayatında illa ki bir erkek olmak zorunda da değil, sevgili işine girmek istemiyorum demişsin ondan söyledim..
evlenecek yaşa ve olgunluğa geldiğin zaman kendi kuralların çerçevesinde yine birileri ile görüşürsün..
evlilik kaçmıyor ya, ileride çok çok pişman olursun.. abla tavsiyesi olarak yazdım.

Okulunu bitir, mesleğini, maaşını eline al hatta mesleğini ve maaşını eline aldığından iyice emin ol ondan sonra evlen. Hayatını ve ideallerini evlilik hevesi için hiçbir erkeğin vicdanına bırakma. Geçsin o herşeyi ben yaparım sen okursun ayaklarını. Koktu bu ayaklar koktu :deli:

Tabiki iyi tanıyamazsan pişman da olabilirsin bu karardan. Ama sadece 20 yaşında evlenen mi pişman 30 yaşındaki değil mi? Anlayamadığım evlenmeyin diyenlerin hepsi üniversite bitirip prof falan mı oldu? :) Ne yaşayacağınız size ve kaderinize bağlı. Kendinize ve evleneceğiniz kişiye güveniyorsanız evlenmelisiniz. Bu işler beni yorar, okulu bırakırım diyorsan da okulunu bitirmeyi bekle. Çünkü erkeğin mesleğe ihtiyacı olduğu kadar kadının da mesleğe ihtiyacı var. Bu durumu sen kendi içinde çözebilirsin aslında. Olumlu yönlerini bir tarafa, olumsuz yönlerini bir tarafa yaz. Hangisi ağır basıyorsa onu seç.
Universiteyi bitirip prof olmamiza gerek yok. Universite okumamiz sart da degil. Konu sahibinin bir meslegi ,bir isi olsaydi evlenme demezdik belki de. Atiyorum kadin terzi olmustur,bir isyeri vardir,ya da liseyi bitirmis memur olmustur kimse evlenme demez. Elinde bir zanaati olsun kendi ayaklari uzerinde dursun yeterli. Prof olmasa da olur.

Su anda yaptigimiz meslegi,parasi ve isi olmayan bir universite ogrencisine evlenme demek. Cok da garip bir durum degil yani bu yaptigimiz. Ne deseydik? Okulu birak kocaya kac mi deseydik?

Universiteyi bitirip prof olmamiza gerek yok. Universite okumamiz sart da degil. Konu sahibinin bir meslegi ,bir isi olsaydi evlenme demezdik belki de. Atiyorum kadin terzi olmustur,bir isyeri vardir,ya da liseyi bitirmis memur olmustur kimse evlenme demez. Elinde bir zanaati olsun kendi ayaklari uzerinde dursun yeterli. Prof olmasa da olur.

Su anda yaptigimiz meslegi,parasi ve isi olmayan bir universite ogrencisine evlenme demek. Cok da garip bir durum degil yani bu yaptigimiz. Ne deseydik? Okulu birak kocaya kac mi deseydik?

Evlenmek için okulu bırakmanız gerekmiyor. Öyle bir şart yok yani.

Beni tanıyanlar, hatta annem bile " şimdi versem evlenir " diyor. O olgunluğun olduğunu söylüyorlar ama okulu bırakmamdan korkuyor herkes. :KK43:
Bak canım ben 23 yaşında evlendim. Evlendigimde bir evin yükü omuzlarimdaydi. Yani tecrübeydim ev işi, temizlik, ekonomi.. Ama düşündüğüm gibi olmadı çok zorlandım. Gerçekten kolay değil. Sadece siz evlenseniz tamam fakat evliliğiniz içinde bir sürü kişi olacak. Düşünceni anlıyorum çok mantıklı da bir de gerçekler var.

Evlenmek için okulu bırakmanız gerekmiyor. Öyle bir şart yok yani.
Sart olmasa da bir gereklilik. Evlenir evlenmez okul bitmeyecek cunku,ya o arada bir anlasmazlik olursa nolacak? Bosanma durumu olursa nolacak? Allahin isi,tutun ki kocasi öldü. Konu sahibi neyine guvenecek de hayatini devam ettirecek? Olmaz diye bir sey yok hayatta her turlu olumsuzluk da biz insanlar icin. Her duruma hazirlikli olup evlenmek cok daha iyi. Herkes kendini kurtaracak cunku esini degil

1 ay için erken değil mi daha neyin ne olduğu belli değil. ailen zaten evlenmeni istese okula göndermezdi lise bitince evlenmene izin verirlerdi diye düşünüyorum.

Ben de kendisine meslek edinmesini önerdim. Kendine güvenmiyorsa okulunu bitirmeden zaten evlenmesin böyle de yazdım. Demek istediğim evlilik ve okul bir arada yürüyor doğru insanı bulduktan sonra. Yanlış insanı 30’da da bulsan 40’ta da bulsan pişmanlık pişmanlıktır.

Sizi bir hemcinsim olarak mi ikaz edeyim yoksa zihniyetinize istinaden yereyim mi bilemedim.

Bence siz evlenin hatta fırsatını bulursanız hemen bu yaz evlenin.

Nasılsa bu kafa yapısıyla okulu falan bitiremezsiniz. Bari aileniz boşuna masraf yapmasin

Ben de kendisine meslek edinmesini önerdim. Kendine güvenmiyorsa okulunu bitirmeden zaten evlenmesin böyle de yazdım. Demek istediğim evlilik ve okul bir arada yürüyor doğru insanı bulduktan sonra. Yanlış insanı 30’da da bulsan 40’ta da bulsan pişmanlık pişmanlıktır.
Iste bir universite ogrencisinin meslek edinmesi once okulu bitirmesine bagli. Okulla evlilik bir arada yurur ama bu yaslarda aciliyeti yok evliligin. Cok insan taniyorum 30lu yaslarda doktora yapan,yuksek lisans yapan,dil ogrenen ve evli coluk cocuk sahibi. Onlar yapabilir ama 20 yasindaki kadin yapamaz. Asksa ask,kimse asik olma demiyor,inandigi dine gore gunah islememek icin sevgili olmak istemiyor olabilir,o zaman sevgili bulmayacak. Opusup koklasmak,el ele tutusmak ve sevismek icin evlenilmez. Anlamsiz otesi.

Bunlar için engel olmuyor ki bana ama :) acelemin tek sebebi aramızdaki güzel hisleri günahla yıpratmamak...
Genç yaşta evlenenlerin birçok hissi yıpranmakla kalmayıp paramparça oluyor. Rica ederim dinin arkasına saklanmayın. Çok pişman olursunuz. Okulunuzu bir ay tanıdığınız bir için bırakmak akıllıca bir davranış değil. Nişanlanın beklerse sizi. Beklemezse kendi bilir. Evlenmek için uzuuun bir ömür var önünüzde. Okulunuza kariyerinize odaklanın.

Ya ben sevgilimin evinde kaldım final donemınde gelmeden önce herşeyi kendisi yapacagını söylemıstı güya ama her şey çok farklı oldu nihayetinde ayrıldık yok ben dışarda çalısıyorum falan durumu da olabılıyor

Back